Supervuoro

Hyvinkään Tahko 2020

Viestejä
3
Eipä tarvii tyhjin käsin Kiteeltä poistua! Hieman säikähdyksellä selvittiin, kun Varosen kakkosraja puhkaisu tuomittiin laittomaksi lopulta! Pirteän ensimmäisen sisävuoron jälkeen hyvät suoritukset mailan varressa olivatkin taas kortilla.
 
Viestejä
157
Eipä tarvii tyhjin käsin Kiteeltä poistua! Hieman säikähdyksellä selvittiin, kun Varosen kakkosraja puhkaisu tuomittiin laittomaksi lopulta! Pirteän ensimmäisen sisävuoron jälkeen hyvät suoritukset mailan varressa olivatkin taas kortilla.
Videotarkistukset kun on kielletty, muuten olisi ollut laillinen.
 
Viestejä
25
Hieno 3-pisteen voitto. Kyllä otteluohjelma on ensi viikolla kova, kun keskiviikkona Manse kotona ja heti torstaina Kopla vieraissa. Elmo-lehden tietojen mukaan Patrik Vartama olisi tehnyt 2-vuoden jatkosopimuksen Tahkon kanssa.
 
Viestejä
348
Ai että tuntuu kyllä hyvälle, kun tulospiilosta pelin väijyi aamupalaksi! Joukkueessa oli vain onnistujia ja isompia onnistujia! Erityisesti lämmittää, kun selkä seinää vasten ukko toisensa perään laittoi palloa kentän koloihin, vaikka toki myös Kiteellä hieman tärisi räpylä eilen. Kahden palon tilanteissa pystyivät rakentamaan nollista ajoja, epäonnistuneen kotiutuksen jälkeen rakentelemaan heti uudet ajot jne.

Nyt kun Kore on poissa, jokainen tuntuu ottavan vastuuta pelistä, eikä vain odotella/toivota tilannetta ja Koren ratkaisuja. Eilisen lyödyt juoksut: Jere 1+2, Kauppinen 2, Harjuvaara 2, Rouhari 1+0, Huusko 1, Vartama 1. Ainoastaan Huuskon voi normaalitilanteessa laskea kuuluvan pääkotiuttajiin. Tuolta sen pelin pitääkin näyttää. Samaa vastuunkantoa oli nähtävissä jo Joensuussa, vaikka tulos vielä laihaksi jäikin. Kunhan nyt kundit muistavat jatkaa pelaamista vielä siinä vaiheessa, kun Kore tulee takaisin kokoonpanoon.

En tiedä mikä kriisipalaveri joukkueella on käytynä KossU-pelin jälkeen, mutta kaaresta lähtien huokui aivan erilainen ilmapiiri. Nyt tuntui, että onnistumisiakin juhlittiin aidosti ja tunteella.

Upeaa jätkät!
 
Viestejä
6,241
Sisäpelissä se vastuunotto riippuu paljon myös pelinjohdosta. Esim. Kauppisella ennen eilistä kuusi kotiutusyritystä, joista varmaan ainakin osassa on ollut hjeietus, että paloa ei saa tulla, silti niistä kuudestakin kolme juoksua ja eilen molemmilla yrityksillä juoksu. Ja kuinka monta kertaa kenttä tyhjenetty kopilla jo ennen Kauppista joka on sitten jätetty väliin?

Homma on kinkkinen jos joukkueessa on noin kova kotiuttajajokeri kuin Kore. Yrityksiä pitää antaa, jotta tuntuma säilyy ja mikäs on antaessa kun prosentit ovat yli 50. Eilinen kuitenkin osoitti, että ilman Koreakin pärjätään, kotiutukset 10/18 toki kolme Vikströmin kunnarilla mutta kaikki lasketaan.
 

Elk

Viestejä
518
Minusta Tahko on rakentanut sekä viime että tällä kaudella liikaa Korhosen ympärille. Tietyssä mielessä kovaa sanoa näin, mutta siltä se on näyttänyt. Tuollainen turvautuminen yhteen korttiin laiskistaa muuta joukkuetta sekä henkisesti että fyysisesti. Tämä näkyi käänteisesti nyt, kun Korhonen oli poissa, jolloin muiden täytyi (lue myös: annettiin) terästäytyä molemmilla tavoilla.

