Vuoden linjapelaaja, Miesten Superpesis

Kuva: Miska Peltoniemi / Kukapa muukaan kuin Tuomas Jussila.

Kuva: Miska Peltoniemi / Kukapa muukaan kuin Tuomas Jussila.

Tämän tittelin haltijasta ei ole ollut suurta epäselvyyttä lähes vuosikymmeneen. Haastajia on tullut ja mennyt, mutta yksi mies on pysynyt kukkulan kuninkaana.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Lue myös: Vuoden etukenttäpelaaja, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden etukenttäpelaaja, Naisten Superpesis

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Ei kovinkaan yllättäen löysimme äänillemme selvän ykkösen, mutta sen jälkeen listat erosivat toisistaan melko merkittävästikin.

Matti Liljaniemi:
1. Tuomas Jussila
2. Jere Vikström
3. Severi Lassila
4. Kalle Kuosmanen
5. Niko Korhonen

Joonas Kauppinen:
1. Tuomas Jussila
2. Severi Lassila
3. Kalle Kuosmanen
4. Konsta Kettunen
5. Patrik Vartama

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Tuomas Jussila
2. Konsta Kettunen
3. Patrik Vartama
4. Severi Lassila
5. Mikko Kanala

Matti Liljaniemi: Vastaus on aina Tuomas Jussila niin kauan kuin Tuomas Jussila pelaa. Jos Tuomas Jussila pelaa kuin Tuomas Jussila, vastaukseen ei tarvitse edes sisällyttää pohdintaa muista nimistä.

Aki-Petteri Pulkkinen: Nopeus, heittokäsi, liikkuvuus, venymiskyky, lista on loputon, miksi Patrik Vartama on kenties koko sarjan paras linjapelaaja. Sortuu joskus räpylävirheisiin, mutta kykenee vastaavasti polttamaan mitä epätodennäköisimmistä paikoista. Osaa myös lukea taitavasti vastustajien lyöntien suuntaa.

Joonas Kauppinen: Vimpelin ulkopelin aivot, joka ei tee ainoastaan vieruskaverista vaan koko ulkokentästä paremman. Tehojen puolesta hieman jää top kolmosen muille kavereille, mutta pelikäsitys sekä työmäärä ulkopelin edistämiseksi ovat aivan omaa luokkaa. Vimpelin Veto ei olisi mitään ilman Severi Lassilaa.

ML: Itsekin povailin tästä mahdollista läpimurtokautta Vartamalle niin sisällä kuin ulkona. Sitten tulivat vammat ja lopulta umpisuolileikkaus, jotka pilasivat kouvolalaisen kauden. Listoiltamme löytyi monta huippunimeä, kun linjapelaajien laatu Superissa tällä hetkellä on erinomainen.

Silti olihan se nyt selvää, että Jussila kerää täydet 21 pinnaa.

Vuoden linjapelaaja: Tuomas Jussila, Kempeleen Kiri

Äänestyksen tulos:
Tuomas Jussila 21
Severi Lassila 10
Konsta Kettunen 7
Kalle Kuosmanen 5
Jere Vikström 5
Patrik Vartama 4
Niko Korhonen 1
Mikko Kanala 1

Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut

Vuoden etukenttäpelaaja, Miesten Superpesis
Vuoden etukenttäpelaaja, Naisten Superpesis
Vuoden kotiuttaja, Miesten Superpesis
Vuoden kotiuttaja, Naisten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis
Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Vuoden lukkari, Naisten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

16.10. Kopparit
17.10. Vuoden pesäpalloilijat