Supervuoro Verkkolehti »

HP 2018

Viestejä
79
KaMan verkkosivujen otteluennakossa puolittain luvataan painetta HP:n koppariosastolle.

Lisäksi Haminan virkamiesmäiseksi takavuosina moitittua pesisyleisöä kuvattiin hurmokselliseksi :D:eek:

Lisäksi kotiyleisössä on alkukaudella ollut nähtävissä melkoista hurmosta.

Joko artikkelin kirjottaja tai pelinjohtajaja taitaa olla savolaistaustainen kun uskoo yleisön hyökkäävän fyysisesti KaMan kimppuun:

Sieltä hyökätään varmasti kovaa henkisesti ja fyysisesti vastustajaa kohtaan. Siihen pitää meidän pelaajiemme olla tänään valmiita.

Ei kai nyt sentään, eihän ;)
Kyllähän se valmentajan suu aika lähellä syöttötuomarin korvaa oli jossain vaiheessa. Joten ei se fyysinen uhka nyt ihan kaukaa haettu oo. Yleisö maltillisempaa
 
Viestejä
11,880
No mä ehkä luen viittauksia vanhakantaisesti ja minusta tuolla rakenteella viitataan yleisöön ei joukkueeseen:

"Hamina on ennakkoluuloton pesisjoukkue, ja he tulevat käyttämään pelissä paljon yllätysottoja ja yllätysvaihtoja. Lisäksi kotiyleisössä on alkukaudella ollut nähtävissä melkoista hurmosta. Sieltä hyökätään varmasti kovaa henkisesti ja fyysisesti vastustajaa kohtaan. Siihen pitää meidän pelaajiemme olla tänään valmiita."

Mutta eihän toi kielitaito itsellä ole kuin ennen joten kaipa tuo Sieltä voi olla kollektiivi ennakkoluulottomasta joukkueesta ja hurmoksellisesta kotiyleisöstä.

Itse kyllä toivotan tervetulleiksi JoMa pelin Mäkelän Oden läpärin jälkeiset lohkaisut. Oliko se sitten Kemppaiselle vai Kettuselle kun pallo meni aikalailla jaloista "se taisi olla vähä niinkuin siun pallo vai mitä?" Törkeydet ja asiattomuudet ja kaikenlaiset väärä ja alas huudot toivottavasti pysyvät poissa.
 
Viestejä
492
HP näyttää olevan Supervuoron mediaseksikkäin joukkue – tässä ketjussa keskustelu on todella vilkasta ja hyvä niin. Muidenkin ketjujen aktivoituminen ei olisi pahasta. Joukkue, joka herättää näin paljon mielenkiintoa, ansaitsee paikan superissa. Syksyyn on kuitenkin pitkä matka ja vaikeita kausia on todennäköisesti edessä. Älkää fanit silloin hylätkö foorumia.
 
Viestejä
1,360
Onko tuolla Haminan kuuluttajalla ihan kaikki kotona? Kyllä ymmärrän kuuluttajalta omien kehumisen ja ehkä jopa ylihehkuttamisenkin, mutta vastustajan mollaamista en. Taitaa tosin olla joku Kymenlaaksolainen tapa, kun Kouvolassa lähes samantasoinen suhari kuuluttajana fanikameran perusteella.
 

fjbinui

Niin valitettavasti tämä Haminan monivuotinen kuuluttaja on jo aiemmin "urallaan" kahdesti aiheuttanut seuralle sakot maksettavaksi kyseisen käytöksen takia.
Ja aiempiin vuosiin verrattuna meno ollut jopa maltillista näissä superin peleissä, alussa ei mitään ongelmaa nyt Imatra ja KaMa peleissä taas hieman nosti päätään.
 
Viestejä
14
Tappio kotiutuskisan jälkeen oli liian katkera pala KaMan pelinjohtajalle Jukka Karttuselle. Kun yleisö mielestään näki erinomaisen viihdyttävän ottelun, Karttusen mielestä peli ei ollut auringon vuoksi lainkaan pesäpalloa. Kumma juttu. Aurinko on piinannut Haminassa kymmenien vuosien aikana monia nykyistä KaMaa paljon kovempiakin joukkueita, mutta kukaan pelinjohtajista ei ole kuitenkaan pistänyt tappiota auringon syyksi. Paistoihan se mollikka HP:n kolmoskopparin Valtteri Hämäläisenkin silmiin, kun hän laski toisen vuoron neljännen tasoittavalla ajolähdössä pallon läpi ja KaMa sai siitä sen yhden pisteensä. Haminassa aurinko paistaa usein, se on ihan iloinen fakta. Kun Karttusen näkokantoja epäiltiin lehdistötilaisuudessa, hän kehotti epäilijöitä tulemaan kokeilemaan pallon kiinniottoa Vallikentälle. KaMan luotsi ei tiennyt, että kysyjissä oli vanhoja pelaajia. Lopuksi Karttunen poistui puhisten pressitilaisuudesta ja ilmoitti, että hänellä on aivan sama mitä haminalaiset ajattelevat. Vallikentän painekattila ja maratonottelu olivat selvästi liikaa miehelle. Jonkunlaiset tavat olisi kuitenkin syytä muistaa, kun edustaa seuraa pääsarjatasolla.
 

pintakraapaasu

Urheilulajeissa on näitä paikkakuntia, joiden yleisö/kuuluttaja profiloituvat siihen osastoon, jossa Hamina nyt on. Jääkiekossa "Hamina" on Pori, muista lajeista en tiedä.

Korostetun ilkeämielinen käytös ja jatkuva sääntöjen koettelu (mm. kuuluttaja) voi tekijöistä itsestään olla kovinkin hauskaa ja he ehkä kuvittelevat, että koko Suomi osoittaa ihailuaan heidän välkkyytensä äärellä. Todellisuudessa tällaiset paikkakunnat antavat itsestään kuvan henkisesti jälkeenjääneinä ja luotaantyöntävinä elinympäristöinä.
 
Viestejä
11,880
Olipahan peli. Ottelussa vietiin tikkari molempien joukkueiden suusta vähintään kertaalleen. Lisäksi saavutettiin varmaan jonkinlainen superin ennätys kun vierasjoukkueen ensimmäinen lyöjä jakson alussaon lyönyt Vallikentällä kunnarin nyt kolme jaksoa (ei siis superia) peräkkäin.

HP aloitti sisällä ja rakensi jotenkin helpon oloises kärjestä palottoman ajon. Saatiin aikaiseksi kolme kotiutusyritystä mutta vain yksi juoksu. KaMa taasen vastasi siävuorollaannopeasti. Ensin Rouhiaisen maalyönnin päästi takaa läpi superdebyyttiään pelaava Jyri Toikka. Rouhiainen odotteli aikansa kolmosella kunnes Riikosen kotiutus ei tarttunutlinjassa räpylään peli oli 1-2. HP antoi vielä lisää eteen kolmannessa vuorossa kun Hangasmaan taktinen ajolähdössä putosi kentän ulkopuolelle ja vapaataival oli selviö. Neljännen alussa oltiin siis 1-3 takana. HP lähti rakentamaan takanumeroista tilannetta mutta kun eka paloi syntyi kolmoselle kopietttiin loput pois. Kärjestä rakennettiin ajolähtö ja Ode Mäkelän kahdella kotiutusyrityksellä saatiin juoksu ja palo. Peli 2-3 ja kaksi paloa. Uusi ajo ja purkamaan Leppälä jonka lyönti ylitti välilyöntiä torjuvan Liljan ja 1+3 sekä peli 6-3. KaMa sai tasoittavallan aikaiseksi vain yhden juoksun ja eka tikkarin vienti taisi olla siinä.

Toisen jakson KaMa aloityi sisällä ja Rouhiainen aloitti siis kunnarilla tällä kertaa kolmoslaidasta. Jälleen Rouhiainenja harhaheitolla toisen odotteli pitkään kolmosella kunnes tuplajuoksun löi numero yhdeksän Utunen.

HP teki tasoittavallaan lyömällä yhden ja harhaheitolla toisen ja peli tasan. HP pystyi kolmannen tasoittavallaan kahteen kotiutukseen ja neljännen alussa oli KaMalla jo kaksi paloa ja HP:n johto 4-2 kun Riikonen löi ajolähdössä vuorostaan kolmoskopparin yli ja kun KaMa teki vielä tuplajuoksun ja yhdentavallisen HP:n takamatka oli 4-8 kun tultiin viimeisen kerran sisälle. HP pystyi kahteen kotiutukseen mutta siinä se ja mentiin superiin. KaMan lukkari Lehtinen löysi neljännen tasoittavalla ihan uuden vireen. Toisen kerran vietiin tikkari.

Superin HP aloityi sisällä ja pelasi surkeasti ja Lehtinen hyvin. Moni ukko yritti mutta ei edes kolmostilannetta. KaMa sisälle kun alla oli hyvät sisä- ja ulkovuorot. Mutta yllättäen HP löysi uuden ulkopelisykkeen ja teki nopeasti kakkoselle kolme paloa vaikka KaMan vaihtoyritykset olivat hyviä niin HP:n etukenttä ja linja suoritti hyvin. Tämä oli ehkä kolmas tikkari.

Edessä siis kotarit jonka HP aloitti sisällä ja käytti KaMan linjaa ja koppareita armotta hyväkseen, aurinko oli vaikea KaMan ulkokentälle ja neljällä parilla oli tehty jo kolme juoksua kun viimeisen parin kotiuttaja Ville Aaltolöi takaa läpi ja vaikka lähti etenemään myöhään niin KaMa pupelsi vielä taiton niin tuloksen 1+1 ja HP:lle kasta sarjasta viisi juoksua. JoMaa vastaan ei neljä riittänyt mutta KaMaa vastaan viisi riitti. KaMan eka pari epäonnistui ja HP siirtyi torjumaan läpäreitä ja kun KaMalta epäonnistui vielä kolmantena yrittänyt pari niin paine neljänne parin kunnariin oli jo liikaa ja voitto HP:lle.

HP - KaMa 2-1(6-4,6-8,0-0,5-2)

hyvää on tietysti voitto, tosin kolmen pisteen voittokin oli tarjolla. Toisaalta ei ollut kaukana, että olisi tullut kuokkaan kokonaan. Hyvää oli tietty Leppälän ekan jakson ratkaisu ja Hangasmaan ulkopeli jälleen sekä HeMe Heikkilän rohkeus vaihtopelissä sekä Joona Mäkelän etenemiset kunhan kentälle oli päästy. Ja asenne kotareissa jolla kairattiin toinen piste. Hyvää oli myös ääntä pitänyt kotiyleisö jota oli 1281 joka on itseasiassa pienin luku Vallikentällä tähän asti ehkä toissapäiväinen kotipeli antaa vähän ähkyä.

KaMalla oli melkoisne kovalyöntiset jokerit tänään mutta sisäpeli oli tosi paljon kärjen varassa. Ulkona etenkin linjan takaluku oli läpi ottelun vaikeuksissa.

Auringolla oli tänään roolinsamutta olosuhteet olivat tasapuoliset. En tiedä sitten onko ollut pakko laittaa Vallikentälle alkukesään arki-iltaotteluita näin paljon mutta ei kentän asento voi olla otteöuasettajalle yllätys. Pilvetön toukokuu kyllä voi olla.

Sunnuntaina Pihkalaan Tahkon kaatoon ja sitten torstaina (kait’ Vallikentälle saapuu KiPa.
 
Viestejä
2
Urheilulajeissa on näitä paikkakuntia, joiden yleisö/kuuluttaja profiloituvat siihen osastoon, jossa Hamina nyt on. Jääkiekossa "Hamina" on Pori, muista lajeista en tiedä.

Korostetun ilkeämielinen käytös ja jatkuva sääntöjen koettelu (mm. kuuluttaja) voi tekijöistä itsestään olla kovinkin hauskaa ja he ehkä kuvittelevat, että koko Suomi osoittaa ihailuaan heidän välkkyytensä äärellä. Todellisuudessa tällaiset paikkakunnat antavat itsestään kuvan henkisesti jälkeenjääneinä ja luotaantyöntävinä elinympäristöinä.

Onhan se ikävää, jos kuuluttajan käytös luokkaa sinua henkilökohtaisesti - vai onko nyt kuitenkin kyse siitä, että mielestäsi väärä joukkue sattui voittamaan ottelun? Hetki sitten Kankaanpään sivulla vika oli auringon, ja täällä ongelmana on kuuluttaja.

Koita ryhdistäytyä. Terveisin henkisesti jälkeenjäänyt.
 

Perusvarma

Nyt KaMalaiset itkee jo paikallisessa aviisissaan, miten auringon takia hävisivät matsin. Aika pienelle jää se, että auringon avittamana saivat ylipäänsä pisteen mukaansa Haminasta.
 

lehto

Nyt KaMalaiset itkee jo paikallisessa aviisissaan, miten auringon takia hävisivät matsin. Aika pienelle jää se, että auringon avittamana saivat ylipäänsä pisteen mukaansa Haminasta.


No no ehkä itkeä lievästi väärä verbi. KaMa ennenki hävinnyt tasaväkisiä kamppailuja. Hävinnyt pelejä ylipäätään. Harmittaahan se toki jos luonnonilmiöt näyttelevät liian suurta roolia tai äkillinen sadekuuro yllättää kesken ratkaisupaikan.
 
Viestejä
918
"Aurinkokenttiä" meillä on melkein kaikki, osassa tilanne on hankalampi kuin toisilla mutta parhaimmillaan kaikilla kentillä paistaa. Ulkolaijt on vähän semmoisia. Kouvolassa vasurilyöjät on vähän pulassa otteluiden alussa ja lopussa sitten lukkari. Vallikenttä ja Vimpelin saari taas juuri toisinpäin. Apuvälineitä saanee käyttää, ainoa mikä ihmetyttää on se että miksei kypäröissä ole paikkaa pienelle lipalle, vaikka semmoiselle irrotettavalle? Voisi auttaa jossain tapauksissa.
 
Viestejä
918
Yksi silmään pistävä juttu on HP:n pelissä ollut, kaaripeli. Se on minusta vielä aika pahasti hakusessa, tai sitten vaan tottunut Kouvolassa napakampaan toimintaan. Usein takatilanteessa ei ole kukaan ohjaamassa etenijää maskiin, kulmamailamiehet loistaa poissaolollaan, mailamies on hukannut jo useamman juoksun tänäkin kesänä (tätä käy kaikille mutta eroja on), lyöjät eivät ole valmiita jos tuleekin nopea syöttö lyöjän vaihtuessa yms. Selkeät roolit kaikille mitkä harjoiteltaisiin muuallakin kuin peleissä. Näissä ei minusta ole varaa antaa tasoitusta, etenkin kun nuo rutinoituneimmat joukkueet osaavat tämän minusta paremmin.
 

Akka Perffman

"Aurinkokenttiä" meillä on melkein kaikki, osassa tilanne on hankalampi kuin toisilla mutta parhaimmillaan kaikilla kentillä paistaa. Ulkolaijt on vähän semmoisia. Kouvolassa vasurilyöjät on vähän pulassa otteluiden alussa ja lopussa sitten lukkari. Vallikenttä ja Vimpelin saari taas juuri toisinpäin. Apuvälineitä saanee käyttää, ainoa mikä ihmetyttää on se että miksei kypäröissä ole paikkaa pienelle lipalle, vaikka semmoiselle irrotettavalle? Voisi auttaa jossain tapauksissa.

Juuri näin. Ainakin Oulun Raksilassa ja Alajärven Kitrolla, edellä mainittujen lisäksi, ulkokenttä on varmasti ihan yhtä suurissa vaikeuksissa aurinkoisella säällä. Säätilojen vaihtelu on osa tätä lajia, eikä KaMa menettänyt eilen pistettäkään auringon vuoksi - päinvastoin.

Auringon sijasta voitaisiin arvioida esimerkiksi sitä, oliko KaMan siirtyminen pidennettyyn kärkeen kannattava ratkaisu. Vaikka Rouhiainen meni kuin tauti kentälle, pari kertaa kunnarin arvoisestikin, ei nrolla 2 pelannut Lilja pystynyt purkamaan edes siedettävällä tasolla 1-tilannetta. Lisäksi harhaheitot, auringosta johtumattomat kiinniottovirheet sekä Liljan tyhmänrohkea sijoittuminen 1.jakson viimeisessä vuoroparissa maksoivat KaMalle kovaa hintaa. Myös Haminan ulkopelissä tuli vielä käsittämättömiä lapsuksia, mistä esimerkkinä Rouhiaisen ensimmäinen kunnari ja Hangasmaan antama vapaataival, kun linkkuväärä ei pysynyt rajojen sisällä. Hangasmaa esiintyi muuten omaan silmääni kiitettävästi, ja on pelannut vahvan alkukauden, kuten koko joukkue.

Vaikka aurinko paistoikin ikävästi ja tasapuolisesti molemmille, antaa sen selityksen taakse meneminen melko koomisen kuvan ulospäin, kun oma peli on kaikkea muuta kuin valmista.
 
Viestejä
11,880
Eilinen oli kyl kaarelta erityisen huono mut hyvähän se ei ole ollut missään näkemässäni pelissä. Onneksi KaMan linja oli lähes koko pelin niin kuutamolla, että tilanteita piisasi.

Kontrasti Vesselin tapaan kutsua kotiin on huikea mut kukin tyylillään ja varsinaisestihan mä en edes tiedä mikä mailamiesmerkki HP:lla oli viime vuonna koska Vesselin showssa maila putosi vähän väliä ja läheskään aina ei ollut pyyntö päällä. Mut viime vuonna otettiin pinna pari per näkemäni peli hyvillä pyynnöillä. Tai sit aika kultaa muistot.
 
Viestejä
79
Merkkisakkauksia tulee kaikissa peleissä paljon. Myös muiden peleissä. Onko merkit niin vaikeita? Samoin kärjen takana vaihto. En ole itse pelannut joten ei ole kokemusta merkkien lukemisesta. Mitä luulette paljon tarvitaan pisteitä ettei jouduta karsimaan? Tuskin piste per peli riittää...
 
Viestejä
11,880
Merkkisakkauksia tulee kaikissa peleissä paljon. Myös muiden peleissä. Onko merkit niin vaikeita? Samoin kärjen takana vaihto.

Merkin mukaan se takaetenijäkin menee. Alkukausi, paljon uusia jannuja joukkueessa niin pelaajien omat merkit hakusessa kun niitäkin kuitenkin on. Ja yhteisiä pelejä takana vähän. Mutta ainakin HP:n pitäisi parantaa niin merkkiä kuin kaarta. Varmaan muidenkin.

Mitä luulette paljon tarvitaan pisteitä ettei jouduta karsimaan? Tuskin piste per peli riittää...

no jos karsintaa haluaa välttää niin puoli pistettäkin per peli riittänee mutta sitten putoaa suoraan :p

Hiukka aikaista alkaa laskemaan vältetäänkö putoaminen/karsinnat, vielä ollaan ihan kohtuullisesti siinä vauhdissa että tavoitellaan ylenpää jatkosarjaa. Mutta, mutta

Vaikka mennyt ei ole tae tulevasta niin viime vuodet on menty näin:
1527768556082.png


  1. # runkosarjan kierroksia
  2. 4. vii. Neljänneksi viimeisen pistemäärä runkosarjassa
  3. 4v p/p, neljänneksi viimeisen pistekertymä per ottelu
  4. Vii = viimeinen joukkue runkosarjassa
Viime kaudella pelattiin ekan kerran jatkosarja runkosarjassa (yhteensä 32 ottelua). Toissa kaudella oli 28 kierrosta ja 14 joukkuetta ja 2015 12 joukkuetta ja 30 kierrosta (ns paikallisvastustajia).

Jatkosarja tuo kuusi ainakin teoriassa tasaista (tasaisempia kuin paikalliskierrokset) peliä mukaan jolloin erot ovat pienempiä. Jos joukossa ei ole yhtään heittopussia niin piste per peli on jo aika kovaa valuuttaa mutta jos joku tai varsinkin jotkut tippuvat kelkasta niin se ei riitä mihinkään.
 
Viestejä
79
Kiitos tästä laskelmasta. Onneksi on Oulu joten suora putoaminen ei liene mahdollista. Hieno alkukausi ollut. Tosin en tiedä voinko enää tulla paikalle. Olen ollut poissa Tahko ja Kama peleistä😮...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös