Supervuoro

Imatran Pallo-Veikot 2019

Vietiin pelissä fiksusti parikin kertaa näpyllä vasta toisella lyönnillä, tuloksena laiton ja sitten tietysti palo, kun ei mitään mahdollisuutta ehtiä enää palaamaan ajoissa.

Hännällä yritetään väkisin rakentaa ykkös-kolmos tilanteessa ajoa, vaikka sokea Reettakin näkee, ettei pojilla kantti ja taidot riitä. Turhia paloja ja kärjen kuivumista kolmoselle.

Kärkeä viedään näpyllä väärä pois- merkillä, ja lyöjä tiputtaa vielä ykkösrajanäpyn parin metrin päässä odottavalle ulkopelaajalle.

Herätys nyt Valle oikeasti! Ei tänään tosin ollut niin surkea esitys kuin tiistaina 1. jakso. Ulkopeli piti hyvin, vain 1 helppo juoksu. Sisäpelissä liikaa takapaloja ja ponnettomat kotiutukset, niin ei päästy haastamaan, vaikka Kopla kyllä tarjosi mahdollisuuden.
 
Ensi viikolla ois kaksi ERITTÄIN tärkeää matsia, ankkurit ja kama. Näistä ei mikään muu kuin 6 pistettä tyydytä. Mutta siitä voidaan ollaan varmoja että viime pelien kaltaisilla esityksillä ei montaakaan pinnaa ole tulossa. Jos jotakin positiivista tästä illasta pitää löytää niin hienoa että Toni laakso sai muutaman onnistumisen ja ykköspalkinnon kuitenkin varmasti henkisesti hänelle ollut kova päivä mediahuomioon nähden. Omasta puolesta Tonille olet tervetullut kotiin takaisin milloin vain.
 
Jymäkkä tiivisti jo hyvin eilisen pelin ja ei sieltä löytynyt juuri mitään positiivistä sanottavaa. Virheitä, pelokasta pelaamista, huonoa pelinjohtamista, oikeastaan tuntuu, että koko pakka on täysin hajalla. Tuota ei pysty korjaamaan juurikaan muuten, kuin radikaaleilla toimilla, ensimmäinen olisi se pelinjohtajan vaihdos, vaikka kaikkea ei aina voi pistää yhden ihmisen piikkiin. Tuska vain näkyy niin kauas kaikista pelaajista, ettei sieltä voi tulla onnistumisia.

Tuolla jo hyvin lueteltiin pelinjohdollisia ongelmia, mutta yksi aika isoista virheistä oli eilen muistaakseni 1.jakson 2 tasoittavalla, jolloin peli oli vielä 0-0, niin meillä oli nopea etenijä kakkosella, lyöntivuorossa Pesonen ja Dahlström käyttämättä. Olisiko kukaan muu pelinjohtaja antanut vaihdon Pesoselle ja jättänyt ykköslyöjän käyttämättä? Tuloksena oli surkea näppi ja koppi, palo ja vuoronvaihto. Vika ei siis ole Pesosen ja hänelle ehtii tulla vielä niitä onnistumisia tulevaisuudessa. Tuossa oli kuitenkin realistinen mahdollisuus ottaa kolmostilanne ja 50% mahdollisuus saada sen jälkeen kotiutus, se jätettiin käyttämättä. Peli olisi saattanut saada erilaisen jatkon, mutta ei tällä kertaa.

Toista jaksoa en jaksanut katsoa enää niin tarkasti, mutta yksi erittäin iso virhe oli Nurmion lyödessä itsensä suoraan kakkoselle. Hyötyläinen lyömään ja palo kolmoselle, tilanne kuivui siihen. Olisin antanut Hyötyläisen yrittää lyödä itsensä ykköselle ja hyvin pelanneen Latun yrittää vaihtoa, etenijä olisi saanut myös hyvin tarvitsemansa pienen huilin siinä. En vain pysty ajattelemaan Vallen kanssa samoin ja en myöskään käy katsomassa lomani aikana yhtään IPV:n peliä, parempi mieli syntyy, kun on pois katsomosta.

