Palkintogaala: Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis

Kuva: Antti Haapasalo / KPL:n Aapo Kinnusen tulokaskausi oli fantastinen.

Kuva: Antti Haapasalo / KPL:n Aapo Kinnusen tulokaskausi oli fantastinen.

Pesäpallokausi oli täynnä positiivisia yllätyksiä, loistavia tulokaspelaajia ja aivan sarjan kärkeen tasoaan nostaneita pelimiehiä. Yksi nimi nousi selvästi yli muiden ja sai meiltä kaksi ykkössijaa ja yhden kakkossijan palkintoäänestyksessämme Vuoden positiivista yllättäjästä.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Ensimmäisenä vuorossa ovat Vuoden positiiviset yllättäjät, joita valitsimme jo runkosarjan aikana niin touko-, kesä- kuin heinäkuussa.

Matti Liljaniemi:
1. Aapo Kinnunen
2. Elmeri Koivusalmi
3. Aapo Hiltunen
4. Topi Still
5. Petteri Alanen

Joonas Kauppinen:
1. Iivari Vihanto
2. Aapo Kinnunen
3. Petteri Kortelainen
4. Topi Still
5. Elmeri Koivusalmi

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Aapo Kinnunen
2. Elmeri Koivusalmi
3. Iivari Vihanto
4. Severi Tikkakoski
5. Juhani Ojala

Matti Liljaniemi: Muhoksen mies Aapo Hiltunen paukutti tulokaskaudellaan runkosarjassa 60 juoksua ja pudotuspeleissä vielä kasvatti tuota saldoa. Kovalyöntinen nuorukainen oli erittäin mieluisa yllätys niin JymyJusseille kuin koko pesiskansalle nähdä, millä itseluottamuksella Hiltunen tuli jokeripaidassa kotiuttamaan.

Tähän yhdistyi nuoren Juha Niemen halukkuus esiintyä haastatteluissa ja vähäsanaisuus sekä hiljaisuus, joten Superpesis taisi saada seuraavaksi 15 vuodeksi hienon pesispersoonan Hiltusesta.

Aki-Petteri Pulkkinen: Elmeri Koivusalmella oli tietysti se etu puolellaan, että tuskin kovin moni odotti Alajärven Ankkureilta joukkueena mitään – yksilöistä puhumattakaan. Koivusalmi ponnahti nopeasti koko pesisväen tietoisuuteen ja pelasi loistavan kauden numerolla yksi.

Upeat otteet poikivat paikan Itä-Lännessä. Meni kentälle todella varmasti. Ulkopelissä oli ajoittain epävarma, mutta sisällä erinomainen.

Joonas Kauppinen: Mestari-Jymyn Iivari Vihanto on vähän yllättävä nimi tälle listaukselle, sillä herran potentiaali ja taidot ovat olleen näkyvillä jo pidemmän aikaa. Minun silmissäni Vihanto kuitenkin ylitti kaikki odotukset noustessaan merkittävään rooliin niin sisä- kuin ulkopelissä.

Vihannon esittelemä heittovoima oli Sotkamon ulkopelin isoimpia mahdollistavia tekijöitä. Tuollainen heittovoima jää usein hieman varjoon, koska iso yleisö näkee vain linjamiesten hirmutehot, eikä muista kopparin satunnaisia tappoja.

Vihanto koppariparinsa Jussi Korhosen kanssa mahdollisti Sotkamon linjalle vapauden pelata härskisti, ja tästä joukkue sai kirkkaimman mahdollisen palkinnon.

ML: Aapo Kinnusen kausi oli yhdellä sanalla sanottuna fantastinen. 19-vuotias tulokas oli heti kauden ensimmäisestä pelistä lähtien Kouvolan Pallonlyöjien ja pelinjohtaja Iiro Haimin luottomies. Kinnunen pelasi koko kauden numerolla kolme sisällä ja ulkona kolmosvahtina.

Vaihtoi niin kakkos- kuin kolmosväliä hyvillä prosenteilla ja ennen kaikkea varmasti. Suoritustaso ei heilahdellut kauden aikana, kuten tulokaspelaajilla usein on tapana. Täysin samat sanat Kinnusen ulkopelistä, sillä myös räpylä kädessä teini-ikäinen huippupelaaja näytti heti kokeneelta veteraanilta.

Vuoden positiivinen yllättäjä: Aapo Kinnunen, Kouvolan Pallonlyöjät

Äänestyksen tulos:
Aapo Kinnunen 19
Elmeri Koivusalmi 11
Iivari Vihanto 10
Topi Still 4
Aapo Hiltunen 3
Petteri Kortelainen 3
Severi Tikkakoski 2
Juhani Ojala 1
Petteri Alanen 1