Supervuoro Verkkolehti »

Joni Rytkösen häirintätapaus

Viestejä
1,520
Nimenomaan näin! Kyse on epäilystä ja siihen reagoidaan sen vaatimalla tavalla. Selkeät toimintamallit näissä tilanteissa suojaa kaikkia, tai sehän niiden idea on.. toivotaan että oikeutta saadaan kaikille osapuolille eikä vääriä tuomioita jaella.

Toki pitää tutkia ennen lopullisia ”tuomioita” seuran puolelta, mutta ihmettelen kyllä mikä olisi motiivina perättömille syytöksille kun ei ole kuitenkaan kyse julkisuuden henkilöstä (ehkä pesis piireissä) ja rahaakaan tästä tuskin on tulossa..
 
Viestejä
43
Toki pitää tutkia ennen lopullisia ”tuomioita” seuran puolelta, mutta ihmettelen kyllä mikä olisi motiivina perättömille syytöksille kun ei ole kuitenkaan kyse julkisuuden henkilöstä (ehkä pesis piireissä) ja rahaakaan tästä tuskin on tulossa..
En usko myöskään, että hatarin perustein olisi näitä tiedotteita annettu.
Mielenkiintoista nyt nähdä toimiiko rakenteet ja toimintamallit tässä nyt miten hyvin turvaten asian selvittäminen onnistuneesti. En niinkään iloitse epäillyn julkituomista vaan että uhreilla on ollut kanava tuoda tapahtunut julki, se tuo toivoa siitä että häirintään halutaan ja voidaan puuttua.

Ja nollatoleranssi on tosiaankin nollatoleranssi.
 
Viestejä
2,565

Nyt pitää vähän muistuttaa faktoista. Onhan meillä pesiksestä ennakkopäätös tekstiviestien lähettämisestä alaikäisille junioripelaajille: 12 kuukauden pelikielto.

Rytkösen kohdalla (jos väitteet ovat totta) asian tekee edellistä tapausta lievemmäksi se , että kyse ei ilmeisesti ole ollut omasta valmennettavasta eikä valtasuhteesta.

Tämä kausi saattaa olla Rytköseltä ohi, mutta tuskin koko pelaajaura.
 
Viestejä
47
Jos käpälöinti tms on jatkunut noin vuoden jo, niin kohteina ollu lienee Sotkamon Jymyn junnupelaajia?

Pelaajathan toki voi olla mistä vaan, koska ainakin IS:n uutisessa puhuttiin viesteistä. Toki jos kyseessä olisi käpälöintiä tms., niin tällöin voisi olla hieman eri asia.

Toistaiseksi kuitenkaan mikään ei Jymyyn viittaa. Toki mielessä kävi itselläkin, onkohan Jymy voinut jotakin häiriökäyttäytymistä peitellä, mutta haluan uskoa, että näin typerästi seura ei ole tehnyt.
 
Viestejä
114
Jos käpälöinti tms on jatkunut noin vuoden jo, niin kohteina ollu lienee Sotkamon Jymyn junnupelaajia?

Ilta-Sanomien uutisen mukaan kyse on "kyseenalaisesta viestittelystä" ja sitä on jatkunut "jo melkein vuoden ajan".
Toivottavasti tapauksesta tutkitaan itse pelaajan lisäksi myös kaikki taustat, jotta saadaan selville onko tästä tiedetty (ja mahdollisesti vaiettu) jo aiemmin. Jomalta täysin oikea ratkaisu tulla julki päätöksen kanssa välittömästi ja hyllyttää kyseinen urheilija tutkinnan ajaksi seuran toiminnasta.

Pesäpalloliitto on tosiaan antanut ennakkotapauksen case Kaijasinkon osalta. Tuo päätös sai sekä Pesäpalloliiton, Superpesiksen, että kaikki tapaukseen liittyneet seurat näkymään ainakin omissa silmissäni todella huonossa valossa, kun ei asiaan suhtauduttu sen vaatimalla vakavuudella. Toivottavasti näitä tapauksia ei nyt ala nousta esille yhtään lisää.
 
Viestejä
2,565
Se joukkue ottaa Rytkösen, joka ajattelee niin, että kun sääntöjen mukainen (mahdollinen) kielto on kärsitty, niin se on kärsitty, eikä estettä pelaamiselle sen jälkeen ole.

Toki Suomessa on tapana, että rikkeestä kuin rikkeestä saa urheilussa elinkautisen.
 
Viestejä
1,685
Tutkintaan vaan, todellakin kaikkien osapuolten oikeusturvan ja totuuden kannalta!

Some, ja jotkut nimimerkit täälläkin näyttäisi olevan hyvin herkkiä syyllistämään ennen kuin yhtään mitään on ehditty tutkimaan. Virallinen taho hoitaa kyllä nämä asiat!
 
Viestejä
160
Arveletteko oikeasti, ettei asiasta olisi noussut tällaista meteliä, jos syytöksille ei olisi jo vahvaa näyttöä? Jos asianomaisia on kehotettu ilmoittamaan poliisille ja seura ja liitto antaa tiedotetta asiasta, niin eiköhän ne viestittelyt ja sisällöt ole jo tiedossa. Vaikka Joman johtokaan ei ole lähiaikoina onnistunut, niin luuletteko, että ottaisivat tällaisen riskin kunnianloukkaussyytteeseen joutumisesta?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,073
Joensuun Mailan puheenjohtaja Joni Nousiaisen haastattelu Supervuorolle, missä on kaikki lisätieto, mitä tapauksesta on tässä kohdin saatavilla.


– Erinäisiä huhuja oli kuultu. Sitten otettiin Joni tuohon pöydän ääreen ja käytiin siinä asia läpi, ja kuultiin hänen versionsa.

Myönsikö Rytkönen siis, että jotain tällaista voi olla tapahtunut?

– Ei, ei puhuta vielä mistään myöntämisestä. Mutta hän kertoi oman versionsa, kun kerroimme hänelle nämä huhut. Että minkälainen hänen tarinansa on ja sitten sen pohjalta päädyttiin tuohon ratkaisuun.
 
Viestejä
19
Ruudun Joensuu-Kitee ottelulähetyksen alkaminen siirretty 17:45 sijaan 17:55. Tulee mieleen, että vältetäänkö tällä Rytkös-grafiikoiden näyttö tms. Voisin kuvitella liittyvän tähän asiaan kuitenkin, tavalla tai toisella.
 
Viestejä
906
Juuri kun pääsimme Kaijansinkon Petestä. Hänen kohdallaan myllytys oli aika armotonta, mutta tilanne oli vakavampi.

Silti ei Rytköstä mitenkään silkkihansikkain tulla kohtelemaan, jos vielä joskus tohtii kentälle astua, mitä epäilen. Suht uskomaton mies, aiheuttaa jotain härdelliä melkein joka joukkueessa, vuodesta toiseen.
 
Viestejä
1,360
Sotkamon Jymy estänyt naisjoukkueiden sivuille pääsyn eli kyse on siis sotkamoilaisten naisjunioreista.

Joo ei näytä naisten suomarin ja b-tyttöjen sivuille päästävän.

Meidän Jymy peitteli Rytkösen touhuja siis koko viime kauden ja nyt Joma joutuu kärsimään siitä, kun asia tulee julki Rytkösen ollessa Joman sopimuspelaaja? Uskomatonta jos totta, tosin ei varsinaisesti mitenkään yllättävää.

Älkääkä nyt kukaan väittäkö, ettei Sotkamossa ole tiedetty Rytkösen lähetelleen sopimattomia viestejä Sotkamon omille tyttöpelaajille, jos sitä on kerran koko viime kausi jatkunut (kuten uutisoinnin perusteella on). Aivan varmasti on tiedetty, mikäli tämän päivän uutisointi pitää paikkansa. Miksi Sotkamossa ei ole asiaan puututtu?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös