Supervuoro Verkkolehti »

Oulun Lippo 2022

Viestejä
17
Markku Hylkilä perui seuransa osallistumisen Kuopion turnaukseen tiistaina, vedoten seuransa taloustilanteeseen. Seuran kassa on siis totaalisen tyhjä. Mika Lähteenmäki ei siis ole antanut enää edes summaa jonka turnaukseen lähteminen vaatisi. Puhutaan todella pienestä summasta joka tässä vaiheessa rahankeräyskautta löytyy joka seuralta. Haapajärveltä tällainen summa löytyi heti. Onko Lähteenmäki viimein huomannut sen tosiasian että häntä on vedätetty? Kun rahaa pumpannut taho on muissa töissä, muut omistajat ovat täysin kädettömiä.

Kaleva kirjoitti 5.8.2021 Läpilyönti Oy:n uusista omistajista Hylkilä, Haipus ja Heikkinen. Kalevan jutussa Hylkilä ja Haipus sanoutuvat heti irti yhtiön/seuran hallitusvastuusta. Uusilla omistajilla ei myöskään ole talousvastuuta, "jos Lippoon pitää jossain vaiheessa pumpata lisää euroja". Jutussa Lähteenmäki toteaa että järjestely lisää Lipon uskottavuutta ulospäin. Aivan. Mikähän em. herrojen vastuu yhtiössä/seurassa on? Se voisi olla vaikkapa se että jokainen em. herroista ottaa esim. 30% jokaisesta tekemästään sponsorisopimuksesta, omaan taskuun. Ruuhkaa seuran kumppaniosastolla ei kuitenkaan näy olevan. Neljä omistajaa myymässä tuotetta, tuloksena muutama hassu kumppani. Uskottavuutta ulospäin.

Kun seura ei kykene osallistumaan hallikauden pääturnaukseen, tulee ensimmäisenä mieleen ovatko myös pelaajat jääneet korvauksitta, entäpä vakuutukset, työeläkemaksut, harjoittelupaikkamaksut. Julkisia maksuhäiriömerkintöjä trattoja löytyy ja ihmettelisin jos veroja ei olisi maksamatta, toki niistä voi Verohallinnon kanssa tehdä maksusopimuksia. Tilinpäätöskin olisi pitänyt tehdä PRH:lle tammikuun loppuun mennessä.

Hiljaisuus seuran sosiaalisessa mediassa koskien Kuopion turnauksen peruuntumista on korvia huumaava.
 
Viestejä
17
Lipon joukkueelle on torstaina kerrottu että seuran/yhtiön toimitusjohtaja vaihtuu. Lähteenmäki poistuu, Jimi Heikkinen tilalle.

Lähteenmäki ei käynyt yhdessäkään talvikauden ottelussa. Lippo jäi pois Kuopion halliturnauksesta, syyt taloudelliset.

Kuten tiedetään, kaikki seuran uudet omistajat (Hylkilä, Haipus, Heikkinen) ovat kieltäytyneet taloudellisesta vastuusta.

Onko Lähteenmäki viimein huomannut tulleensa vedätetyksi ja kenen taholta?

Seuran/yhtiön olisi tullut toimittaa tilinpäätös tammikuun lopussa PRH:lle. Lyökö Lippo ensimmäisen tilinpäätöksen 164K euron ennätyksellisen tappion? Tästä kiinnostuu varmasti myös PPL.

Kohta alkaa se kausi kun pelaajille pitäisi löytää rahaa tilille, ei vain lupauksia. Entäpä kun tämä alkaa tökkimään? Nyt korvauksen on varmasti saanut ainoastaan Hylkilä, kenties Pelkonen. Ovatkohan seuran muut pelaajat tietoisia tästä?

Hiljaisuus seurassa jatkuu, kuinka muualla, onko media hereillä...

"Pro Piknik ja Oulun Lippo haastavat yritykset mukaan tekemään hyvää."

Lippo voisi aloittaa hyvän tekemisen maksamalla em. yrityksille velkansa joista avoinna olevat julkiset maksuhäiriöt eli tratat muistuttavat.
 
Viestejä
3,272
Mä taisin varoitella, ja moni muukin. Mutta kirjoittelu Läpärin eiku Lipon palstalle ei ollut sallittua tai ainakaan toivottavaa. Ymmärrän, että "viestintuojat haluttiin ampua". No nyt ollaan tässä. Mitäs tehdään? PPL taas hätiin pelastamaan ison kaupungin joukkue?
 
Viestejä
106
Jos toimitusjohtajan vaihto on totta, niin toisaalta ei sekään ole yllätys. Saattaa kahden toimitusjohtajan pestin hoitaminen olla melko työlästä. Joten siksi Jimin tuleminen toimitusjohtajaksi on hyvinkin perusteltua.
 
Viestejä
2,813
Lähteenmäki pienensi osuttaan Lipon taustayhtiöstä kymmeneen prosenttiin elokuussa 2021. Myöhemmin syksyllä hän aloitti Tyrnävän viinatehtaan toimitusjohtajana, on myös osakkaana yrityksessä. Forum 24 jutussa (marraskuun loppu 2021) hän kertoi, että Lippo ei tarvitse täyspäiväistä, palkallista toimitusjohtajaa, kun nousua ei tullutkaan.

"Oulun Lipon seurapomona jo vuosia toiminut ja elokuussa Lipon täysipäiväisenä toimitusjohtajana aloittanut Mika Lähteenmäki on ottamassa käsiinsä myös Shaman Spirits Oy:n ohjakset. Lähteenmäki jatkaa Tyrnävällä viinatehdasta pyörittävän yhtiön toimitusjohtajana ravintolayrittäjänkin tunnetun Ilpo Sulkalan jalanjäljissä.

– Möin reilut puolitoista vuotta sitten Data Centerin ja vuodenvaihteessa jäin pois aktiivisesta työelämästä, joten aikaa on vapautunut uusille haasteille, Pohjois-Suomen kovatuloisimpien kärkikymmenikössä keikkuva Lähteenmäki kommentoi.

Toukokuussa Shaman Spiritsin hallitukseen valitun miehen alkuperäisenä suunnitelmana oli olla mukana ainoastaan hallitustyöskentelyssä ja panostaa täysipäiväisesti Lipon toimitusjohtajuuteen.

– Minulla oli vahva luotto siihen, että nousemme Superpesikseen. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, ja nyt ollaan siinä tilanteessa, ettei Lipolla ole kokopäiväiselle toimitusjohtajalle Ykköspesiksessä tarvetta. Kun samanaikaisesti Shamanin hallituksessa kyseltiin, olisiko minulla kiinnostusta lähteä toimitusjohtajaksi, päätin vastata myöntävästi, Lähteenmäki kertoo".
 
Viestejä
166
Aivan eli syynä vaihtoon ei ole Lipon taloushuolet tai se ettei Lähteenmäki jaksa enää kantaa vettä kaivoon, vaan uusi syksyllä aloitettu työ.
 
Viestejä
166
Vähän olisi itellä huoli päällä jos 2kk ennen kauden alkua ei ole mahdollisuutta viettää viikonloppua Kuopiossa pelien merkeissä, koska ei ole varaa... Ei puhuta mistään isoista summista kuitenkaan.
 
Viestejä
106
Muutamia nimimerkkiä näköjään huolestuttaa
Vähän olisi itellä huoli päällä jos 2kk ennen kauden alkua ei ole mahdollisuutta viettää viikonloppua Kuopiossa pelien merkeissä, koska ei ole varaa... Ei puhuta mistään isoista summista kuitenkaan.
Nuista ei kannata huolta kantaa, ku ei ole sille aihetta. Vajaa pari kuukautta kauden alkuun ja Lippo lyö lujaa💪💪
 
Viestejä
1,951
Toimitusjohtaja vaihtuu. Heikkinen uusi tj. Lähteenmäki jatkaa seuran toiminnassa.

(...)
– Jatkan Lipon toiminnassa omistajana, hallituksen jäsenenä ja muutenkin kumppanimyynnissä, kuten tähänkin asti, Lähteenmäki kertoi Kalevalle.

(...)
Läpilyönti Oy ei ole toimittanut viime tilikautensa tilinpäätöstä Patentti- ja rekisterihallitukselle. Seurojen taloudellisia tilanteita seuraavalla Pesäpalloliitolla tulee olla tietoa tilinpäätöksestä pääsiäiseen mennessä. Lähteenmäen mukaan tilinpäätös on jo tehty, mutta sitä ei ole julkistettu.

– Emme ole halunneet julkistaa sitä, koska siellä on niin iso tappio viime vuodelta. Julkistamme samalla sitten loka-helmikuun tuloksen, joka on positiivinen ja viime vuotta selvästi edellä, Lähteenmäki selvitti.

(...)
Lippo jätti maaliskuussa Kuopiossa järjestetyn Ykköspesiksen joukkueiden halliturnauksen väliin säästösyistä viime tingasssa.

–Ajattelimme, että siihen osallistuminen ei tässä urheilullisessa tilanteessa ole välttämätöntä. Joukkue on lähdössä huhtikuun alussa Espanjaan harjoitusleirille, joka maksaa lähes 20 000 euroa, Lähteenmäki sanoi.

 
Viestejä
17
22.3.2022 Kalevan jutussa Lähteenmäki tekee itsestään talousneron kertomalla niin isosta tappiosta ettei sitä voi julkaista. Kalevan toimittaja käyttikin tilanteen hyväksi ja toi lukijoille esiin puuhastelijan. Jutun rivien välit ja pois jääneet talousongelmista kertovat faktat kertovat paljon.

Läpilyönti Oy:n tilinpäätös olisi osakeyhtiölain mukaan pitänyt julkistaa PRH:lla siis jo tammikuun 2022 lopussa. Laissa lienee pykälä ettei tulosta tarvitse julkaista jos tappio on tarpeeksi iso. Läpilyönti Oy:n/Lipon ensimmäinen tulos oli 164 000 €:a miinuksella. Lähteenmäki kertoo loka-helmikuun tuloksesta, sen voi näyttää. Läpilyönti Oy:n tilikausi ei ole loka-helmikuu. Loka-helmikuu jakso on pesisseurojen talouksissa sitä keveintä pätkää, tämän tietää jokainen. Lähteenmäki näyttäisi olevan sitä mieltä että osakeyhtiö julkistaa tuloksen, jos toiminnasta löytyy edes lyhyt, positiivinen pätkä. Shaman Spirits Oy, onnittelut toimitusjohtajan valinnasta.

Kaleva kertoo Lipon talvikaudesta. Se on sujunut niin hyvin että seurassa tehdään priorisointeja, huonon taloudellisen tilanteen takia. Jäädään pois kovasta Kuopion turnauksesta. Hylkilä perui osallistumisen neljä päivää ennen turnausta, syy heikko taloustilanne. Viisi päivää ennen turnausta tilanne seurassa oli ilmeisesti täysin toinen. Suomeksi, kukaan ei kyennyt/halunnut rahoittaa turnausmatkaa. Max. 2000 €:n takia turnauksesta ei jäädä pois jos ei ole pakko. Tuo summa taitaa olla jotakuinkin sama jonka esim. Hylkilän ulkomaan leiri maksaa Lipolle. Pelaajat maksavat reissunsa itse. Jutussa Lähteenmäki ei onneksi valehdellut Lipon maksavan ulkomaan leiriä, kertoi vain hinnan. 22.9.2021 Ylen Pekka Loukkolan jutussa Läpilyönti Oy:stä Lähteenmäki kertoi: "Tiukka talous ja kulukuri on avainasia."

Kalevan toimittaja unohti jutussaan kysyä Lähteenmäeltä julkisista maksuhäiriöistä, tratoista. N. 10K €:a pelkästään trattoina, 3,5-vuotiaalla seuralla. Tämä kiinnostaa etenkin sponsseja.

Jutussaan Kaleva piirtää hienon karikatyyrin josta tulee mieleen luku- ja kirjoitustaidoton Nummisuutarin Esko. Keskittyneesti ähräten, kieli keskellä suuta, Esko koettaa piirtää allekirjoitukseksi X:ää. Terä menee poikki, paperiin tulee reikä, mutta onnistuu se X. Häistä haaveilevaa Eskoa viedään muutenkin kuin litran mittaa.


PS. Oulu-hallin tietotoimiston huhujen mukaan Lippo olisi tehnyt lisäpriorisointeja. Fysiikkavalmentaja kuuluu priorisoineen itsensä toisaalle. PRH:n tietojen mukaan yksi seuran omistajista on priorisoinut itsensä yhtiön hallituksesta.

PPS. Läpilyönti Oy:n vuoden 2022 puolella ilmestyneet tratat.
2022 tratat.jpg
 
Viestejä
106
Mikähän on tämän @Patti Jokinen tarkoitus näissä kirjoituksissa. Viime vuodet ovat monelle yritykselle ja urheiluseuroille olleet tosi rankkoja taloudellisesti. Mutta mikä saa juuri Lippo keskusteluihin tämän em. nimimerkin kirjoittamaan. Onko katkeruutta?? Onko joku pissiny muroihin??
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös