Vainionpää tylytti Vetoa toisen tappion jälkeen: ”Tuntuu, että meitä ei kiinnosta pelata”

Kuva: Joona-Pekka Hirvonen / Vielä Fugessa Jukka-Pekka Vainionpää sai tuulettaa - nyt miehellä on huoli Vedosta.

Kuva: Joona-Pekka Hirvonen / Vielä Fugessa Jukka-Pekka Vainionpää sai tuulettaa – nyt miehellä on huoli Vedosta.

Vimpelin Vedon kotimaan kausi on alkanut mollivoittoisesti, kun kahdesta ensimmäisestä ottelusta saldona on nolla pistettä. Joukkueen ykköslyöjä Jukka-Pekka Vainionpää herätteli ryhmää Pihkalassa koetun tappion jälkeen kovin sanoin.

Veto vei voiton Fuengirolassa pelatusta kauden avauksesta, kun toinen kärkiryhmä Joensuun Maila kaatui Espanjan auringossa. Sen sijaan kotimaan ottelut ovat olleet vimpeliläisten kanssa jo hieman huolestuttavia, kun ensin tuloksena oli tappio Kempeleessä ja torstaina vieraspelissä Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Viime kaudella runkosarjan läpi rallatellut ja juoksuja mahtitahtiin takonut Veto hävisi Pihkalassa kolmostilanteet Tahkolle 12-11. Vaikka molemmilla jaksoilla Tahkoa avittivat Vedon kakkoskoppari Mikko Vihriälän virheet takakentällä, oli vieraiden sisäpelin kovin tukkoista.

Vieraiden peliin Hyvinkäällä mahtui merkkivirheitä ja useaan otteeseen merkkivaihdot toisella lyönnillä päättyivät laittomien jälkeen kentän tyhjennyksiin tai pakkopaloihin viimeisellä lyönnillä.

Jukka-Pekka Vainionpää pääsi yrittämään kotiutuksia viisi kertaa ja löi kolme Vedon neljästä juoksusta. Toissa kauden lyöjäkuningas ja viime kaudella Roope Korhoselle yhdellä juoksulla tittelin hävinnyt huippulyöjä tylytti omaa joukkuettaan raa’asti.

– Ilta oli meille vaikea. En ole niinkään huolissani pelin lopputuloksesta, vaan enemmän meidän joukkueesta – kaikki: valmennus, pelaajat. Koko pitkä talvi on painettu hommia ja tuntuu, että meitä ei kiinnosta pelata.

– Meidän päänahan kaikki varmasti haluavat joka ilta.

– Sen kelkan pitää kääntyä mahdollisimman nopeasti tai sitten se lähtee pyörimään isosti väärään suuntaan.

Vedon kauteen valmistautumista on tietysti vaikeuttanut pelinjohtajan vaihtuminen maaliskuussa, kun Petri Pulliaisen tilalle kaivettiin seurassa pitkään valmentanut Kari Kleemola. Lisäksi muutamat loukkaantumiset eivät ainakaan ole helpottaneet vimpeliläisten kauden aloitusta.

Vainionpään viesti on kuitenkin sellainen, että niin Kleemolan kuin joukkueen itsensä pitäisi ryhdistäytyä hyvin nopeasti.

– Fugessa oli hyvä ilme, mutta harjoituspeli Alajärveä vastaan ja nämä kaksi sarjapeliä ovat aika olemattomia olleet. Tällä hetkellä ei sytytä pelaamiseen, ja sitä ei ole ennen ollut Vimpelin Vedossa niin kauan kuin minä olen seuraan edustanut.

Kleemolalta kysyttiin lehdistötilaisuudessa näkemystä pelinjohtajan vieressä omat kommenttinsa laukoneen Vainionpään lausunnoista. Vedon varamiesvalmentaja ei tähtipelaajansa kanssa ollut samoilla linjoilla, mikä on täysin ymmärrettävää.

– En sitä allekirjoita. Joukkue saisi syttyä kyllä enemmän, että on se oikeilla jäljillä. En sitä ihan niin koe, että siellä kukaan ei yrittäisi tosissaan. Se vaan saattaa näyttää siltä.

Jos Kleemola olisi Vainionpään tapaan ryhmänsä kölin ali vetänyt, varoituskellojen pitäisi Vimpelissä kilkattaa vielä kovemmin.

Vedolla on tilaisuus näyttää heti välittömästi erilaista peli-ilmettä, kun joukkue pääsee perjantaina hakemaan vierasvoittoa Kiteeltä.