Supervuoro Verkkolehti »

Joensuun Maila 2024

Viestejä
1,235
Tilanne kyllä sitten aivan eri jos JoMalla sekä super, ykkössarja että suomensarja.
mutta jos c-junnuilla suomensarjaan, voi olla vielä turhan kova sarjataso.
 
Viestejä
11,883
JoMan kolmosjoukkue jäi maakuntasarjassa lohkonsa viimeiseksi eli toisin sanoen olisiko siellä edes potentiaalia pelata suomensarjaa. Noususta pelaavat ViU ja PuPe 2 (voitot 1-1) ja Viinijärven riveissä pelaa ainakin joitain Joensuun kasvatteja. PuPe 2 pääsi suoraan karsimaan noususta, kun Juva Pesis luovutti. ViU voisi ottaakin sarjapaikan vastaan, mutta tiedä näitä. PuPe 2 luopui suomarin paikasta talvella.

Otsikon vierestä mutta lopullisestihan tilanteen näkee kun Suomensarjaan ilmoittautuminen päättyy mutta oliko tänäkään vuonna yhtäkään joukkuetta joka olisi halunnut suomensarjaan, mutta ei saanut sarjapaikkaa? Joten JoMa III, PuPe II ja ViU kyllä saanevat paikan suomarista jos vain moisen haluavat.
 
Viestejä
536
Maakunnan etua kannattaa ajatella — pääsarjatasolla samasta pystistä kilpailevan toisen pesäpallo-organisaation etua ei. Tämä voi olla tylyä KiPa-fanien mielestä, mutta vastaavassa tilanteessa ajattelisitte itse tismalleen samalla tavalla.
 
Viestejä
556
Maakunnan etua kannattaa ajatella — pääsarjatasolla samasta pystistä kilpailevan toisen pesäpallo-organisaation etua ei. Tämä voi olla tylyä KiPa-fanien mielestä, mutta vastaavassa tilanteessa ajattelisitte itse tismalleen samalla tavalla.
Mutta kuitenkin esim. Kettunen ja Piironen ovat pelanneet KiPan paidassa.
 
Viestejä
825
Maakunnan etua kannattaa ajatella — pääsarjatasolla samasta pystistä kilpailevan toisen pesäpallo-organisaation etua ei. Tämä voi olla tylyä KiPa-fanien mielestä, mutta vastaavassa tilanteessa ajattelisitte itse tismalleen samalla tavalla.

Maakunnan etuahan olen jokaisessa viestissä toitottanut. Jos Ykköspesis-paikka menee saman tien, ei siitä saa etua kuin nämä pari JoMan lahjakkainta pelaajaa vuodeksi. Ei pidemmällä tähtäimellä JoMa eikä maakunnan pesäpallo.

Jos taas Kiteeltä ja/tai jostain muusta yhteistyöseurasta tulisi vaikka muutama pelaajaa tähän Ykköspesikseen, ei se olisi mitään pois JoMalta vaan päinvastoin jos se auttaa pitämään sarjapaikan myös tulevaisuudessa.

Turha sinne Ykköspesikseenkään on suomarin tason miehiä määräänsä enempää laittaa ja tuosta nousijajoukkueesta ei Ykköspesiksessä pärjää läheskään kaikki vaikka mitä ihmeitä talven aikana tekisi.
 
Viestejä
120
Siinä tuskin menetettäisiin yhtään tulevaisuuden superin pelaajaa, jos tämän nousseen joukkueen heikompi puolikas korvattaisiin muutamalla KiPan parhaalla junnulla. Organisaation tavoite pitäisi olla kuitenkin tuolla tasolla kilpailullinen ja tulevaisuuden superin joukkuetta hyödyttävä eikä se, että löytyykö jokaiselle JoMan junnulle paikka myös miesten kakkosjoukkueesta. Ykköspesiksessä pitäisi pelata niiden, joilla oikeasti siihen jo rahkeet riittää.

