Vuoden etukenttäpelaaja, Naisten Superpesis

Kuva: Antti Haapasalo / Tätä se oli: Silja Syrjälä tuulettaa jälleen yhtä tehtyä paloa.

Kuva: Antti Haapasalo / Tätä se oli: Silja Syrjälä tuulettaa jälleen yhtä tehtyä paloa.

Ei lopulta ole ihme, että Pesäkarhujen ulkopelaaminen oli se, millä mestaruus tällä kaudella voitettiin. Yksi porilaisten tärkeimmistä pelaajista ja ulkopelin lukoista sai kaikki ykkösäänemme.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Lue myös: Vuoden kotiuttaja, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden kotiuttaja, Naisten Superpesis

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Haastajat jäivät taakse melko selvällä erolla, vaikka yksi tamperelainen jo kopisteleekin meidän valintamme kantapäillä. Voittajamme oli yksi kauden merkittävimmistä pelaajasiirroista ja on sitä tulevallakin kaudella.

Matti Liljaniemi:
1. Silja Syrjälä
2. Saaga-Angelia Raudasoja
3. Eveliina Lämsä
4. Emilia Itävalo
5. Laura Toikkanen

Joonas Kauppinen:
1. Silja Syrjälä
2. Saaga-Angelia Raudasoja
3. Emilia Itävalo
4. Eveliina Lämsä
5. Laura Toikkanen

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Silja Syrjälä
2. Eveliina Lämsä
3. Emilia Itävalo
4. Saaga-Angelia Raudasoja
5. Siri Eskola

Matti Liljaniemi: Mansen Saaga-Angelia Raudasoja tunnetaan paremmin etenemisnopeudestaan ja sisäpelitaidoistaan, mutta pelasi tamperelaisten etukentällä loistavan kauden. Raudasoja ei ole vielä ulkopelissä ns. valmis tuote, vaan kehittyy koko ajan, heittovoima paranee ja lukee lyöjiä paremmin.

Vaikka sai kovasta lyönnistä pallon kasvoihinsa ja useita pieniä murtumia kasvojen luihin, ei jättänyt yhtään peliä väliin, vaan palasi heti etukentälle torjumaan vastustajia häkki päässä.

Aki-Petteri Pulkkinen: Pesäkarhujen Emilia Itävalo ei säkenöinyt koko kautta, mutta oli pudotuspeleissä todella varma ja tappava etukentällä. Finaaleissa pystyi lyömään yhdessä lukkari Minttu Vettenrannan kanssa kapuloita jopa Mansen ykköskärjen rattaisiin, vaikka sen pysäyttäminen täysin onkin mahdotonta. Heittotekniikka ja pallolle tulo ovat täyttä priimaa.

Joonas Kauppinen: Nostan tähän Porin etukentän kolmion viimeisen palasen, Silja Syrjälän. Vaihtotilanteissa tekeminen on paikoitellen vähän kanttista, mutta takatilanteessa hän on sarjan parhaimmistoa.

Kuten useimmat huippupelurit, on Syrjäläkin tunnetumpi sisäpelitaidoistaan, mutta älkää nukkuko hänen ulkopelinsä suhteen. On lajitehokas, ja loistavan peliymmärryksensä ansiosta pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa.

ML: Menetämme Superpesiksestä todellisia ulkopelin tähtiä, kun Itävalo ja linjan dominoivat Eeva Mäki-Maukola ja Sara-Ella Kemppainen päättävät uransa.

Syrjälä oli ratkaiseva palanen Pesäkarhujen mestaruuden arvoisessa ulkopelaamisessa. Jarkko Pokelan joukkueen peli nojasi siihen, että ulkopeli on rautaa, ja Syrjälä oli yksi sen tärkeimmistä lukoista. Kun Jussittaret saa tämän naisen takaisin riveihinsä, Seinäjoelle on syytä haaveilla jo jostain suuremmasta kuin vain välieriin selviämisestä.

Vuoden etukenttäpelaaja: Silja Syrjälä, Porin Pesäkarhut

Äänestyksen tulos:
Silja Syrjälä 21
Saaga-Angelia Raudasoja 12
Eveliina Lämsä 10
Emilia Itävalo 8
Laura Toikkanen 2
Siri Eskola 1

Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut

Vuoden kotiuttaja, Miesten Superpesis
Vuoden kotiuttaja, Naisten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis
Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Vuoden lukkari, Naisten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

15.10. Linjapelaajat
16.10. Kopparit
17.10. Vuoden pesäpalloilijat