Supervuoro Verkkolehti »

Oulun Lippo 2018

Viestejä
1,849
Vs: Oulun Lippo 2018

Kirjuri sanoi:
Mitä tekee verottaja ja ulosottovirasto tälle taiteen, viihteen ja virkistyksen ammattilaiselle?

Sun kannattaa varmaa kysellä verottajalta vaikka ei ne mitään vastaa. Eiköhän verottaja osaa hoitaa nämä hommat ilman pikku apulaistakin. Ainakin minulla rapsahtaa heti korotusta jos vähänkin joku alvi myöhästyy. Mä en verottajan puolesta murhetta kantaisi.
 
Viestejä
26
Vs: Oulun Lippo 2018

Lipolla ei ole mitään jakoja Ankkureita vastaan. Taistelee sarjapaikasta HP:n ja Kaman kanssa.

Hope sanoi:
Olihan Posti melkoisen oudossa paikassa tuossa porukassa. Sinänsä Niemi sopii varmaankin porukkaan paremmin koska tietää tullessaan lähtökohdat. Niemi on saman roolin pelaaja sisällä ja ulkona, mutta aika eri tasolla noin lähtökohtaisesti. Kehittyi kovasti viime kauden aikana Alajärvellä, joten samaa sarjaa monen muun lippolaisen kanssa eli vähän vähän näyttöjä mutta kohtuullisesti potentiaalia. Sarjapaikkataistelun voimasuhteiden kannalta vaikutus tuplautuu jos Posti siirtyy Haminaan. Sarjan alkuun Lipolla on heti kolme isoa peliä kun vastassa ovat AA, HP ja Kama.
 
Viestejä
2
Vs: Oulun Lippo 2018

Jännä nähä kiinostuuko konkurssipesän hoitaja sitten aikanaan lipon rahavirroista, ja mihin kaikki sisään tuleva raha on mennyt, kun veroja tai pelaajapalkkioita ei olla maksettu/ lyhennetty juuri ollenkaan.
 
Viestejä
108
Vs: Oulun Lippo 2018

Tänään taas Lipolla iso mainos Kalevassa. Näkyvyyttä siis ainakin riittää. Jotenkin kaikesta vaan välittyy edelleen sama tunne, ettei mitään edelleenkään edes haluta tehdä kunnolla ja oikein. Maksamatta on myös viime kesän tuomarointipalkkiot, edelleenkin. Ihme olisi jos ei kiinnosta moinen välinpitämättömyys tukijoitakin. On aina iso virhe pitää ihmisiä tyhminä.
 
Viestejä
2,851
Vs: Oulun Lippo 2018

Eihän sille mitään voi jos joku katkera toimitusharjoittelija pyörittää samaa vanhaa mantraa kuukausikaupalla Kalevassakin. Nuo samat velkajutut rullaavat hörhöjen päässä aivankuin muuta elämää ei olisikaan. Lipon kassaan ei ole vielä laskutettu kausikortteja eikä varmaan yhteistyösopimuksiakaan. Kyllä liitto huolehtii maksujen maksamisesta, ei siitä tarvitse jankuttaa leikki-ikäisen lapsen innokkuudella. Voisi Kalevakin välillä noita juttujen lähteitään arvioida aikuismaisesti tai sitten kekin nuoleminen jatkuu toimitusharjoittelijalla vanhaan malliin.
 
Viestejä
1,849
Vs: Oulun Lippo 2018

Hohhoijaa sanoi:
Jännä nähä kiinostuuko konkurssipesän hoitaja sitten aikanaan lipon rahavirroista, ja mihin kaikki sisään tuleva raha on mennyt, kun veroja tai pelaajapalkkioita ei olla maksettu/ lyhennetty juuri ollenkaan.

Niin tuota, mitähän jännää tuossa on? Eikö konkurssipesän hoitajan pidä aina olla kiinostunut rahavirroista? Onko sulla jokin "mafia" epäily? ;D
 
Viestejä
19
Vs: Oulun Lippo 2018

Kalevan Lippo pesiksestä kertova juttu, josta observer veti herneen tooooosi syvälle neesuun ja samalla kyseenalaisti viranomaisrekisterien paikkansa pitävyyden. Se, että pyrkii halventamaan Kalevan toimittajaa, kertoo jutun pitävän paikkansa, on vahingollista seuraa kohtaan ja lukuja se ei tietenkään muuksi muuta. Ehkei observer seuransa kanssa voi enempää itseään ja lajia halventaa kuin se nyt tähän asti on varsin onnistuneesti tehnyt. Sinänsä observer lähentelee totuutta, sillä palkkaturvasta on tulossa ulosottoon tuon noin 9000 euron lisäksi noin 33 000 euron lasku. Jos käy niin, että pelaajat eivät saa palkkaturvan kautta saataviaan niin sitten haku tapahtuu, entisen lippotoimija Santeri Haipuksen tapaan, ulosottoteitse. Siellä tosin taitaa olla niin paljon asiakasta - verottaja ekana - että vuoronumerot uhkaa loppua. Lisäksi, verohallinnolta taitaa olla tulossa ulosottoon tuo vasta protestilistalla ollut 34 600 euron lasku. Jos laivan köli on taivasta kohti niin on aivan sama mihin suuntaan paatti kelluu.


http://www.kaleva.fi/urheilu/analyysi-seurojen-talousvaikeudet-varjostavat-miesten-superpesiskauden-alkua-oulun-lippo-pesiksen-tilanne-on-lahes-katastrofaalinen/790317/


Koska observer ei ollut aivan varma viranomaisten luvuista niin alla olevasta linkistä löytyy osa ulosottoon menevistä laskuista. Ja ulosottorekisterin voi tilata Ulosottovirastosta niin ei tartte nojata ilkeiden toimittajien tietoihin.

http://www.protestilista.com/?yritys=oulun+lippo+pesis+ry&kaupunki=
 
Viestejä
1,849
Vs: Oulun Lippo 2018

Sinulla on 11 viestiä, jotka kaikki käsittelevät Lippoa negatiivisesta näkäkulmasta. Ja todella hyökkäävästi. Mistä tuollainen katkeruus? Mikä on motivaatio, ei kukaan tuolla tavalla ilman syytä katkeroidu?
 
Viestejä
351
Vs: Oulun Lippo 2018

Onhan tuo ihan päätöntä. Mikä pakko Lippo-Pesiksen on niin kovasti pitää kiinni Superpesiksestä? Vaikea alasarjoista on velkoja maksella, mutta niinhän se on nytkin. Jos jotakin saadaan kuitattua niin taksamittari raksuttaa jo uutta velkaa. Tässä vaan jatkuvasti siirretään ongelmia tuonnemmaksi kasaantumaan. Ja liitto on jo saanut epäluotettavan maineen. Tai sanotaan suoraan että epärehellisen.
 
Viestejä
2,851
Vs: Oulun Lippo 2018

Aamun Kalevassa oli asiallinen juttu Lipon tilanteesta. Jutun oli tehnyt ammattitaitoinen toimittaja (ei lööppiotsikoilla rahastava freelancer) joka haastatteli Jussi Pyysaloa. Lipon homma etenee kuten liiton kanssa on alkuvuodesta sovittu. Kokonaistavoite rahankeruulle on saavutettu, kaupungin kanssa edetään rästimaksuissa sovitusti jne. Yhteistyökumppanit maksavat rahojaan osissa pelikauden ajan, elokuuhun asti. Kauden loputtua on ylijäämää oltava 50 000 euroa, muuten Lippo ei jatka superissa. Minä en ymmärrä näitä paskassa vellovia taaksepäin tuijottajia. Lippo on aloittanut korjausliikkeensä, vaihtoehdot ovat vähissä koska tuo ylijäämätavoite on pakko saavuttaa. Taloutta on viimeinkin hoidettava sääntöjen mukaan ja se lienee toivottavaa myös muille seuroille. Lippo ei nimenomaan voi enää kerryttää lisää velkaa ja maksut on hoidettava ajallaan kun tämä vanha taakka saadaan oikaistua oikeille linjoille kevään aikana. Ylijäämäämää on oltava Lipolla kauden lopussa 50 000 euroa, monellako muulla seuralla löytyy kauden päätteeksi tällainen ylijäämä?
 
Viestejä
939
Vs: Oulun Lippo 2018

No tuosta saa syyttää sekä liiton että Lipon tiedotusta.

Missään en ole nähnyt mainintaa siitä, että alkuvuodelle asetetut tavoitteet olisivat täyttyneet. Ja en ole ainoa, koska Kalevan otsikossakin kysytään: "Lipon talousluvut Superpesiksen tiedossa – täyttyivätkö lisenssin ehdot oikeasti?"
 
Viestejä
2,851
Vs: Oulun Lippo 2018

Kysellähän saa aina, vanhoja asioita saa toistaa...jne. Kalevan jutussa kerrotaan Lipon tehneen yhteistyösopimuksia 13.3. tehdyn tarkastuksen mukaan yli 300 000 euron edestä. Alkuperäinen lisenssiehto vaati 15.4. mennessä yhteistyösopimuksia 350 000 euron edestä. Jos ennen maaliskuun puolta väliä oli jo lähes kokonaan kasassa huhtikuun puoleenväliin asetettu tavoite niin pitää olla melkoisen yksinkertainen jos ei ymmärrä Lipon täyttäneen lisenssiehtonsa ihan riittävällä tasolla. Kauden jälkeen tilinpäätöksen on lisäksi osoitettava 50 000 euron ylijäämää, eli kaikki maksut maksettu, ei lisää velkaa jne. Käutta ei käsittääkseni ole vielä pelattu, tämää lisenssiehto tarkistetaan syksyllä. Lipolla on myös urheilulliset haasteensa sarjapaikan säilyttämisessä joten pesäpalloliitto teki maaliskuussa oikean ratkaisun ja Lippo pääsi edes jollain tavalla valmistautumaan pelikauteen lisenssin varmistuttua (lisenssiehtoon kuuluva rahankeräystavoite oli jo kuukausi etukäteen lähes kerättynä). Jos tuosta ei ymmärrä Lipon täyttäneen tavoitteensa niin kannattaa marssia peilin eteen. Laskujen maksaminen alkaa kassavirran käynnistyttyä kun sopimusten laskutus on alkanut.
 
Viestejä
108
Vs: Oulun Lippo 2018

Observer sanoi:
Laskujen maksaminen alkaa kassavirran käynnistyttyä kun sopimusten laskutus on alkanut.

Takaatko että näin varmasti tulee tapahtumaan? Ihan kaikki velvoitteetko tullaan nyt hoitamaan pois alta sovitusti?
Pakko sanoa, että tuo paatos ja sinisilmäisyys kuulostaa jo joltain verkostomarkkinointiin tai höpöuskontoon hurahtaneen, täysin kajahtaneilta jutuilta.
Tuntuu vaan, että Lipon edustajana tai 101% vankkumattomana puolustajana, kaivaa vaan omaa kuoppaansa aina vähän entistä syvemmäksi haukkumalla ja provosoimalla alentavasti muita. Mutta kukin tyylillään.
 
Viestejä
939
Vs: Oulun Lippo 2018

Observer sanoi:
Jos ennen maaliskuun puolta väliä oli jo lähes kokonaan kasassa huhtikuun puoleenväliin asetettu tavoite niin pitää olla melkoisen yksinkertainen jos ei ymmärrä Lipon täyttäneen lisenssiehtonsa ihan riittävällä tasolla.

Eli tarkoitat sanoa, että Lipolta on jo huhtikuuksi vaadittu 350 000 euroa kasassa? Vai tarkoitatko, että riittävän lähellä tuota alarajaa? Anteeksi yksinkertaisuuteni.

Entäs nämä ehdot: ”PESÄPALLOLIITTO lätkäisi tiukat ehdot Oulun Lipolle miesten superpesislisenssin saamiseksi ensi kaudeksi. Pesäpalloliitto vaatii Oulun Lippo Pesikseltä rästissä olevien pelaajien eläkemaksujen välitöntä suorittamista sekä selvitystä pelaajiensa vakuutusturvasta 1.10.2016–30.9.2017 välisenä aikana.” (HS 21.12.2017)

Ja pitääkö tämä ehto paikkansa. Ilmeisesti siinä on annettu lisäaikaa:
”Superpesishän ilmoitti tiedotteessaan 16. helmikuuta, että "Lipon tulee hoitaa velvoitteet kaupungille 15. maaliskuuta mennessä” (Kaleva tänään)
 
Viestejä
2,851
Vs: Oulun Lippo 2018

Pyysalon mukaan Lippo oli kerännyt 13.3. tehdyssä tarkistuksessa yli 300 000 euroa tukea. Lisenssiehtojen mukaan 15.3. piti olla kerättynä 250 000 euroa. Lippo oli siis kerännyt jo tuolloin maaliskuussa yli 50 000 euroa enemmän kuin asetettu tavoite. 15.4. piti olla kerättynä yhteensä 350 000 euroa, joka oli se lopullinen tavoite. Maaliskuussa (13.3.) Lippo oli kerännyt kahdessa kuukaudessa yli 300 000 euroa ja tuohon sunnuntaina (15.4.) mennessä kerättävää jäi alle 50 000 euroa. Jos sinua itkettää vielä tuo maaliskuussa, eli kuukausi sitten puuttunut muutama kymppitonni niin laita viestiä Pyysalolle. Minä uskon että nuo muutamat kymppitonnit on helposti kerätty kuukauden aikana.
Koska maaliskuussa puuttui enää muutama kymppitonni kokonaistavoitteesta ja keräysaikaa oli vielä kuukausi niin oli todella järkevää myöntää Lipolle lisenssi. Nuori joukkue sai harjoittelurauhan, yhteiskumppanit tiedon sarjapaikasta jne. Pyysalon mukaan Lippo on sopinut kaupungin kanssa jatkoajasta jne. Rahavirtoja odotellessa ei enää pieneet viiveet velkojia hetkauta. Minä luotan enemmän pesäpalloliiton (Pyysalo) informaatioon ja toimintaan kuin yksisilmäisten kitisijöiden puskasta vinkumiseen. En minä luota Liponkaan tiedottamiseen ennenkuin liitto on asiat aina vahvistanut.
 
Viestejä
693
Vs: Oulun Lippo 2018

Observer sanoi:
En minä luota Liponkaan tiedottamiseen ennenkuin liitto on asiat aina vahvistanut.

Epäilemättä varsinkin tässä vaiheessa vuodenkiertoa on pesiksen etu, että Lippo saa kautensa läpi viedyksi. Mutta Observerin viestin lopussa minusta kiteytyy tälle tielle lähtemisen perusongelma. Ei voida luottaa ennen kuin... Ja jos ajatellaan mikä kaikki pelaajavakuutusten laiminlyömistä myöten on valvovasta seulasta mennyt läpi, niin voidaanko luottaa sittenkään. Ja kuka valvovassa elimessä ehtii tsekata tilinpäätöksen takaa myös yksityiskohdat, onko kaikki tulokseen vaikuttavat erät otettu mukaan. Jos kirjanpidossa unohtuu ilmoittaa velkoina ne laskut, jotka on jäänyt maksamatta, niin tilitoimistohan näitä puuttuvia ei osaa perätä..
 
Viestejä
23
Vs: Oulun Lippo 2018

Observer sanoi:
Lipolta hieno ratkaisu, talouden ehdoilla mennään todella järkevästi. Kallis Ville Posti ulos ja halpa vuokrapelaaja Riku Niemi Sotkamosta tilalle. Kerrankin todella järkevää toimintaa!
Siis Observerin mielestä on järkevää toimintaa jättää koko alkuvuoden palkat maksamatta ja sitten "hyvässä yhteisymmärryksessä" sopimuksen purku ja hakemus sisään palkkakonttoriin. Jos tuo on mielestäsi oikea tapa hoitaa asioita, niin alan pikku hiljaa pääsemään sisään ajatusmaailmaasi. Ilmeisesti liiton kanssa on sovittu, että nykyisiä sopimuksia ei tarvitse kunnioittaa, sen kuin jättää palkat maksamatta, kyllä ne sitten tulee palkkakonttorin kautta. Ihan vain Observerille tiedoksi, kyllä ne rahat lopulta peritään kuitenkin seuralta, ellei sitten konkurssipesästä ole varat loppuneet.
 
Viestejä
1,849
Vs: Oulun Lippo 2018

Robihuu sanoi:
Epäilemättä varsinkin tässä vaiheessa vuodenkiertoa on pesiksen etu, että Lippo saa kautensa läpi viedyksi. Mutta Observerin viestin lopussa minusta kiteytyy tälle tielle lähtemisen perusongelma. Ei voida luottaa ennen kuin... Ja jos ajatellaan mikä kaikki pelaajavakuutusten laiminlyömistä myöten on valvovasta seulasta mennyt läpi, niin voidaanko luottaa sittenkään. Ja kuka valvovassa elimessä ehtii tsekata tilinpäätöksen takaa myös yksityiskohdat, onko kaikki tulokseen vaikuttavat erät otettu mukaan. Jos kirjanpidossa unohtuu ilmoittaa velkoina ne laskut, jotka on jäänyt maksamatta, niin tilitoimistohan näitä puuttuvia ei osaa perätä..

En oikein ymmärrä mistä sinä huolehdit. Ei "unohtuneet" laskut maailmasta häviä, ne tulee aina tavalla tai toisella ilmi. Onko niin että sinulle ei kelpaa Liiton askelmerkit Lipolle?
 
Viestejä
1,849
Vs: Oulun Lippo 2018

Pesävahti sanoi:
Siis Observerin mielestä on järkevää toimintaa jättää koko alkuvuoden palkat maksamatta ja sitten "hyvässä yhteisymmärryksessä" sopimuksen purku ja hakemus sisään palkkakonttoriin. Jos tuo on mielestäsi oikea tapa hoitaa asioita, niin alan pikku hiljaa pääsemään sisään ajatusmaailmaasi. Ilmeisesti liiton kanssa on sovittu, että nykyisiä sopimuksia ei tarvitse kunnioittaa, sen kuin jättää palkat maksamatta, kyllä ne sitten tulee palkkakonttorin kautta. Ihan vain Observerille tiedoksi, kyllä ne rahat lopulta peritään kuitenkin seuralta, ellei sitten konkurssipesästä ole varat loppuneet.

Vaikea käsittää tuollaista katkeruutta. Onko Lippo vienyt rahasi, vai kussut muuten muroihisi? Minusta liitolla on aika selvät ehdot Lipolle, jos ne eivät täyty niin näkemiin. Eikö tuo ole selvää peliä? Ilman kiukkuakin.
 
Viestejä
939
Vs: Oulun Lippo 2018

Ei sinun Observer tarvitse pillastuta, vaikka sinulla ei ollutkaan mieleistäsi vastausta yksinkertaisen ihmisen yksinkertaiseen kysymykseen.

Mikäli nyt oikein luin viestisi sisällön kaikelta henkilöön käyvältä ilkeilyltäsi, niin Lippo ei siis ollut etuajassa saavuttanut huhtikuun tavoitetta, vaan sai siitä vapautuksen. Voi tuon ihan noinkin kirjoittaa.

Samoin Lippo on ilmeisesti saanut lisäaikaa sen kriteerin suhteen, että maksut Oulun kaupungille olisi maksettuna maaliskuussa. Nyt riittää, että huhtikuussa.

Voi olla, että eläkemaksut maksettiin sentään liiton määräämässä aikataulussa. Tai sitten ei.

Ja minulle käy mainiosti, että Lippo saa näitä helpotuksia. Se vain vaikuttaa siihen, kuinka vakavasti suhtaudun liiton antamaan ukaasiin 50 000 euron positiivisesta tuloksesta. Voi olla, että tuntuvasti vähempikin riittää. Tai muutaman tonnin miinuskin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös