Supervuoro

Siilinjärven Pesis 2019

#82
Pari melkoista siirtopommia pitäisi SiiPen pystyä pudottamaan, mikäli seura aikoo olla edes kohtuullisen uskottava ensi kauden Superpesiksessä. Tuntuu karulta, mutta nyt julkaistulla rosterilla on SiiPe vaikuttaa heikommalta kuin viime kauden divariporukka. Mikäli Samu Vainikainen tai Kimmo Lukkari eivät jostakin syystä jatkaisi SiiPessä, tilanne olisi jo aivan onneton. Lukkarin osalta liikkuu huhuja muualle menosta ainakin Juvan Nesteellä, saa sitten nähdä mitä tapahtuu. Kuka lieneekään Kouvolan ensi kauden kottaajakotiuttaja?
SiiPen kannattajat ja mahdolliset uudet spnsorit kaipaisivat signaalia joukkueen vahvistumisesta.
Tällä erää SiiPe taidetaan rankata suurimmaksi ehdokkaaksi suoran putoajan paikalle. Alajärvikin taitaa olla nykyrostereilla hieman vahvempi.
Ainakin Varkauden suunnasta katsottuna SiiPe on missaamassa hienon tilaisuuden palata pääsarjaan "ryminälllä".
Kauhukuvana on tappioputki ja kotiottelujen pelaaminen jo juhannuksen jälkeen 500 innoimmalle fanille.
Toivottavasti SiiPen toimisto pystyy yllättämään positiivisesti.
Nyt olisi aika paukutella markkinarumpua isolla kalikalla.
 
#83
Kun Siipe aloitti ykkösessä puolenkymmentä vuotta sitten , joukkue /seura tuomittiin " tuhoon" ainakin Savon Sanomissa naapurin puheen johtajan toimesta. Mutta näin sitten kävi että Superiin nousu toteutui. Ei varmaan mitään pikavoittoja haeta nytkään. Aika näyttää mihin rahkeet riittää. Ei nuolaista ennen kuin tipahtaa.
 
Viestejä
65
#84
Hartikainen sitten Koplaan...nyt alkaa pientä huolta pukkaamaan joukkueen kasaamisen suhteen. Toisaalta ihan fiksua ettei lähdetä lupailemaan sellaisia summia mitä ei pystytä maksamaan mutta totuuden nimissä tällä hetkellä kasassa olevalla joukkueella tulee pitkä ja kivinen kausi Superissa. Missä on ne luvatut täsmähankinnat? Lukkari ja Vainikainen on pakko saada pidettyä, jotta taistellaan edes suoraa putoamista vastaan. SiiPe tarvitsee vähintään 2 oikeasti Superpesis tasoista pelaajaa Kimmon Ja Samun lisäksi, jotta pystyy edes jollakin tavalla taistelemaan keskikastin joukkueita vastaan. Nuo nykyiset hankinnat ei joukkuetta vahvista. Kauden päätyttyä annettiin ymmärtää, että selvä suunnitelma on olemassa parista täsmä hankinnasta...missä mentiin pieleen vai onko uutisia vielä tulossa? Kovin montaa pelimiestä ei ole enää irtaallaan. Eikä varmaan hirveästi helpotusta tuo ensi kesän sarjajärjestelmäkään. Näköjään kohdataan 4 kertaa hallitseva Suomenmestari ja 4 kertaa Kitee. Tosi huolestuttavalle näyttää tällä hetkellä , toivottavasti niitä uutisia saadaan pikapuoliin.
 
#85
Elekeepä hättäilkö.

Syksyä vasta eletään ja sopimusuutisia on varmasti vielä luvassa. Itse luotan täysin omaan nuoreen runkoon joka menee varmasti taas talven aikana eteenpäin. Toki superin kokemuksesta ei olisi haittaa.

Jos joukkueessa olisi vähän jalkoja ja huono aihio ulkopeliin niin olisin huolissani. Nyt nuo molemmat ovat kunnossa ja sen päälle on hyvä rakentaa.
 
Viestejä
65
#86
Meinaatko, että tuolla nyt kasassa olevalla rungolla pärjää Superissa? Valitettavasti näin asia ei ole varsinkin jos Kimmo ja Samu puuttuvat. Toki nuoret kehittyy talven aikana mutta tasoero Ykköspesiksen ja Superin välillä on todella suuri. Sillä periaatteella että kyllä talven aikana kehitytään riittävästi ei jää muuta kun luu käteen se on valitettava tosiasia mikä ei muuksi muutu. Nyt pitää seurajohdon toimia ettei käy huonosti.
 
Viestejä
65
#88
:ROFLMAO::ROFLMAO:...no se sitten ikävä kyllä tullaan näkemään ensi kesänä. Tehdään asiat niin kuin aina ennenkin. Toivotaan nyt että edes Samu ja Kimmo jäisi muuten ollaan huonolla tiellä. Kieltämättä aikalailla pettynyt fiilis tällä hetkellä, mutta toivossa on aina hyvä elää.
 
#89
Jos Lukkari ja Vainikainen eivät olisi ensi kauden joukkueessa, niin käytännössähän silloin lähdetään pelaamaan Superpesistä heikommalla nimilistalla kuin millä pelattiin Ykköspesiksessä. Ei tarvinne kummoista laskutaitoa tietääkseen miten siinä käy.
 
Viestejä
65
#91
Hamina pelasi niin raihnaisella joukkueella että ei ollut lähelläkään alkukauden tasoaan. Mutta ei ole tietenkään mikään pakko uskoa tuota tasoeroa sarjojen välillä. Ensi kesänä sen voi todeta ihan konkreettisesti paikan päällä katsomosta käsin. Faktat on faktoja eivätkä valitettavasti muuksi muutu vaikka olisi hyvää tahtoa kuinka paljon. Toki toivon SiiPen menestyvän mutta totuus on , että nykyisillä sopimuspelaajilla olisi tullut turpiin myös syksyn karsinnoissa puolikuntoiselta Haminalta. Tosiasiat on hyvä myöntää mutta kuten sanoin aikaisemmin jos Samu ja Kimmo jatkavat niin se mahdollistaa säilymisen. Odotellaan nyt mitä tuleman pitää..
 
#92
Kun nyt Haminaan halutaan viitata, niin omien muistikuvien ja netin perusteella tsekkasin että Hamina pestasi nousunsa jälkeen viime syksynä ainakin Lauri Kaartokallion, Janne Leppälän, Pasi Rajalan ja yhden kauden parhaimmista tulokkaista Matias Hangasmaan.
Leppälän ja Kaartokallion tasoisia hakintoja odottaisi SiiPeltäkin, unohtamatta Rajalaa, joka oli kerta kaikkiaan liekeissä ainakin näkemissäni karsintapeleissä ja monissa telkkariotteluissa kauden aikana. Uransa parhaan kauden pelannut Leppälähän ei pystynyt pelaamaan karsinnoissa ja Kaartokalliokin oli melkoisen rampa.
Hamina ja myös Imatra ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka seuraa pidetään esillä siirtouutisilla ja muullakin myös valtakunnallisesti.
SiiPestä ei puhuta juuri mitään.
Toivottavasti kerrottavaa löytyy pikapuolin Mantunkin suunnasta.
 
#94
Ja nuhassa ei saa pissiä. Aiemmassa viestissäni kun mainitsin SiiPestä muualle siirtyneistä pelaajista en varsinaisesti tarkoittanut JoMassa tällä ja tulevalla kaudella pelanneita/pelaavia, vaan hieman vanhempaa kaartia (Kuosmasen Mikonhan mainitsin). Sama suuntaus näyttäisi jatkuvan edelleen, virta vie kummasti tänne Kuopion suuntaan valmennuspuolelle/junioripolkuja rakentamaan. Lake, Perttulan Jarkko, Eskelisen Janne ja sokerina pohjalla, SiiPen entisen puheenjohtajan Esa-poikakin ensi kaudeksi. Julkaistusista uusista nimistä "proffan kanssa" samaa mieltä, Huhtakangas tuo laajuutta rosteriin (vuosi sittenhän Teemua jo ehdottelinkin, mutta meni sitten naapuriin), Hakomäen kohdalla olen sitä mieltä, että parannusta koppariosastolle luvassa (jostain syystä vaan Sampo ei oikein saanut itsestään parasta irti tällä kaudella). Neste-huoltamot ympäri Suomea vaikuttavat olevan pesiksen pelaajien suosiossa, heti kun Samun ja Kimmon sopparit jäivät ensimmäisessä aallossa julkaisematta, toinen olikin jo nähty Juvalla ja toinen Alajärvellä, pitäisköhä sen Kasurilan Shellin muuttua Nesteeksi, niin johan alkaisi pelaajia näkymään? Toisessa aallossa siten Samu ja Kimmo ja pari muuta "superpesistasoista" (mitenkähän sekin oikein määritellään, riittääkö, että on pelannut jonkun pelin Superia (pakosta kun ei ole muita saatu), vai kuinka?)).
 
#97
Jos nyt olisi niin, että SiiPe jää vaatimattomaksi nimilistaltaan, aivan kuin nousu olisi langennut pyytämättä ja yllättäin, niin väistämättä tulevat mieleen outoihin sulamisiin päättyneet runkosarjat viime aikoina.
 
Viestejä
4,729
#98
Jos nyt olisi niin, että SiiPe jää vaatimattomaksi nimilistaltaan, aivan kuin nousu olisi langennut pyytämättä ja yllättäin, niin väistämättä tulevat mieleen outoihin sulamisiin päättyneet runkosarjat viime aikoina.
Ei mikään joukkue voita nousukarsintaa vahingossa ja HP-SiiPe -sarja ei kyllä ollut voita sinä -kisa. Ansaittu ja haluttu nousu.

Realiteetit ovat varmasti olleet tiedossa seurassa ja joukkuetta kasataan suunnitelman mukaan. Miten on onnistuttu suunnitelmiin nähden on aika lailla mahdoton arvioida kun ei ole suunnitelman toteutumista seuran suunnalta kommentoitu.

Kunhan joukkue ilmoitetaan valmiiksi voi spekuloida ja mutta vasta ensi kesän jälkeen nähdään mihin se riitti.
 
Ylös