Superin jakautuminen kertoo vastaukset etuajassa

Kuva: Antti Haapasalo / Ylemmässä jatkosarjassa testataan tunteiden hallintaa, kuten Mikko Korhosen villit tuuletukset kertovat.

Kun miesten Superpesiksen runkosarja päättyy jo sunnuntaina ja sarja jakautuu sen jälkeen ylempään ja alempaan jatkosarjaan, on tarjolla tuhti kattaus kiihkeitä kärkipelejä ylemmässä sarjassa. Samalla kärkijoukkueet ehtivät ottaa mittaa toisistaan ilta toisensa jälkeen ja pudotuspeleihin lähdetään paljon vähemmän kysymysmerkkejä ilmassa.

Pelinjohto muuttui, mutta pelaajisto ei – Tuomas Jussila on tyytyväinen KeKin alkukauteen

Kuva: Antti Haapasalo / Tuomas Jussilan KeKi hakee kirkastusta viime kauden pronssimitaleihin.

Viime kauden pronssijoukkueen Kempeleen Kirin alkukausi on sujunut tuloksellisesti mainiosti ja sarjasijoitus on toinen. Pelinjohtajaa vaihtanut ryhmä on päässyt mittaamaan tasoaan alkukaudesta muun muassa jo Vetoa, Jymyä sekä KPL:ää vastaan. Kapteeni Tuomas Jussilan mukaan joukkueella oli hyvä tilanne valmistautua kauteen, kun ryhmä pysyi hyvin kasassa viime kaudesta.

Ennakko: “Doksan” johdolla taas mitaleille vai nähtiinkö KeKin ihme jo pronssikaudella?

Kuva: Antti Haapasalo / Mikko Korhonen ohjaa Kempeleen Kirin kokenutta joukkuetta ensimmäistä kauttaan.

Viime kaudella upeasti onnistunut ja lopulta aina pronssille yltänyt Kempeleen Kiri aloittaa uuden kauden koskemattomalla kokoonpanolla. Pelaajaliikennettä ei käynyt seuraan, eikä sieltä pois. Ainoa muutos nähdään viuhkan varressa. Petri Tuuva matkasi Kouvolaan ja Mikko Korhonen ottaa kempeleläisten pelin hyppysiinsä.

”Mehän ollaan kuin uudestisyntyneitä” – Jussila vakuuttaa, ettei Kirin maha ole täysi

Kuva: Miska Peltoniemi / Puolivälierien tuuletuksen on unohdettu, eikä KeKi-kapteeni Jussila ole vielä vain välieräpaikkaan tyytyväinen.

Kempeleen Kiri teki viime lauantaina tempun, johon se ei ole koskaan aikaisemmin pystynyt: se kaatoi Joensuun Mailan puolivälieräsarjan ratkaisevassa seitsemännessä osaottelussa kotikentällään ja marssi ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan Superpesiksen välieriin. Juhlat olivat kentällä hurjat. Katsojat itkivät, seuran pääpamppu Sami Saloranta itki, Salorannan isä itki ja pelaajat juhlivat villisti. Ilmassa oli todellisen euforian tuntua. Kempeleeseen täksi kaudeksi