Ennakko: KPL ilman Haimia on kilpailijoiden puristuksessa

Kuva: Antti Haapasalo / Nuorelta Eemeli Laineelta voidaan Kouvolassa odottaa jopa Aapo Kinnusen viime kauden kaltaista läpimurtoa.

Kuva: Antti Haapasalo / Nuorelta Eemeli Laineelta voidaan Kouvolassa odottaa jopa Aapo Kinnusen viime kauden kaltaista läpimurtoa.

KPL:n viime kausi oli valtaisa pettymys ennakko-odotuksiin nähden. Putoaminen jo puolivälierävaiheessa Manse PP:lle oli ikävä mainehaitta viime vuosien kestomenestyjälle. Joukkue matkaa kauteen 2024 samalla kokoonpanolla kuin viime vuonna. Juha Korhosen tarttuminen siirtomarkkinoilta oli seuran ainoa peliliike pelaajarintamalla viime kaudesta.

Suurin yksittäinen muutos tapahtuu kuitenkin viuhkan varressa: huipputyötä Kouvolassa tehnyt pelinjohtajavelho Iiro Haimi siirtyi Sotkamoon, ja KeKin pronssille johtanut Petri Tuuva saapui Kouvolaan.

Sijoitus: 5. (runkosarjan 3.)
Pelinjohtaja: Petri Tuuva
Tulleet pelaajat: Juha Korhonen (Tahko)
Lähteneet pelaajat:

Pesäpallokautta edeltäneessä äänestyksessä Superpesis-joukkueiden pelinjohtajat arvioivat Kouvolan Pallonlyöjien olevan kuudenneksi paras joukkue alkavalla kaudella. Tämä on otettu KSS Energia Areenalla haasteena. Kokenut ja tasainen joukkue ottaa varmasti tavalla tai toisella kauden 2024 teemaksi tämän arvion murskaamisen.

Kouvolan pelaajamateriaali on niin kova, että se tarjoaa mahdollisuudet aina finaalipaikkaan asti. Joukkue on hyvin tasapainotettu ja rakennettu niin sisä- kuin ulkopelinkin osalta, vaikka kysymysmerkkejäkin löytyy.

Kysymysmerkkejä ovat joukkueen jalkavuus ja ulkopeli. Tommi Mäentausta, Patrik Vartama, Ville Pesu ja Arttu Ruuska kyllä taittavat pesäväliä totutun vikkelästi, mutta tämän nelikon lisäksi pitäisi löytyä lisää etenemisvoimaa. Edellä mainituilla pelaajilla on jonkin verran loukkaantumishistoriaa, eikä KPL:n porukka kestäisi huippujalkojen menettämistä.

Ulkopelissä isoin kysymys kohdistuu jopa yllättäen takakentälle. Jos Teemu Nikkanen on terve, hänet on pakko istuttaa kopparin tontille. Nikkasen panos takakentällä näyttelee suurta roolia Koplan kaudessa. Nikkanen on hyvä kolmoskoppari, mutta ei enää muiden huippujoukkueiden vastaavien veroinen. Mäentaustasta on tullut vuosi vuodelta varmempi koppari, joka hakee näyttäviä syöksykoppeja ja on erinomainen katkomaan palloja jatkeilta.

Kouvola saa koko viime kauden kättään kuntouttaneen Elias Pitkäsen takaisin lautasen äärelle. Raporttien mukaan heittokäsi menee päivä päivältä parempaan suuntaan. Pitkänen tuo rentoutta ja varmuutta muuhun ulkopeliin läsnäolollaan. Talvisuperissa laudalla nähtiin myös vasta 17-vuotias Aaron Honkanen ja viime kauden Pitkästä paikannut Aleksi Vainio.

Joukkueen ehdoton vahvuus on sisäpeli, joka on Tahko-legenda Korhosen Kouvolaan paluun myötä parempi kuin viime vuonna. Nyt Pallonlyöjillä on kaksi kotiuttajaa, jotka voivat lyödä palloa merkistä väliin, kun Korhonen tuo tulitukea kapteeni Matti Latvalalle tällä saralla. Patrik Wahlsten ja Nikkanen puolestaan puhkovat saumoja rautaisilla kovilla lyönneillään.

Neljä kysymystä pelinjohtaja Petri Tuuvalle

Teidän kautenne on onnistunut, JOS…

– Jos pelataan finaalisarjaa, sitten kausi on ollut onnistunut. Käy niissä finaaleissa sitten miten käy.

Missä asioissa täytyy onnistua ja kehittyä, jotta tuo tavoite täyttyy?

– Ulkopelin pitää kestää kaikkinensa ja sen on oltava kovalla ja hyvällä tasolla. Ja meidän pitää pystyä keulasta pelaamaan tuon tavoitteen arvoista peliä.

Minkä takia kansan kannattaisi saapua katsomaan pesäpalloa juuri KSS Energia Areenalle?

– Meidän sisäpeliarsenaali on sellainen, että kun aletaan lyömään, niin juoksuja kyllä tulee. Pelit ovat varmasti juoksurikkaita ja viihdyttäviä.

Kuka voittaa mestaruuden?

– Kouvolan Pallonlyöjät.

Neljä kysymystä kapteeni Matti Latvalalle

Teidän kautenne on onnistunut, JOS…

– Saamme ajettua uusia nuoria pelaajia yhdeksikköön.

Kenen joukkuekaverisi peliä olet eniten innostunut näkemään?

Eemeli Laine vakuutti talven aikana ulkopelissä. Hänellä on myös hyvät jalat. Niille on varmasti käyttöä myös kesällä. Toinen on sitten Pitkäsen Elias. Tuskallisen pitkä loukkaantuminen takana, niin on mahtava nähdä häntä kentällä.

Kuka on pukukoppinne suurin persoona ja miksi?

– Ei kukaan nouse oikein ylitse muiden, mutta kyllä tuolla Saukon Matilla jutut on kaikkein levottomimmat. Juttujen puolesta Saukko. Fyysisesti sitten Wahlstenin Patrik on aika iso ukko. Pitää kumartaa, kun vastaan kävelee.

Kuka voittaa ensi kesänä mestaruuden?

– Sarja on varmasti tasaisempi kuin moneen moneen vuoteen. Jos se oli viime kesänä tasainen, nyt se on tasoittunut entisestään. Tosi vaikea sanoa. Jos joku lyö tässä kohtaa päänsä pantiksi jonkun puolesta, niin se on hullu. Meidät oli äänestetty kuudenneksi, ja olin vähän pettynyt siihen. Vastataan nyt niin, että me ei ainakaan sellaisiin sijoituksiin tyydytä.

Näkemyksemme

Aki-Petteri Pulkkinen:
Materiaali on mestaruuskaliiberia. Jos juoksijat pysyvät terveinä ja ovat hyvässä juoksukunnossa kauden tärkeimmillä hetkillä, KPL pystyy mihin vain. Kouvola lyö eniten juoksuja ensi kesänä.

Matti Liljaniemi:
Professori on poissa. Haistan pienen riskin sille, että Kouvolassa homma sakkaa ja pahasti. Jos Patrik Vartama säilyy koko kauden juoksukunnossa, riski on huomattavasti pienempi.

Karri Kovanen:
Kouvolassa ei tänäkään syksynä viime vuoden tapaan pelata mitaleista. Joukkueeseen liittyy liikaa kysymysmerkkejä.

Arviomme

Sijoitus: 5.

Kestomenestyjä pyrkii tälläkin kaudella kamppailuun mitaleista. Huipputasaisessa sarjassa joukkue voi täysonnistumisella edetä jopa finaaleihin. Jos Kouvolan koppariosasto ja juoksupuoli kestävät, vain taivas on auki. Silti pahimpien kilpakumppanien vahvistuminen tarkoittaa sitä, että KPL on lähtökohtaisesti välierien ulkopuolella.

Kaikkien miesten Superpesiksen joukkueiden ennakkomme

Ennakko: Haminan Palloilijoilla riittää työsarkaa sarjapaikan säilyttämisessä
Ennakko: Ankkurit on vahvistanut jokeriosastoaan – riittääkö se sarjapaikan säilyttämiseen?
Ennakko: Imatralla on edessä kova taistelu sarjapaikan puolesta
Ennakko: JymyJusseilla riittää tulivoimaa jokeriosastolla – miten ulkopeli kestää?
Ennakko: Pattijoella Westersund tavoittelee taidon ja älyn liittoa
Ennakko: Partasen täytyy löytää oikeat numerot KiPan tavoitteiden täyttymiseksi
Ennakko: Tahko taittaa pettymystä ja tähyää Pokelan johdolla mitalipeleihin
Ennakko: “Doksan” johdolla taas mitaleille vai nähtiinkö KeKin ihme jo pronssikaudella?
Ennakko: Kaupin karnevaalit Komulaisen komennossa – mestaruutta hakemassa
Ennakko: Joensuun Maila ilmoittautuu mestaruustaistoon
Ennakko: Mestari-Jymy hamuaa kultaa uudessa komennossa
Ennakko: Vimpelin Veto lähtee suurimpana ennakkosuosikkina pelinjohtosekoiluista huolimatta