3-4 JoMan ja KiPan "aikuista" pelaajaa, jotka kärkkyvät mahdollisuutta superin miehistöihin ja sitten lisäksi JoMan ja KiPan parhaat junnut. Tuo ratkaisu hyödyttäisi kaikkia ja sarjapaikan säilyttäminen voisi olla mahdollista.
 
Viestejä
11,883
Kaiveleppa Kahvanäppi tilastoja 🙂

Oli pakko vilkaista. Piironen pelannut 402 ottelua liiton sarjoissa joista KiPassa 19. Kaikki 19 poikien superpesistä kahtena vuonna kun poikien superpesiksen pelejä on kaikkiaan 54.

Kettunen vastaavasti 336 liiton ottelua joista KiPassa viisi. Kaikki viisi kahtena vuonna poikien superpesistä ja kaikkiaan 14 poikien superin ottelua.

Eli parina kesänä kyllä - toinen asia sitten paljon vai vähän vai merkittävästi.
 
Viestejä
825
Tämä nyt on tätä joutavaa vääntöä kuka pelannut junioreissa montakin peliä ja missä. Tässä viimeisen 15-20 vuoden aikana on ollut yhdistelmäjoukkueita monissa vanhemmissa ikäluokissa, välillä joukkueet KiPan ja välillä JoMan nimellä.

Ihan muutama kesä sitten Poikien Super- ja Ykköspesiksessä kaksi siten, että Superpesis pelasi JoMan alla ja siihen kerättiin molempien seurojen parhaat ja Ykköspesis KiPan alla, jossa sitten muut.

Hyvä vaan, että juniorit ja ne, jotka ei Superpesistä pääse pelaamaan saavat mahdollisimman paljon pelejä jokaiselle sopivalla tasolla ja yhteistyötä kannattaa tehdä mahdollisimman paljon. Miesten Superpesiksessä voi sitten miekkailla tosissaan.
 
Viestejä
5
Käsi pystyyn osittaisen virheen merkiksi. Enemmän jokatapauksessa kuin pari peliä ja molempi voitti Kipan nimen alla SM- kultaa A-pojissa. Pointtina kuitenkin että ehdottomasti kannattaa ylläpitää seurojen välistä yhteistyötä myös Itä-Suomessa koska pitkässä juoksussa sataa seurojen ja lajin yhteiseen laariin.
 
Viestejä
139
Näin Kipan miehenäkin mitä tässä olen keskustelua seurannut, olen yhä vankemmin mieltä, että Joman ykköspesisprojekti olisi suotavaa olla ensisijaisesti juuri Joman, Schroderuksen ja sarjanousun tehneiden junnujen projekti. Meiltä hyviä poikia tulossa omista ja sieltä mukaan peleille, jos tarve on. Ei mitään ihmeellisiä kiintiöpaikkoja tai muuta lässytystä maakunnan etu edellä.
 

LBC

Viestejä
3,689
Onko JoMan Ykköspesispaikan vastaanottaminen vielä auki? meinaan, kun asiasta käydään täällä keskustelua.
 
Viestejä
1,235
Siinä on muuttujia vaikka mitä, tuskin vielä selvää road mapia ensi kaudelle piirretty. Toki ei kiteeläislähtöisiltä pelaajilta pidä ehdottomasti sulkea mahdollisuutta siirtyä JoMaan. Mutta jotkut takuut siitä saatava ettei vaan käydä ottamassa oppia ykköspesiksestä JoMan piikkiin ja siitä palata takaisin korot tilillä.
…joko pitkä soppari JoMaan tai sitten ainakin Kipan maksettava osuutensa kuluista. Esim kolme pelaajaa = 25% kaikista kuluista. Eikös se olisi reilu peli noin.
 

LBC

Viestejä
3,689
keskusteluhan on jo siirtynyt siihen, ketkä siinä saa pelata.
No niinhän se näyttää. Ulkopuolinen mielipidehän tämä on, mutta vahvistuksia sinne tarvitaan, vaikka nykyrosterissakin kehitystä tapahtuu.

En toivottavasti liikaa vahdi foorumien etikettiä, mutta Miesten Ykköspesishän se voisi uuden langankin paikka olla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös