0+0=0 – Jymyn sisäpeli syväjäässä

Kuva: SuperJymy Oy / Juha Puhtimäki piti lautasella Jussi Korhosen ja koko Jymyn ryhmän tiukasti näpeissään.

Kuva: SuperJymy Oy / Juha Puhtimäki piti lautasella Jussi Korhosen ja koko Jymyn ryhmän tiukasti näpeissään.

Kesäkuun kahdeksasta jaksosta Sotkamon Jymyn sisäpeli ei ole toiminut vielä kuin kertaalleen. Kesän pohjanoteeraus nähtiin Hiukassa keskiviikkona, kun Manse PP haki vierasvoiton ja jätti Jymyn nollaan juoksuun.

Loukkaantumisista kärsivä Jymy kutsui Veeti Kokon lainaltaan JymyJusseista takaisin ryhmään. Ennen keskiviikon kärkikohtaamista sotkamolaisten sisäpeli oli yskinyt jo kovasti useaan otteeseen ja toiminut täysillä kierroksilla vain kotiottelussa Kiteen Palloa vastaan yhden jakson ajan.

Manse PP käytti tilannetta hyväkseen, pelasi omaa kauden parasta ulkopeliään ja pystyi myös avausjaksolla lyömään 1-0-voittoon tarvittavat juoksut.

1. jakson ratkaisu

Nelintaistelu kotipesässä
Manse oli päättänyt selvästi puuttua Jymy-lukkari Aapo Komulaisen asennottomiin, mataliin ja epäselviin syöttöihin alusta lähtien. Kotipesässä käytiinkin melkoista taistelua, kun tamperelaiset lukkari Juha Puhtimäen ja kakkospelinjohtaja Altti-Jussi Ronkaisen johdolla huusivat kerta toisensa jälkeen Komulaisen syöttöjä vääriksi.

Syöttötuomari Immo Rautiainen näytti välillä syötöt vääriksi, välillä oikeiksi, ja raja asennon puuttumisen ja löytymisen välillä oli todella häilyvä. Kuitenkin Manse otti tässä taistossa otteen itselleen, sai luotua riittävästi tilanteita, horjutettua Komulaisen johtamaa Jymyn ulkopeliä ja Henri Puputin sekä Perttu Ruuskan lyönneillä napattua 5-0-jaksovoiton.

2. jakson ratkaisu

Edes Roope ei onnistu
Kun avausjaksolla Jymy jäi hämmästyttävästi vain yhteen kolmostilanteeseen, mikä sekin saatiin aikaan vasta neljännessä sisävuorossa, kahdella palolla, oli toisella jaksolla sotkamolaisten pelaaminen jo edes hieman parempaa.

Neljä kolmostilannetta ei hurraa-huutoja saa Hiukassa aikaiseksi, mutta Mansen sisäpelin hapuilun myötä yksi juoksukin olisi jo jaksovoittoon riittänyt. Roope Korhonen sai kahteen otteeseen yrittää miehen kolmoselta kotiin saamista, mutta edes lyöjätilaston ykkönen ei Jymyn kuparista saanut rikottua.

Ottelun tähtihetki

Puputin kahden lyödyn lyöntivuoro
Avausjakson voittojuoksut löi Mansen Henri Puputti, joka on Superin pirteimmällä pelipäällä oleva nelikymppinen pelaaja. Erinomainen keskipomppu riitti juuri ja juuri vieraiden avausjuoksuun. Kahden huudetun ja yhden vääräksi tuomitun syötön jälkeen Puputti puhkaisi vielä kolmossauman, ja kasassa olivat jakso- ja otteluvoittoon tarvittavat juoksut.

Ottelun kommentit

Simo Vainikainen, Manse PP:
– Vähän harmittaa tuo toinen jakso. Emme saaneet oikein peliä kulkemaan, jäi piste ottamatta. Jos Jymy pidetään viidessä kolmostilanteessa, pitää olla tyytyväinen.

Jani Komulainen, Manse PP:
– Pitää todella tyytyväinen olla, kun Hiukasta nappaa voiton. Jätimme Jymyn ensimmäistä kertaa nollaan pisteeseen tällä kaudella, ja se antaa uskoa siihen, mitä olemme tekemässä. Varsinkin ulkopeli oli äärimmäisen hyvää.

Iiro Haimi, Sotkamon Jymy:
– Kun tuon oman sisäpelin kanssa on ollut haasteita, se taittuu nyt vähän herkemmin. Hirveän montaa ei saisi eteen antaa. Meillä oli toisella jaksolla paikat ja etsikkoaika ottaa sitä peliä haltuun, mutta emme saaneet juoksuja.

– Tässä on nyt monta peliä jauhettu näitä samoja juttuja. Otetaan edelleen rauhassa, ja olen ihan varma, että tuo sisäpeli siitä lähtee vielä. En ole huolissani, ei ole paniikkia.

Toimituksen kommentti

Jymy on sarjataulukossa toisena, päästettyjä juoksuja on vain neljä per ottelu, mutta Haimin joukkojen sisäpeli kyntää juuri nyt yllättävän syvällä. Loukkaantumisilla on oma osansa asiaan, mutta Jymystä jos jostain pitäisi leveyttä löytyä.

Tällaisten lukkojen aukaiseminen ei ole kovin helppoa, vaikka betoninkova ulkopeli pitääkin Jymyn illasta toiseen otteluissa mukana. Haimin kommenteista samaa mieltä siinä, että paniikkiin ei ole aihetta, mutta pieni huoli kyllä nousee jo esille.

Mansen miehistöstä ottelun parhaat pelaajat olivat selvästi Puputti ja fantastista ulkopeliä etukentällä esittänyt Simo Vainikainen. Vainikainen osoitti miksi kuuluu Itä-Länteen, Puputti osoitti miksi häntä ei olisi pitänyt jättää pois.