Supervuoro Verkkolehti »

HP 2018

Viestejä
11,878
Tänään on sitten HP:lle viides (5) peli kymmeneen (10) päivään kun Vallikentälle saapuu Hyvinkään Tahko. Tahko kuuluu kastiin HP:n päävastustajat ja kotikentällä pitäisi pystyä voittoon. Harjoituskaudella pelattiin useastikin Tahkoa vastaan ja jäätiin joka kerta toiseksi - tosin ottelut olivat tasaisia.

Pesiliven ennakkokoonpanojen mukaan HP:n keskiviikon SoJy pelistä pois jää Jyri Toikka ja Ville Aalto ja jokereiksi palaa Nalle Vanhala ja Oskari Purmonen Kaartokallion jatkaessa kolmantena jokerina.

Hyvinkään jatkaa tiistaisen SoJy pelinsä toisen jakson taktiikalla jossa Ryde on jokerina ja lukkarina on harjoituspelissä HP:ta hyvin tolpillaan HP:ta häirinnyt Atte Brandt. Mutta nämä ovat siis ennakkoja.

Vaikka keli on juuri nyt Etelä-Kymenlaaksossa sateinen ennuste lupaa sateen väistyvän ottelun alkuun. Toivottavasti yleisö löytää lehtereille ekojen ottelujen malliin tämä on niitä otteluja joka pitäisi voittaa. Vinkkinä voisi sanoa, että kuppi-istuin katsomoissa kannattaa sadepäivnnä ottaa rätti tai paperia mukaan penkin kuivaamiseen.
 
Viestejä
14
Pahastipa jäi Tahko lopulta HP:n jalkoihin Vallikentällä. Todellä tärkeä voitto nousijoille.
HP on nyt puurtanut viisi peliä kymmeneen päivään. Pistesaldo 7 on enemmän kuin etukäteen budjetoin.
Kaiken kukkuraksi Joensuu- ja myös Jymy-matsistakin jäi haminalaisille jossiteltavaa yhteensä 1-2 pinnan verran.
Sarjataulukkoa kelpaa nyt tiirailla oranssimustin silmälaseihin. Vimpelistä en odota kuin hyvää oppia ja kokemusta, mutta viikon kuluttua sunnuntaina on luvassa kunnon rätinä IPV:tä vastaan Vallikentällä.
Veikkaan 2500 katsojan rajan paukkuvan rikki. Tämän illan vajaan 1400 katsojaan on sää huomioon otttaen oltava tyytyväinen. Näkyi olevan kierroksen suurin väkimäärä. Koplakin veti kotikentälleen vähemmän.
Kuten Vallikentän kuuluttaja jaksaa muistuttaa, Haminan on todella palannut superiin.
 
Viestejä
11,878
Pääsarjataso kun on tulosurheilua niin ei voi ollakuin tyytyväinen HP tämän päiväiseen esitykseen. Kolme pistettä päävastustajiin kuuluvasta Tahkosta on juuri sitä mitä kotikentällä pitääkin tulla - HYVÄ JÄTKÄT!

Mutta faktahan on, että Tahko oli tänään luokattoman kesy ja lopussa meni vähän uskokin omaan tekemiseen. .

Ekalla jaksolla oli kaksi heikkoa sisäpeliä esittävää joukkuetta kentällä vaikkakin ekan jakson eka sisävuoro näytti pahasti muulta. Tuntui, että Hp ei vieläkään ole hereillä pelin alussa. Tahko rakensi kärjestä palottoman ajon mutta pystyi neljällä yrityksellä vain yhteen juoksuun. Kun HP sitten omalla sisävuorollaan teki kaksi juoksua niin katsomossa vähän huokaistiin että ollaanhan tässä mukana pelissä kuitenkin. Yllättävää oli, että loppujaksossa Tahko ei saanut juuri mitään aikaan ja suuressa roolissa siinä oli hP:n lukkari Hänki Hangasmaa ja lopun hoiti sitten liikkuvaa työtä tehnyt ulkokenttä. Oma sisäpeli ei kyllä ollut juurikaan Tahkoa parempaa mutta jaksovoitto ansaitusti..

Toisen jakson HP aloitti sisällä ja puristi Hangasmaan lyönnillä yhden juoksun kakkoskärjellä. Tahko torjuttiin tasoittavallaja kun toisen vuoron alussa HP teki pari lisää Tahkolla alkoi usko loppua. Lopullinen niitti oli Ode Mäkelän läpilyönti takaa keskeltä ykköstilanteessa. HP:n räpylä piti ja kun jotenkin saatiin puristettua juoksu tai useampi joka sisävuoroon niin toinen jakso ja koko otteöu ansaitusti Haminaan. Vastustaja oli tänään vain niin heikko ja HP kiistatta parempi.

Mutta jäi HP:kin kotiläksyjä. Ykköskärjen ykköstilanteen purku oli tänäänkin luokatonta. Heme ei vaan löytänyt ideaa siihen. Vähintään siihen pitäisi päästä että palo tulee ykköselle eikä kakkoselle. On varmaan turhauttavaa saada Mäkelä tai Kaartokallio kentälle mutta sitten eteenpäinvienti ei toimi. Ehkä Kartokallio pitäs ottaa tekemään ykkösvaihtoa jokerina ja jos Mäkelä ei pääse kentälle niin Heme kärjeksi ja sit Kaartokallio? Onneksi ei tartte itse keksiä ratkaisua.

Kotiuttajokerin pitäs olla terävänä heti alusta ja räpylävirheiden määrä pienemmäksi. Ei niitä tänään montaa tullut mutta juoksu annettiin ja vastustajaan verrattuna tosi vähän mutta silti.

Mutta oli paljon hyvääkin. Ykkösenä Hangasmaan peliesitys. Ainakin tätä vastustajaa vastaan toimi. Palkittiin avaimella mutta olisi voinut palkita ykköspalkinnolla koska siihenhän HP:n voitto tänään perustui - pitävään ulkopeliin jossa vastustajan lyöntipelin sotkemisella oli iso rooli.

Hyvää oli myös Juha Toikan ja Ode Mäkelän vire niin sisällä kuin ulkona vaikka Ode sen juoksun räpylästä antoikin. Mutta on ne lyönnit vain kuivia - kyllä Vesseli tietää.

Ja onhan hyvää tuo yleisömäärä. Sateinen ja kylmä päivä ja silti se reilu 1300 paikalla. Ei ollut lämmintä mutta onneksi ei satanut.

Viikon päästä sunnuntaina tulee rakas IPV kylään. Kaupunki tukee ottelua joten lippu maksaa vain vitosen jos kuuntelin kuulutusta oikein. Vähänkin keli sinnepäin ja tupa on täynnä ja paikalla kannattaa olla kolme varttia ennen. Välissä käydään ottamassa pesisoppia Vimpelissä.

Hyvä HP - vuoro, ottelu kerrallaan ja pisteet pitää nyhtää silloin kun niitä on tarjolla.

Sellasta.
 
Viestejä
11,878
Tulospalvelun mukaan oli poutaa ja kierroksen lämpimimmät olosuhteet + 18.

Poutaa oli, sade loppui jo kait puoli viisi, mut jos iltapäivän sataa niin kyl se vaikuttaa peliin lähtöön satunnaiselle katsojalle. Mitä lämpötilaan tulee niin KotkaRankki ei ole tänään iltapäivästä mitannut kertaakaan yli +12. Rankki on toki merellä mutta auton mittari näytti mennessä 13 ja lähtiessä 11. Tuulta oli sellaset 5..8 m/s keskituulena ja se tuli luoteesta eli Kirkkojärven yli.

voi olla että selostamon mittari näytti 18 mutta 13/14 on lähenpänä totuutta ja siihen tuuli päälle. Ei niin kylmää kuin JoMaa vastaan mutta kylmää oli. Jengillä oli pipoja ja rukkasia päällä katsomossa - vaikka Pelle Miljoona onkin haminalainen en usko fanituksen takia pipoa käytetyn. En tiedä kenen etu tuollaiset lämpötilailmoitukset ovat.

Mä käytän kesällä kun on yli +10C vapaa-ajalla lähes pelkästään shortseja mut tänään piti vetää shortsien päälle gore-texit.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11,878
Huomenna otetaan sitten HP:n taidoista mittaa Vimpelin Saarikentällä. Vastassa kauden vakuuttavasti aloittanut Vimpeli, jolla on vain puhtaita kolmen pisteen voittoja plakkarissa. Vedolle ottelu on vasta neljäs ja kun eka matsi oli jo huhtikuussa Espanjassa joukkueella on varmaan pelihaluja.

HP sitävastoin jo ottelu numero kuusi. Puli sanoi mielestäni instagrammissa, että kaikki otteluita lähdetään voittamaan ja näinhän sen pitää olla, realiteetti lienee, että jos pelataan hyvä ottelu niin pitää olla näin fanina tyytyväinen.

Sunnuntaina sitten Vallikentällä niin rakas IPV.
 
Viestejä
2,658
Tasaista vääntöähän tuo näyttäisi olevan. Vimpeli toki ei ihan parhaillaan pelaa, mutta vaikea nähdä enää ykköspesistasoista IPV:tä ennakkosuosikkina sunnuntaille.
 
Viestejä
554
Sitä tulin itsekkin tänne kirjoittamaan, että Haminan ulkopeli on paljon aktiivisempaa kuin Ipvn. No nyt näyttää repeävän.
 
Viestejä
3,531
Olipa nolo juoksu. Vedon Viimeinen lyöjä löi viimeisellään etenijän ollessa kakkosella kopparille, joka räpelsi ja sitten heitto vielä pomppasi lukkarin yli. Näitä näkee harvoin. Repeäminen alkoi siitä, kun Vedon juoksu 3-2 hyväksyttiin palon sijaan.
 
Viestejä
11,878
Siellä on näemmä numeroiden kaunistelukisa menossa. Taitaa takamatkaa olla liikaa vielä, mutta sunnuntain kannalta hyvä että saatiin onnistumisa loppuun.

Tai keskenhän tuo vielä on.
 
Viestejä
11,878
Pelkän pesisliven perusteella sanon, että hyväjätkät ,ei kannat luovuttaa ennenkuin peli on ohi. Sääli, että ei vaan kiri riittänyt.
 
Viestejä
208
Eniten harmittaa se, että hp antoin noin puolet juoksuista räpylästä. Ja olihan tuo lopetuskin aika nolo.
 
Viestejä
11,878
Osoittaahan se tiettyä eteläkymenlaaksolaista huumoria, että annetaan Vedolle 12 juoksua eteen ja sitten vasta ryhdytään yrittämään mutta onhan toi pikkasen raskas metodi.
 
Viestejä
918
No olipas matsi. Karmea määrä ihan divariinkin sopimattomia virheitä, ei saada maata pitkin tulevaa palloa kiinni, päästetään viimeinen lyöjä kotiuttamaan 2-pesältä kotiin maapallolla, heitellään mihin sattuu, kärkytään kolmoselta niin paljon että pussinpohjalyönnistä tehdään vielä kärpänen, yhden palon ajossa koppi etumiehelle jne. Ja silti vielä melko näennäisen tasaista. Siitä on vain kepeät 7v aikaa kun saarikentällä on vieras tehnyt 10 juoksua tai enemmin. Ja tänään sillä vielä hävisi jakson. Melkoista.

Olosuhteethan tuolla näytteli suurta roolia, Rajala ei tainnut nähdä yhtään palloa enään viimeisessä vuoroparissa ja sieltä takaahan nuo HP:nkin lyönnit meni läpi. Tavallaan aika ihmeellistä, molemmille joukkueille pitäisi olla aika tuttu tilanne. Silti näen että tuossa itse laji kärsii kun olosuhteet rupeaa olemaan se eniten vaikuttava tekijä. Pitäisi varmaan vaan pelata pilvipoudalla ettei ärsyttäisi (katsomossa)
 
Viestejä
11,878
Olosuhteet kuuluvat ulkolajeihin nimimerkillä Lappee Jukola yksi parhaista Jukolan viesteissä suunnistusmielessä missä olen ollut mukana. Tosin lukumäärä lähenee vasta kolmeakymmentä joten kyllähän tässä vielä ehtii.

Pelkästään tilastoja syynäämällä - kun oli taas työjuttuja niin en mistään seurannut - sama vaiva jatkuu, kärki pitäs saada toimimaan paremmin. Jos ulkopeli antaa mahdollisuuden viedä jakso pelissä niin sisäpelissä se vaan prkl pitäs sitten ottaa. Voi olla, että tänään ei edes ollut sitä mahdollisuutta, mutta kyllä kärjen onnistumisprosentti pitää saada ylemmäksi.

Yhtäkaikki hienoa, että sisäpeli vähän aukesi lopulta. Olkoon vaan aurinkoa tms mutta ainakin yritettiin loppuun asti eikä kumarrettu selässä olevaa nimeä ja rinnassa olevaa logoa.

Tuosta on hyvä ammentaa sunnuntain matsiin IPV:tä vastaan josta Tahkon tänään voittaessa Lipon tulikin taas astetta suurempi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös