Supervuoro Verkkolehti »

Miesten ykköspesis 2023

Viestejä
1,454
Sarjan voimasuhteita on aika vaikea vielä tässä vaiheessa arvioida, kun joukkueiden kasaaminen on vielä pahasti vaiheessa. En kuitenkaan malttanut olla laittamatta kausiketjua tulille, koska ensi kesä näyttää muodostuvan ainakin yhtä mielenkiintoiseksi kuin mennyt kausi.

Kankaanpää putosi yli vuosikymmenen kestäneen pääsarjarupeaman jälkeen ykköspesikseen, ja sarjaan nousevat SMJ sekä Jyväskylän Kiri.

Maila-Jussit pelasi edellisen kerran ykköspesistä 2012, jonka jälkeen edusjoukkue jatkoi Nurmon Jymyn kanssa Jymyjusseina.

(Jyväskylän) Kiri oli pari kautta poissa miesten pesiksestä, mutta toissa kaudella nimi putkahti mukaan Suomensarjaan. Harvemmin näkee pesäpallossa saman kylän joukkueita huipputasolla vastakkain.

Toivottavasti uudet joukkueet tuovat lisää säpinää sarjataulukkoon.
 
Viestejä
11,703
Wikipedian mukaan 2013 ykköspesiksessä pelasi Maila-Jussit.


Pesiksen tulospalvelun mukaan JymyJussit. Muistan elävästi nähneeni Vallikentällä hopeamustaraitaisen peliasun mutta saatan olla väärässä


Lisäksi JymyJussien wiki-sivunsanoo seuran pelanneen myös,ykköstä 2013. Ykkösen lisenssi toki taisi olla Mailajussien mutta niinhän se superin lisenssi oli Nurmon Jymyn.

 
Viimeksi muokattu:

LBC

Viestejä
3,583
Noo kausi 2013 tai 2023... mutta hyvähän on taustat selvittää.

Sarjajärjestelmistä ei taida olla hajuakaan, oliko 2024 Superin joukkueiden määrä edes lyöty lukkoon? nousupuolihan se etupäässä kiinnostaa. Jos vain määrä pysyisi samana niin yksi suora nousija runkosarjan jälkeen olisi hyvä. Tai vaikkei pysyisikään.
 
Viestejä
11,703
Noo kausi 2013 tai 2023... mutta hyvähän on taustat selvittää.

Sarjajärjestelmistä ei taida olla hajuakaan, oliko 2024 Superin joukkueiden määrä edes lyöty lukkoon? nousupuolihan se etupäässä kiinnostaa. Jos vain määrä pysyisi samana niin yksi suora nousija runkosarjan jälkeen olisi hyvä. Tai vaikkei pysyisikään.

sarjajärjestelmiä odotellessa joo. Viime vuonna ne julkaistiin kielestäni syyskuun lopussa joten varmaan kohta tulevat. Sinällään musta pitäisi aina tietää kuluvan ja seuraavan kauden sarjajärjestelmä. Antaisi jonkun lähtökohdan joukkueiden kasaamiseen ainakin nousua tavoittelevien ja putoamista välttelevien joukkueiden osalta. Ja antaahan nykymalli mahdollisuuden salaliittoteorioihinkin ;)
 
Viestejä
4,762
Laitetaan tänne tulemaan nyt myös Miesten Ykköspesis -joukkueiden sopimustilanteet! Kovasti on vielä rostereiden rakentamiset kesken, mutta päivitellään listaa sopimusjulkaisuiden mukaan! 😄

Miesten Ykköspesiksen Siirtomarkkinat 2022
Tässä muutama lisäys.

Alavuden Peli-Veikot
Jaakko Peltokangas (2023)

Kannuksen Ura
Teemu Hollanti (2023)
Eliel Koskela (2023)


Simon Kiri
Lähtijät:
Jussi Partanen


Seinäjoen Maila-Jussit

Seinäjoen Maila-Jussien osalta joukkuetta vaikea sanoa. JymyJusseilla on ringissä 18 pelaajaa ja näistä osa taitaa tulla pelaamaan Ykköspesistä Maila-Jusseissa.

Onni Riskun lisäksi Justus Teppo, Antton Peltomäki, Miska Mäkiviita, Benjamin Laaksoharju, Tony Latvala ja Jaakko Hautaniemi. Näillä kaikilla sopimus JymyJusseihin.


 
Viestejä
11,703
Raesmaa oli HP:ssa kaksoisedustuksella, joka sitten tietty raukesi eilen kun kausi loppui. Eli ei edes katkolla vaan voi laskea lähtijöihin.
 
Viestejä
11,703
Viime vuonna sarjajärjestelmät julkaistiin syyskuun lopussa eli oletettavasti 2023 sarjajärjestelmät julkaistaan piakkoin. Sitten voikin taas spekuloida mikä on hyvin ja mikä huonosti.

2022 julkaisu 28.9.2021
 
Viestejä
217
Näyttäisi tulevan tiukka ja tasainen sarja, jossa kärkisijoista taistelee ainakin Kiri, Hamina, Puijo ja Mailajussit.
 
Viestejä
593
Jos Heikkilälle saadaan vielä sopimus niin oranssisten lasien läpi pidän Haminaa ykkössuosikkina ja kuvittelisin myös seuran tavoittelevan nousua Superiin....Mutta kuten on niin moneen kertaa nähty kausi tuo yllätyksiä eikä vielä montaa sarjakierrosta ole takana😎😎
 
Viestejä
11,703
Eikä edes tiedetä sarjajärjestelmää vielä eikä HP:n pelinjohtoa jolla on kuitenkin iso vaikutus millaista pesistä joukkue pelaa. Lähtökohtaisesti nuorten pelaajien pitäisi kehittyä talven aikana mutta entä jos ei kehitykkään tai jos joku tai jotkut kehittyvät toisessa joukkueessa merkittävästi enemmin?

Kauden alkuun on noin kahdeksan kuukautta joten tämänhetken asetelmat voivat olla kovin erilaiset ku8n toukokuun asetelmat. Alkas nyt edes ne hallipelit vuodenvaihteen jälkeen.
 
Viestejä
87
Minä en kans saa kyllä Seinäjokea tonne kärkeen millään. Hamina, Kannus, Simo, Puijo. Siinä tällä hetkellä top4-veikkaus....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös