Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis

Kuva: Antti Haapasalo / Terveenä koko kauden pysynyt Virpi Hukka oli pysäyttämätön.

Kuva: Antti Haapasalo / Terveenä koko kauden pysynyt Virpi Hukka oli pysäyttämätön.

Jos miesten puolella parhaiden etenijöiden ja vaihtajien kisassa äänet jakautuivat kymmenelle pelaajalle ja voittajaksi nousi kärkietenijä, naisissa ääniä sai vain lähes minimimäärä pelaajia ja yksi vaihtaja pelasi niin mahtavan kauden, että häntä ei ollut mahdollista mitenkään sivuuttaa.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Lue myös: Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden lukkari, Naisten Superpesis

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Kaksi kokenutta vaihtajaa ja yksi nuori etenijä dominoivat tätä yhdistetyn kategorian parhaimmistoa.

Matti Liljaniemi:
1. Virpi Hukka
2. Johanna Pirskanen
3. Eeva Mäki-Maukola
4. Riikka Polso
5. Saaga-Angelia Raudasoja

Joonas Kauppinen:
1. Virpi Hukka
2. Eeva Mäki-Maukola
3. Johanna Pirskanen
4. Noora Pasi
5. Saaga-Angelia Raudasoja

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Johanna Pirskanen
2. Virpi Hukka
3. Saaga-Angelia Raudasoja
4. Eeva Mäki-Maukola
5. Riikka Polso

Joonas Kauppinen: Ai että! Onpa helppoa, kun pääsee kirjoittamaan parhaasta naispesäpalloilijasta. Mansen Virpi Hukka on käsittämättömän hyvä omassa roolissa, mikä se rooli sitten onkaan. Pelasi viime kesänä pääosin kolmosena, joten mennään nyt sillä.

Lyö kovaa, juoksee kovaa, on taitava ja vieläpä vasuri. Tuossahan on kaikki, mitä hyvä vaihtaja tarvii. Lyöntivoimansa ansiosta pääsee usein pelaamaan simppeliä vasurin prosenttipeliä, eikä Hukan tarvitse tilanteen perusrakenteluun mitään taikatemppuja.

Tulee dominoimaan kakkostilannetta niin kauan kuin pelaa… tai sitten päättää dominoida jotain toista tilannetta. Äärimmäisen hyvä pelaaja.

Matti Liljaniemi: Kun Eeva Mäki-Maukola päätti uransa tähän kauteen, se päättyi todellakin huipulta henkilökohtaisella tasolla. Sarjan parhaat vaihtoprosentit, kärkilyöntiprossissa edellä oli vain Johanna Pirskanen ja huimat tasan sata kakkosvaihtoa. Meni myös tehokkaasti itse kentälle tarvittaessa ja oli myös etenijänä korkealla tasolla.

Tällaisella suorituksella Mäki-Maukola olisi yhä vuosikaudet Superin ehdotonta kärkeä. Taisto oli kova, kun Hukka ja Johanna Pirskanen pelasivat nappikaudet.

Aki-Petteri Pulkkinen: Eihän tässä nyt voi itsestäänselvyyksillä mennä kuten kollegat, joten haetaan jokerikortti pöytään. Kysymys: miksi se ei olisi Pirskanen?

Kärkilyöntitilaston voitto ja etenijätilaston kakkonen. Ei kai tässä enempää voi perustella? Tähän lisäksi kärkilyöntiprosentti, joka oli vaatimaton 85. Siis kahdeksankymmentäviisi! Aivan täysin järjetöntä. Kukaan muu superin pelaaja ei yltänyt samaa sfääriinkään JoMan tähden kanssa. Kiitos, olen puhunut.

Vuoden etenijä/vaihtaja: Virpi Hukka, Manse PP

Äänestyksen tulos:
Virpi Hukka 19
Johanna Pirskanen 15
Eeva Mäki-Maukola 10
Saaga-Angelia Raudasoja 5
Riikka Polso 3
Noora Pasi 2

Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut

Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Vuoden lukkari, Naisten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

13.10. Kotiuttajat
14.10. Etupelaajat
15.10. Linjapelaajat
16.10. Kopparit
17.10. Vuoden pesäpalloilijat