Tuo liika turvaaminen Korhoseen näkyy selvästi myös tämän omassa elekielessä epäonnistumisten jälkeen. Tuntuu, että paineet ovat liian suuret noinkin kokeneelle pelimiehelle. Se minulle on kuitenkin jäänyt epäselväksi, haluaako Korhonen itse itselleen tuollaista ylivertaista roolia vai annetaanko se hänelle pelinjohdon ja/tai muiden pelaajien taholta.

Haasteena on löytää tuohon asetelmaan sopivampi tasapaino. Korhoselta vastuuta hieman pois, jolloin hänenkin suorittaminen voisi rentoutua, ja muille vastaavasti hieman lisää. Olen itse kaiken aikaa ”toitottanut” Tahkon kokoonpanon teoreettista tasaisuutta, mikä on tämän kauden alussa näyttänyt huonot puolensa, kun on tasaisesti alisuoritettu, mutta yhtä lailla tuo voisi kääntyä tasaiseen ylisuorittamiseen, ja vähintään tasaiseen hyvällä tasolla pelaamiseen.

Joka tapauksessa Tahkon ongelma ainakaan sisäpelissä eivät ole ns. täytemiehet, Malikine ja Kauppinen, vaan he ovat vähistä tilanteistaan suoriutuneet mallikkaasti. Ja Vierimaalle täytyy antaa vaan lisäktediittiä. Sen lisäksi, että hän on ollut ainoa Tahkon pelaaja, joka on suorittanut mailassa omalla hyvällä tasollaan koko alkukauden, hän suoriutui eilen mainiosti myös nro kakkosen vaativassa roolissa.

Ei tässä vielä ole enemmille henkseleiden paukuttamiselle aihetta. Vielä lauantaina Joma-pelin eka jakso oli surkeaa nähtävää, mutta sen jälkeen on ollut hetkittäin lupauksia antavaa peliä. Kiinnostavaa on ainakin seurata, kestävätkö paremman vireen ja peluutuksen aihiot seuraavissa peleissä vai ei. Realismin nimissä on sanottava, että eilenkin sisäpelin osalta ne olivat vielä yhdessä vuorossa/jakso, joten lisätodisteita kaivataan.
 
Viestejä
475
Kyllä Elkiä tässä komppaan. Koreen turvautuminen sisäpelissä on laiskistanut ja ehkä turhauttanutkin muuta joukkuetta. Sisäpelin laiskuus on heijastunut mielestäni myös ulkopeliin, joka on ajoittain ollut myös laiskaa. Paloja ei ole saatu sitten millään. Nyt kun Kore on ollut poissa koko joukkueen on ollut pakko ryhdistäytyä ja parantaa sekä sisä- että ulkopelissä. Ja tulos on ollut hyvä niin kuin viime pelissä. Minun täytyy kuitenkin sanoa, että Uki on kyllä mielestäni ennen Koren loukkaantumistakin ajanut sisään "neljän sylinterin peliä" eli sisäpelissä on koitettu mielestäni kohtuullisesti antaa vastuuta kotiuttamisesta myös muille kuin Korelle. Sellaiset pelaajat kuin Malekine ja Rouhiainen ovat näyttäneet olevansa hyviä myös tällä saralla. Tai Kauppinen ja eilen Harjuvaara. Uki on mielestäni viisaasti antanut kotiutusvastuuta melkein koko joukkueelle. Koren kiistaton asema pääkotiuttajana on kuitenkin vaikuttanut muihin pelaajiin ainakin alitajunnan tasolla lannistavasti ja masentavasti. Sekä sisä- että ulkopeli on kärsinyt. En osaa sanoa miten pitäisi jatkaa silloin kun Kore joukkueeseen palaa.

Ainoa pelaaja jonka sisäpeliin olen ollut jonkin verran pettynyt on Patova. Eilenkin kärkilyönnit 1/6. Patova on ollut joukkueessa käsittääkseni jo aika pitkään, mutta sisäpelissä hän ei ole noussut mielestäni mihinkään merkittävään rooliin. Bout tai Elk kirjoitti Patovasta muutama päivä sitten positiivisesti. En halua tätä kiistää ainakaan ulkopelissä jossa Santtu on mies paikallaan, mutta hänen sisäpelinsä on jo aika kauan ollut minulle jonkinmoinen pettymys. Sisäpeli on mielestäni vaisua. Voin olla tässä väärässä.
 
Viestejä
313
Itseäni em. Korella ratsastaminen on harmittanut, koska se on tuntunut tekevän Tahkon pelaamisesta jollain lailla ennalta arvattavaa ja kaavamaista, mikä heikentää tuloksia. Toki tänä vuonna vaisun alun jälkeen Kore on pelannut erittäin hyvin, ja lunastanut ison roolinsa odotukset. Mutta esim. viime kaudella Koren roolin olisi mielestäni pitänyt olla jossain määrin pienempi, kun peli sujui kohtuullisesti mutta ei erinomaisesti. Optimin löytäminen on vaikeaa, ja lyöjäjokeri harvoin kieltäytyy kun hänelle tarjotaan tilaisuutta päästä ratkomaan pelejä.:)

Parhaat pelaa, on lähes kaiken urheilun yhteinen sääntö. Sen kääntöpuoli on kuitenkin, että pelaajien piilevät kyvyt voivat jäädä löytymättä. Otetaan esimerkiksi tapaus Aku Kettunen. Tahkossa häntä käytettiin sisäpelissä vain äärimmäisessä hädässä lyöjien loppuessa. Tällä kaudella Kossussa Kettunen pelaa ykköskärjessä yli 50% kärkkäriprosentilla. Ei huonosti Tahkon numerolta 9.
 
  • Tykkää
Reaktiot: Elk
Viestejä
4
Tänään olisi sitten "pakko" ottaa 3 pinnaa Manselta jos meinaa pudotuspelipaikoista taistella. Saa nähä kuin käy ja millä kokoonpanolla lähdetään.
 
Viestejä
4
Niinhän siinä kävi, että peli avautuu, kun rohkeus ja vastuunotto sisäpelissä jakautuu tasaisemmin. Onnistuminen kasvattaa itseluottamusta ja itseluottamus antaa rohkeutta lyödä monipuolisemmin ja tehdä arvaamattomampia ratkaisuja.

Etenkin Sotkamon käyttämä, vahvaan roolitukseen ja yhden kärjen käyttöön perustuva peli näyttää saaneen haastajan Joensuun (Joensuun Maila näytti Sotkamon kaadossa upean kuvan pesäpallon tulevaisuudesta - Elmo-lehti Joensuun Maila) ja myös Kouvolan kaltaisten toisinajattelijoiden suunnalta. Toivottavasti Tahko lähtee myös tähän kelkkaan, eikä palaa vanhaan, nuhjuiseen ykköskärjen esiin kopitteluun.

Tässä kohtaa pitäisi myös pistelaskut unohtaa ja keskittyä vain nauttimaan pelaamisesta. Olkoonkin, että ottelutahti jo painaa jaloissa ja loukkaantumisiakin on muutama tullut. Pisteitä kyllä tulee, jos vapautuneesti uskaltaa pelata omalla tasollaan.
 
Viestejä
698
Ekasta jaksosta tuli aika vahvasti mieleen kauden ensimmäinen KaMa-ottelu. Ulkopeli kokonaisuudessaan laadukasta, sisäpeli nihkeää. Sisäpeliä olis hyvä saada auki toiselle jaksolle.

Yhdellä juoksulla erittäin harvoin napataan jaksovoittoja, joten sikäli tähän täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen!
 
Viestejä
198
Tosi hyvä peli. Pikkuvirheitä joo, mutta reipasta, raikasta ja rohkeaa peliä. Kahdella kärjellä ja vastuuta kaikille. Juuri näin. Tällaista peliä on ilo seurata.

Mikään joukkue ei muuten kyllä pärjää tuolla Mansen taktiikalla. Muutama ukko yrittää kentälle ja sitten Niemi lyömään. Tylsää katsottavaa ja pitkän päälle toimimaton systeemi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös