Vuoden koppari, Naisten Superpesis

Kuva: Kiia Salminen / Virpi Hukan kelpasi tuulettaa niin sisällä kuin ulkona tällä kaudella.

Kuva: Kiia Salminen / Virpi Hukan kelpasi tuulettaa niin sisällä kuin ulkona tällä kaudella.

Yksi nainen partioi takakenttää aivan suvereenilla tavalla vuodesta toiseen. Onneksi monista muista ulkopelin taitajista poiketen ura jatkuu ja samoin kopparin tontin dominointi.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Lue myös: Vuoden linjapelaaja, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden linjapelaaja, Naisten Superpesis

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Palkintosade jatkuu Tampereella, ja vain mestaruus jäi saavuttamatta. Yksi yksimielisimmistä äänestyksistämme, missä Superin ylivoimaisesti paras koppari sai täyden ventin ääniä.

Matti Liljaniemi:
1. Virpi Hukka
2. Tinja Töyrylä
3. Maiju Mäntylä
4. Noora Pasi
5. Annika Linna

Joonas Kauppinen:
1. Virpi Hukka
2. Annika Linna
3. Tinja Töyrylä
4. Maiju Mäntylä
5. Iina Lehtinen

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Virpi Hukka
2. Annika Linna
3. Tinja Töyrylä
4. Noora Pasi
5. Essi Kesti

Matti Liljaniemi: Kirittärien pettymyskauden suurin valopilkku oli Tinja Töyrylä niin ulkona kuin sisällä. Erityisesti takakentällä kehittyi isoin harppauksin, kun Ella Korpela poistui viereltä Mansen riveihin, mikä tiesi lisääntynyttä vastuuta.

Heittokäsi on Töyrylän suurin vahvuus ja ollut sitä aina, mutta nyt on jo Superin kärkeä myös muilla kopparipelin osa-alueilla. Jalat eivät ole vikkelimpien koppareiden tasoa, mutta pelin lukeminen on mennyt paljon eteenpäin. Mailan pitää pudota todella nopeasti, jos kukaan aikoo vapailla välilyönneillä Töyrylän edestä kotiin ehtiä.

Aki-Petteri Pulkkinen: Mansen Virpi Hukkaan pätevät samat perustelut kuin miesten puolella Jymyn Jussi Korhoseen. Sarjan paras kolmoskoppari. Uskaltaa tulla vastaan, on pallovarma, ja heitto lähtee nopeasti ja kovaa. Lukee peliä hienosti ja on nopeiden kinttujensa turvin todella vahva katkomaan jatkelyöntejä. Täydellinen koppari.

Joonas Kauppinen: Vaikka Pesäkarhujen Annika Linna tunnetaankin tästä lähtien viidennen finaalin kylmäpäisenä ratkaisijana, nostetaan nyt hieman hänen ulkopeliosaamistakin esille. Pelasi erityisesti pudotuspeleissä todella hyvin kopparin tontilla. Linna ei ehkä ole se fyysisin peluri, mutta lajisuoritteet ovat hyvin hallussa ja heittovoima on hyvällä tasolla.

Aiemmin yllättäjäosiossa nostettiin pari nimeä kilpailemaan Vuoden pesäpalloilija -tittelistä, joten laitetaan tästäkin yksi sinne. Linnalla on kaikki ominaisuudet nousta sarjan parhaaksi pelaajaksi jo lähivuosina.

ML: Vaikka hyviä haastajia onkin, onhan Hukan kohdalla tilanne hieman kuin Tuomas Jussilalla. Niin kauan kuin Hukka pelaa, on hän Superin paras koppari. Kun Hukka pelaa kuten Hukka (ja on terveenä), ei ykkössijaääniä muualle lipsahda.

Vuoden koppari: Virpi Hukka, Manse PP

Äänestyksen tulos:
Virpi Hukka 21
Annika Linna 11
Tinja Töyrylä 11
Maiju Mäntylä 5
Noora Pasi 4
Iina Lehtinen 1
Essi Kesti 1

Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut

Vuoden linjapelaaja, Miesten Superpesis
Vuoden linjapelaaja, Naisten Superpesis
Vuoden etukenttäpelaaja, Miesten Superpesis
Vuoden etukenttäpelaaja, Naisten Superpesis
Vuoden kotiuttaja, Miesten Superpesis
Vuoden kotiuttaja, Naisten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis
Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Vuoden lukkari, Naisten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

17.10. Vuoden pesäpalloilijat