Tietovisa: Vapaaherrat

Kuva: SuperJymy Oy / Ehditkö kahdeksassa minuutissa kotiin vai näytetäänkö sinulle ruksia?

Kuva: SuperJymy Oy / Ehditkö kahdeksassa minuutissa kotiin vai näytetäänkö sinulle ruksia?

Mittelemme jälleen pesistietoamme Supervuoron viikoittaisissa visoissa, missä pääset kaivelemaan pesäpallomuistisi viimeisiäkin sopukoita. Pääsetkö vapaalla kentälle kuten nämä etenijämiehet vai kopsahtaako syöttö sittenkin laudalle?

Puolitoista viikkoa sitten haimme naisten Superpesiksen parhaita lyöjiä koko uransa osalta tämän hetken aktiivipelaajista. Voit yhä osallistua tuohon ja kahteen muuhun aiempaan visaan.

Lue myös: Tietovisa: Aktiivipelaajien lyöjäkuninkaat
Lue myös: Tietovisa: Kaikki 200 kärkilyönnin kauden pelaajat
Lue myös: Tietovisa: Aktiivipelaajien lyöjäkuningattaret

Artikkelin lopussa on tilastoja ja knoppeja edellisestä visasta, joten jos et halua tietää vastauksia, ei kannata jatkaa lukemista tässä olevan varsinaisen visan jälkeen.

Yhteensä osallistujia kolmeen ensimmäiseen visaamme on ollut huimat yli 4400.

Tällä viikolla vuorossa on visa viiden viimeisen kauden ”vapaaherroista”. Sinulla on kahdeksan minuuttia aikaa listata 15 eniten miesten Superpesiksessä vapaataipaleilla kentälle päässyttä pelaaja noiden viiden kauden ajalta. Tilasto kattaa vain runkosarjan ja sisältää tämän kesän.

Kello alkaa raksuttaa, kun aloitat visailun painiketta klikkaamalla Play Quiz. Oikein tiedetty nimi napsahtaa listalle omalle kohdalleen, kun kirjoitat hänen nimensä. Vastaukseksi riittää pelkkä sukunimi. Jos nimi ei automaattisesti mene listalle, on arvauksesi väärin.

Saatko kaikki 15 nimeä kaivettua esille? Kärkimiehiä kannattaa muistella yhtä nopeasti kuin nämä vapaaherrat juoksevat kennoihin pesävälejä – kello raksuttaa koko ajan. Oletko kenties niin huima pesismaestro, että saat 15 täyteen ennätysajassa?

Jos viimeiset nimet eivät millään tule mieleesi, voit jättää leikin kesken klikkaamalla Give Up laskurikellon vierestä, jolloin loput oikeat vastaukset paljastetaan sinulle. Jos visa ei näy sivulla alla, voit osallistua siihen myös täällä.

Kilpailuhenkisemmät haluavat tietysti kisata kavereitaan vastaan, joten laitathan visan jakoon – sitten nähdään kuka on kovin tietäjä ja saa leuhkimisoikeudet.

Tuloksesi voit jakaa foorumimme visailuketjussa, Facebook-sivuillamme tai X:ssä.

Viime viikon tietovisassa helpoin tiedettävä oli Lapuan Virkiän Janette Lepistö. Sairastelujensa jälkeen pelikentille juuri ajoissa pudotuspeleihin palanneen lyöjätykin listalleen sai peräti 95 % vastanneista.

Seuraavaksi helpoimmat visavastaukset olivat tuttuja kärkiseurojen kokeneita huippupelaajia, kun yli 80 % muisti Aino-Kaisa Mantereen (86,9 %), Virpi Hukan (86,4 %), Siri Eskolan (83,8 %) ja Emilia Linnan (80,8 %).

Vaikein vastaus 15 naisen listalta taas oli Seinäjoen Maila-Jussien Tiia Valtanen, jonka tiesi vain 28,8 %. Muita haastavia muistettavia olivat Iina Valkeejärvi (39,3 %) ja Eveliina Kesti (39,8 %).

Kaikki 15 vastausta oikein sai vain 7,6 % visaan osallistuneista. Puolestaan 13-14 oikeaa nimeä sai 19,8 % vastaajista ja 11-12 tulokseen pääsi 16,9 %. Näin ollen siis noilla luvuilla olit paremman puolikkaan joukossa.

Keskimääräinen oikeiden vastausten prosentti taas oli 61.

Lue myös: Tietovisa: Aktiivipelaajien lyöjäkuninkaat
Lue myös: Tietovisa: Kaikki 200 kärkilyönnin kauden pelaajat
Lue myös: Tietovisa: Aktiivipelaajien lyöjäkuningattaret