Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis

Kuva: Antti Haapasalo / Teemu Nurmio kilkutteli kentällemenolyöntejä kovalla prosentilla ja välillä Pihkalan kunnarikelloakin.

Kuva: Antti Haapasalo / Teemu Nurmio kilkutteli kentällemenolyöntejä kovalla prosentilla ja välillä Pihkalan kunnarikelloakin.

Kun niputimme parhaat etenijät ja vaihtajat yhteen kategoriaan, tiesi se samalla sitä, että äänet jakautuivat peräti kymmenelle eri pelaajalle. Voittajaksi selviytyi lopulta kahdella ykkössijalla ja kärkilyöntitilaston voitollaan Superin paras ykkönen.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Lue myös: Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden lukkari, Naisten Superpesis

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Etenijöiden ja vaihtajien palkitun valinta oli erittäin tiukka taisto, missä ääniä keräsivät niin kärkipelaajat kuin pääasiallisesti vaihtajina pelaavat.

Matti Liljaniemi:
1. Teemu Nurmio
2. Jere Vikström
3. Juho Hacklin
4. Elmeri Koivusalmi
5. Elmeri Anttila

Joonas Kauppinen:
1. Elmeri Anttila
2. Jere Vikström
3. Tuomas Jussila
4. Onni Määttä
5. Teemu Nurmio

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Teemu Nurmio
2. Mikko Kanala
3. Jere Vikström
4. Olli Heikkala
5. Elmeri Purmonen

Matti Liljaniemi: Niin niin, se Juho Hacklin lyö vaan pomppua. Entäs sitten? Viihdearvo on oma lukunsa, mutta kun arvioidaan paremmuutta, vain tuloksella on väliä. Ja Hacklinilla se tarkoitti kakkoselle pomppuvaihtoa 77 prosentilla. Kun kolmosvaihtojakin kertyi roppakaupalla ja lähes yhtä hyvin tehoin, kuuluu “Hakki” mielestäni ehdottomasti listalle.

Jere Vikström odotteli oikean paikan avautumista sarjan avausviikot, mutta tuli Jymyssä kehiin kuin tykin suusta lauottuna. Runkosarjassa oli pitkiä jaksoja, kun Vikströmin vaihtopeli oli liki virheetöntä ja täydellistä. Tahti hieman hiipui pudotuspeleissä, mutta niin se tapaa kaikilla. Tehot puhuvat puolestaan ja Vikström on yhä yksi Superin parhaista vaihtajista.

Aki-Petteri Pulkkinen: Jos puhtaana numero ykkösenä voittaa kärkilyöntitilaston, on debatti mielestäni ohi. Teemu Nurmion pitäisi mielestäni olla vahva ehdokas jopa Vuoden pelaaja -äänestyksessä. Etenijätilastossa oli tyytyminen kakkossijaan. 78,85 kärkilyöntiprosentti on kova näyttö. Niin kova, että sillä ansaitaan tämän kategorian voitto.

Joonas Kauppinen: Onhan Elmeri Anttila nyt sarjan näyttävimpiä pelaajia. Vimpelin taikuri ei tilastojen valossa onnistunut aivan potentiaalinsa maksimin mukaan, mutta viihdyttäviä ja fiksuja ratkaisuja nähtiin illasta toiseen. Minun top-listoille pääsee, jos pystyy lyömään kakkosrajavauhdista kahtasataa selän taakse. Tuo on sellainen pelote, mihin sarjassa ei ole vielä totuttu ja Anttila pystyy siitä tulevina vuosina ottamaan vielä enemmän irti. Tämä prosenttimiesten aikakausi vaatii enemmän Anttilan kaltaisia pelureita.

ML: Nurmio oli kyllä fantastinen tällä kaudella Tahkon keulassa. Kärkkäritilaston voittaminen ykkösenä on harvinaista ja sai aina hyvinkääläisten pelin rullaamaan keulasta. Nurmio olisi varmasti voittanut myös etenijätilaston, jos perässä olisi tullut edes etäisesti Vedon ryhmän kaltaisia vaihtajia, joiden avulla Olli Heikkala tuon tittelin nappasi. Joista vimpeliläisistä tosiaan Anttilalle 200 kärkilyönnin kausi on vain ajan kysymys.

Vuoden etenijä/vaihtaja: Teemu Nurmio, Hyvinkään Tahko

Äänestyksen tulos:
Teemu Nurmio 15
Jere Vikström 13
Elmeri Anttila 8
Mikko Kanala 5
Juho Hacklin 3
Tuomas Jussila 3
Elmeri Koivusalmi 2
Onni Määttä 2
Olli Heikkala 2
Elmeri Purmonen 1

Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut

Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Vuoden lukkari, Naisten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

13.10. Kotiuttajat
14.10. Etupelaajat
15.10. Linjapelaajat
16.10. Kopparit
17.10. Vuoden pesäpalloilijat