Vuoden kotiuttaja, Naisten Superpesis

Kuva: Antti Haapasalo / Aino-Kaisa Mantereen kelpasi hymyillä, kun kesä sujui keskiosumien merkeissä.

Kuva: Antti Haapasalo / Aino-Kaisa Mantereen kelpasi hymyillä, kun kesä sujui keskiosumien merkeissä.

Viime kaudella tästä tittelistä ei olisi ollut pienintäkään kiistaa, kun Siri Eskola paukutti ennätykset uusiksi ja takoi yli 100 juoksua. Tällä kaudella finaalikaksikon kärkilyöjät kirittivät hienosti, mutta Seinäjoen itseluottamuspommi oli silti melko ylivoimainen valintamme.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Lue myös: Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Ykkösäänimme menivät kaikki samalle naiselle, aivan ansaitusti. Muutkin listalle nousseet olivat melko selviä nimiä – joskin papereissamme Pesäkarhujen Emilia Linnan kausi yltyi liekkiinsä turhan myöhään koko kauden palkintoa ajatellen.

Matti Liljaniemi:
1. Aino-Kaisa Mantere
2. Siri Eskola
3. Tiia Peltonen
4. Tinja Töyrylä
5. Maria Kaakinen

Joonas Kauppinen:
1. Aino-Kaisa Mantere
2. Tiia Peltonen
3. Siri Eskola
4. Maria Kaakinen
5. Tinja Töyrylä

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Aino-Kaisa Mantere
2. Siri Eskola
3. Emilia Linna
4. Tiia Peltonen
5. Tinja Töyrylä

Matti Liljaniemi: S’oot täysin ylivoimainen kuvastaa hyvin Jussittarien Aino-Kaisa Mantereen kautta. Maaginen. Itseluottamus ja lyönti kunnossa, joten tulosta tuli illasta toiseen. Kannatteli SMJ:n ryhmää niin kotiutuksillaan kuin joukkueen henkisenä johtajana.

Eivätkä kauas jääneet finaaliparin Eskola ja Tiia Peltonen. Eskolan kauden ensimmäinen kuukausi oli totuttua vaisumpi, mikä saattoi antaa kaudesta hieman väärän mielikuvan. Ja tietysti viime kauden ennätysten murskaus ehkä epärealistisiakin odotuksia, mutta pudotuspelien 1+33 kertovat omaa kieltään Eskolan hurjasta lyöntivireestä.

Peltoselle taas kaatui valtava vastuu, kun Susanna Puisto lopetti uransa. Vastasi haasteeseen lyömällä numerolla huimat 50 juoksua, kun edeltävän kauden saldo oli 19 ja sitä edeltävän vain kaksi. Ei hätkähtänyt lainkaan, vaan paukutteli menemään Jarkko Pokelan merkistä kovalla itseluottamuksella.

Aki-Petteri Pulkkinen: Manterehan se on. Kantoi yksin seinäjokisia läpi kauden, mitä tulee kotiuttamiseen. Kova itseluottamus näkyi rohkeina yrityksinä viimeisellä ja kovina keskiosumina. Monipuolinen lyöjä, vaikka saumoista taisi suurin osa juoksuista tulla. Ei jätä selittelyille sijaa.

Joonas Kauppinen: Olihan Mantere selvä ykkönen naisten puolella. Hirveillä tehoilla niin runkosarja kuin pudotuspelit. Toki täytyy muistaa, että asema joukkueessa on vähän kuin Roope Korhosella Sotkamossa – pääset aina ensimmäisenä kotiuttamaan ja usein parikin kertaa vuoroon.

Mutta mikäs siinä, kun kulkee – ja kulkeehan se!

Vuoden kotiuttaja: Aino-Kaisa Mantere, Seinäjoen Maila-Jussit

Äänestyksen tulos:
Aino-Kaisa Mantere 21
Siri Eskola 13
Tiia Peltonen 10
Tinja Töyrylä 4
Maria Kaakinen 3
Emilia Linna 3

Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut

Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis
Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Vuoden lukkari, Naisten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

14.10. Etupelaajat
15.10. Linjapelaajat
16.10. Kopparit
17.10. Vuoden pesäpalloilijat