IPV:lle tehdään myös aivan liian helposti lyhyillä juoksuja ja tähän olisi pakko löytää lääkkeitä. Nyt näyttää siltä, että jatketaan vain samalla kaavalla ja reagointia ei ole. Sikiön syöttö lähtee myös niin hitaasti usein vaihtotilanteissa, että etenijä voittaa jo syöttöliikkeen aikana sen 1-2 metriä, joka on monesti aika ratkaiseva. Kannattaa seurata, kun Joonas aloittaa syöttöliikkeen ja joskus tuntuu, että katsonko hidastettua kuvaa, toisaalta taustalla etenijän on helppoa ottaa hyvä lähtö.
 
Viimeksi muokattu:
Toista jaksoa en jaksanut katsoa enää niin tarkasti, mutta yksi erittäin iso virhe oli Nurmion lyödessä itsensä suoraan kakkoselle. Hyötyläinen lyömään ja palo kolmoselle, tilanne kuivui siihen. Olisin antanut Hyötyläisen yrittää lyödä itsensä ykköselle ja hyvin pelanneen Latun yrittää vaihtoa, etenijä olisi saanut myös hyvin tarvitsemansa pienen huilin siinä. En vain pysty ajattelemaan Vallen kanssa samoin
Joo, tuon ihan unohdinkin itse. Joskus pitää pelata rohkeasti, mutta tuossa ei minustakaan ollut se paikka. Konstalla olisi ollut "helpohko" rasti siirtyä itse ykköselle, jonka jälkeen Latulla olisi ollut etupesät täynnä, ja hänen lyöntivuoronsa jälkeen joko ajolähtö parhaat etenijät kentällä tai vähintään etupesät täynnä 2/3 parhailla etenijöillä ja lyömässä numero 3.

Nämä tällaiset on toki yksittäisiä kämmejä, joita tulee paremmissakin piireissä, mutta kauttaaltaan reagointi ja pelinluku kaarella tuntuu olevan vajavaista ja hidasta.
 
Voisit Lukkari lopettaa tuon jatkuvan Joonan lukkaroinnin mollaamisen. Jos sinulla on niin kova halu lukkariksi, niin siitä vaan kehiin. Sekoitit Sikiön etunimenkin mollausviestissäsi.

Ja myös Irmeli voisit lopettaa Joonan mollaamisen.
 
Olen mielestäni yrittänyt olla aika neutraali ja löytänyt myös positiivisiä asioita Joonasta, mutta jos täällä ei saa kertoa näkemyksiään, niin silloin tämä ei ole keskustelupalsta. Jos mielestäsi Sikiö on hyvä lukkari tälle sarjatasolle, niin mielellään kuuntelen perusteita, eikä siihen riitä, että on hyvä tehtävässään.

Olen mielestäni myös maininnut hänen kehityskohteitaan ja kertonut myös, että potentiaali on ehkä olemassa, mutta tällä hetkellä hän on vielä raakile. Jos näin ei saa sanoa, niin poistun mielelläni täältä keskustelusta.

Valle saa myös paljon kritiikkiä ja vielä vähemmän kehuja, ihan yleisesti. Onko se myös kiellettyä vai pitääkö kaikkien kehua kaikkia riippumatta suorituksista? Ymmärrän ehkä harmisi Sikiön kohdalta, mutta nuorenkin urheilijan on ymmärrettävä, että hän tuossa roolissaan joutuu ottamaan vastaan myös kritiikkiä. Oletko lukenut millaista palautetta esim. Puljujärvi on saanut oman seuransa kannattajiltaan, nämä ovat pientä siihen nähden. Kukaan meistä ei myöskään toivo mitään pahaa yhdellekään pelaajista tai muista taustavoimista.
 
Täysin seuran toiminnasta tietämättömänä ja en niin tiiviisti ole Ruudustakaan IPV:n otteluja katsonut, niin mielestäni sarjasijoitus on jotakuinkin se, mihin materiaali edellyttää. Ei joukkue ole kuitenkaan lähelläkään tähtisikermää.

Pelinjohdolliset asiat ja yli- tai alisuorittajat tiedätte toki paremmin, jotka lähempää asioita seuraatte. Neutraali näkemykseni on vaan, että taulukossa ovat paremmilla sijoilla joukkueet, joiden siellä olettaisikin olevan. Yksi Dalla ja yksi Partanen eivät vielä ihmetekoihin pysty.

Eri mieltä näkemyksestä saa vapaasti olla, mutta onko totuus kuitenkin se, että sitä saa, mitä ansaitsee. Onko odotukset rosteriin nähden ylimitoitettuja? Kausi on melko pitkällä jo.
 
Olen Kolmosvaran kanssa ihan samaa mieltä siitä, että IPV on jokseenkin siellä, missä voi olettaakin. Varsinkin pistetaulukon valossa. Neljä isoa+Tahko+Seinäjoki oli oletusarvoisesti edellä ja sen jälkeen tulee iso keskikasti, joka tappelee viimeisistä playoffpaikoista. Ja juuri tällainen tilanne onkin. Kuka milloinkin sattuu olemaan viivan yläpuolella vaihtuu lähes kierroskohtaisesti ja riippuu mm. peliohjelmista.

Uskon ja toivon, että tämä on se kausi, kun IPV playoffeihin menee. Ei se siitä yhtä kierrosta pidemmälle jatka, mutta eteenpäinmenoa se silti olisi. Jos IPV jää pisteen pari viivan alapuolelle, niin ei sekään mikään katastrofi ole.

Nurmio-Lattu-Hyötyläinen-Partanen-Dalla on kyllä sellainen ketju, jolla tulosta voi tehdä ja välillä se on toiminutkin mallikkaasti. Toki saisi toimia vähän useamminkin, mutta minkään jatkuvan tykityksen odottaminen ei ole realistista. Siellä kentällä kun on toinenkin joukkue, jolla on omat tavoitteensa.
 
No joo, tuskin kukaan on mitään tykitystä odottanut, vaan nimenomaan ne viimeiset pudotuspelipaikat olisivat tämän joukkueen maksimi.

Ei se nyt niinkään mene silti, että kun joukkue on odotusten mukaan sijoilla seiskasta alaspäin, niin mitään ei olisi voinut tehdä paremmin ja kaikki ovat onnistuneet.
 
Ei se nyt niinkään mene silti, että kun joukkue on odotusten mukaan sijoilla seiskasta alaspäin, niin mitään ei olisi voinut tehdä paremmin ja kaikki ovat onnistuneet.
Ei tietenkään, mutta kun täällä kommentointia lukee, niin tulee mielikuva, että IPV alisuorittaisi todella pahasti. Ei Redsit potentiaalinsa ylärajoilla pelaakaan, mutta tuloksen puolesta ihan riittävän hyvin. Piste playoff-rajasta. Parilla kolmen pisteen voitolla pahimmista vastustajista ja tilanne on yht'äkkiä paljon valoisampi.
 
Ei tietenkään, mutta kun täällä kommentointia lukee, niin tulee mielikuva, että IPV alisuorittaisi todella pahasti. Ei Redsit potentiaalinsa ylärajoilla pelaakaan, mutta tuloksen puolesta ihan riittävän hyvin. Piste playoff-rajasta. Parilla kolmen pisteen voitolla pahimmista vastustajista ja tilanne on yht'äkkiä paljon valoisampi.
Ja parilla kolmella tappiolla ollaan jo karsijan paikalla.
 
Ei tietenkään, mutta kun täällä kommentointia lukee, niin tulee mielikuva, että IPV alisuorittaisi todella pahasti. Ei Redsit potentiaalinsa ylärajoilla pelaakaan, mutta tuloksen puolesta ihan riittävän hyvin. Piste playoff-rajasta. Parilla kolmen pisteen voitolla pahimmista vastustajista ja tilanne on yht'äkkiä paljon valoisampi.
No kyllähän IPV alisuorittaa pahasti, jos ollaan laskettu eniten juoksuja koko sarjassa!
 
Ylös