Supervuoro

HP (Haminan Palloilijat) 2021

Viestejä
7,365
Kuinkahan iso raati noita numeroarvosteluja ja monella numerolla on ollut antamassa kun tulokset esitetään neljällä merkitsevällä numerolla. Vai onko nuo ohjelman tilastovelhon laskemia joistain tilastoista.

No kai niiden takana on jotain peruspesiskatsojaa syvempää tietämystä ja ymmärrystä. Kauden peleihin noista ei kuitenkaan sarjapisteitä saa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
376
Talk Show oli varovaisuudestaan huolimatta oikeissa asioissa kiinni. Jokeripeli ja etukenttä on ratkaisevassa asemassa. Eikä tuo sisäpelin kärjen järjestyskään ihan simppeli juttu ole pelinjohtajalle. Mielenkiinnolla odotan kärjen peluuttamista jo vappupäivänä.
 
Viestejä
644
Kyllä mie olen aika varma että HP on IPV:n edellä runkosarjan päättyessä. Aina voi käydä vaikka mitä mutta jos mennään oletetuilla kokoonpanoilla kausi läpi niin uskoisin että HP välttää nuo karsinnat ihan kirkkaasti. Lauantaina sitten mitataan tasoa yläjoen pikkuveljeä vastaan, jännä nähdä millä sakilla on KPL liikkeellä, sunnuntaina kuitenkin Joma-peli kotona ja uuden tekonurmen vihkijäisottelu
 
Viestejä
311
Peluutus kyllä kiinnostaa, Ahonen olisi jo mukava nähdä etenijä/vaihtajana. Mielellään näkisin hänet ainakin alkukaudesta kokoonpanossa, niin olisi kakkoskärjestäkin paremmin mahdollisuuksia järjestää tilannetta. Sillä edellytyksellä tietenkin, että lyönti ja juoksu kulkee.
 
Viestejä
7,365
Tuo voi olla se dilemma. Pelataanko prosenttia jolloin kakkoskärki ei paljoa heilu vai otetaanko riskejä. Sarjassa on uskoakseni enemmin sellaisia joukkueita joita vastaan HP:n ykköskärjelläkin on työläs homma edetä saati sitten kakkoskärjellä. Jää nähtäväksi mutta luulen, että kahdella kotiuttajajokerilla ei ainakaan alkukaudesta pelata usein. Jolloin sitten olisi etenijäkin jokerina. Onko se Heme vai Jani jää sit nähtäväksi.
 
Viestejä
376
Samaa mieltä, että kahta kotiuttajajokeri ei käytetä usein, ei ainakaan alkukaudesta. Juoksijoita kentälle tarvitaan, kyllä lyöntivoimaa ja - tehoa sitten löytyy useammaltakin. Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan kärjen järjestystä ja jokerikokoonpanoa.
 
Viestejä
53
Mitä pitää tapahtua, jotta Koskelainen nousee pelaavaan kokoonpanoon? Kuvittelin, että lähti Haminaan nimenomaan peliajan perässä, mutta näyttää nyt vajoavan vitosvaihtoehdoksi jokeripaitaan ja se rooli olisi löytynyt koplastakin. Kenen paikalle linjaan olisi edes mahdollisuus päästä ulkopeliin saati sitten pelaavaan rooliin sisäpelissä? Pystyy sisäpelissä etenemään mielestäni varsin hyvin ja esimerkiksi 2020 testitulokset koplasta tukevat sitä, että nopeus riittää vähintäänkin hyväksi takaetenijäksi.
 

LBC

Viestejä
1,429
Mitä pitää tapahtua, jotta Koskelainen nousee pelaavaan kokoonpanoon?
Pelipaikkahan on ansaittava. Luulisin että se temppu on kuitenkin helpompaa Haminassa kuin Kouvolassa. Ja se kuuluisa kierrätys: 30 peliä tiukassa sarjassa. Pitää päästä sekä Ahonen että Koskelainen että molemmat lyöjäjokeritkin kehiin. Siihen on varauduttava, että joukkue on kunnossa runkosarjan jälkeenkin.

Olinkohan kuunnellut oikein. että pohtivat Sasun olemista etukentällä kysymysmerkkinä ja ehkä ei olisi se kiinniotto - heitto ihan niin just kuosissa enää kuin ennen. Toisaalta etukenttärankingissa kommentoitiin, että Ruuskan tulo Toikan tilalle vähän heikensi Koplan etukenttää.

Minustahan nuo arviot oli kohtuu myönteisiä esim Hangasmaalle. Koski otti pointiksi syöttökorkeuden kalibroinnin, joka onkin tärkeä ase varsinkin lyhyelle syöttäjälle. Toki toi esiin näpyjen haut, mutta kuitenkin tolppaa ja taktisuutta kehuivat.
 
Viestejä
7,365
jep rotaatioon on nyt enemmin aineksia kuin edellisellä kerralla superissa. Tosin Kaikko peluutti viime kauden aika pienellä rotaatiolla toisaalta runkosarjaa vain 16 kierrosta ja rosteri pieni. Pudotuspeleissä ei sitten enää kierrätetty vaan Aitalaa lepuutettiin pakon edessä. Mutta joukkueen terveystilanne salli tämän.

Rotaatiota on on käytettävä, muutenkin kuin pakon edessä. Ilman loukkaantumisia ja penkin alle pelaamista uskon Koskelaisen olevan räpylässä useimmiten kolmikosta Roope - Jani - Julli. Jos tulee loukkaantumisia paletti voi muuttua enemmänkin ja Jere ja Elias löytyvät jokeripaidasta - löytys vain kavereille suomarin tai ykkösen paikka jostakin.

Sasun heitto ei ole koskaan ollut erityisen sulava mutta kohtuutehokas kuitenkin. Jos on jotain vaivojen aiheuttamia heikennyksiä niin toivottvasti uuden fysiikkavalmentajan myötä on löydetty apuja. Luulen Koplan tapauksessa nälkämaan raadin arviossa johtuvan ensisijassa siitä, että Ruuska on 2/3 superin peleistä pelannut muualla kuin etukentällä.
 
Viestejä
311
Eiköhän Roopelle paikkoja tule näyttää osaamistaan. Hemellä ja Joonalla on ollut vähän rikkonaisia kausia, vaikkakin viime kausi taisi olla aika ehjä ainakin Hemellä, samoin Sasulla varmaan on ainakin alkukaudesta lepovuoroja tulossa, jos siis kuntoutuu kauden alkuun mennessä. Hyvä, että kokoonpanossa on tänä vuonna vähän leveyttä.
 
Viestejä
376
Uskoisin, että Sasu aloittaa jokerina jossakin vaiheessa, kun saa paikat riittävän hyvään kuntoon. Koskelainen pelaa silloin todennäköisemmin etukentään, on kuitenkin aika liikkuva kaveri. Koplassa tais Roope pelata pääsääntöisesti, silloin kun pelasi, 3-pesää, jossa voi toimia myös nyt vallan mainiosti.
 
Viestejä
7,365
Viimeksi muokattu:
Viestejä
24
Ollaan positiivisia ja uskotaan juhannukseen. Jalkaa on operoitubuudestaan maaliskuussa. Tylsä juttu mutta jo tutun fraasin mukaan, niillä mennään keitä on. No Koskelaiselle aiankin nåytön paikkoja yhdessä Lahden kanssa.


Ja jos Koskelaiselta löytyy yhtään jalkoja niin sehän aukaisee rosterissa tilaa useammalle vaihtaja/lyöjäjokerille. Ja silläkin kun yks lyöjämies rosterista poissa. Vaan hepponen on etukenttä. Haiskahtaa että takusen puolustus en se mitä Haminan kannattaa harjoitella.
 

LBC

Viestejä
1,429
Kelju uutinen. Eli tämä tuli ulos juuri nyt? Asiastahan kun ei tiedä, mutta kuulostaa pahalta jos pitkähkön ajan jälkeen tulee komplikaatioita. Ihan Sasun puolesta toivoisi, että kyseessä on juttu joka todennäköisimmin paranee vielä.

Vaan hepponen on etukenttä.
Saattaapi olla kysymysmerkki, johon kaverit antaa painetta juu.

Nyt sitä leveyttä rosterissa tarvitaan.
 
Viestejä
7,365
Juu tänään Kymäri näytti julkaisseen tuon. Minkäs teet, mutta ei se paluu mahdottomuus ole jos vaan halu on palata ja pää kestää tylsän perustreenin.
 
Viestejä
311
No on harmittava tilanne pelaajan itsensä ja joukkueenkin kannalta. Numeroilta lyöntivoima vähenee ja arvokas kokemus etukentältä jää uupumaan. Onneksi tämä ei tullut ihan yllättäen, vaan joukkueessa on varmaankin osattu varautua tähänkin vaihtoehtoon.
 
Viestejä
311
On kyllä hyvä hakea räpyläkokemusta Ahoselle tässä kohtaa. Vaihtajia ei tällä kertaa kokoonpanossa ole liiemmälti, toivottavasti tulee onnistumisia ja kolmostilanteita syntyy tasaiseen tahtiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös