Supervuoro

Imatran Pallo-Veikot 2019

Kärkkäriprosentit top 4 -joukkueiden ulkopuolelta:

Teemu Nurmio Imatra 20 119 154 17 18 77.27%
Tuomas Tuohisaari Koskenkorva 19 91 133 23 19 68.42%
Juuso Lattu Imatra 20 116 171 11 44 67.83%
Topi Hurskainen Kitee 19 114 169 15 40 67.45%
Henri Puputti Seinäjoki 20 128 192 21 43 66.66%
Teemu Rouhiainen Hyvinkää 20 97 147 29 21 65.98%
Riku Hokkanen Hyvinkää 19 103 157 31 23 65.60%
Ville Viita Seinäjoki 19 110 168 28 30 65.47%
Veli-Pekka Yli-Hirvelä Koskenkorva 19 85 130 20 25 65.38%
Severi Piispanen Alajärvi 20 82 127 28 17 64.56%
Paavo Pelto Raahe 17 69 108 13 26 63.88%
Konsta Hyötyläinen Imatra 19 100 157 18 39 63.69%

Kärki on siis ollut tehtäviensä tasolla ja kestää vertailun kilpailijoihin, jopa Tahkon mitalikandidaattiporukkaan, vallan mainiosti. Muualla sitten onkin niitä ongelmia oikein runsaasti kuten sarjataulukko osoittaa.
 
Kyllähän tuolla Imatran porukalla pitäisi enemmän pisteitä ottaa. Eihän siitä mihinkään pääse että ulkopeli pettää pahemman kerran. Sitten tuo sisäpelikin sakkaa ratkaisupaikoissa. Tasaisuutta suorituksiin vaatisi, niin kuin näissä muissakin häntäpään porukoissa.
 
Kyllähän tässä on jo ajateltava IPV:tä isossa kuvassa, eikä tämän loppukauden osalta.

Kun ainoa mahdollisuus pärjätä ylemmässä loppusarjassa välierävaiheeseen, on sijoittua sijoille 4-6. Mitä sitten, jos sijoitus on 7-8.? Vastaan tulee Vimpeli, KPL tai Sotkamo ja saman tien kausi päättyy.

Viime vuodesta joukkueen ”runko” pitäisi olla taas vuoden kokeneempi, taidoiltaan kehittyneempi ja hankintojen myötä joukkue ei pitäisi olla viime kautta heikompi. Silti taas pelataan alasijoista?

Onkohan jotain perustavan laatuista ”vikaa” koko valmennuksessa / pelinjohdossa? Tai sitten joukkueen rakentamisessa ja roolituksessa?
 
Enpä viitsi tänään lähteä livenä katsomaan Ukonniemeen, kun Valle johtaa peliä Väärin! Ei ole touhuissa päätä eikä häntää. Jos saadaan mies kahdella palolla kolmoselle niin sen sijaan kehitetään joku aivopieru ja tehdäänkin kolmas palo etupesille. Ja tämä nyt vain jäävuoren huippu. Voisi vaikka kirjoittaa kirjan " Näin ei pesäpalloa pidä pelata." Puhumattakaan siitä, että joukkue tarvitsee JOHTAJAN! Sellaisesta ei nyt ole tietoakaan.
 
Enpä viitsi tänään lähteä livenä katsomaan Ukonniemeen, kun Valle johtaa peliä Väärin! Ei ole touhuissa päätä eikä häntää. Jos saadaan mies kahdella palolla kolmoselle niin sen sijaan kehitetään joku aivopieru ja tehdäänkin kolmas palo etupesille. Ja tämä nyt vain jäävuoren huippu. Voisi vaikka kirjoittaa kirjan " Näin ei pesäpalloa pidä pelata." Puhumattakaan siitä, että joukkue tarvitsee JOHTAJAN! Sellaisesta ei nyt ole tietoakaan.
Hyvä päätös, itselläkin olisi ollut mahdollisuus mutta jätin menemättä ja hyvä niin. Ei helvetti tuota touhua.
 
Nyt pääsi IPV yllättämään positiivisesti. Johan tässä onkin saanu tarpeeksi dissata. Sisällä onnistumisia laajalla rintamalla, Jerellä ja Vilanderilla lyönti risussa, Sikiöltä kauden paras peli lautasella sekä mailassa. Ulkopelikin hyvää yhtä vuoroa lukuunottamatta. Siinäkin KaMalla oli kolme hyvin lyötyä juoksua, yhden IPV lahjoitti. Viuhkamieskin taisi tänään olla suht hereillä.

Nyt pitäisi vaan pystyä pitämään tämä sama taso seuraavissakin peleissä. Ailahtelevaisuus on ollut yksi suurimmista ongelmista läpi kauden.
 
Olen pitänyt Sikiön dissaamista vähän kohtuuttomana, kyseessä on kuitenkin nuoren lukkarin ensimmäinen kausi ykköslukkarina. Ei kai kukaan voi siihen rooliin tulla täysin valmiina, vaan oppirahat on maksettava. Vahinkoväärät ovat nyt karsiutuneet pois jokseenkin kokonaan ja tolppakin nousee mukavasti. Ja onhan tuo välillä ollut taktisestikin hereillä. Plus pystyy sisällä ottamaan roolia sekä etenijänä että mailassa. Ehdottomasti jatkoon.
 
Joo, eilen lyönti ja kärki kulkivat sen verran hyvin, että ei siinä paljon edes pystynyt taktiikkavirheitä tekemään. Parempaa aiemmasta oli, että ei jätetty niin usein ajolähdössä viimeisen varaan, tuo kun on lähtökohtaisesti aina riskipitoinen virheratkaisu, ellei olla tilanteessa, josta haetaan vain yhtä juoksua tai on varaa nostella koppia viimeisellä. Juuri se kopin pelko vie siitä viimeisestä lyönnistä terän pois, ja etukenttäkin tulee jo rohkeammin vastaan maalyöntejä. KaMa tuohon sortui eilen enemmänkin.

Sen sanon, että nyt kun Kurikka pelaa kolmosena, niin jos kärkilyöjät ja Lattu saavat ajon rakennettua 0-1 paloa taulussa Kurikalle, niin laittaisin hänet lyömään ennen Dallaa. Tällöin tilannetta saataisiin sitten jatkettua niin, että Kurikan lyöntivuoron jälkeen kenttä olisi edelleen täynnä nopeutta, kun Dalla ja sitten Eko tulisivat lyömään. Jos Dalla lyö ensin, niin jää tulpaksi siihen Konstan ja Kurikan väliin.
 
Kehutaan nyt tappionkin hetkellä. Hyvä haasto ja pirteä peli Sotkamossa, mutta kun kotijoukkueellakin oli kohtuuhyvä päivä, niin ei vaan riittänyt kuin saappaat jalassa kaatumiseen.

Hivenen loppui ehkä puhti ulkopelissä toisella jaksolla, ja kentältä rupesi tilaa löytymään, ekan jaksonhan isännät vei kahden läpilyönnin turvin.
 
Vähän vettä myllyyn. Kuulemani mukaan Anssi Lammila tulee Lappeenrantaan opiskelemaan (Vilanderin jalanjäljillä).
Vaikuttaako pelipaikkaan? Eli jatkaako Kouvolassa vai onko esim. IPV mahdollinen? Jos siis toipuu pelikuntoon vielä...
 
Anssi lienee Koplan kovapalkkaisimpia pelaajia, ihan eri luokkaa kuin olivat Nurmio ja Hötyläinen. Vaikea uskoa, että Anssi menisi IPV:hen edes samalla palkalla, mitä Kouvolasta saisi. Toisaalla kerrottiin, että KPL on tehnyt ensi kauden pelinjohtajan kanssa sopimuksen jo toukokuussa. Kukahan hän mahtaa olla? Toivottavasti ei Lammila. Lappeenranta opiskelupaikkana ja KPL seurana ei ole vaikea yhdistelmä.
 
Viestejä
5,227
Jep, vaikea uskoa, että ainakaan etäisyyksien takia siirtyisi IPV:hen jos kyse on Lappeenrannassa opiskelusta. Pitäs olla ns muita syitäkin. Joten jos huhu/arvaus perustuu vain opiskeluihin niin en kovin montaa pesisvetojaksopistettä laittaisi siirron puolesta.
 
Ylös