Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2020

Viestejä
764
Ja tässä vielä kuvana kokoonpano Vimpelissä

Vimpeli Tahko.jpg
 
Viestejä
627
Suuri hiljaisuus täällä? Vain Karra ja Basso näyttävät keskustelevan tuolla facen ryhmässä.
Kuka jättikään aukon? Vai pj:n vika?
 
Viestejä
845
Suuri hiljaisuus täällä? Vain Karra ja Basso näyttävät keskustelevan tuolla facen ryhmässä.
Kuka jättikään aukon? Vai pj:n vika?
Hiljaisuus johtunee siitä että Vimpelistä olisi ollut pisteitä otettavissa, sisäpelillisesti varmaan yksi kauden parhaista peleistä, ulkona yksi heikoimmista.
 

Elk

Viestejä
898
No, sisäpelihän näytti olevan Vimpelissä Tahkolla ensi kertaa tällä kaudella superpesistasoista. (Pahimmillaanhan se oli jossain pelissä suomisarjatasolla.) Jos sitä tuolla tasolla tulevissa peleissä pelataan ja ulkopeli on normitasoa, voi peleistä jo pisteitäkin alkaa odotella.
 
Viestejä
147
Tänään oli varmaan Tahkon kauden paras peli. Virheitä tuli kyllä vieläkin, mutta peli-ilme oli hyvä ja aina taisteltiin vaikka oltiin ensimmäisellä jaksolla myös häviöllä. Tänään onnistui mailan varressa hyvin lähes koko joukkue ja vihdoinkin lyöntijärjestys näytti toimivan. Kärki pelasi hyvän pelin ja myös 2-kärki toimi hienosti.
 

Elk

Viestejä
898
Tänään oli varmaan Tahkon kauden paras peli. Virheitä tuli kyllä vieläkin, mutta peli-ilme oli hyvä ja aina taisteltiin vaikka oltiin ensimmäisellä jaksolla myös häviöllä. Tänään onnistui mailan varressa hyvin lähes koko joukkue ja vihdoinkin lyöntijärjestys näytti toimivan. Kärki pelasi hyvän pelin ja myös 2-kärki toimi hienosti.

Kyllä noin. JymyJussit oli sekin hyvä, joten helpolla voittoa ei saatu. Nyt ollaan sillä tasolla, jolla joukkueen kuvitteli etukäteen olevan kauden alussa, ja josta sitten olisi lähdetty parantamaan. Aika pitkäänhän siinä meni, että esim. Nikkanen näyttää löytäneen lyöntinsä ja Vartamalle löytyi sisäpelistä sopiva rooli. Nro kakkosenkin luulen löytäneen nyt kotinsa Hokkasen pelipuvusta. Vaikka muutaman kerran ulkokenttä hieman auttoikin ykköskakkosvaihdon onnistumisessa, niin lyönneissä oli ideaa, esim. pompun käyttö yhtenä vaihtoehtona, joka nro kakkoselle on melkeinpä välttämätöntä. Nähtäväksi sen sijaan jää, ehtiikö Korhonen vertyä koko lyhyen kauden aikana totutulle tasolleen. Vaikka hän on juoksuja lyönytkin ihan hyvän määrän, niin jotenkin ponnettomalta ja neuvottomaltakin hänen lyöntipelinsä silti pääosin vaikuttaa verrattuna parhaimpiin vuosiinsa.

Kakkoskärkeä täytyy erikseen kehua. Toisen jakson kolmas vuoro oli mainio työnäyte. Rouhiainen, Malikine ja Patova tekivät kahden palon tilanteessa tosi mallikkaasti ajolähdön ja sekä pelinjohdolta että Kauppiselta hyvä oivallus myös kotiutuksessa. Vaikka juoksu jäi niukasti vajaaksi, tuosta jäi oikein hyvä maku.
 
Viestejä
530
Entä KT? Miten pelasi?


Nuoremmalle aateveljelle tiedoksi, että KT pelasi erittäin hyvin. Yksi kauden parhaista ellei paras ottelu häneltä.
Kokonaisuudessaankin ottelu oli todella ilahduttavaa katsottavaa. Voitto ja ennen kaikkea se tapa millä se tuli. Ensimmäisellä jaksolla Tahko puristi takamatkalta tasoihin ja toinen jakso oli Tahkon hallintaa. Otetaanpa vielä muutama stubbmainen pointti ottelusta.

1. pointti: Oikea lyöntijärjestys ja kokoonpano näyttää nyt löytyneen. Hokkanen onnistui numerolla kaksi ja erityisen ansiokasta hänellä oli pompun käyttäminen vaihtolyöntinä.

2. pointti: Koren ja muun joukkueen vastuu kotiuttamisessa oli nyt tasapainossa. Kore sai 7 kolmostilannetta 16:sta ratkaistavakseen, muut siis 9. Kore loi ensimmäisen jakson alussa heti kaksi tikkiä, mutta loput ottelusta oli vaikeampaa hänelle. Tuntui, että Korella oli ottelussa lyönneissä kova kiire ja tulos ei ollut kovin hyvä.

3. pointti: Jere Harjuvaara on näillä näytöillä tullut joukkueeseen jäädäkseen. Harjuvaaran kauniisti väliin tippuva kumura on kuin Riku Rantasella muinaisina aikoina.

4. pointti: Tahko pelaa nyt koko joukkueella myös sisäpeliä ja tämä "joensuulainen" pelitapa on Arffmanin mukaan pesäpallon tulevaisuutta ja katsojallekin kiinnostavampaa kuin "tilanne päälle ja jokeri lyömään". Jälkimmäistä tuntui kyllä suosivan vastustaja, joka pelasi liki kaikki tilanteet melko vaisussa vedossa olleelle Jukkis Vainopäälle.

5. pointti: yleisöä oli vain vaille 800 ja kassakone ei täyty näillä lukemilla. Selityksiä katsojakatoon on helppo löytää, mutta Tahkon ensi kauden ylle kertyy näillä lukemilla lisää pilviä.
 
Viestejä
198
No niin. Sehän jo ihan näytti pesäpallon pelaamiselta ja mikä tärkeintä pisteet jäi Hyvinkäälle. Yksi tosin karkasi liitolle mutta ollaan tyytyväisiä.

Minullekin tuli pelin aikana muutama pointti mieleen.

-Vartama. En olisi ennen kauden alkua kyllä osannut tätä herraa kärkietenijäksi veikata mutta mikäs siinä. Kaveri on kyllä todella nopea ja kun ei vaihtopeli oikein rullannu niin kärkeen sitten. Pieni miinus, että pari kertaa poltettiin kakkoselle kun haki sikalähtöjä mutta niitä sattuu! Yritystä on!

-Hoksu!!! Mahtavat prosentit kakkosena, vaikka ainakin kerran ulkokenttä vähän jeesasikin. Hoksun paikka on ehdottomasti ykköskärjessä.

-Jeret! Harjuvaarastahan ihan lyöjä on tullut. Hienosti pudottelee palloa jatkeelle ja tuloksena kolme lyötyä sekä ykköspalkinto. Ansaitsee paikan joukkueessa ehdottomasti. Toinen Jere ei Vikström taas ei oikein onnistunut. No hän on muuten pelannut hyvin joten annetaan yksi vaisumpi esitys anteeksi. Ehkä Jere olisi kuitenkin enemmän kakkonen kuin kolmonen?

-Ja KooTee! Kauden parasta tekemistä ehdottomasti! Tästä vaan jatkaa samaan malliin niin kyllä me vielä noustaan. Oikein hyvä!

Todella tärkeä voitto kaiken kaikkiaan! Sit vielä huomenna otetaan kolme pinnaa niin johan alkaa näyttää paremmalta!
Hyvä TAHKO!!!!
 
Viestejä
1,568
Mielestäni aika helvetin hyvin. Pari sähäkkää näpyhakua ja niistä poltto. Muutaman tolpankin nosti jolloin jussien pelaaja löi hudin/laittoman.. Eilen pysty lähtee hyvillä mielin pois Pihkalasta.

Erittäin hyvä! Vikström vai Hokkanen kakkosena? Siinä jonkin verran mietittävää pelinjohdolle sillä Vikström on myös onnistunut kakkosena hyvin. Nyt Hoksu onnistui kirjoitusten mukaan erittäin hyvin joten pelinjohdolla on käsissään ns. positiivinen ongelma.
 
Viestejä
23
Erittäin hyvä! Vikström vai Hokkanen kakkosena? Siinä jonkin verran mietittävää pelinjohdolle sillä Vikström on myös onnistunut kakkosena hyvin. Nyt Hoksu onnistui kirjoitusten mukaan erittäin hyvin joten pelinjohdolla on käsissään ns. positiivinen ongelma.

Mun mielestä Hokki 2. ja Viki 3. Huomista peliä innolla odottaen!
 
Viestejä
929
Ensimmäinen peli, jossa peli-ilme kesti koko ottelun ajan hyvänä. Pieniä mokia tietysti, rumimpana niistä se ohiheitto kakkoselta, kun ei mitään mahdollisuuksia polttaa enää ollut. Päätyi sitten ekan jakson ratkaisuksi se. Kolmekin pistettä olisi kelvannut, kun tässä sydän kurkussa pikkuhiljaa räknää, että paljonko eroa playoff-viivaan on.
Eilen meni monesti muuten etukenttä samaan palloon, ja sillä sai JJ vaihtoja tehtyä. Kommunikaatio ei ehkä vieläkään ole sillä tasolla mitä sen tiukoissa paikoissa tulee olla. Ihan perusjuttuja, se huutaa kuka hakee, mutta tuntuu olevan yllättävän hankalaa.

Mutta tästä on hyvä eteenpäin.
 
Viestejä
530
Mielestäni K.T. Huusko oli varsinkin Jussit-ottelun toisella puoliskolla ns. voittava lukkari, joka pystyy yksin voittamaan otteluita joukkueelleen. Joka tapauksessa paras lukkaripeli jonka olen Huuskolta nähnyt.
 
Viestejä
1,568
Kiva kuulla KT:n hyvästä pelistä sillä olen itsekin häntä tällä palstalla arvostellut. Nyt KT näytti epäilijöille taivaan merkit.
 
Viestejä
929
Minä ja 780 muuta. Oli suhteellisen karmea peli katsoa, ja ruuhka "virvoitusjuomaosastolla" peitti näkyvyyttä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joutuu varmaan vielä kelailemaan osan tilanteista fanikamerasta.

1-1 nihkeän alun jälkeen Tahko teki ihan kiistatta taktisen mokan kahdesti peräkkäin, kun ei laskenut kenttää täyteen, vaan antoi kolmosella olevan odottaa hyvää välilyöntiä. Siihen meni yksi pinna.

Hyvän olon tunne valtasi joukkuetta toisessa jaksossa, kun mallikkaasti oltiin siirrytty 7-1 -johtoon. 7-8 taululla oli kerrassaan kauheaa tekemistä, oli siellä seassa kuinka hyviä lyöntejä tahansa. Onneksi Metu teki tänään mitä tahtoi, paitsi sisällä, myös ulkona upeita polttoheittoja.

Tahkolla on edelleen koko sarjan vuotavin ulkokenttä, kun vielä muutama kierros on pelaamatta. Siihen se tiivistyy oikeasti. Pitää saada hanska kuntoon, jos meinaa isojen poikien leikkeihin mukaan mennä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös