Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2023

Viestejä
129
Nyt oli kovaa suorittamista ulkona ja etenkin tuo viimeinen vuoropari tiukkana, samanlaista vielä toisellakin jaksolla ja pisteet kotiin!
 
Viestejä
536
Mailat kassiin ja kassi bussiin 😕 Harmillisesti miltei jo taskussa olleet kolme pistettä muuttuivat yhdeksi pisteeksi, kun oikein näki miten jätkien selkäranka murtui 😕

No mutta, hieno ja viihdyttävä peli. Ja toivottavasti tästä saatiin oppeja loppukauteen.
 
Viestejä
1,687
Joo, kopit pois kun lyöjät vähissä!
Pelinjohtajan olisi pitänyt viimeistään huutaa se pois.
(jos lienee huutanutkin?)
Myös rajat kiinni kunnolla ehdottomasti!
Nyt tiukassa tilanteessa unohtuivat molemmat perusjutut.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
536
Mitä järkeä oli pudottaa pesät täyteen? Maksoi niin perhanasti se peliliike. Kolmen pisteen voitto oli tarjottimella.

Piti katsoa vielä ratkaiseva 4T uusintana. Latvala pudotettiin takatilanteessa kopilla ykköselle, kun taululla oli kaksi paloa ja juoksut 4-6. Wahlstenin lyömän 5-6 kavennuksen jälkeen se oli nimenomaan tämä kentälle pudotettu Latvala, joka toi Nikkasen lyönnillä sen Tahkolle jaksotappion aiheuttaneen ratkaisevan 7-6 juoksun.
 

Elk

Viestejä
893
Kirpeä loppu totta kai, mutta, kuten Arffman tapaa aina jutuissaan kirjoittaa, ” mitä peli kertoi” Tahkosta? Minulle se kertoi, että pelaamisessa oli paljon hyvää, aiempia pelejä parempaa, ja että Tahko on näkö- ja iskuetäisyydellä näihin ylemmäksi rankattuihin joukkueisiin nähden (no, Sotkamosta ja Vimpelistä ei vielä tiedä). Tässä pelissä jopa edellä siihen toisen jakson viimeiseen lyöntiin asti. Tähän peliin asti ainakin itse olen ollut kovin epävarma, mikä Tahkon asema on suhteessa ylemmäksi rankattuihin.

Se, mitä tapahtui Nikkasen ratkaisevan lyönnin (ja Tahkon virheen) jälkeen, on sitä mitä urheilussa aina silloin tällöin tapahtuu lajista riippumatta. Toiselle tulee henki päälle ja kaikki onnistuu ja tulee rumia lukemia. Mutta ei ne lukemat yleensä hetkauta sitä yhtä peliä pitemmälle vaan seuraavissa peleissä palataan normaaliin. Itse asiassa kysymykseen, ”mitä peli kertoi” Koplasta, vastaus on, että sen, mikä jo tiedettiinkin, eli että pelit ailahtelevat suuresti pelistä toiseen ja myös pelien sisällä, ja kaiketi tämä on myös joukkueelle haaste ajatellen vaikkapa syksyn ratkaisupelejä.
 
Viestejä
451
Kopin pudotus oli ehdottomasti virhe. Toki siinä tilanteessa voi puolustautua, että 3 pistettä kiilsi silmissä ja haluttiin siirtää paine sisäjoukkueelle, mutta konservatiivinen ratkaisu olisi ollut kaikessa mahdollisessa varmistelu. Mitä siihen Metun toisen jakson ratkaisulyöntiin tulee, siinähän pelattiin rajoja, mutta tapahtui yksinkertaisesti yksilövirhe. Niitä sattuu.. on sattunut jussiloille, puhtimäille, heikkaloille ja kumppaneille, sellaista pesäpallo joskus on.

Tahkon tälle (ja monelle muulle) kaudelle on ollut ominaista tuo, että haastajana ollaan aina paremmin pelissä kuin haastettavana. Ei ole oikeasti hyväksyttävää, että tuossa tilanteessa tupeksitaan voitto. Kopla lähti numerosta 6 liikkeelle (ja käytti Jokerin ennen Saukkoa), numeron kaksi jälkeen taululla on kaksi paloa ja ykköstilanne. Eli ykköstilanteessa neljä käyttökelpoista lyöjää, kahden juoksun takamatka ja kaksi paloa alla.

Olihan pelissä positiivistakin, ei siinä. Koplalla on kuitenkin varsin keskinkertainen lukkari, joka tarjosi tänään mahdollisuuden sisäpelissä riittäviin juoksuihin, mutta ulkopeli seitsemän vuoroparin jälkeen.
 

Elk

Viestejä
893
Se täytyy vielä lisätä, että Eskelinen vastasi hienosti tämänkin palstan epäilyihin hänen vaihtolyöntiensä tason riittävyydestä. Toivottavasti ei ollut vain kyse näyttöhaluista entiselle kotiyleisölle vaan tuon tason kun säilyttää, niin Tahkon pelissä on paljon hyviä mahdollisuuksia vaikka mihin. Vielä kun Niemi löytäisi oman paremman tasonsa, on toistaiseksi siitä kovin kaukana.

Braggen pelinjohtamisesta tai muista ominaisuuksista minulla ei ole erityisempää näkemystä, mutta tykkään kyllä hänen lehdistötilaisuuksistaan. Niissä ainakin näkyy pitkä kokemus lajin parissa ihan positiivisella tavalla. Luulen, että hän on tämänkin illan tapaisia erikoislaatuisia pelejä nähnyt ennenkin eikä hätkähdä niistä vaan osaa käsitellä asian oikealla tavalla pelaajien kanssa.
 
Viestejä
807
Eipä ole vähään aikaan ottanut pattiin kouvolan reisut.kun nyt.yks lyönti jäljellä ja sitten 3pinnaa.mut ei näköjään.kohti tulevat pallot pitäs ottaa kiinni
 
Viestejä
168
Hieno peli Tahkolta. Voi mitä teki Raimo Bragge kun pudotti nro 4 kentälle. Nyt maksoi voiton tuo töttöily.
 
Viestejä
267
Hieno peli Tahkolta. Voi mitä teki Raimo Bragge kun pudotti nro 4 kentälle. Nyt maksoi voiton tuo töttöily.
Tota sai pelätä, kun piti alkaa ratkomaan matsii ja 3 pinnaa, niin kas kummaa tökkäs huonot pöksyyn. Heikkoo pelinjohtoo, ei voi muuta sanoo.. se on bye bye Tahko.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös