Väittely: Miesten Superin peräpäässä putoamispeikko on tuplaten suurempi

Kuva: Antti Haapasalo / Viekö Sami Partanen KiPan taas pudotuspeleihin asti ja kuinka korkealle Kiteellä kurotetaankaan?

Toimituksemme perkasi miesten Superpesiksen sijoille 8-13 ennakkoon sijoittamamme joukkueet läpi. Kolmikoltamme löytyi näkemyksiä joka joukkueen tulevasta kaudesta, ja sarjan peräpäässä on kysymysmerkkejä enemmän kuin selviä vastauksia.

Suurimmat siirtovonkaleet uivat Pielisjokea

Kuvat: Antti Haapasalo / Siirtomarkkinoiden suurimmat nimet liikkuivat eri suuntiin Joensuusta.

Miesten Superpesiksen siirtomarkkina oli jopa poikkeuksellisen hiljainen, kun kärkiryhmät pääosin pitivät omista pelaajistaan kiinni. Suurimmat liikkeet tapahtuivat Joensuusta sisään ja ulos, kun kenties neljä merkittävintä vonkaletta uivat Pielisjokea suuntiinsa.

Ennakko: Vimpelin Veto lähtee suurimpana ennakkosuosikkina pelinjohtosekoiluista huolimatta

Kuva: Joona-Pekka Hirvonen / Vimpelin Vedon varaslähtö kauteen Fuengirolassa päättyi tuuletuksiin, käykö niin syksylläkin?

Viime vuonna hopealle jäänyt Vimpelin Veto lähtee tulevaan kauteen täysin muuttumattomalla pelaajistolla. Ainut muutos on tapahtunut pelinjohdossa, kun toissa kaudella Vedon mestaruuteen johtanut Tomi Niskanen on vaihtunut Kari Kleemolaan. Talvisuperissa joukkueen tekeminen oli vielä nihkeää, joka selittyy varmasti osittain muutoksissa pelinjohdon suhteen.

Ennakko: Kaupin karnevaalit Komulaisen komennossa – mestaruutta hakemassa

Kuva: Antti Haapasalo / Mansen veteraanikaksikko Juha Puhtimäen ja Henri Puputin peli-ilmeen varassa on paljon tamperelaisten menestystoiveista.

Viime kausi päättyi Mansen osalta finaalien sijaan pronssitappioon Kempeleessä. Joukkueen talvisten vastoinkäymisten jälkeen suoritusta voi pitää jopa odotukset ylittäneenä. Tälle kaudelle tamperelaiset pääsevät tavoittelemaan mitalipelipaikkaa huomattavasti rauhaisamman talvikauden jälkeen.