Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2021

Viestejä
449
Onnistumisia ihan kautta linjan tänään. Ja sitä se vaatiikin, jos meinaa näitä isoja joukkueita voittaa. Jos olisi KT onnistunut siinä viimeisessä vaihdossaan, niin niin...

Hyvä jatkaa kohti Haminaa.

Tässä helteessä on ollut vieraspelit vaikeita näköjään kautta linjan. Enkä ihmettele.

Toivottavasti vähän viilenee.
 
Viestejä
803
Harmi vaan kun alanen ei saa lyödä ees sitä koppia.nuoren kaverin kehitys mailassa loppuu tyystin.löi kuitenkin mansessa viime kesänä ihan kelpo lyöntejä
 

Elk

Viestejä
889
Tässä helteessä on ollut vieraspelit vaikeita näköjään kautta linjan. Enkä ihmettele.

Toivottavasti vähän viilenee.

Yritin tarjota juuri tuota selitykseksi viime viikon Tahkon tappioille Raahessa ja Kempeleessä, mutta sille selitykselle ei täällä ”lämmetty”, jos ilmaus tässä yhteydessä sallitaan. (Meni pari päivää ja Kempele matkusti tänne, ja osat vaihtuivat).
 
Viestejä
469
Yritin tarjota juuri tuota selitykseksi viime viikon Tahkon tappioille Raahessa ja Kempeleessä, mutta sille selitykselle ei täällä ”lämmetty”, jos ilmaus tässä yhteydessä sallitaan. (Meni pari päivää ja Kempele matkusti tänne, ja osat vaihtuivat).
On selvä, että helle vaikuttaa, varsinkin silloin kun on kaksi vieraspeliä peräkkäisinä päivinä.
 
  • Tykkää
Reaktiot: Elk

LBC

Viestejä
3,651
Itse olen seurannut vasta muutaman vuoden oikein minkäänlaisia tilastoja, mutta numerolla kaksi pelaavathan tuon etenijätilaston tuppaa nykyään voittamaan.

Eräs kaverini kärjisti asian niin, että numero ykkösen tehtävä on turhin sisäpelissä, kun sillä vaan varmistetaan että nro. 2 eli joukkueen paras etenijä pääsee kentälle (tässä yhteydessä puhuttiin junioripesiksestä, superissa tilanne hieman eri).

Mutta esim. 2018 Sasu Toikka toi Kouvolassa 60 juoksua, toki Toikka kulki tuona kesänä kovaa, mutta tuskin olisi kärkenä päässyt samoihin lukemiin.

Näin se on, mutta ,eiköhän tuossa mietitä sitä, että kumpi rooli kummalle nopealle sopii. Nopeita pitää ykkönen ja kakkonen nykyään olla, eikä kolmonenkaan missään nimessä hidas.
Toikka muuten pelasi suurimman osan kolmosena 2018 tuodessaan nuo huimat lukemat. Silloin kuitenkin Koplalla oli jalkoja kaiken edestä, mutta huomioitavaa että "silloin jo hieman hidastunut kakkonen" eli Lammila oli etenijätilastoissa kymmenes, eli puoltaa kyllä tätä kärjen takana helpolla etenemistä ja siksi juoksuja -näkemystä.

Rytkösellä oli esim viime vuonna aika paljon enemmän yrityksiä kotiin, kuin piiponniemellä (98 - 73). Vaikka kuinka Rytkönen ja N Korhonen on mailamiehiä vaihdoissa, niin noin se helposti käy.
 
Viestejä
1,506
Teemu Rouhiaisen "kotiinpaluu" lauantaina Pihkalassa! Ihan mielelläni Rouharin tänne takaisin toivotan. Hyvän tuntuinen nuori mies ja käsittääkseni viihtyy nyt Haminan paidassa. Lauantaina nähdään kumpi Teemuista kipittää useammin kotiin. Aika ja peli sen näyttää!
 

kontiola


Vähän jälkijunassa nyt tänne, mutta oli kyllä komea syöksykoppi Patovalta Wahlstenin lyöntiin!
 
Viestejä
528
Tämän päivän pelistä:

Jere "Kunnarikuningas" Vikström!

Haminan ulkopeli vaatimatonta

Nikkanen ja Vartama jokereina. Loukkia?

Paikalla 805 uskollista lajiniiloa
 
Viestejä
145
Kotona peli kulkee todella hienosti, toivottavasti saataisiin nyt sama jatkumaan ensi viikolla vieraissakin. Tuplareissu edessä, jossa pisteitä ei kyllä helposti tule. Siilinjärvi on aina paha kotona ja Sotkamosta ei olla kyllä pisteitä otettu muistaakseni pitkään aikaan.

Vartaman osalta ei tainnut olla loukkia, kaiketi kyseessä vaan hiukan lepoa, kun tiedetään että alkukaudella loukkaantuminen takana.
 
Viestejä
1,506
Tämän päivän pelistä:

- Jere on päättänyt ratkaista pelit itse ja tänään se tuotti tulosta: 2+2/5. Kyllä tälläisiä lukuja pystyy sarjan jumboa vastaan tekemään. Ja on Jere muissakin peleissä johtanut miehistöään pelillisellä esimerkillä. Erittäin hyvä! Hutunkeiton voisi useammin voittaa, mutta ei se tunnu hirveästi peliin vaikuttavan.

- Nikkasen peluuttaminen (loukkaantuneena?) mietityttää minua. Tenavapallo kirjoitti samasta asiasta ja mielestäni Metu ei vaikuta olevan ihan 100% iskussa. Kannattaisiko sittenkin parannella paikat ensin ja sitten taas sorvin ääreen?

- Alanenkin pääsi rajoitetusti lyöntihommiin ja se oli mielestäni ihan hyvä asia. Pädi antoi Peetulle neuvoja ja onnistuneesti Peetu ukkoa eteenpäin saatteli. Pitäisikö Peetuakin lepuuttaa joku peli? Peetu on nuori mies ja palautuu hyvin peleistä, mutta jossain vaiheessa yksi peli huilia voisi tehdä terää. Peetu on niin tärkeä joukkueelle, että huilin pitäminen voi olla haastava ratkaisu pelinjohdolle.

- Kore antoi myrskyvaroituksen: 5/1! Vielä ei ole aika siirtyä VIP-katsomoon kauniiden naisten seuraan. Tuodun juoksun löi nuori Samu Kyhyräinen, joka samalla löi ensimmäisen superpesisjuoksunsa. Onnittelut!

- Haminan pelinjohtajaa Petri Pulliaista kävi sääliksi. Ei helppo tehtävä kääntää laivan kurssia, kun köli tuntuu puuttuvan. Hieman eksyneen ja neuvottoman näköisenä Pulliainen kentällä esiintyi.

- Ex-tahkolainen Teemu Rouhiainen pelasi aika hyvän pelin sisällä mennen aika hyvin kentälle. Tuloksena yksi tuotu.

Tässä omat mietteeni. Sana on vapaa!
 
Viestejä
803
Ruuhi kahes ekas piip piip.temen pelit taitaa tältä kesältä olla ohi jos vaivoja ruvetaan oottaa ett parantuvat
 
Viestejä
130
Tuskin ne Nikkasen lyöntipelin haasteet pelkästään pohjevaivasta johtuu. Tietenkään Nikkasta ei olisi pakko peluuttaa näitä selkeästi heikompia joukkueita vastaan. Mutta en kuitenkaan usko, että se lyöntipeli siitä kauheasti ainakaan paranee, jos pitkään huilailee. Itseluottamus ja pelituntuma ei ainakaan katsomossa parane.

Uskon, että joukkueen valmennuksessa on punnittu Nikkasen peluuttamisen hyötyjä/haittoja tarkasti ja otettu peluutuksessa huomioon Nikkasen rajoitteet (ja varmaan huomioitu Nikkasen omakin näkemys asiaan).

Eikä Nikkanen edes tilastojen valossa kauheasti alisuorita verrattuna pariin viime kauteen. Tällä kaudella lyönyt toistaiseksi 1,3 juoksua per peli, kun viime kaudella vastaava lukema runkosarjassa 1,4 ja 2019 kaudella niin ikään 1,3. Toki vaihdot ei ole ihan samaan tapaan sujuneet kuin viime kaudella, mutta menee melkeinpä Nikkasen normaaliin vaihteluväliin (esim. 2019 KL% 59,3 ja tällä kaudella 55,7).
 
Viestejä
902
Nikkanen ja Vartama siirtyvät Kouvolaan kesken kauden?
En tiedä oliko tämä sitä kuuluisaa vitsihuumoria. Kouvolan peli rullaa sen verran hyvin eteenpäin kun sarjataulukkoa katsoo, ettei taida kesken kauden vahvistuksia tarvita.

Tässä taitaa nyt olla kyse siitä, että vihdoin on hyväksytty se tosiasia, ettei Metu pelaa tällä kaudella enää ulkona. Ratkaisu, joka on ollut Raesmaa taakse ja taisi siinä Sandekin käydä, ei ole pidemmän päälle kestävä, ei ainakaan kesken kautta, kun kuviota ei ole keväällä tällä tavalla metitty.

Arvaustoimistolla on oma käsityksensä siitä mitä tapahtuu, mutta kauaa ei tarvitse odottaa virallista ilmoitusta.

Oikeastaan mielenkiintoinen kysymys on se, että onko Metun jalat niin huonossa kunnossa, että estäisi jo paljon puhutun sopimuksen sinne Koplaan ensi kaudeksi. Kuka nyt rikkinäistä miestä kovin kovalla intensiteetillä olisi hankkimassa?
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös