Palkintogaala: Vuoden lukkari, Miesten Superpesis

Kuva: SuperJymy (Janne Kuronen) / Aapo Komulainen hallitsi lautasta suvereenisti.

Kuva: SuperJymy (Janne Kuronen) / Aapo Komulainen hallitsi lautasta suvereenisti.

Parhaan lukkarin valinta on kenties Vuoden pesäpalloilijan ohella se palkintovalinta, mikä herättää eniten tunteita ja näkemyksiä. Meidän kolmikkomme oli tässä kohdin kuitenkin yllättävän yksimielinen, sillä kaikista palkinnoistamme miesten Vuoden lukkari oli ainoa, missä sijoitimme kaikki samat miehet ykkös- ja kakkossijoille.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Lue myös: Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Toisena vuorossa on Vuoden paras lukkari, mikä lopulta oli kahden kauppa.

Matti Liljaniemi:
1. Aapo Komulainen
2. Petteri Alanen
3. Juha Puhtimäki
4. Teemu Kinnunen
5. Ville Väliaho

Joonas Kauppinen:
1. Aapo Komulainen
2. Petteri Alanen
3. Ville Väliaho
4. Juha Puhtimäki
5. Elmeri Iivonen

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Aapo Komulainen
2. Petteri Alanen
3. Topi Still
4. Juha Puhtimäki
5. Elmeri Iivonen

Matti Liljaniemi: Kärkikaksikko meidän äänestyksessämme ei ollut yllätys. Se ehkä olikin, miten selvästi he erottuivat muista kilvoittelijoista kauden aikana, ja myös kuinka selvä ykkönen Aapo Komulainen lopulta oli. Petteri Alasta olisi ollut kiva nähdä pudotuspeleissä kahta ottelua pidempään ja samalla hänen kyllä pitäisi päästä mittauttamaan tasoaan vielä kovissa peleissä, jotta tämä top2-sijoitus oikeasti saisi sinettinsä.

Aki-Petteri Pulkkinen: Eittämättä Superin kaksi parasta lukkaria. Aivan ylivertaisia lautasella päättyneellä kaudella. Kukaan muu ei päässyt kokonaisuuta katsottaessa edes lähelle.

Vuoden lukkari -tittelin voisi jakaa kummalle vaan, mutta eiköhän se mene toisen polven lukkari-Komulaiselle. On jokaisella alueella loistava: syöttöjen sijoittelu, tempon määrittäminen, näppien haut ja kokonaistilanteen hahmottaminen. Fantastinen pelaaja.

Joonas Kauppinen: Vaikka Matti kertoikin Komulaisen olevan selvä ykkönen, pidän taistelua äärimmäisen tiukkana. Totta kai Aapoa puoltaa menestys ja se kuinka vakuuttavasti hän suoritti läpi pudotuspelien. Mutta sanoisin, että Alanen oli monella osa-alueella jopa edellä.

Itä-Lännessä pääsi hyvin seuraamaan näiden kahden sankarin taistelun ja Alasen lajitehot pääsivät jopa yllättämään. Alanen on paljon Komulaista terävämpi, mutta syksyn pelit ratkaistaan pelipäällä ja sen kamppailun vie Aapo aina.

ML: Tilanne voisi erilainen, jos Tahko olisi päässyt edes pudotuspelien karsinnasta eteenpäin. Sinne jääminen ei toki ollut Alasen syy millään tapaa. Komulainen sai antaa näyttöjä monen huippupelin ajan niin välierissä kuin loppuotteluissa, eikä jättänyt epäselvää kenellekään omista taidoistaan.

Jännä nähdä, miten Komulaisen yhteistyö ja -ymmärrys Iiro Haimin kanssa lähtee kulkemaan ensi kaudella. Sekä yhtä lailla se, mitä Jarkko Pokela saa tuotua Alasen peliin Hyvinkäällä.

Vuoden lukkari: Aapo Komulainen, Sotkamon Jymy

Äänestyksen tulos:
Aapo Komulainen 21
Petteri Alanen 15
Juha Puhtimäki 7
Ville Väliaho 4
Topi Still 3
Elmeri Iivonen 2
Teemu Kinnunen 2

Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut

Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

12.10. Etenijät/vaihtajat
13.10. Kotiuttajat
14.10. Etupelaajat
15.10. Linjapelaajat
16.10. Kopparit
17.10. Vuoden pesäpalloilijat