Vuoden koppari, Miesten Superpesis

Kuva: SuperJymy (Janne Kuronen) / Jymyn takakenttää ja Jussi Korhosta ei ollut olemassa mitään merkkaamattomia välilyöntejä.

Kuva: SuperJymy (Janne Kuronen) / Jymyn takakenttää ja Jussi Korhosta ei ollut olemassa mitään merkkaamattomia välilyöntejä.

Sarjan parhaat kopparit pelasivat finaalijoukkueissa ja mestari-Jymystä heitä löytyi jopa kaksin kappalein. Pallo tulee Hiukan takakentältä takaisin yhtä nopeasti kuin sinne lyödäänkin.

Järjestämme Supervuoron toimituksessa oman palkintogaalamme näin verkon yli. Palkitsemme seuraavien kahdeksan päivän aikana kahdeksassa eri kategoriassa niin miesten kuin naisten Superpesiksen kauden parhaita pelaajia.

Lue myös: Vuoden linjapelaaja, Miesten Superpesis
Lue myös: Vuoden linjapelaaja, Naisten Superpesis

Pesäpalloliiton virallinen palkintogaala järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla torstaina 20. lokakuuta, jolloin palkintonsa saavat myös liiton valintaraadin mielestä parhaiksi arvostetut pelaajat.

Äänestykseemme osallistuivat Supervuoron toimitusvastaava Matti Liljaniemi sekä toimittajat Joonas Kauppinen ja Aki-Petteri Pulkkinen. Ääniä jaoimme kukin viidelle pelaajalla jokaisessa kategoriassa, ja ääniä sijoituksensa mukaan pelaajat saivat 7-5-3-2-1. Tällä halusimme painottaa ykkös- ja kakkossijoille arvostamiamme pelaajia.

Kaikki palkintomme ovat koko pesiskauden perusteella jaettuja, mutta painotimme luonnollisesti kauden tärkeimpien pudotuspeliotteluiden merkitystä.

Kokemus päihitti tällä kertaa vielä nuoruuden. Kaksi nuorta haastajaa kärkkyy ykköspaikkaa, mutta valinta meni vielä selvästi Jymyn kolmospuolen herralle.

Matti Liljaniemi:
1. Elmeri Anttila
2. Henri Puputti
3. Jussi Korhonen
4. Iivari Vihanto
5. Konsta Piironen

Joonas Kauppinen:
1. Jussi Korhonen
2. Iivari Vihanto
3. Henri Puputti
4. Elmeri Anttila
5. Teemu Nurmio

Aki-Petteri Pulkkinen:
1. Jussi Korhonen
2. Iivari Vihanto
3. Elmeri Anttila
4. Henri Puputti
5. Teemu Nurmio

Matti Liljaniemi: Neljännen Manse-Veto-välieräottelun viimeinen vuoropari. Jukka-Pekka Vainionpää lyö täydellisen etumiehen ylityksen, Jere Saukko kiitää kolmoselta, juoksu ratkaisee sarjan. Henri Puputin kauhaisu ja uskomaton polttoheitto samasta liikkeestä.

Joo, se Mikko Kanalan paljaalla kädellä linjasta pussarista polttaminen oli ihan kiva, mutta tuo oli kovimpaan paikkaan koko Superpesis-kauden kovin ulkopelisuoritus. 40-vuotias Puputti näytti, että ikä on vain numero.

Aki-Petteri Pulkkinen: Jymyn Jussi Korhosta parempaa kopparia ei tästä valtakunnasta löydy. Kuin Puputti, mutta napsun modernimpi. Heitto lähtee vaivattomasti, terävästi ja aina kohdilleen. Sijoittuu hyvin ja hakee palloja rohkeasti.

Etenijällä ei ole merkkaamattomalla lyönnillä toivoakaan ehtiä. Pani Vimpelin paniikkitilaan omalla ulkopelaamisellaan finaaleissa.

Joonas Kauppinen: Kerroinkin jo yllättäjäosiossa Iivari Vihannon taidoista ja siitä kuinka paljon hän mahdollistaa. Itä-Lännen tutkatuloskin kertoo Vihannon isoimman vahvuuden: heittovoiman.

Tähän kun yhdistetään nopeat jalat, sotkamolainen ymmärrys pesäpallosta ja omasta roolista, on meillä sarjan top 2 koppari.

ML: Eikö se ole jopa vähän epäreilua, että yhdellä seuralla on kaksi näin timanttista takakentän pelaajaa? Kuka sieltä juoksuja pystyy lyömään.

Ensi kaudella kyllä niin Vihanto kuin Elmeri Anttila kirittävät Korhosta tästä palkinnosta tosissaan. Anttilalla on paljon samoja ominaisuuksia kuin Jymyn kaksikolla ja lisäksi hän vartioi Savonjoen törmää aivan poikkeuksellisella osaamisella.

Vuoden koppari: Jussi Korhonen, Sotkamon Jymy

Äänestyksen tulos:
Jussi Korhonen 17
Elmeri Anttila 12
Iivari Vihanto 12
Henri Puputti 10
Teemu Nurmio 2
Konsta Piironen 1

Palkintogaalan aiemmat palkitut ja aikataulut

Vuoden linjapelaaja, Miesten Superpesis
Vuoden linjapelaaja, Naisten Superpesis
Vuoden etukenttäpelaaja, Miesten Superpesis
Vuoden etukenttäpelaaja, Naisten Superpesis
Vuoden kotiuttaja, Miesten Superpesis
Vuoden kotiuttaja, Naisten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Miesten Superpesis
Vuoden etenijä/vaihtaja, Naisten Superpesis
Vuoden lukkari, Miesten Superpesis
Vuoden lukkari, Naisten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Miesten Superpesis
Vuoden positiivinen yllättäjä, Naisten Superpesis

17.10. Vuoden pesäpalloilijat