Supervuoro Verkkolehti »

Alajärven Ankkurit 2019

Sisäpeli

Taitaa porukan nopeimmat olla muissa seuroissa 5-8 mitä kärkipään juokkueiden nopeuteen verrataan eli vain kumuri tai puhkaisu tuo miehiä kotiin
 

Tumppu

Pelaajasopimuksia kasassa yhdeksän. Pelinjohtajaksi ei kukaan ole lupautunut. Sillanpääkin menee Vimpeliin. Hyvin menee, mutta menköön!
 
Viestejä
77
Vs: Alajärven Ankkurit 2018

Sopimustilanne;

Aki Orava 2019
Sami Mikkolanaho 2019
Ville Väliaho 2018
Viljo Sillanpää 2018
Nestori Yli-Sissala 2018 + optio 2019
Antti Pukkinen 2018
Rami Mäkinen 2018
Valtteri Kleemola 2018 + optio 2019
Henri Heikkinen 2018 + optio 2019
Sasu Iivarinen 2018
Elmeri Koivusalmi 2019
Ville Keltikangas 2018+ optio 2019
Joonas Riihimäki 2019
Manu Haukkala 2018

pj. Ismo Ankkuri 2018


Vuosi takaperin joukkue oli jo kovasti kasassa. Nyt seuralta ei minkäänlaista ulostuloa ensi kauden joukkueen suhteen... Tilanne toki vähintäänkin haasteellinen avainpelaajien lähtemisen takia (Orava, Väliaho, Kleemola jne). Kun listalta poistaa jo julkaistut lähtijät ja jättää ne kellä sopimus (tai optio) ensi kaudesta on, ei listalle kovin montaa nimeä jää. Ja ketkä noistakaan oikeasti jatkaa, on täysi kysymysmerkki... Pelinjohtaja ja lukkari on pakko saada lukittua ja pian. Oisko sit Matin paluu kotikonnuille ja Keski-Petäjä lautaselle?

Sami Mikkolanaho 2019
Nestori Yli-Sissala 2018 + optio 2019
Henri Heikkinen 2018 + optio 2019
Elmeri Koivusalmi 2019
Ville Keltikangas 2018+ optio 2019
Joonas Riihimäki 2019
 
Viestejä
489
On kyllä kummallinen tilanne. Onko tilanne niin surkea, ettei ole mitään kerrottavaa vai halutaanko sitten kertoa koko joukkue kerralla? Joka tapauksessa amatöörimaista toimintaa niin joukkueen kokoamisessa kuin tiedottamisessa, ei kai se nyt yllätyksenä ole tullut että porukalla loppuu sopimukset ja Oravakin oli jo keväällä ilmoittanut lopettamisesta. Sellasenkin voi kysyä, että paljonko jaostossa on NYKYpesiksen tuntemusta...
 

Gandalf

Pitää olla todellinen patriootti, että lähtee pelinjohtajaksi tuohon porukkaan. Taustalta ammattimiehet (Kivipelto, Lassila jne) poissa, ja joukkue on mitä on. Toivotonta...
 
Viestejä
997
Ja näin. Viime kauden joukkueesta jo neljä parasta nostanut kytkintä tai lopettanut pelihommat.
 
Viestejä
55
Menneen kauden neljä johtavaa ukkoa on poissa vahvuudesta. Eihän tämä hyvältä vaikuta varsinkin kun tulopuolella ei ole yhtään mitään varmistettua.

Siltikään en ymmärrä miksi sarjapaikasta pitäisi luopua. Kuopan yli pitää mennä ja sen yli päästään paremmin kun pystytään tarjoamaan pelaajapolku ylimmälle sarjatasolle. Ykköspesisjoukkueeseen ei varmasti ole tulijoita. Superiin edes joitakin.

Uskon ja toivon että jaostolla on takataskussa uskottava pitkän tähtäimen suunnitelma jolla Ankkurit nostetaan lähivuosina uskottavaksi pudotuspelijoukkueeksi. Paljon riippuu kuka pelinjohtajaksi tulee ja millä sopimuksella. Matista kuiskutellaan.
 

Epäiliä

Kolmossaumalle; joukkueen valitsijoilta hyvää ja oikeaa toimintaa mitäpä sitä julkaisemaan yksittäisiä sopimuksia ,julkaisevat sitten kun koko joukkue on kasassa. Näin juuri pitääkin toimia.
Takatukka ole huoleti Matista ei edes kuiskutella eikä ole edes vaihtoehto. Matti luotsasi Ankkuri joukkueita 15 vuotta se kyllä riittää yhdelle miehelle. Arvostelematta mitenkään hänen onnistumisia.
 
Viestejä
437
Reilu kuukausi sitten esitin listan lähtevistä pelaajista. Sain aikalailla kuraa niskaan. Kuudesta neljä on nyt lähtenyt ja kaksi (ainakin) vielä lähtee. Edes huhuja ei toiseen suuntaan kuulu. Tässä kohdin ei enää voi sanoa "valot päälle", ne olisi pitänyt olla päällä jo kesäkuun alkupuolella, kun joukkueen hajoaminen oli tiedossa.
 
Viestejä
20
Ankkureiden ainut mahdollisuus tulevassa supersarjassa on ehkä vain ylivertainen haastajan paikka totaalisen haastajan paikalta, jossa ei niin sanottuja nimimiehiä vielä näkyisi ainuttakaan. Olisiko Ykköspesiksessä menestyneIden (parhaiden?) pelaajien saaminen rivistöön, joilla on hirvittävä halu ja näytön paikka sitä? Keitä ne pelaajat sitten olisivatkaan? Näiden oikeiden tyyppien kalastelussa onkin sitten aito ammattiapu tarpeen.
Kyllä totuus taitaa ihan oikeasti olla, että näistä viime kauden "jämistä", jotka nyt lähteneiden tilalle joukkeeseen ovat vielä jäämässä ei ole yhtäkään valovoimaista tyyppiä, jonka ympärille joukkuetta voisi alkaa rakentaa.
Mutta en olisi missään nimessä heittämässä kirvettä kaivoon eli luopumassa suosiolla monella tavalla seudulle arvokkaasta Superpesispaikasta. Se olisi suoraan sanoen typerää.
Joku Manse PP tyyppinen hurmos ja pesisbuumi pitäsi vain saada Kitrolle, jossa joukkue ja yleisö/fanit kohtaavat saman haasteen äärellä ja taistelevat vimmatusti tuikituntemattomasta kohti uutta tulemista. Maailma on täynnä ideoita, kun ne vain oivaltaa ja osaa sijoittaa oikeaan viitekehykseen.
 
Viestejä
489
Onko se nyt niin, että viime kauden porukasta on jäämässä Mikkolanaho, Yli-Sissala, Särkinen ja Heikkinen? On siinä kyllä täydentämistä. Ja vielä jos Iivarinen ei kelpaa pelinjohtajaksi niin on tuossa tekemistä.
 
Viestejä
997
Vuosien ajan alajärviset halusivat laittaa Matin vaihtoon. Nyt kun se sitten lopultakin toteutui, tulos on sen näköistä. Ankkurithan putosi Suomisarjaan 2000-luvun puolenvälin jälkeen, jolloin saivat Vaasalta armopalan ja paikan ykköspesikseen. Tuon jälkeen Iivarisen Matti otti joukkueen ohjat, ja johdatti seuran Superpesikseen saakka. Matti Iivarinen on se syy, miksi Ankkurit vielä kerran nousi maailmankartalle pesäpallossa. Mikäli joukkue nyt ensi kauden päätteeksi putoaa sarjasta, kuten pahasti tällä hetkellä näyttää, paluuta pääsarjatasolle voidaan joutua odottamaan melkoinen tovi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös