Supervuoro

Hyvinkään Tahko 2021

Viestejä
13
Sopimustilanne (päivitetty 5.10.2020):
Joosua Rättö 2021
Luukas Levänen 2021
Kristian Malikine 2021
Riku Hokkanen 2021
Jere Vikström 2021
Jere Harjuvaara 2021
Juha Korhonen 2022
Matias Kauppinen 2021
Kaapo Kalmari 2021
Santtu Patova 2022
Teemu Nikkanen 2021
Patrik Vartama 2021
Teemu Nurmio 2022
Petteri Alanen 2022

**************************************
Vaikka kausi on vielä kesken, niin aloitetaan keskustelua jo tulevan kauden joukkueesta.

Epävirallisten tietojen mukaan jatkosopimukset olisi lisäksi tehty muutamaa pelaajaa lukuunottamatta kaikille tämän kauden joukkueen pelaajille.

Suhteellisen luotettavan tiedon mukaan uutena Tahkoon olisi tulossa ainakin Teemu Nurmio IPV:stä.

Ajattelisin, että parilla-kolmella täsmähankinnalla (mm. Nurmio) ollaan ainakin askeleen lähempänä kärkinelikkoa.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämän hetkisestä joukkueesta voisi luopua ainakin Rouhiaisesta ja Kauppisesta. Rouhiaisen peli on liian ailahtelevaa sekä sisällä että ulkona. Kauppisen rooli sisäpelissä taas on melko olematon, eikä ulkopelikään niin häikäisevää ole, että sen takia toivoisin jatkoa Tahkon riveissä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
13
Liian varhaista miettiä näitä. Katsotaan rostereita kun kausi on ohi.
Eli kaiken järjen mukaan Tahkon osalta huomenna (tai viimeistään keskiviikkona), valitettavasti. Toki toivotaan, että näin ei tapahdu...

Lisätään vielä aloitukseen sen verran, että Vierimaalla ei jokin aikaa sitten ollut tietojeni mukaan vielä jatkosopparia. Tämä kausi on nyt Laten osalta ohi sydänlihastulehduksen takia (Lauri Vierimaa loppukauden sivussa – Syynä sydänlihastulehdus | Hyvinkään Tahko) , mutta mielestäni oli ajoittain ihan pirteää peliä ja voisi olla puolestani jokeripaidassa myös ensi kauden rosterissa.
 
Viestejä
52
Ei taida olla vielä julkistettu Vartaman ja Nikkasen mahdollisia jatkoja.
Eikös jossakin ollut jo maininta, että olis miehille jatkoa luvassa?

Nyt löysinkin:

Tahko sai pidettyä Sotkamon hankintalistalla olleen Teemu Nikkasen ja useiden seurojen tavoitteleman Patrik Vartaman, ja vaikka jatkosopimusten tekeminen Nikkasen ja Vartaman kanssa ei ollut halpaa huvia, Tahkolla on rahaa ja halua hankkia Pihkalaan myös huippuluokan vahvistuksia. (Rönkä 2020.)

Mites on Tahkon lukkaritilanne ensi kaudeksi? Siitä aika vähän pyörinyt mitään puhetta... Onkohan Huusko halukas jatkamaan vai onkohan seura uuden perässä? Itse pidän Huuskosta kovasti.

Rönkä, Jukka 2020. Tuomas Jussila on myös jättihankintoja jahtaavan Hyvinkään hankintalistalla. Elmo-lehti. Luettu 5.9.2020.
 
Viestejä
13
Pitää käsittääkseni paikkansa tuo, että Nikkanen ja Vartama jatkaa, mutta ei ole tainnut vielä seura niitä virallisesti julkistaa.

Siinä käsityksessä olen, että Huuskon sopimuksellekin on jatkoa luvassa. Mielestäni ihan hyvin on Huusko pelannut, vaikka esim. tänään olikin vähän vaikeampi peli. Potentiaalia on Huuskolla varmasti vielä nostaa tasoa, enkä usko että ensi kauden/lähitulevaisuuden menestymismahdollisuudet Huuskoon kaatuu.

Ulkopeliin ainakin jotain kovan luokan etupelaajaa kaipaisin. Kovin montaa hankintaa tuskin kannattaa tehdä, jos tarkoitus on rakentaa menestystä taloudellisesti kestävästi ja pitkäjänteisesti. Kuitenkin pitäisi saada nuoria lupauksiakin ajettua sisään joukkueeseen. Esim. Kalmari ja Rättö on sellaisia, joista voisi odottaa tulevaisuudessa vähintäänkin runkopelaajia. Näistä jonkin verran enemmän Superissa jo pelanneista nuorista Harjuvaara, Malikine ja Haukka on itselle vähän kysymysmerkkejä. Välillä hyviä otteita ja suorituksia, mutta vaikea vielä sanoa mihin riittää.
 
Viestejä
756
Jos aletaan jo spekuloimaan ensi kautta niin joukkueen runko voisi olla seuraava:

1. Nurmio 2K
2. Vikström 3P
3. Vartama 2P
4. Nikkanen 3K
5. Huusko L
6. Hokkanen 2V
7. Patova 3V
8. Malikine S
9. Kauppinen 1V
10. Kore
11. Vierimaa
12. ?

Lähtökohtana se, että Pädi ottaa pari askelta eteenpäin talvikaudella ja jatkaa vanhaan malliin vaihtajana.

Harjuvaaraa en alustavasti pitäisi ensi kauden kokoonpanossa, miehen lyöntivalikoima ei tunnu vielä kovin laajalta.
Oikeastaan ainut vahvuus joka häneltä tuntui löytyvän oli pystäri kakkosjatkeelle. Sekään ei tuntunut osuvan enää kohdalleen loppukaudesta, ehkä osittain siksi että ulkokentät osasi pelata sen pois.

Nurmion siirtoa ei voi pitää vielä varmana, mutta eiköhän Rouhari olisi toinen vahva vaihtoehto kärkeen.

Jos Elmo-lehden tiedot pitävät paikkaansa, että Tahko olisi Petteri Alasen perässä niin se luultavimmin tarkoittaisi sitä että Kauppinen tippuu pois kokoonpanosta, Vikström siirtyy 1-vahdiksi, ja KT siirtyy linjaan 3-polttajaksi.

Vaihtoehtona olisi myös se, että kärki koostuisi Nurmion, Vikströmin ja Nikkasen varaan. Näin saataisiin aivan kärkijoukkueiden tasoinen ykköskeula, mutta riittäisikö Huuskolla ja Patovalla vielä numeroiksi 4-5 :unsure:

Kovin mielenkiintoinen syksy vielä tulossa :D
 
Viestejä
344
Entäs pelinjohto? Eero Pitkäsen pelinjohtopestistä Tahkoon on liikkunut huhuja tällä palstalla. Mitä mieltä palstaveljet ja sisaret olisivat tästä värväyksestä?
 

Elk

Viestejä
566
Pelaajasiirroista ollaan aina kiinnostuneita, mutta pitäisiköhän Tahkonkin osalta kiinnittää huomiota muihinkin asioihin. En tiedä yhtään joukkueen valmennuskuvioista, -tavoista ym. mutta tämä kausi panee miettimään, olisiko siellä korjattavaa. Tahkon koko joukkue ja käytännössä kaikki pelaajat (Vierimaata lukuun ottamatta) alisuorittivat selvästi sekä suhteessa omaan tasoonsa että kehityspotentiaaliinsa.

Samaan aikaan toisaalla. Kitee ylisuoriiti hurjasti sekä joukkueena että yksilöinä. Muutama esimerkki:
- Mikkolanaho oli viime kaudella omassa roolissaan jokseenkin samassa tilanteessa kuin Huusko omassa roolissaan nyt. Entinen lyöjäjokerisensaatio oli miltei umpikujassa, kun lyömisen taso oli laskenut pohjamutiin Alajärvellä, joskin parani hivenen Kiteelle siirtymisen myötä. Tällä kaudella hän on palannut lyöjäjokerien kärkiporukkaan.
-Päivinen pelasi viime kaudella maakuntasarjaa ja sitä ennen JoMan täytemiehenä. Mutta niinpä vaan kaveri on pelannut mainion kauden pelanneen joukkueen tärkeää nro 3 paikkaa, ja ilmeisesti ulkonakin hyvin.
- Eskelinen oli aiemmin Kiteellä kakkoskärjessä toimettomaksi jäävä pelaava, kunnes viime kaudella alettiin kokeilla kärjessä, ja nyt sitten on pelannut vaativaa nro 2n roolia.

Millä tuollaiset yksilöiden kehitystarinat ja koko joukkueen mainio suorittaminen tällä kaudella selittyvät? Luulisi, että talvikauden valmennuksella ja harjoittelulla on siinä ratkaiseva merkitys. Jos tuo on Kiteellä onnistunut noin hyvin niin miksei Hyvinkäällä.

Muistelen muuten viime syksynä olleen uutisen, että talvikauden valmennukseen Kiteelle oli palkattu Eero Pitkänen Kouvolasta. Kai se niin meni, vaikka en ole huomannut, että olisi kesäkaudella ollut joukkueen toiminnassa mukana.
 
Viestejä
95
Eiköhän tää tosiaan sinetöinyt sen että Nurmio tulee. Etukentälle kyllä kiistatta tarvittaisiin ulkopuolinen hankinta, mielestäni se tarkottaisi Kauppisen lähtöä tai tippumista kokoonpanosta, sillä hänen kehityksensä on polkenut paikallaan. Malikine sen sijaan ainakin omasta mielestäni otti jo kauden aikana askeleita eteenpäin ja on muistettava että hän on vasta 19v kaveri. Lukkariksi ottaisin mielellään Vällärin Huuskon sijaan..
 
Viestejä
13
Eiköhän tää tosiaan sinetöinyt sen että Nurmio tulee. Etukentälle kyllä kiistatta tarvittaisiin ulkopuolinen hankinta, mielestäni se tarkottaisi Kauppisen lähtöä tai tippumista kokoonpanosta, sillä hänen kehityksensä on polkenut paikallaan. Malikine sen sijaan ainakin omasta mielestäni otti jo kauden aikana askeleita eteenpäin ja on muistettava että hän on vasta 19v kaveri. Lukkariksi ottaisin mielellään Vällärin Huuskon sijaan..
Muuten täysin samoilla linjoilla, mutta antaisin vielä yhden kauden Huuskolle aikaa näyttää lukkarin tontilla.

Nurmion hankkimisen lisäksi Tahkossa on kuulemani mukaan mietitty lukkarin ja etukenttäpelaajan hankintaa, mutta mulla ei ole tietoa, onko ketään näille paikoille saatu. Sopimusuutisia on varmasti tiedossa lähiaikoina, joten jäädään mielenkiinnolla odottelemaan.
 

Elk

Viestejä
566
Kukaan ei ole kommentoinut tuolla vähän aiemmin kirjoittamaani viestiä siitä, onko Tahkon valmennuksessa jokin ongelma, jota pitäisi yhtä lailla miettiä kuin uusia hankintojakin. Käytin siinä vertailuesimerkkinä Kiteetä, mutta voisiko käyttää tätäkin: Aku Kettunen oli runkosarjassa sekä kärkilyöntitilastossa että -prosenteissa parempi kuin kukaan muu Tahkosta Nikkasta ja Vikströmiä lukuunottamatta. Edellä siis mm. Vartamaa ja Hokkasta. Panee miettimään montaa asiaa. Valmennuksen/kauteen valmistautumisen lisäksi mahdollisia asioita mietittäväksi ovat toki pelaajan henkilökohtainen kehittyminen ja roolitus. Miksi joku kehittyy ja joku ei, ja mikä merkitys on annetulla roolilla ja vastuulla? Näitä kun pystyisi etukäteen näkemään (ellei siis syy ole valmennuksessa ja harjoittelussa).
 
Viestejä
216
Elk osuu kyllä asian ytimeen. Tätä samaa miettinyt, esim. siinä, että olen odottanut Patovan nousevan superin kärkipelaajiin mutta nyt jo aika monta vuotta odotusta. Ikonen taas on Kiteellä sen nousun tehnyt. Rouhiaisenkaan kehitys ei mennyt Tahkossa eteenpäin odotetusti ja aika moni muukin runkopelaaja tuntuu vähän polkevan paikallaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös