Supervuoro Verkkolehti »

Keskustelua moderoinnista

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,082
Kiroilu ei ole täällä kiellettyä. Mikä oli asiatonta käytöstä? ”Vittu” sanan tehosteena käyttäminen? Ja miksi Nilkuttaja sai vasta jälkimmäisestä provo-varoituksen? Eikö tälle saatanan fanikamerakeskustelulle ole oma oksansa?
Aggressiivinen vitun huutaminen toiselle kirjoittajalle. Ei se itse kirosana, vaan asiaton ja tarpeeton hyökkäys.
 
Viestejä
141
Manse-KPL-ketjussa ei ole annettu yhtään huomautusta, varoitusta tai varsinkaan bänniä. Emme ole siinä ketjussa sanallakaan moderoineet mitään, sen jälkeen kun ennen sarjan alkua toivoimme hyvähenkistä keskustelua.

Kommentti tuntuu siis hieman erikoiselta.

Onko mahdollisesti kyse sekaannuksesta Mansen kausiketjun kanssa? Kuten tässä useampana pudotuspelisyksynä olemme kertoneet, moderoidaan näitä ottelusarjaketjuja ja seurojen kausiketjuja hyvin eri tapaan. Kausiketju on lähtökohtaisesti yhden seuran ihmisten "kotipesä" ja sitä kautta hieman turvatumpi. Ottelusarjaketjussa taas meno on selvästi vapaampi - vaikka toki varaamme oikeuden puuttua johonkin selvään trollaamisen tai hyvän maun rajojen ylitykseen.
Ehdinkin jo hieman ennen vastaustanne korjata, että kyse oli nimen omaan Mansen ketjusta. Sekaannuin itse, kun kyseinen debatti taas oli peräisin kyseisestä ottelusarjasta.

Mutta edelleen minulle jäi tunne, että tiettyjä alueita tarkastellaan isommalla luupilla kuin toisia. Onko tämä ihan omaa harhaani?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,082
Säännöt ja niiden tulkinta ovat samat kaikkien seurojen ketjuissa, mutta on niitä ketjuja, joissa suurinpiirtein koko kauden aikana ei kertaakaan kukaan vastustajan kannattaja vieraile edes etäisesti provosointimielessä. Ja sitten on Mansen ketju, missä tätä tapahtuu joka viikko. On niitä historian aikana toki ollut muitakin, kun esimerkiksi Lipon ketju oli meille ihan vastaavaa työsarkaa ainakin parin kauden ajan.
 
Viestejä
1,407
Kuten tässä useampana pudotuspelisyksynä olemme kertoneet, moderoidaan näitä ottelusarjaketjuja ja seurojen kausiketjuja hyvin eri tapaan. Kausiketju on lähtökohtaisesti yhden seuran ihmisten "kotipesä" ja sitä kautta hieman turvatumpi. Ottelusarjaketjussa taas meno on selvästi vapaampi - vaikka toki varaamme oikeuden puuttua johonkin selvään trollaamisen tai hyvän maun rajojen ylitykseen.
Voisin antaa pikku vinkin.

Kukaan uusi kirjoittaja ei tiedä teidän "moderointilinjaanne", koska sitä ei kai lue missään?
Tai jos lukee, niin minä en ole sitä osannut löytää?

Eihän nyt Pena 13-v. tai 68-v., nimimerkillä Kumura Yli PÄrskyn Rennon Äiän, voi tietää näitä kirjoittamattomia sääntöjä mitenkään, jos te sanktioitte tai huomauttelette heti näitä vuoden aikana neljä viestiä koko palstaurallaan kirjoittaneita sankareita väärään ketjuun kirjoittamisesta!

Kannattaisiko tehdä tästä kirjoittamattomasta "kotipesästä" säännöt esille, jotka jokainen uusi ja vanha kirjoittaja voisi lukea ja täten tietää mitä saa kirjoittaa mihinkin ja mitä ei todellakaan saa!?

Koska Käyttöehdoissa ja Säännöissä tästä ei ole mainittu sanallakaan.

Don't expect what you can't expect.
 
Viestejä
698
Aggressiivinen vitun huutaminen toiselle kirjoittajalle. Ei se itse kirosana, vaan asiaton ja tarpeeton hyökkäys.
Nooo, jos olis laitettu vaikka ”ihanko ite keksit” niin olisko tullut varoitusta?

Just olette ihan itse linjanneet että kirosanat eivät ole kiellettyjä. Nyt sitten pidätte sitä kirosanaa aggressiivisuuden merkkinä vaikka alkuperäinen viesti on mitä suurimmissa määrin puhtaana provona luokiteltava viesti ko. topikissa. Josta ette edes varoitusta antaneet alkuperäisen viestin kirjoittajalle.

Yrittääkäähän nyt siellä teidän vitun norsunluutornissanne vähän linjata tota teidän omaa vitun toimintaanne paremmin. Toi teidän ylläpito on välillä vitun surkeeta. Ja tässä tapauksessa sana ”vitun” ei kuvasta kirjoittajan aggressiivisuutta (TÄLLÄKÄÄN KERTAA) vaan se toimii herättävänä tehostesanana, koska kiroilua ei ole tällä foorumilla kielletty.
 
Viimeksi muokattu:

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,082
Vinkki otettu vastaan, mutta se ei ole kovin käyttökelpoinen. Yksikään käyttäjä koko internetin historiassa ei ole tainnut lukea käyttöehtoja / sääntöjä ennen rekisteröitymistään mihinkään palveluun tai keskustelufoorumille. Vielä vähemmän he lukevat niitä, jos mittaa olisi äkkiä pari sivua, jos edes tiiviisti haluaisi kaikki moderointiin liittyvät eri linjaukset käyttäjälle välittää tiedoksi.

Sen sijaan ylivoimainen valtaosa tiedostaa säännöt ja linjat ihan vain keskustelua itse seuraamalla - siitä mitä kaikki muut käyttäjät ympäri foorumia kirjoittavat. Ja silloin tällöin huomaavat jonkun käyttäjän saaneen huomautuksen / varoituksen / huilia, ja noteeraavat, mitä kannattaa itse välttää.
 
Viestejä
1,407
Tarkoituksella ottelusarjaketjusta tämän siirtäminen Manse-ketjuun on sen verran läpinäkyvää hölmöilyä, että tästä varoitus @Neloskoppari
Tuossa ei muuten ollut mitään tarkoituksellista. Nyt tuon huomattuani mietin asiaa ensimmäisen kerran.

Kuuluuko tuo vastaus lopulta edes ottelusarjaketjuun. Vastaus on eipä se sinnekään kuulu.

Puputti on taatusti Juha Puhtimäen ja Perttu Ruuskan lisäksi Mansen ensi kauden TOP-3 tärkein pelaaja. Tämän kauden osalta samat pelaajat ovat siinä roolissa, että heidän tuottamiensa suoritusten perusteella nähdään kauden arvosana ja tulos. Kukaan heistä ei ole vielä siellä yläsektorissa ja kaikilla on varaa parantaa paljon. Parantamista nähdään tältä kolmikolta aivan taatusti!

Te olette itse siirtäneet sellaisia viestejä mitkä kuuluvat aivan kerta kerrasta edelliseen ketjuun keskustelun jatkuvuuden kannalta. Muille se ei ole siis sallittua miltään osin. Edes vahingossa, kuten nyt kävi kopioituani viestin editoriin ja kirjoitettuani vastauksen ja sitten liitettyäni viestin.

Tämä on täysin ymmärretty. Kuten Apulanta lyriikoi onhan liian paha asia.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,082
Te olette itse siirtäneet sellaisia viestejä mitkä kuuluvat aivan kerta kerrasta edelliseen ketjuun keskustelun jatkuvuuden kannalta. Muille se ei ole siis sallittua miltään osin. Edes vahingossa, kuten nyt kävi kopioituani viestin editoriin ja kirjoitettuani vastauksen ja sitten liitettyäni viestin.
Seuraketjuissa ei keskustella moderoinnista. Siitä keskustellaan täällä. Tästä voi olla eri mieltä, mutta tämä on yksiselitteisesti, miten menettelemme - joka kerta.

Ja kyllä, me siirrämme viestejä oikeisiin paikkoihin, koska olemme foorumin ylläpito. Käyttäjillä ei siihen edes mahdollisuutta ole.

Se että "vahingossa siirsit" vahvasti provosoivan toisen käyttäjän kommentin Mansen seuraketjuun vaikuttaa selityksenä yhtä uskottavalta kuin Arttu Vilanderilla.
 
Viestejä
1,407
(y) Se että "vahingossa siirsit" vahvasti provosoivan toisen käyttäjän kommentin Mansen seuraketjuun vaikuttaa selityksenä yhtä uskottavalta kuin Arttu Vilanderilla.
Ehkä Arttu Vilander ja minä olemme sitten syyttömiä molemmat, ihan tiedoksi vaan?

Hyvää työtä teette kuitenkin. Nyt on perjantai-ilta ja ei tuo perustuu kai vapaaehtoistyöhön eli kolme peukkua siihen suuntaan täältä auringonpaisteesta. (y) (y) (y)
 
Viestejä
4,175
Tarkoituksella ottelusarjaketjusta tämän siirtäminen Manse-ketjuun on sen verran läpinäkyvää hölmöilyä, että tästä varoitus @Neloskoppari

Anteeksi nyt mutta eihän tuossa viestissä ollut mitään provosoivaa vaan nimenomaan puhuttiin Mansen pelaajan taitojen ja tärkeyden puolesta.

Ylläpidon olisi ehkä hyvä ottaa huomioon että vahinkoja voi sattua kun täällä on monella useampi ketju auki vastauslaatikoineen, ei kai teknisistä kömmähdyksistä ole aiheellista mitään varoituksia jakaa?
 

LBC

Viestejä
3,689
Sen sijaan ylivoimainen valtaosa tiedostaa säännöt ja linjat ihan vain keskustelua itse seuraamalla -
Tästä tuli mieleen kysymys, johon @Ylläpito voisi ihan tilastollisesti vastatakin, en valita jos ette..
Kuinka moni aktiivisista jäsenistä (sanotaanko viestejä/vuosi voisi olla yli X vaikka 20) on ylipäätään saanut varoituksia, ja kuinka monta on saanut bannia? luulisin, että tuo viimeinen ei ole lopulta kovin iso luku.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,082
Moderointilogissa nuo tiedot tallessa olisivat, mutta sanotaanko niin, että niiden sieltä esille kaivaminen olisi aikamoinen homma.

Ihan näin näppituntumalta osaamme toki sanoa, että varoituksia yhden kauden aikana saa isompi joukko käyttäjiä. Näistä valtaosalla käyttäjistä niitä varoituksia tulee tasan se yksi kappale.

Huileja saaneiden käyttäjien joukon melkein pystyisi tuntumamme mukaan laskemaan sormilla ja varpailla, kun jätetään huomioimatta esim. tapaukset missä on useilla nimimerkeillä kirjoiteltu ja niitä useampi on pysyvästi mennyt lukkoon.

Ja huileista aivan selvä enemmistö on viikon mittaisia ja niitä tulee käyttäjälle max. se yksi kauden aikana.
 
Viestejä
545
Pakko yhtyä kuoroon ihmettelemään millä logiikalla tämä moderointi Manse-ketjussa oli perusteltu ja aiheellinen:

Henri Puputti tulee olemaan ensi kaudella Mansen TOP-3 tärkein roolipelaaja aika suurella varmuudella.

Tarkoituksella ottelusarjaketjusta tämän siirtäminen Manse-ketjuun on sen verran läpinäkyvää hölmöilyä, että tästä varoitus @Neloskoppari

Neloskopparin ihan asiallinen kommentti Manse-ketjuun, koska ei liity Manse-KPL -ottelusarjaan vaan ensi kauteen. Viestissä todetaan varmasti monen muunkin allekirjoittama näkemys, että Puputti luultavasti ensi kaudellakin on Mansen kärkipään pelaajia. Ja tämä ylläpidon mielestä hölmöilyä??? Loogisempi paikkahan Mansen pelaajasta on puhua Mansen ketjussa kuin otteluketjussa, koska Mansen pelaajan ensi kausi ei liity mitenkään nyt käynnissä olevaan puolivälieräsarjaan. Ja kun Manse 2024 -ketjua ei vielä ole, niin eikös Manse 2023 -ketju ole silloin järkevin mahdollinen ketju asiasta keskusteluun?

Hannu Jortikkaa mukaillen: ”Tuu ny ylläpito itte selittään!”
 
Viestejä
60
@Ylläpito Saisinko vastauksen kysymykseeni. Vai oliko näin että taas jaetaan varoituksia ilman kunnon perusteluita, kun joku ilmaisee eriäviä mielipiteitä ja puhuu asioista totuusenmukaisesti??
Olisko sen takia, että tulit heti sarjan päätyttyä vittuilemaan jostain pelaajabudjetista. Kyllä se silti on vittuilua vaikka onnittelisit joukkuetta viestien jälkeen voitosta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös