Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2020

Viestejä
764
Täytyy vissiin vielä odotella muutama viikko, että Tahkon peli aukeaisi. Tänään Hakomäki voitti kyllä Huuskon 6-0.

Pitää vielä sen verran jatkaa, että on se luojan lykky, että tallä kaudella ei kukaan putoa sarjatasoa alemmaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,567
Hyvinkään Tahkolla on lukkariongelma ja sen nimi on Kalle-Tapio Huusko. Näin täytyy ainakin tämän pelin perusteella valitettavasti sanoa. Huuskon esitys oli todella huono. Veltompaa heittelyä ja helpompaa syöttöä on vaikea löytää tästä sarjasta. Hakomäki-Huusko 6-0. Ei voi voittaa pelejä tällä lukkaroinnilla. En nyt viitsi enempää kirjoittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
147
Jos tuo Korhosen loukkaantuminen on yhtään vakavampi niin eiköhän Tahkon kausi ollut pitkälti tässä. Kyllä Hakomäki vei Huuskoa tänään 6-0. Hakomäki antoi 3- tilanteessakin todella korkeaa syöttöä ja piti kovaa heittomyllyä 2-tilanteessa. Hienosti on Hakomäki selättänyt vaikeudet ja pelaa jälleen loistavalla tasolla. Tahko kuitenkin antoi lähes kaikki juoksut alkuun käsistä ja päästi Kossun peliin mukaan ensimmäisellä jaksolla, joten jälleen omiin virheisiin se pitkälti kaatui. Toisella jaksolla ei ollut kyllä tuuriakaan kun Vikströmin läpilyönti kimposi takaisin tenniskentän katsomosta.
 
Viestejä
530
Huono peli ja vielä kehnompi loppu. Vuoden 2018 mahalasku on kovaa vauhtia toistumassa ja pudotuspelit jäämässä haaveeksi. Jos jotain positiivista haluaa ottelusta hakea, niin Joosua Rättö nostaa edelleen osakkeitaan ja Kristian Malikine on osoittautumassa pelimieheksi paitsi räpylä kädessä myös mailan varressa. Ja Tahkolla oli tosiaan jonkin verran epäonnea. Em. Vikströmin tilanteen lisäksi oli pari muutakin "viittä vailla" läpilyöntiä.
 
Viestejä
845
Ensimmäinen jakso tänään oli melkoista ilotulista molemmilta joukkueilta.

Toisella jaksolla Rantatorikalta muutamia loistavia taktisia oivalluksia, mm. kuolleessa tilanteessa Rätöllä kotiinotto.

Edelleen ongelmana on vaihtopelaaminen. Kun ykköskeulan vaihtajilla ei oikeastaan koskaan tule peräkkäisiä onnistumisia, niin ei peli pääse kunnolla rullaamaan.

Pädi hakkaa päätä seinään lyömällä vaihtotilanteessa jatkuvasti kovia pykäreitä, jotka painuu koppareille kopeiksi. Sen sijaan Vikstöm oli iskussa tänään.

Sanoisin että viimeistään nyt on aika tiputtaa pädi kakkoskärkeen.
 
Viestejä
928
Tietäjä edellä oikeastaan tiivisti sen mitä kerrottavaa on. Tänään olisi ollut kaikki lopputulokset mahdollisia, mutta ei se paljoa lohduta, jos tuloksena sarjajumbosta kahdesta ottelusta yksi piste. En ihan täysin allekirjoita tuota lukkarointiongelmaa, mutta nro 2-3 ongelma on ja pysyy. Pädin paikka ei ole ykköskärjessä, jos joukkueessa ylipäätään.

Hyviä lyöntejä tänään (molemmilla), mutta tuli räpylästäkin. Pahimpana tietysti läpilyönti jälleen viimeisenä lyöjänä. Piti tietää, että rajaan tulee, silti lurahti.

Ääneen sanoin pariinkin kertaan tänään, että elokuun alussa ei ole enää Uki laikassa. Katsotaan miten käy. Itse arvuuttelen uusia nimiä jo.

Raskasta aikaa olla keltainen sydän.
 

Elk

Viestejä
898
Minä näin tämän illan pelissä niitä aiemmassa viestissäni kaipaamiani kehityksen elementtejä. Kritisoimani Vikström pelasi tänään sisäpeliä erittäin fiksusti ja hyvin. Se palikka (nro 2) olisi siis tuolla pelityylillä kunnossa.

Mutta Vartama tosiaan, kuten @PesäpalloTietäjä, toteaa, hakkaa päätään seinään kopeillaan, ja hänen näpyistäänkin näyttää kadonneen taito ja juonikkuus (lopussa taisi yksi olla). Vartama häsläsi pari kertaa myös ulkokentällä eka jaksolla, mutta ne pitää antaa anteeksi, kun hän ulkopelisuorituksillaan on muutoin Tahkoa niin paljon auttanut viime ja tänäkin vuonna.

Rouhiainen otti toisella jaksolla onnistuneesti käyttöön pompun kentällemenolyöntinä, siinä toinen kehityselementti. Kolmas oli myös tuolla edellä mainittu Malikinen sisäpeli - niissä hyvin harvoissa kerroissa, kun hän on saanut vastuullisen tilanteen hoidettavakseen, hän on myös sen hoitanut. Neljäs oli Rätölle annettu hieman aiempaa suurempi rooli, ja sekin onnistunut juttu. Ja kyllähän koko pelaamisessa ja pelinjohtamisessakin oli kokonaisuutena pieniä kehittyneitä elementtejä, mutta nytkään tai vieläkään ne eivät riittäneet, vaan saatiin uusi lenkki ”surullisten hahmojen ritarien” ketjuun siitä, millä eri tavoilla voikaan hävitä pelit. Tänään sentään hävittiin taistellen, mutta tiedä sitten katkaisseeko juuri se lopullisesti joukkueen selkärangan.

Huonoista asioista on nostettu edellä Huusko esiin, ja kuten @Janski antaa ymmärtää, vaikkakin turhan rajusti, niin Vartama on kieltämättä myös toistaiseksi kauden pettymys. Mutta kyllä yhtä lailla pettmyksiin sisäpelissä nostan Nikkasen. Hänen läpilyöntipelotteensa vaihtotilanteissa on tätä nykyä enemmän myytti kuin todellisuutta. Ei ulkokentät häntä paljon pelkää, kun näpyistä tehdään toistuvasti paloja.

Mutta hei, pelihän oli jännittävyys- ja tapahtuma-asteeltaan sellainen, jonka toivoisi näkevän pesiksen finaaleissa. Ja toiseksi, Koskenkorva on ollut näissä kahdessa pelissä myös oikeasti hyvä joukkue, jopa niin hyvä taistelevuudessaan, että kaiken kirpeyden keskellä jollain tavoin aloin pitämään heistä.
 
Viestejä
198
Turhauttavaahan tämä on!!! Taas kerran pisteet oli täysin haarukassa mutta ei...
Ongelmia oli ihan riittämiin.
- Lähdetään nyt siitä, että ulkokenttä vuotaa aivan liikaa. Juoksuja tulee räpylästä, ja se, että niitä antaa kaverikin ei ole mikään puolustus. Eka jakso meni räpylästä. 10 juoksua pitää riittää!
- En ole lukkaripelin asiantuntija, mutta joku tuosa KooTeen tekemisessä mättää. Onko perusyöttö liian helppo? Vai mikä mättää? En osaa sanoa, mutta tällä kaudella KooTee ei ole onnistunut. Ei juuri kärpäsiä eikä vimosia etulautaan jne.
- Sitten tapaus Vartama. Kaveri on todella nopea mutta kärkilyöntejä tulee aivan liian vähän. Seuraavaan peliin ehdottomasti Metu tai Hoksu kolmoseksi ja Pädi kakkoskärkeen.

Jotain tällaista.

1.Rouhi
2.Jere
3.Hoksu/Metu
4.Metu/Hoksu(Huusko)
5.Huusko/Hoksu(Metu)
6.Pädi
7.Santtu
8.Malikine
9.Kauppinen

Tutut jokerit.
 
Viestejä
452
Koska olen tunnetusti eri mieltä kaikesta, olen sitä myös tämän päivän pelin osalta. KT ei ollut tänään huono. Samaten olen eri mieltä siitä, että Malikine olisi esittänyt kauden aikana jotain, että hänestä voitaisiin puhua "pelimiehenä". Yksittäisiä hyviä suorituksia - näyttäviä sellaisia, mutta vastaavasti varsinkin ulkona läjäpäin pieniä virheitä. Otetaan pieni katsaus Kosanderin juoksuihin: mistä tilanteet rakentuivat ja mitä virheitä tapahtui matkalla kotipesästä kotipesään:

4-1-kavennus: Olli vei Tahkon etukenttää tilanteen rakentelussa, ykkösvahdin tontilla tilanteessa pelannut Malikine oli keskellä kenttää, kun Olli löi ykkösrajasta pesät täyteen. Perästä täysin vaarattomassa tilanteessa Nikkaselta kaksi huonoa suoritusta, ei tullut huolella palloa vastaan ja pomputteli, olisi ehtinyt polttamaan mutta taittoheitto lähti mihin sattuu

4-2 oli edellisen jatkoa, Huusko syötti Wahlstenille pikkuväärän, jota kaarikin vetosi (eli pelkkää helppoa syöttöä KT:lta?) ja lyönti osittain epäonnistui. Vartamalta löysä suoritus linjassa ja pallo meni räpylän alta.

4-3-kavennus: Yksi palo alla, kärki mennyt ja etenijäjokeri lyömässä, lyönti oli epäpuhdas ja täysin mahdoton luettava (oli taas niin helppo matalan rajamailla oleva syöttö pystärin lyöjälle, että tuli poskiosuma). Alkuun jäi fiilis, että Hokkasen tai Malikinen olisi tuo pitänyt kyllä poimia pois, mutta kun lyöntiasento ei viitannut millään tavalla lyöntiin, niin annan synninpäästön

4-4-tasoitus: Wahlsten näytti jo tylsistyneen ja ensimmäinen kotiutusyritys poltettiin. Sitten Wahlsten nosti koppia, jota Vartama oli hakemassa jälleen löysästi, pallo pomppasi yli ja etenijä irtosi. Rouhiainen sitten joutui vähän yllättäen heittämään huonosta vauhdista, heitto jäi vajaaksi eikä Huusko saanut sitä kiinni. Todennäköisesti Velpe olisi ehtinyt kotiin, vaikka KT olisi saanut heiton kiinni

4-5-johto: Lyöntisuunta oli kolmospuolelle ja syöttö tuli vasurin lyöjää kohti, eli rajaleikkuria tai täyden voiman lyöntiä ei päässyt lyömään. Tällä kertaa vastaanottavana pelaajana oli Patova, joka otti kyllä pallon hallitusti kiinni, mutta heitto oli edellisen tapaan se lukkarille veemäisin jalkoihin suuntautuva. Tämä olisi silti Huuskon pitänyt saada kiinni.

7-6-kavennus: Ensimmäisenä tässä kohtaa syyttävä sormi osoittaa pelinjohtoon. Kossu sai pelkän kolmostilanteen ja lyöjät kävivät vähiin, eikä Tahko KARVANNUT MILLÄÄN TAVALLA pelkässä kolmos- tai 1-3-tilanteessa. No, Wahlsten löi toisella merkistä laittoman ja KT nosti syötön nopeasti ilmaan. Pallon juuri hakenut Malikine oli siirtynyt askeleen lähemmäs rajaa ja Wahlsten sivalsi sitten keskustan puolelta Malikinen ohi. Oppirahoja Kristianille, isompi lampaanperse Patovalle. Ja myös pelinjohdolle. Jos tuon tason ukko lyö toisella laittoman merkistä, jokaisen pitää tietää mihin liikutaan. Siinä vaiheessa jokainen ottaa pari askelta lähemmäs rajoja, kun etenevä Rantamäki ei ehtinyt edes pesään syötön noustessa.

10-10 tasoitus: Jälleen annettiin lyödä vapaita ilman karvausta ja sitten Wahlsten ja kävi lyömässä ilmeisesti reiän Nikkasen räpylään, kun hieno syöksykoppi vaihtui tasoitusjuoksuksi.

2-0-johto: Kun karvaus puuttuu, saa aika helposti täyteltyä taempia pesiä, niin myös tällä kertaa. Ajoista Wahlsten sitten kävi lyömässä näpyllä johtojuoksun. Tässä virhe oli Vikströmillä, joka tuli syvältä hakemaan näpyä ja vielä rystypuolelta, kun Kauppinen olisi ollut paremmin pallolla. Jälkimmäinen oli sitten täysin ottamaton tappikupperi

3-2-VOITTOJUOKSU: Kossun kärki löi hyvän kentällemenolyönnin. Malikine taiteili siinä omiaan ja lopulta sitten heitti pallon kotipesään Huuskolle. Heitto vain sattui olemaan täysin luokaton (joskaan ei mahdoton, harva lukkari vain odottelee tuollaisia) ja vastustajalle ilmainen kakkostilanne. Ajot järjestyi laatulyönneillä, mutta kotiutuksesta jäi jälleen nuristavaa: Anttila löi taakse keskelle ja Nikkanen huusi palloa omakseen - Vartama kuitenkin peruutti ja yritti hakea palloa itse siinä onnistumatta ja lopulta kukaan ei saanut palloa kiinni. En ole varma oliko tämä tilanne vai vähän aikaisemmin, kun Nikkanen antoi sanallisen palautteen, kun Vartama yritti pelata vähän liian isoa lääniä.
 
Viestejä
429
No Vikström oli aika hyvä tänään, ehkä paras peli aikoihin. Rouhikin tokalla meni kentälle, mutta muuten sisäpeli oli mitä oli Etukentästä vaihdettiin ihan liikaa eikä muutkaan onnistuneet tänäänkään. Rantatorikan oivallus ottaa Rätöllä sisään 1-3 tilanteessa oli ottelun ainoa valopilkku oikeaan suuntaan, muuten sitä samaa skeidaa. Ulkopeli oli pahaa katsottavaa, olen jo aikoja sitten sanonut että Tahkolla ON LUKKARIONGELMA, mutta monet vaan puolustelee ja uskoo ihmeeseen kuin joulupukkiin! Tolppaa ei ole, puolikorkea hyvin heikko, lautasen käyttö olematonta, taktinen osaaminen puuttuu, tälläkö taistellaan jostakin paremmasta. Voisi sanoa kuin Kohonen joskus pelikaveristaan, että niin kauan kun tuo pelaa, me ei saada mitään. Turhauttavaa katsella ja kun vielä muut lähestyvät samaa tasoa niin onneksi tänä vuonna ei putoa kukaan. Pari seuraavaa peliä vielä ja katsotaan sitten, antaako joku itselleen kenkää ja arvotaan seuraava, voi olla vaan, että tuohon laivaan ei itseään arvostavaa kapteenia löydy? Toivotaan jotain, mitä ei ehkä tapahdu, mutta ehkä ensi kesänä sitten, kun täytynee jo pelata putoamisesta. Käyn silti peleissä pilaamassa päiväni, olenhan kannattaja ja teen oman osani!!!
 
Viestejä
453
KT yrittää pitää lyöjät kurissa syöttämällä suht siistiä, mutta sijoittamalla syöttöä eri puolille lautasta. Rohkeus käyttää erilaisia vääriä ja puuttuu. Ja nyt tarvitaan se rohkeus, muuten kaveri pääsee lyömään liian helppoon syöttöön. Ja silloin tulos on hyvä miltä tahansa vastustajalta.

Lisäksi Tahkon kärki hakkaa päätä seinään sen viistarin kanssa. Yhtään näpyllä kentälle menoa ei nähty Rouhilta eikä Vierimaalta. Eikä muutenkaan tyhjään kenttään lyönyt näpyä kuin Rättö. Vaikea mennä kentälle, jos yritetään sitä samaa viistaria tai pystäriä , vaikka ulkokenttä on kokonaan siinä linjassa ... Ja tietysti se on, kun näitä ei kukaan koskaan edes yritä. Lisäksi kärjellä pitäisi olla lupa mennä myös palon uhalla. Rinosljon lämmitä, jos palon uhalla sinne saa luvan mennä vasta kolmanneksi viimeinen lyöjä...

No, tämä tästä ja katseet seuraavaan peliin. Rohkeutta Tahko, Rohkeutta!
 
Viestejä
1,567
Tenavapallo loi äsken aivan oikein uskoa tulevaan. Minun täytyy vielä lisäta Huuskosta puhuttaessa, että heittojen kiinniotto oli eilen heikkoa. Hommaa leimasi välinpitämättömyys ja hälläväliä asenne. Ei Puhtimäki olisi työtään tällä tavalla lekkeriksi olisi laittanut! Eikä Rantanen. En minä näitä kritiikkejä mielelläni kirjoita. Mutta ei valehdellekkaan pidä. Toivotaan, että Huusko parantaa!
 
Viestejä
1,816
Kirjoitin jo joku viikko sitten Huuskosta, että mielestäni vetää vieteri liian tiukalla vaatien itse itseltään todella paljon. Pieni armeliaisuus itseään kohtaan voisi otteita parantaa. Alkukesästä Hyvinkäältä kantautui tietoa, että kaikkia pelaajia ei kiinnosta esim. omalla ajalla pelien analysointi, KooTee ja Vikström ainoita, joita pesis kiinnostaa muulloinkin kuin joukkuetreeneissä ja palavereissa. Jos tämä sekä muiden asenne pesistä kohtaan pitää paikkansa, KooTeen luonteella varmasti turhauttaa ja voi näkyä suorituksissa. Kainuulaisittain sanottuna "mitäpä se hyvejjää!"
 
Viestejä
452
On kyllä jännä, miten eri tavalla voi nähdä lukkaripelaamisen. Olen samaa mieltä, että puolikorkea ja tolppa on Huuskolla tällä hetkellä piilossa (ollut jo pitkään), mutta olisi hauska kuulla @Boltsi hallussa perustelut lautasen huonoon käyttöön, sillä tästä olen eri mieltä. Se on nimittäin se yksi asia mikä KT:n pelaamisessa tällä hetkellä toimii.

Katsokaapa kuinka tehotonta oli esimerkiksi eilen pystäri- ja pomppupeli. Huusko syötti nopealla tempolla takalautaan matalan rajamailla olevaa syöttöä. Näillä eväillä esimerkiksi pystärillä ja räkäpompulla paljon pelaava Yli-Hirvelä oli eilen aika hyvin aisoissa ja Hakomäki alkoi onnistumaan, kun jätti pompun pois lyöntivalikoimasta. Ei lautasen käyttö täydellistä ole, mutta ei myöskään olematonta. Samaten tämän näkee parhaiten jos seuraa peliä sivukatsomoista, sillä suhteessa kenttään valtaosa syötöistä vaihtelee syvyys-, ei leveyssuuntaan.

Lisäksi kun puhutaan lautasen käytöstä, siihen liittyy myös vahvasti ulkokentän pelaaminen. En tiedä kuinka paljon KT ja Tahko käyttää lukkarin syöttömerkkiä, mutta perstuntumalla käyttää. Tässä tutkapari on Vikström-Huusko. Syöttömerkillä siis lukkari pystyy pelaamaan tiettyjä lyöntejä pois sijoittamalla syöttöä tietyllä tavalla. Esimerkiksi lyöjään päin syöttämällä pystyy pelaamaan rajaleikkureita pois, jolloin jää ulkokentän vastuulle ryhmittyä sen mukaan. Ja tämä ei Tahkon osalta täysin toimi. Matalan perussyötön jokainen Superin lukkari pystyy sijoittamaan sen verran hyvin, että en usko KT:n syöttävän vahingossa esimerkiksi lyöjästä poispäin.

Huippujoukkueiden pelatessa lukkari antaa syöttömerkin, johon ulkokenttä reagoi syötön noustessa. Jos merkkiin reagoidaan liian aikaisin, koko tarkoitus menee hukkaan, sillä myös lyöjä pystyy reagoimaan. Tämä on Tahkon suurin ongelmakohta - Ulkokenttä ei liiku. Voidaan puhua, että syy on lukkarissa tai ulkokentässä, mutta todellisuudessa vain ja ainoastaan pelinjohto on vastuussa näin suuresta asiasta. Kun Uki on viimeksi valmentanut/johtanut peliä, ei ulkona paikanvaihtopeli ollut lähimainkaan samassa roolissa kuin nykypäivänä.

Jonkun verran on tullut seurattua ryhmitystä erilaisten syöttöjen aikana, mutta ihan syväanalyysin tasolle en laske ja jos joku toisin perustelee, voin myöntää olevani väärässä. Mutta haluaisin kuulla perustelut "olemattomaan lautasen käyttöön".

Toinen kohta, missä on pakko miettiä myös pelinjohdon vastuuta, on pelin rytmittäminen. Viime kaudella Huuskon tempo oli pääosin rauhallinen. Tällä kaudella vauhti on moninkertainen. Onko KT:n omaa ajatustyön tulosta vai haluaako Uki peluuttaa tempopeliä? Saako Huusko riittävästi sparrausta oman pelinsä kehittämiseen?

En missään nimessä pidä Huuskoa huippulukkarina, mutta en myöskään suurimpana ongelmana, lähimainkaan. Rytmittämisen lisäksi iso ongelma on syöttövalikoimassa. Haluaisin nähdä enemmän pidätettyä syöttöä ja korkeuden säätelyä. Heittelemisen vähyys liittyy paljolti tuohon nopeaan tempoon ja se olisi nopeasti korjattavissa. Hakomäki heitteli kyllä eilen paljon, mutta ihan sitäkään ääripäätä en jaksaisi kyllä katsella. Ideaalitilanteessa KT pitäisi perustempon korkealla, mutta varioisi useammin ja enemmän. Ja nopeaan tempoon saisi syöttää enemmän isoja vääriä, mutta liian suuri väärien määrä antaisi taas etua vastustajalle.

Tämän viestin ei ollut tarkoitus kehua Huuskoa vaan yrittää analysoida mahdollisimman objektiivisesti.
 

Elk

Viestejä
898
Jotenkin noin, kuten @Bout kuvaa, minäkin olen Huuskon lukkaripeliä lukenut. Ideaa hänellä siis voi hyvinkin pelissään, mutta toteutus ei välttämättä toimi, kuten on aikonut. Ja mitä tulee @Nuoren sossun kommenttiin Huuskon hälläväliä pelaamisesta, niin se on jo aika paksua. Kyllä heittojen vajaaksi jäädessä tai ollessa muutoin vaikeita lukkarin pitääkin yrittää kauhoa tms., jolla ainoastaa tiukaksi tiedetystä tilanteesta on mahdollista yrittää tehdä palo.

Boutin analyysi tuolla aiemmin ulkopelin näkökulmasta oli hyvä (jälleen kerran). Kun täällä jokainen tietysti puolustaa omia kirjoituksiaan, niin sen verran korjaisin kuitenkin, että minä joka taidan olla ainoa joka mainitsin Malikinen täällä "onnistujana", puhuin nimenomaan sisäpelin näkökulmasta, sen aika lailla alleviivaten sanoen. Ja siinäkin siis pointti se, että jos kaveri saa vastuuullisen tilaisuuden hoidettavakseen noin kerran kolmessa tai neljässä pelissä ja hoitaa sen hyvin, niin kyllä siitä mielestäni saa krediittiä antaa (ns. täytemiehille kun sitä yleensä kukaan ei anna edes silloin, kun on aihetta).
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös