Supervuoro Verkkolehti »

Miesten ykköspesis 2023

Viestejä
1,816
Paljon pitää YK:n porukkaa vahvistaa, mieli divarissa pelata pidempään kuin yksi vuosi. Ja ei Sotkamolla olisi ollut yhtään sen parempi tilanne. Heikoksi on taso mennyt.
 
Viestejä
3,276
Sapsojärveenkö vai kakkospuolen aidan ali Sotkamo on pallon heittänyt, kun harhaheitolla tuli 3 juoksua toisen jakson 2. tasoittavalla?


Ylivieskassa on hyvä meininki, kun naiset pelaavat ykköspesistä ja nyt miehet nousivat ykköseen kaudelle 2024. Lisäksi tyttöjen superin joukkue pelaa parhaillaan välieräsarjaa.
Huotari nakkasi varmassa palon paikassa pallon kakkosen yli. Kuvasta ei näkynyt, mutta ilmeisesti katosi aidan taakse heinikkoon. Moilanen lähti kotipesästä vasta tovin sen jälkeen, kun pallo oli puskassa ja kiersi kotiin asti kaikessa rauhassa.
 
Viestejä
158
Selkeintä olisi, että osana sarjauudistuksia Ykköspesikseen ei kelpuuteta joukkueita, jotka osallistuvat vain runkosarjaan. Ykkönen on ollut mielenkiintoinen sarja, mutta uskottavuus menee, jos sinne tulee lisää treeniporukoita.
Lupaaville junnuille suomari on vaan nykyään liian heikkotasoinen. Siellähän pelaa aika monessa joukkueessa B-poikien superin pojat sivulajina täydennettynä C-pojilla ja muutamalla yli 20-vuotiaalla papalla. B-pojista ylikasvaneet ja parhaat B-pojat pitäisi saada ykköspesikseen jos tavoitteena on pelata vielä Superia. Mansella oli yritys nostaa Ikaalista farmiseuraksi mutta ei ainakaan vielä onnistunut. Koplalla on jo ykköspesiksessä joukkue ja Alajärven parhaita poikia pelaa Alavudella. Lauantaina nähdään kuinka käy Jomalle.

Pesäpallossa jostain syystä aika harva jatkaa aikuisena pelaamista. Jalkapallossa joku kakkos- ja kolmosdivari on täynnä yli kaksikymppisiä pelimiehiä mutta pesäpallossa vastaavissa sarjoissa kovin monella ei parta vielä kasva.
 
Viestejä
1,420
Selkeintä olisi, että osana sarjauudistuksia Ykköspesikseen ei kelpuuteta joukkueita, jotka osallistuvat vain runkosarjaan. Ykkönen on ollut mielenkiintoinen sarja, mutta uskottavuus menee, jos sinne tulee lisää treeniporukoita.
Jos halutaan pitää pesäpallon taso mahdollisimman korkealla, niin mitään tuollaisia rajoituksia ei pidä tehdä. Piste.

KPL:n kauden -23 Ykköspesisjoukkue ei olisi hävinnyt tämän vuoden Suomarissa yhtään ottelua ja suurin osa olisi ollut täysin ylikävelyjä.

Tätäkö sitten halutaan?

Voihan sen saman joukkueen sitten nimetä vaikka Kymenrannan Pallo-Ässiksi, ja peluuttaa myös ne pleijarit tarvittaessa, mutta eihän siinäkään olisi mitään järkeä!?

Fakta on se, että niille pelaajille/nuorille jotka eivät mahdu Superiin, mutta ovat selvästi liian hyviä Suomariin pitää olla jokin vaihtoehto.

Jokin sellainen vaihtoehto missä esim. lukioikäisten ei tarvitse matkustaa kotoaan 100 - 300 km päähän Ykköspesis-rinkiin päästäkseen.
 
Viestejä
1,816
Huotari nakkasi varmassa palon paikassa pallon kakkosen yli. Kuvasta ei näkynyt, mutta ilmeisesti katosi aidan taakse heinikkoon. Moilanen lähti kotipesästä vasta tovin sen jälkeen, kun pallo oli puskassa ja kiersi kotiin asti kaikessa rauhassa.
Linkosi pallon Urheilukadun taakse kerrostalon pihaan. Edes lyömällä ei sinne ole pallo mennyt.
 
Viestejä
3,534
Selkeintä olisi, että osana sarjauudistuksia Ykköspesikseen ei kelpuuteta joukkueita, jotka osallistuvat vain runkosarjaan. Ykkönen on ollut mielenkiintoinen sarja, mutta uskottavuus menee, jos sinne tulee lisää treeniporukoita.
Kyllä nämä kakkosporukat kasvattavat pelaajia enemmän muille seuroille kuin itselleen. Valmennus ja treenaaminen ovat ihan eri tasolla kuin suomarin porukoilla ja useimmilla ykkösen seuroillakin.
 
Viestejä
95
Kakkosjoukkueet pitää saada välittömästi pois ykkösestä, Nämä vie aina paikan oikealta seuralta ja hyvin pian ulos jäävien seurojen toiminta loppuu. Näin on käynyt monella paikkakunnalla. Kyllä se mielenkiinnon kohde on se oma seura, ei mitkään superin junnut. Minäkään en seuraisi pesäpalloa lainkaan, jos oma seurani ei pelaisi, vaikka olen kakarasta lähtien kentillä pyörinyt. Junnut tehkööt niin kuin vanhoina hyviä aikoina, eli menkööt sinne missä pääsee pelaamaan.
 
Viestejä
430
Kakkosjoukkueet pitää saada välittömästi pois ykkösestä, Nämä vie aina paikan oikealta seuralta ja hyvin pian ulos jäävien seurojen toiminta loppuu. Näin on käynyt monella paikkakunnalla. Kyllä se mielenkiinnon kohde on se oma seura, ei mitkään superin junnut.
Tästä olen samaa mieltä. Kakkosjoukkueet eivät kiinnosta juuri ketään, mutta seuran junnujen kannalta on tietysti parempi pelata kotona eikä farmissa tai kaksoisedustuksella jossain muualla. Olisiko sitten kokeiltava niin, että kakkosjoukkueet saisivat osallistua ykköspesikseen, mutta eivät veisi paikkaa seuraavana listalla olevalta seuralta. Tietenkin se hankaloittaa sarjaohjelman laatimista, mutta pesäpallon kannalta mahdollisimman laaja levinneisyys olisi hyväksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,291
Näissä keskusteluissa vedotaan aina kehittyvien nuorten etuun, mutta lopulta eniten tämä nykytila hyödyttää muutamia suurseuroja. Koskee myös erilaisia vuokra- ja kaksoisedustusjärjestelyitä, joissa viime kädessä suurin hyötyjä ovat huippuseurat.

Onhan tämä nyt aika surkuhupaisaa, että molemmissa Suomensarjan finaaleissa on leijunut kysymys, mitä suurseura haluaa tehdä urheilullisen ratkaisun selvittyä. Ei se ole normaalia, vaikka pesisväki olisi jo tottunut pitämään tätä normaalina. Kertoo vain valtavasta kuilusta muutaman hyvin pärjäävän ja lopun seurakentän välillä.
 
Viestejä
4,182
Aina voi säätää jonkun älyttömän säännön että saman seuran kakkosjoukkue ei saa pelata Ykköspesistä.

Mutta jos KPL:n tai Joman kaltaisella seuralla on resursseja niin mikäpä sen estäisi että yhdistys tai joku taustatekijä laittaa kakkosjoukkuetta varten pystyyn pöytälaatikkofirman eri brändillä, jolloin joukkueella on edustusoikeus pudotuspeleihin ja Superpesikseen asti koska teknisesti eri seura.

Sehän se vasta harmittaisi muita kun joku Kouvolan Kumauttajat tai Joensuun Mela taistelisi nousukarsinnoissa vieden paikan nousua tavoittelevalta joukkueelta.
 
Viestejä
215
Onhan se naurettava tilanne, jos muutaman vuoden kuluttua ykkösessä on lähemmäs puolet kakkosjoukkueita ja paras nousukelpoinen on jossain sijoilla 3-5. Niin käy, jos suurseurojen ero kakkosketjuun ja siitä edelleen kolmos- ja nelosketjuun (nykyiseen ykkössarjaan) yhä kasvaa.

Pesäpallon edun isossa kuvassa tähän on useampi näkökulma.

Ensiksi, suurseuroilla on, useimmiten vaikkei aina, enemmän resursseja pelaajien kehittämiseen. Se puoltaa oikeutta usean joukkueen peluuttamiseen.

Toiseksi, väestökeskittymissä tarvitaan useampi joukkue kuin maaseutukunnassa, jos pesäpallo saa vallatuksi oman tilansa jääkiekon ja muiden isojen lajien viidakossa.

Kolmanneksi, pesäpallon valtakunnalliselle kiinnostavuudelle ja uusien pelaajien ja katsojien saamiselle on tärkeää, että hyvää juniorityötä ja korkean sarjatason pelejä on jokaista kohtuullisen lähellä. Silloin myöskään mahdollinen asuinpaikan vaihdos ei katkaise kiinnostusta ja mahdollisuuksia. Tämä tavoite ja aito (nousu)kilpailu kärsivät, jos kakkos- ja ennen pitkää kolmosjoukkueet valtaavat sarjatasoja. Vaarana on, että suurseurojen kasvu kakkos- ja kolmosjoukkueita lisäämällä on syöpäsolun kasvua ja haittaa lopulta niitä itseäänkin.

Jos ja kun nuorista ollaan huolissaan eikä nykyinen vuokrausjärjestelmä riitä ratkaisuksi, miksei perusteta alle 21v-sarjaa? Siinä suurseurojen juniorireservit saisivat laatupelejä ja sarja mahdollistaisi try-out-peluuttamiseen ja vaikka parikin saman seuran nuorten joukkuetta. U21- ja ykkösjoukkueen välille samat rajoitukset kuin superin ja ykkösen välillä on. Tai sitten reservijoukkueiden sarja. U21 voisi olla oma mestaruussarjansa, reservisarja pelattaisiin kunniasta ilman että sekoitetaan nousutaisteluja. Jos joukkueita ei ole tarpeeksi, sarjan voisi pelata turnauksina vuoroon kunkin osallistujan kotikentällä. Se säästäisi kulujakin.
 
Viestejä
544
Pitäisikö tehdä samat kuin futiksessa eli yksi kakkossarjalohko jossa kaikkien nykylohkojen parhaat. Silloin siellä pelaaminen kehittäisi edes B- poikia. Ja nuorten superin ikärajan taannoisella alentamisella saatiin parikymppiset pois lajin parista?
 
Viestejä
11,889
Onko nykytilanne tai kehitys jotenkin näiden seurojen vika jotka kykenevät pelaamaan usealla valtakunnallisella tasolla ääriesimerkkinä Kopla jolla on joukkue superissa, ykkösessä ja suomarissa? Eli, että muut seurat eivät pysty kilpailemaan niiden kanssa?

Jos on, niin silloin varmaan looginen ratkaisu olisi kieltää pelaaminen peräkkäisillä sarjatasoilla jos se taas eimole näiden seurojen vika niin kieltäminen on minusta vähän pään laittamista pensaaseen koska ei se auta juurisyyhyn.

Jos siis joku ongelma on olemassa.
 
Viestejä
763
Onhan tämä harmillinen
kehitys, jos vahvat seurat pelaavat kahdella korkeammalla sarjatasolla. Olisi ollut todella toivottavaa, että Helsinki olisi noussut ykköspesikseen jo sen näkyvyyden kannalta. Valitettavasti tämä köyhdyttää lajia entisestään huomioiden kaupungistumisen ja seurojen toiminnan tyrehtymisen väestöpaon vuoksi.
 
Viestejä
1,816
Tällä kakkosjoukkue ykköspesiksessä yksilöiden kehitys taantuu. Päästään ykköseen automaattisesti, koska sattuu seuralla se joukkue siellä olemaan. Onhan se eri asia treenata itsensä niin hyväksi, että "ulkopuolinen" seura kiinnostuu sinusta. Liekö väärää mielikuvaa, mutta joskus aiemmin ykkösen parhaita imuroitiin enemmän superiin, kuin nykyään. Nykyajan trendi on, että mahdollisimman paljon mahdollisimman nuorena ja jos et siihen pysty, voit lopettaa. Monen hyvän pelaajan kehitys jää kesken.
 
Viestejä
479
Tässähän on selkeesti kaks näkökulmaa.
Pelaajien ja seuran/seurojen kannalta hyvä asia, kuten edellä kerrottu.
Katsojien kannalta toki enemmistölle tympeä juttu, eikä niinkään kiinnosta, jos vastakkain Pesäkoirat2 ja Pesäkoirat3.
Etenkin jos Pesäkoirien ykkösjoukkue on eilen pelannu superin pelin ViVee vastaan... 😃

Mutta urheilullisestihan tuo meni täysin oikein. 👉
 
Viestejä
3,534
Onhan se naurettava tilanne, jos muutaman vuoden kuluttua ykkösessä on lähemmäs puolet kakkosjoukkueita ja paras nousukelpoinen on jossain sijoilla 3-5.
Ei ole tainnut olla koskaan edes kahta kakkosjoukkuetta ykköspesiksessä. Sotkamo ja Joensuu ovat aikoinaan tipahtaneet sarjasta. Nyt JoMa nousi. Saa nähdä säilyykö sarjassa. Nämä kakkosjoukkueissa on hyvin nuoria pelaajia. Koplallakin keski-ikä oli jotain 19, nuorin 16- vuotias. JoMalla kaikki pelaajat ovat B-poikia. PuMu hävisi, vaikka siellä ei ollut yhtään B-poikaa. Kopla joutunut hankkimaan pelaajia myös ulkopuolelta ja tarjoamaan siten kehityspaikkoja muille seuroille. Esim. Matias Rauhala pelasi vuoden ja pääsi sitten kotiseuraansa koppariksi. Eivät nämä kakkosjoukkueet kykene pelaamaan kärkisijoilla.
Tällä kakkosjoukkue ykköspesiksessä yksilöiden kehitys taantuu. Päästään ykköseen automaattisesti, koska sattuu seuralla se joukkue siellä olemaan.
Ei seuran kakkosjoukkueeseen pääse automaattisesti. isoin osa ei pääse lainkaan ainakaan vakipelaajaksi. Suuri osa lopettaa. kun eivät enää iän puolesta mahdu junioreihin, eivät taitojensa puolesta ykköspesikseen ja eivät halua pelata muuallakaan alasarjoissa.

KPL tekohengitti pitkän LMV:tä yrittäen pelaajia lainaamalla saada se ykköspeikseen. Ei onnistunut. Nyt LMV ei pelaa edes suomaria. Kouvolan lähellä ei ole ykköspesiksen joukkueita. Ainoa mahdollisuus tarjota vielä koulua käyville lupauksille pelejä ykkösessä on seuran oma joukkue.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös