Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2023

Viestejä
3,269
Näinhän se pitkälti meni vaikka tuli jo kesällä tietoon. Kyllähän Tahko oli yhteydessä moniin muihinkin pelinjohtajiin, mutta varsinkin kun tiedossa oli että kyseinen sopimus ainoastaan yhdeksi vuodeksi niin oli varsin vaikeaa löytää pelinjohtajaa. Kyllähän pelinjohtajan löytäminen oli vaikeaa myös Mansessa ja Sotkamossa tälle kaudelle.

Seurajohdolle tämä koko case on ollut varmasti todella vaikea hoitaa. Itse ihmettelen, miksi seurajohtoa tässä syytetään. Seurajohtojan yritti ratkaista koko casen talvella. Jos seurajohto oli talvella vaihtanut koko pelinjohdon ja sitten yrittänyt etsiä taas uutta pelinjohtajaa niin olisi tullut todella kalliiksi.

Jääkiekon puolella näitä lainoja tulee joka kausi ja onhan näitä nähty myös aiemmin Tahkossakin. Ainakin nopeasti tulee mieleen, että Antti Vihtkari ja Simo Eerikäinen tulivat kesken kauden Tahkoon.

Nyt pitäisi mielellään löytää joku pelaaja Tahkoonkin tälle kaudella. Ykköspesiksessä taitaa ottelukohtaisella sopimuksella pelata ainakin Jere Vikström ja Ville Viita. Heinäkuussa otteluruuhka on niin kova, että tällä rosterilla ei kyllä taideta selvitä.
Eihän sitä voi tietää, että on vaan vuodeksi. Sopimuksen alaisiin pelinjohtajiin yhteyden ottaminen saati sopimusten tekeminen on kiellettyä. ;)
 
Viestejä
452
Ja oletus on, että tämän uutisen myötä työrauhaa tulee lisää, mikä voi vain parantaa otteita. Oikeus toki jatkuu, mutta nyt siitä on yksi kysymysmerkki pois.

Kunhan nämä jotkut kannattajat nyt suuressa tunnekuohussaan vetäisi henkeä eikä lähtisi rölleilemään liikoja, kun on vielä Manse-pelejä jäljellä.

Niin kauan kuin muuta sanotaan, on KT Tahkon sopimuksen alla, ja hänen ei tarvii kuulla mitään paskaa omilta sen takia, ettei joku vanha jäärä kelpuuta keltaisessa pelaamaan.
Ylipäätään Manseen kohdistuva kritiikki on älytöntä öyhötystä muutamilta Tahko-faneilta. Voisi jo pikkuhiljaa rauhoittua
 
Viestejä
541
KT ollut joukkueessa pidempään ja vasta tehty uusi kahden vuoden jatkopahvi. Viime kesästä muutoksena uusi pelinjohtaja, joten helppo homma miettiä onko tässä kyse enemmän KT:sta vai Braggesta. Mutta: Joukkue menee kaiken edelle ja harvoin tällaisessa asiassa on vain toisessa osapuolessa syytä. Tähän kun lisää sen että Superpesiksen mitat täyttävää pelinjohtajaa (1 kauden sopimuksella) on vaikempi löytää nopealla varoitusajalla kuin paikata KT:n kokoonpanoon jättämää aukkoa (ainakin jollakin tasolla), niin kyllähän tämä kokonaisuuden kamalta on tämän kauden osalta ihan ymmärrettävissä oleva lopputulos. Toivottavasti asiat hoidettu niin että KT ihan mielellään taas ensi kaudella Tahkon paitaan palaisi, mutta hieman pelkään että näin ei välttämättä olisi.

Jos lähtee siitä, että KT ja Bragge eivät löytäneet tapaa mahtua samaan joukkueeseen niin toisena vaihtoehtona olisi ollut Ramin lähtö, mutta se olisi maksanut Tahkolle rahaa ja olisi vaatinut uuden PJ:n löytämistä. Mielenkiinnosta voisi spekuloida mitä mahdolliset vaihtoehtoskenaariot olisivat voineet olla. Esimerkiksi, Pokela jo täksi kaudeksi Tahkoon, maksaen Porille tästä korvausta (ja mahdollisesti tarjoamalla Braggea korvajaaksi). Saa heitellä muita vaihtoehtoskenaarioita!

Tahkon tämän vuoden rosterista: en tiedä mistä kiinni Vikströmin kohdalla, mutta olisi syytä katsoa uudelleen tuo kortti josko Jere saataisiin houkuteltua takaisin.
 
Viestejä
1,548
Omalta osaltani olen kommentoinut aihetta niiden tietojen perusteella, mitä julkisuudessa on liikkunut. Tähän mennessä riittävän luotettavasti aiheesta on kerrottu seuraavaa:

- Huuskon ja valmennuksen välillä on ollut skismaa, mikä on johtanut pelaajan hyllyttämiseen ja toimintaan minkä ilmeisesti pelaaja kokee vähintään jonkun asteisena työpaikkakiusaamisena

- yksi valmentajista on irtisanottu/työsopimus purettu. Ja tämän valmentajan käsityksen mukaan laittomasti

- vastuuvalmentaja on kertonut kierreltyä totuutta pelaajan pelikyvystä, viitaten ilmiselvästi fyysiseen pelikuntoon

Jos vika oli vain Huuskossa, miksi Rantanen potkittiin pois? Jos vika oli koko valmennusjohdossa, miksi vain yksi potkittiin pois ja Huusko sai ylipäätään jäädä orkesteriin? Ja viimeisenä, miksi samassa ympäristössä Huusko oli viime kaudella niin toimiva joukkueen palanen, että hänelle tehtiin jatkosopimus? Ja kääntäen, jos Huusko koki Tahkon hankalaksi ympäristöksi, miksi teki jatkosopimuksen?

Molemmissa osapuolissa on tottakai syytä, kuten aina konflikteissa. Aika kova väite kuitenkin, että Huuskon ego oli este yhteistyölle - yhden talven aikanako se ego kasvoi? Pelaajalle, joka on tallannut sotkamolaista junioripolkua, eikä hänestä varsinaisesti kusipään kuvaa ole edellisistä organisaatioista maalattu?

Ja ottamatta kantaa syylliseen, noissa ranskalaisissa viivoissa on niin isoja ristiriitoja, että tuota ei saa millään käännettyä muuhun kuin huonoon johtamiseen - ylhäältä alas. Alkaen siitä tärkeimmästä eli viestinnästä (ulkoisesta, mutta mitä ilmeisimmin myös sisäisestä) päättyen ihmisjohtamiseen. Johtamisessa on aina kyse ihmisten parhaiden puolien esiin tuomisessa. KT:lla on varmasti ollut oma osansa, mutta hyvä johtaja (AYS) toi hänessäkin esiin parhaat puolet, jokainen voi ihan rehellisesti kertoa pystyikö nykyinen johto samaan.

Boutilta loistavaa analyysiä! Tästä Tahkon toiminnasta tulee ihan naurettava kuva. Ihan kuin oltaisiin suomarissa (tämä taitaa halventaa suomariakin). Kaikki saippuaoopperan ainekset koossa. Käsittämätöntä tunarointia. Kyllä homma haiskahtaa selkeästi siltä, että johto ei ole tehtävänsä tasolla. Kala mätänee päästä päin/paska valuu alaspäin!
 
Viestejä
1,548
Kyllä minä olen aika pettynyt siihen, että Rami selkeästi valehteli kun lehdistötilaisuudessa häneltä kysyttiin Huuskon pelikunnosta. Parempi olisi kun olisi sanonut "ei kommentteja". Nyt meni ihan valehtelun tasolle eikä se Tahkon mainetta paranna. Uskottavuus menee tällä menolla! Milloin kuullaan seuraava valhe?
 
Viestejä
541
Kyllä minä olen aika pettynyt siihen, että Rami selkeästi valehteli kun lehdistötilaisuudessa häneltä kysyttiin Huuskon pelikunnosta. Parempi olisi kun olisi sanonut "ei kommentteja". Nyt meni ihan valehtelun tasolle eikä se Tahkon mainetta paranna. Uskottavuus menee tällä menolla! Milloin kuullaan seuraava valhe?

Kotiavauksen lehdistötilaisuudesta, Braggelta valitsi sanojaan tarkkaan ja tämä oli jo tuolloin tulkittavissa että näillä sanoituksella voi olla yhtä hyvin vaivoista tai koirankopista yhtä kyse:
  • Kysymys: ”Mikä on KT Huuskon tilanne esimerkiksi? Ei ollut tänään kokoonpanossa.”
  • Bragge: ”Ei ollut tänään vieläkään mukana. Oli jopa tuossa vähän aikaa sitten toiveita että olis ollut mukana, mutta taas pudottiin alaspäin tässä hommassa. Niillä kavereilla mennään koko aika, jotka tällä hetkellä kykenee pelaamaan.”
Oli toiveita (kummalla taholla vai molemmilla tahoilla?) mukana olosta, mutta sitten pudottiin alaspäin hommassa (missä hommassa itse asiassa? millä tavalla pudottiin alaspäin?). Kyllä tuossa voi verhoilusti puhua ristiriitatilanteesta ihan yhtä hyvin kuin fyysisistä vaivoistakin. Eli ei Bragge ainakaan tuossa mitenkään suoranaisesti valehdellut.
 
Viestejä
1,548
Entäs lause "Niillä kavereilla mennään koko aika, jotka tällä hetkellä kykenee pelaamaan"? Jos tämä ei ole valhe niin mikä on?
 

Kml

Viestejä
11
Huhut kerto Huuskon vaatineen isompaa tonttia ulkopelissä esim 2 polttajana takatilanteessa mitä nyt Eskelinen pelaa, tiedä sitten pitääkö paikkansa.
 
Viestejä
809
Kyllähän rahalla löytyy sellaisiakin pelin johtajia joiden parasta ennen päivä ole mennyt jo yli kymmenen vuotta sitten.löyty manseenkin ja pienessä ajassa
 
Viestejä
918
Molemmissa osapuolissa on tottakai syytä, kuten aina konflikteissa. Aika kova väite kuitenkin, että Huuskon ego oli este yhteistyölle - yhden talven aikanako se ego kasvoi?

Ja ottamatta kantaa syylliseen, noissa ranskalaisissa viivoissa on niin isoja ristiriitoja, että tuota ei saa millään käännettyä muuhun kuin huonoon johtamiseen - ylhäältä alas.
Erinomaista kertausta @Bout lta.

Vaikea tätä yhden osapuolen piikkiin on laittaa - varsinkaan niiden Rantasen potkujen valossa.

Se että seurajohtoa ei mitenkään voi tästä syyttää tai pitäisi automaattisesti ottaa johdon puoli, en itse oikein ymmärrä. Siis, onhan siellä voinut tapahtua jotain niin verisiä loukkauksia, että yhteistyö on muuttunut välittömästi mahdottomaksi. Mutta silloin tämä ratkaisu olisi varmaan pitänyt löytää jo aiemmin.

Mahdoton tietysti tietää, että missä määrin, missä vaiheissa ja millä tavoin tilannetta on johdon taholta yritetty sovitella ja keksiä niitä ratkaisuja, joilla Huusko ja pelinjohto pystyisivät elämään yhdessä samassa joukkueessa. Mutta voisi kuvitella, että siinä ei nyt ainakaan ole onnistuttu ollenkaan.

Vaikka se sopimuksen tuleva vuosi on yhä voimassa, on kyllä vaikea nähdä KT:n paluuta Hyvinkäälle tämän jälkeen. Tietysti jos peli ei kuljekaan Mansessa ja muitakaan ottajia ei ole jonossa, silloin ehkä routa porsaan kotiin ajaa.
 
Viestejä
107
Keskivertopelaaja, raskas ja mussuttava joukkuepelaaja. Hyvä juttu kaikille, että lähti. Kaiken kruunasi tämä huikea video Manseen siirtymisestä. On se dramaattista
 

Elk

Viestejä
893
Entäs lause "Niillä kavereilla mennään koko aika, jotka tällä hetkellä kykenee pelaamaan"? Jos tämä ei ole valhe niin mikä on?
Minä tulkitsin aikanaan tuon @Trone siteeraaman lausuman kokonaisuudessaan niin, että siinä saatettiin hyvinkin puhua muusta kuin loukkaantumisesta, ja oikeastaan siitä lähtien osasin odottaa jotain tällaista lopputulemaa missä nyt ollaan. Koskee myös tuota lausetta pelaamaan kykenemättömyydestä - oli kykenemättömyys pelata sitten vaikka sitä, että sukset on niin ristissä, että pelinjohtaja ei päästä pelaamaan.

Pieni palanen tämäkin tässä salapoliisimaisessa selvittelyssä, mistä kaikesta tässä sotkussa on kysymys ja mitä missäkin kohtaa tapahtunut. Eli jotain tapahtui Espanjassa, joka käänsi Rantasen potkujen jälkeisen jonkinlaisen välirauhan uudeksi konfliktiksi.
 
Viestejä
809
Oon tuosta eri mieltä.huippu pelaaja.pelaa aina täysillä.esimerkki muille henkettömille.pera ainoa nyky tahkossa jolla yritys riittää joka tilanteessa loppuun saakka
 
Viestejä
1,548
Minä tulkitsin aikanaan tuon @Trone siteeraaman lausuman kokonaisuudessaan niin, että siinä saatettiin hyvinkin puhua muusta kuin loukkaantumisesta, ja oikeastaan siitä lähtien osasin odottaa jotain tällaista lopputulemaa missä nyt ollaan. Koskee myös tuota lausetta pelaamaan kykenemättömyydestä - oli kykenemättömyys pelata sitten vaikka sitä, että sukset on niin ristissä, että pelinjohtaja ei päästä pelaamaan.

Pieni palanen tämäkin tässä salapoliisimaisessa selvittelyssä, mistä kaikesta tässä sotkussa on kysymys ja mitä missäkin kohtaa tapahtunut. Eli jotain tapahtui Espanjassa, joka käänsi Rantasen potkujen jälkeisen jonkinlaisen välirauhan uudeksi konfliktiksi.

Kyllä aikamoinen sananselittäjä täytyy olla jos tätä Elkin selitystä uskoo. Kornia.
 
Viestejä
1,548
Huuskon video "mie en lähe mihinkään" video vaikuttaa ihan naurettavalta tämänhetkisessä tilanteessa. Video olisi pitänyt ohjata muodossa "mie en lähe mihinkään, mutta ensi kaudella Manseen".
 
Viestejä
541
Huhut kerto Huuskon vaatineen isompaa tonttia ulkopelissä esim 2 polttajana takatilanteessa mitä nyt Eskelinen pelaa, tiedä sitten pitääkö paikkansa.
Siinä vaiheessa ollaan jännän äärellä, jos pelaajat alkavat vaatia tiettyjä pelipaikkoja ja rooleja sisällä tai ulkona. JOS nyt tällaista taustalla niin ihan ymmärtävää, että homma ei ole katsottu hyvällä. Mutta epäilen että tällaista voisi olla taustalla, PAITSI jos KT:n sopimuksessa olisi jotakin tarkemmin pelipaikasta ja/tai roolista sovittu (mitä epäilen).

Entäs lause "Niillä kavereilla mennään koko aika, jotka tällä hetkellä kykenee pelaamaan"? Jos tämä ei ole valhe niin mikä on?

Elk tästä jo kommentoikin. Nimenomaisesti tarkkaan valitut sanat: pelaamaan kykenemättömyys voi johtua erinäisistä syistä.
 
Viestejä
916
Huuskon video "mie en lähe mihinkään" video vaikuttaa ihan naurettavalta tämänhetkisessä tilanteessa. Video olisi pitänyt ohjata muodossa "mie en lähe mihinkään, mutta ensi kaudella Manseen".
Miten jotkut jaksaa tarttua tähän? Silloin kun tuo hupailu on tehty, mistään tästä ei ole ollut mitään merkkejä! Ja täytyykö se vielä toistaa, ei ole nytkään lähtenyt. On lähetetty. Siinä on aika eri nyanssit.
 
Viestejä
1,165
Mikä on se joukkueen etu? Jos pelaajat ovat nähneet mitä oikea pelinjohtaminen tänä päivänä on niin onko joukkueen edun mukaista olla vain hiljaa ja tyytyä Braggen metodeihin? Vai voiko sitä varovasti kysäistä miksei peleihin valmistauduta paremmin tai voisiko treeneissä tehdä jotain muutakin kun lyödä putkia? Braggen näytöt nykypesäpallosta ovat kuitenkin nollissa ja fakta on se että Tahkon seurajohto epäonnistui pjrekryssä ja Bragge oli ainoa kuka suostui Hyvinkäälle tulemaan. Lisäksi pelaajilla on hyvin tuoreessa muistissa mitä menestyminen vaatii.

Joukkueen etu on sopeutua vallitsevaan tilanteeseen ja laittaa itsensä niin kovaan kuntoon, että pystyy auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon.

Se, että lähtee ”kapinakenraalina” haastamaan Raimo Braggea ja Riku Rantasta on energian käyttämistä vääriin asioihin, koska seuralla ei ole edes mahdollisuutta heitä vaihtaa. Vaikka on kuinka huono pelinjohtaja niin pelaajien on parempi keskittyä pelaamiseen ja tehdä omat johtopäätökset sopimusneuvotteluissa. Varmasti häntä otti päähän tuo kahden vuoden jatkosopimus, jos tuli fiilis, että tämä ei ole menossa mihinkään.
 
Viestejä
1,548
Miten jotkut jaksaa tarttua tähän? Silloin kun tuo hupailu on tehty, mistään tästä ei ole ollut mitään merkkejä! Ja täytyykö se vielä toistaa, ei ole nytkään lähtenyt. On lähetetty. Siinä on aika eri nyanssit.
Lähetetty? Eiköhän Huusko ihan itse päättänyt lähteä. Mutta en halua enempää kiistellä. Kaikki saavat olla asiasta sitä mieltä mitä haluavat.
 
Viestejä
541
Joukkueen etu on sopeutua vallitsevaan tilanteeseen ja laittaa itsensä niin kovaan kuntoon, että pystyy auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon.

Se, että lähtee ”kapinakenraalina” haastamaan Raimo Braggea ja Riku Rantasta on energian käyttämistä vääriin asioihin, koska seuralla ei ole edes mahdollisuutta heitä vaihtaa. Vaikka on kuinka huono pelinjohtaja niin pelaajien on parempi keskittyä pelaamiseen ja tehdä omat johtopäätökset sopimusneuvotteluissa. Varmasti häntä otti päähän tuo kahden vuoden jatkosopimus, jos tuli fiilis, että tämä ei ole menossa mihinkään.

Toisaalta, Mansessa nousi (myös pelaajistosta) tyytymättömyyttä ja pelinjohtaja meni vaihtoon. Mistä siitäkin seuraa kritisoitu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös