Supervuoro

Lippo - SiiPe, Superpesiskarsinta 2019

Viestejä
728
Tähän ketjuun keskustelua Oulun Lipon ja Siilinjärven Pesiksen välisestä karsintasarjasta.

Oulun Lippo - Siilinjärven Pesis -ottelusarjan pelit:

Oulussa ke 28.8. klo 17.00
Siilinjärvellä la 31.8. klo 15.00
Oulussa su 1.9. klo 14.00

Sekä tarvittaessa:
Siilinjärvellä ke 4.9. klo 17.00
Oulussa la 7.9. klo 16.00
 

Huoltojoukkue

Kutkuttavat asetelmat ennakkoon:

SiiPe:llä selkeästi tasaisempi, koviin peleihin rutinoituneempi joukkue yhden Superin kesän jälkeen, kun taas Lipolla isostikin ailahteluja peleistä toiseen sekä pelien sisällä. Kuitenkin Lipolla juuri kovimmat yksilöt ovat sen napsun kaksi edellä savolaisten vastaavia.

Sarjan kulminaatiopiste on heti ensimmäisessä ottelussa. Jos kotijoukkue voittaa, on jopa todennäkoistä, että ensi kesänä nähdään Pohjoisen derbyjä Superissa. Jos taasen vierailija voittaa, saattaa sarja mennä suoraan 3-0.

Ratkaisevaa myös:
-Pystyykö Tapani Piri pelaamaan? Jos pystyy, jokeri/etumies?
-Lippo päästää juoksunsa ryppäissä, räpylän tulee kestää - nyt pitää suorittaa aina Superin vaatimalla tasolla
-Saako SiiPe parsittua puolikuntoiset kasaan ennen keskiviikkoa?

Toivotaan todella, että sarjasta tulee Ankkurit-sarjan lopun kaltaista kiimaa herättävää taistelua myös yleisön puolella.
 
Viestejä
839
Erään arvion mukaan, jos Lippo saa edes yhden jakson kolmessa pelissä, sitä pidetään jo pienenä ihmeenä.... 😀
 
Viestejä
186
Lippo oli kevyt esimerkiksi Tamperetta vastaan, kun jälkimmäisellä oli loppukesästä vielä panosta pelissään. Toisaalta Lipolla on ollut paljon ailahtelevuutta otteissaan.

Ulvila meni karsinnoissa nurin 3-0. Kohonen oli ykköspalkittu kaikissa kolmessa ottelussa ja nakutteli yhteensä 10 juoksua. Tasoero joukkueiden välillä pitäisi olla selvä, mutta paineet ovat kovemmat Siilijärvellä.

Jaksoja Lipolla on mahdollista niistää hyvinkin, jos Kohonen saa hullunkiillon silmiinsä ja pyörittää hermoilevalta Siipeltä pari sisävuoria jaksossa täyshutiksi. Tai siis kokenut lukkari osaa käyttää sisäjoukkueen herkoilua hyväkseen, virheet helposti alkavat kumuloitua, ja siinä voi par-kolme sisävuoroa hurahtaa ennen tilanteen korjautumista.
 
Viestejä
1,351
Erään arvion mukaan, jos Lippo saa edes yhden jakson kolmessa pelissä, sitä pidetään jo pienenä ihmeenä.... 😀
Oman arvioni mukaan Lipolla on vain voitettavaa, onko se yksi vuoropari, yksi jakso, yksi ottelu tms., sehän nähdään pian. Lipon taustaryhmälle nämä ottelut ovat jo suurta plussaa, voitot on ansaittava, ei ne pelkällä osallistumisella kuitenkaan tule.
 
Viestejä
249
En näe SiiPe:llä kovinkaan suuria mahdollisuuksia. Lipolla selkeästi nousujohteinen syksy ja SiiPe:n hermo ei kestä karsintapelejä. Ensi kaudella Pohjois-Pohjanmaalla kolme seuraa pelaa Superia.
 
Viestejä
1,351
Useimmiten nousua hakevalla joukkueella on vähemmän paineita, mahdollinen sarjasta tippuminen ei liene paineita helpottava tekijä.
 
Viestejä
29
No, SiiPellä on neljäs pudotuspelisyksy putkeen. Kaksi hertaa tuli alkuun vesipeä, mutta viime vuoona putosi SiiPe:n käsittelyssä ekaa kartaa superin seura 15 vuoteen. Nyt on jo Alajärven päänahka plakkarissa tältä syksyltä ja Oulu haussa. Onhan se vähän toista reenata "Sotkamoita" kuin "Ylivieskoja" vastaan koko kesä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,351
Monesti ne tappiot opettavat enemmän kuin voitot, kun ne osaa oikein käsitellä. En minä silti superin jumbofinaalin voitosta suuria johtopäätöksiä vetäisi, "Sotkamoita" vastaan kun niitä voittoja on SiiPellä aika vähän. Lipolla on kuitenkin pelkästään voitettavaa tässä karsintasarjassa.
 

Keki

Lipolla on erittäin kova joukkue terveenä tuohon karsintaan. Monella pelaajalla on "höpötyksistä huolimatta" jo kokemusta superin pelaamisesta! Lippo pesee Siipen voitoin 3-1.
 
Viestejä
358
Etukäteen realistisesti arvioituna SiiPe säilyttää superin paikan voitoin 3-0 tai 3-1. Tämä ei tietenkään tarkoita että näin myös kävisi. Yksittäiset karsintapelit ovat aina arvaamattomia kun ainakin toisella on suuret paineet säilymiseen.
Toivottavasti Ruutu tulee mukaan kun sarja on katkaisuvaiheessa. Sama juttu KeKi - Kuopio karsinnassa.
 
Viestejä
375
SiiPen ulkopeli riittää kyllä Lippoa vastaan. Sisäpelissä suurin huoli ei ole Kohosen syötöt.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös