Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2024

Viestejä
449
Vihaajat pysykööt poissa Pihkalasta. Ei joukkue tarvitse tällaisia tyyppejä ketkä tällaista kirjoittelevat. Joo, ei ole mennyt ihan putkeen kulisseissa, mutta ei tule menemäänkään, jos meiltä löytyy tällaisia munattomia puskista huutelijoita. Koputa sinne toimiston oveen ja mene itte tekemään, jos tähän asiaan on mielestäsi helppoja ratkaisuja.
Here we go again. Paremmat fanit valvovat Pihkalan portteja ja kertovat ketkä ovat tervetulleita. Toki samaa mieltä siitä, että kommentti oli yliampuva. Tuo viimeinen virke Janskilta taas on ihan huuhaata. Sata ihmistä sadasta tietää, että tässä kohtaa tärkein kohta on kunnioittaa sitä oikeasti merkityksellistä nimeä. Silloin joko a) ollaan sanomatta mitään b) sisällytetään Kore kiitoksiin ja "lisää tulee". Ei jätetä mainitsematta. No, Tahko ilmeisesti on löytäneet ihmiset 101 ja 102, jotka eivät tätä ymmärtäneet. Onhan se silti kummallista, ettei kellään kellot soi. Saati "avoimuus", jolla tämä asia ilmeisesti hoidettiin Koren suuntaan. Ei tuo ole metsään menoa, vaan ihan täydellistä idiotismia.

Sanoin jo aiemmin, ettei Kore ole mikään korvaamaton pelaaja. Mutta tämä toiminta kertoo kyllä niin paljon yrityksen johdon arvoista, että vaikea sen takana on seistä.
 
Viestejä
524
1. AYS päätti lopettaa pelinjohtajana yllättäen. Tuskin pelkät lapsiperhekiireet todellinen syy.
2. Toimitusjohtajaksi palkataan henkilö, jolla ei kokemusta.
3. Tapaus Rantanen.
4. Tapaus Huusko.
5. Some-viestinnän ja muun viestinnän mahalasku.
6. Seitin ohut rosteri läpi kesän (ks. tapaus Huusko).
7. Puolivälieräkarsintojen kotiedun hylkäys, lopputulemana paska katsojamäärä, tappio ja kauden päättyminen ratkaisevassa vieraspelissä.
8. Toimitusjohtajalle kenkää, Aamupostissa paljastuu se mitä ollut helppo nähdä ja aavistaa.
9. Tapaus Kore. Miehen Instagram-viestistä paljastuu karu touhu, mitä jo Koren kauden viimeisessä Ruutu-haastattelussa jo vähän pahasti pystyi aavistamaan ja pelkäämään.

Kunnon sekoilua 12 kuukautta. Pokelaa ja kumppaneita saattaa jo pikkuisen huolettaa mihin ovatkaan lupautuneet.

Mutta pitää ajatella positiivisesti: Tahko ei voi seuraavaa 12 kuukautta sekoilla yhtä pahasti – tai ainakaan enää pahemmin. Tai ainakin sitä tässä haluaisi uskoa ja toivoa, mutta usko ei kyllä ole erityisen vahvana.
 
Viestejä
482
Ei tässä voi taas olla ajattelematta isoa kuvaa. Tahkon (Oy:n) hallitus puuhaa ihan mitä lystää, ja ainakin itselläni on kuva että kukaan ei ota vastuuta yhtään mistään, tai kukaan ei edes tiedä kuka seuraa (tai siis Oy:tä) johtaa. Ei anna kauhean hyvää kuvaa mihinkään suuntaan. Oikeasti harmittaa suuresti. Juuri kun oltiin nousemassa hyvälle tasolle, niin vuodessa on taas menty ihan joka alueella alaspäin.
 
Viestejä
502
Sekin on ihme että Kore halusi pelata tässä seurassa, vaikea sanoa onko sekoilut vaikuttaneet häneen (tod. näk. on) mutta kertoo vain meidän Tahko-legendan rakkautta ja intohimoa keltasydänmeen 💛🖤
 
Viestejä
33
Korhonen pelasi vahvan kauden. Kotiutukset eivät enää onnistuneet samaan malliin kuin parhaimmillaan, mutta Kore tuli koko kauden lyömään Ikosen ja Niemen jälkeen ja yleensä taululla oli silloin kaksi paloa. Hän ei päässytkään kotiuttamaan Nurmiota vaan Patovia ja Kuitusia. Pudotuspeleissä Niemellä oli vaivoja, ja silloin nähtiin parempaa Korhosta, mikä viittaa siihen, että suuremmalla roolilla kotiutusprosenttikin olisi ollut parempi. Käytännössä joukkueen kolmoskotiuttajanakin hän ylsi kuitenkin lyöjätilaston top 20:een.

Korhosen kotiin lyömät pelaajat runkosarjassa:
Patova 7 kertaa
Alanen 6 kertaa
Eskelinen 5 kertaa
Ikonen 5 kertaa
Kuitunen 5 kertaa
Kyhyräinen 3 kertaa
Juha Niemi 2 kertaa
Viita 2 kertaa
Raesmaa 1 kerran
Riku Niemi 1 kerran
Ja viisi kunnaria päälle.

Parhaimmillaan Korhonen oli vaihdoissa. Ei ollut kerran eikä kaksi, kun hän rakensi tyhjästä hyvän tilanteen. 1-2-vaihdot sujuivat 71-prosenttisesti ja 2-3-vaihdot 66-prosenttisesti. Prosentit eivät kerro kaikkea, vaan entistä vakuuttavampaa on, että suuri osuus lyöntivuoroista tapahtui kahden palon tilanteessa eivätkä etenijät yleensä olleet aivan A-luokkaa.

Korhosella ei olisi ollut enää monta pelivuotta jäljellä, mutta etenkin vaihtajana hän on edelleen timanttinen ja on ihme, ettei hän mahdu Tahkoon. Olisin periaatteessa ymmärtänyt Korhosen vaihtamisen Rättöön pitkän aikavälin tavoitteet mielessä, mutta näin ei näytä tapahtuvan. Toivon, että Kore nähdään vielä mailan varressa - muuallakin kuin Hyvinkään Itä-Lännessä.

Tavasta, jolla koko tapaus hoidettiin, ei voi sanoa mitään positiivista. Tahkon kannattajana on kuitenkin vuosien varrella jo tottunut, että aina löytyy uusia tapoja yllättyä negatiivisesti. Kannatus on silti horjumatonta.

Kiitos, Kore, kaikista kausista, lyönneistä, onnistumisista ja hienoista hetkistä! Niitä on riittänyt vuodesta toiseen. Yksi ikimuistoisimmista oli kauden 2009 runkosarjan viimeinen ottelu, jossa Tahko tarvitsi voiton Sotkamosta päästäkseen pudotuspeleihin. Tahko hävisi ensimmäisen jakson ja oli toisella jaksolla kaksi juoksua jäljessä ennen neljännen tasoittavaa, mutta sitten Korhonen löi Jani Komulaisen räpylän kautta pallon tenniskentille. Tuloksena 1+2, jaksovoitto ja lopulta otteluvoitto kotiutuslyöntien kautta.

Mikä on sinulle ikimuistoisin Korhosen suoritus?
 
Viestejä
4,166
Mikä on sinulle ikimuistoisin Korhosen suoritus?

Ei Tahkon paidassa mutta mentiin kaudella 2018 Koplan kanssa vierailemaan Haminaan kun nousivat superiin. Katsojia oli paikallismatsissa törkeä määrä, noin 4000.

Ensimmäinen vuoro pelissä, KPL rakentaa heti ajolähdön ja Juha Korhonen tulee lyömään. Yksi kumautus ja pajatson tyhjennys, koko pelin sävelet olivat sillä selvät.
 
Viestejä
328
Ei Tahkon paidassa mutta mentiin kaudella 2018 Koplan kanssa vierailemaan Haminaan kun nousivat superiin. Katsojia oli paikallismatsissa törkeä määrä, noin 4000.

Ensimmäinen vuoro pelissä, KPL rakentaa heti ajolähdön ja Juha Korhonen tulee lyömään. Yksi kumautus ja pajatson tyhjennys, koko pelin sävelet olivat sillä selvät.
Ei Korhosen sivallusta unohda myöskään Haminan kakkoskoppari, tuolloin 37-vuotias Pasi Rajala. Hyvä lyönti mutta meni vähän helposti läpi. Ehkä Kore vielä nähdään Vallikentälläkin...
 
Viestejä
372
Tämä ei varmaan nosta mielialaa, mutta mulle tuli tästä kaikesta draamasta mieleen kauden lopetus surullisenkuuluisana vuonna 2012, kun Tahko vielä kaatui Joensuulle. Kore joutui lehdistötilaisuuteen, vaikka hänestä ei ollut jäljellä kuin kyynelehtivä mytty. Kaikki kuulijat varmasti miettivät, että päästäkää nyt hyvät ihmiset hänet lähtemään, kun ei oikein pystynyt itkultaan vastaamaan mihinkään kysymykseen. Sitä empatiaa olisi voinut leikata veitsellä, ja muistan kun ajattelin, että nyt saa pelikamut ottaa kainaloon ja lohduttaa. Ja niin ajattelin eilenkin.
 
Viestejä
529
Hauska hetki oli muutama vuosi sitten vierasottelussa muistaakseni Kankaanpäätä vastaan. Tahko oli tappiolla ja kenttäkuuluttaja vakuutti "Ei nouse Tahko enää". Sen jälkeen seurasi Koren läpilyönti viimeisenä lyöjänä!
 

LBC

Viestejä
3,670
Ei Tahkon paidassa mutta mentiin kaudella 2018 Koplan kanssa vierailemaan Haminaan kun nousivat superiin. Katsojia oli paikallismatsissa törkeä määrä, noin 4000.

Ensimmäinen vuoro pelissä, KPL rakentaa heti ajolähdön ja Juha Korhonen tulee lyömään. Yksi kumautus ja pajatson tyhjennys, koko pelin sävelet olivat sillä selvät.
Menikös se sitten vuosi myöhemmin toisin päin vähän kaikella lailla: Hyvinkäällä piti huolen, että Kopla häviää, 2+4. Vähän sen jälkeen Kouvolassa Kopla johdossa ja viimeisen vuoron läpilyönti takaa 1+3 ja jakso tasoihin. Kokonaissaldo 1+6. Silloin ihan vähän harmitti Korhosen liian vaalean keltainen peliasu.

Vähän haaleampi muisto tulee vielä kakkosvahdin ajoilta 2014, kun Jymyjussit pelasi viimeistä puolivälierää, silloin aika vahvalla joukkueella ja mukana myös Vainionpään veljekset. Silloin oli Korelta mielestäni vahva ottelu myös ulkona, ja ainakin sisäpelitilastot puoltaa, että löi Jiipeen.
 
Viimeksi muokattu:

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,073

Sami Iilomo ottaa kantaa Tahkon tilanteeseen ja Juha Korhosen kohteluun.
 
Viestejä
3,254
Sellaista vaan mietin, että olisiko kuitenkin ollut niin, että Tahko ei kiitellyt Korea näiden neljän lähtijän kanssa yhtä aikaa, koska halusi kiittää Korea erikseen? Kore ehti kuitenkin itse ilmoittamaan asiasta ja nyt suunnitelma vesittynyt.
Totta kai sellainen on varmasti tulossa, mutta eipä se taida enää ketään lämmittää. Seuran omaehtoinen keskustelu Koren kanssa olisi pitänyt tapahtua silloin, kun asia on ollut ensimmäisen kerran tiedossa. Tuollaista pelaajaa ei voi roikottaa löysässä hirressä puolta kautta. Selvä peli: Joko tehdään jatkosopimus tai kerrotaan heti reilusti, että jatkoa ei ole tulossa, olet vapaa etsimään uuden seuran. Juhannuksesta asti on ollut aikaa hoitaa neuvottelu maaliin ja julkaista tribuuttivideo heti kauden päätteeksi. Nyt Tahko kärsii jälleen yhden imagotappion vain, koska asiassa ei ole toimittu riittävän päättäväisesti.
 
Viestejä
736
Olen seurannut ulkopuolisena tätä Tahkon kausiketjua aina talvesta tänne asti ja kyllä vetää mielen matalaksi. Kaikki menneet tapahtumat ja viimeisimpänä tämä Korhosen tapaus. Miten voidaan vetää noin vihkoon asiat.

Kore on niitä pelaajia, joiden ura päättyy juhlaseremonioihin viimeisessä kotipelissä. Nyt sitä mahdollisuutta ei annettu. Tai edes Tahko-uran viimeisessä kotipelissä.

Harmittaa Koren ja teidän kannattajien kannalta.
 
Viestejä
1,160
Hyvinkään Tahko hoiti todella huonosti tämän Juha Korhosen keissin. Seuralegenda ansaitsee jotain ihan muuta ja tämä häpeällistä koko seuralle, mutta minusta tässä keskustelussa pitää erottaa kaksi asiaa. Ensimmäinen asia on, että miten tämä hoidettiin Juha Korhosen kanssa ja miltä tämä näytti ulospäin sidosryhmille. Toinen asia on, että mikä oli urheilullisesti Tahkolle oikea ratkaisu ja olisiko Tahkolla ollut käyttöä Korelle, kun ottaa huomioon, että joukkueeseen on tulossa kolme nimekästä vahvistusta, joita ei ole vielä julkaistu.

Ensimmäiseen asiasta varmasti kaikki ovat samaa mieltä, että vaikka tästä ollaan kuultu vain Koren versio niin tämän vedettiin ihan vihkoon. Kyllä seurajohdossa jollain olisi pitänyt olla "munaa" sanoa Korelle heinäkuussa, että jos haluat jatkaa pelaamista niin Tahko ei pysty tarjoamaan sopimusta ja järjestetään asiaan kuuluvat läksiäiset. Minusta tämä henkilöityy Janne Rättöön ja hänen johtamaan hallitustyöskentelyyn. Johanna Vuorenmaa oli minusta alunperinkin täysin epäonnistunut rekrytointi ja häntä tästä on turha syyttää, kun kaikki tietävät mistä niitä naruja vedellään.

Toinen asia on, että urheilullisesti tämä kausi oli pettymys ja nyt Jarkko Pokelan johdolla halutaan saada tähän muutos. Kohta julkaistavien pelaajasopimusten myötä on selvää, että Tahko on laittanut kättä taskuun ja he haluavat rakentaa tulevaisuutta Juha Korhosen jälkeen. Nämä kolme pelaajaa eivät pelaa millään kilometrikorvauksilla, joten ehkä Tahkolla ei ollut myöskään varaa pitää Juha Korhosta. Olisi suoranainen ihme, jos tämä Tahkon tilikausi ei olisi selvästi tappiollinen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös