Tietovisa: Kaikki 200 kärkilyönnin kauden pelaajat

Kuva: Joona-Pekka Hirvonen / Tällä viikolla artikkelikuva ei anna vinkkejä, sillä Juho Hacklinin paras kärkilyöntikausi tuotti "vain" 191 osumaa.

Kuva: Joona-Pekka Hirvonen / Tällä viikolla artikkelikuva ei anna vinkkejä, sillä Juho Hacklinin paras kärkilyöntikausi tuotti ”vain” 191 osumaa.

Mittelemme jälleen pesistietoamme Supervuoron viikoittaisissa visoissa, missä pääset kaivelemaan pesäpallomuistisi viimeisiäkin sopukoita. Viime viikolla aloitimme hakemalla miesten Superpesiksen parhaita lyöjiä koko uransa osalta tämän hetken aktiivipelaajista.

Tuolloin piti listata 20 eniten juoksuja koko Superpesis-urallaan lyönyttä pelaajaa tällä kaudella miesten Superpesistä pelanneiden joukosta. Voit yhä osallistua tuohonkin visaan. Artikkelin lopussa on tilastoja ja knoppeja viime viikon visasta, joten jos et halua tietää vastauksia, ei kannata jatkaa lukemista tässä olevan varsinaisen visan jälkeen.

Viime viikolla osallistujia oli huimat yli 2000.

Lue myös: Tietovisa: Aktiivipelaajien lyöjäkuninkaat

Toisena tietovisana vuorossa on miesten Superpesiksen historian kaikki pelaajat, jotka ovat urallaan vähintään kertaalleen saaneet runkosarjakauden aikana 200 kärkilyöntiä kasaan.

Sinulla on kymmenen minuuttia aikaa listata nämä 25 pelaajaa. Tilasto koskee vain kausia runkosarjan osalta. Koska visa on vielä selvästi viime viikon vastaavaa haastavampi, saat vinkkinä jokaisen nimen kohdalle sen joukkueen ja kauden, missä ja milloin pelaaja 200 kärkilyöntiänsä sai täyteen.

Jos pelaaja on urallaan saanut useammankin 200 kärkkärin kauden, on hän listalla vain kertaalleen. Tässä visassa tiedoksi riittää myös pelkkä sukunimi toisin kuin viime viikon lyöntisankareita haettaessa.

Kello alkaa raksuttaa, kun aloitat visailun painiketta klikkaamalla Play Quiz. Oikein tiedetty nimi napsahtaa listalle omalle kohdalleen, kun kirjoitat hänen nimensä. Jos nimi ei automaattisesti mene listalle, on arvauksesi väärin.

Saako joku jopa kaikki 25 nimeä kaivettua esille? Tällä kertaa vaikeusaste on selvästi korkeampi, joten jo 20 nimeä oikein saaminen on varmasti kova suoritus.

Jos viimeiset nimet eivät millään tule mieleesi, voit jättää leikin kesken klikkaamalla Give Up laskurikellon vierestä, jolloin loput oikeat vastaukset paljastetaan sinulle. Jos visa ei näy sivulla alla, voit osallistua siihen myös täällä.

Kilpailuhenkisemmät haluavat tietysti kisata kavereitaan vastaan, joten laitathan visan jakoon – sitten nähdään kuka on kovin tietäjä ja saa leuhkimisoikeudet.

Tuloksesi voit jakaa foorumimme visailuketjussa, Facebook-sivuillamme tai Twitterissä.

Naisten Superpesiksen historiassa on myös nähty kaksi 200 kärkilyönnin kautta. Ensimmäisestä näistä vastasi vuonna 1991 Ikaalisten Tarmon Päivi Ikola, joka yhä pitää ennätystä hallussaan 218 kärkilyönnillään. Toinen rajan ylittäjä on Jyväskylän Kirin Hanna Airaksinen, joka kaudella 1996 sai kasaan 201 kärkilyöntiä.

Nämä ennätyslukemat syntyivät molemmat myös selvästi pienemmällä ottelumäärällä kuin valtaosa miesten lukemista, sillä Ikola pelasi omana kautenaan vain 22 ottelua ja Airaksinen 24 ottelua. Urallaan huimat 1670 kärkilyöntiä kerryttänyt Ikola löi ennätyskesänään siis uskomattomat 9,9 kärkkäriä per ottelu.

Viime viikon tietovisassa helpoin tiedettävä oli Sotkamon Jymyn Roope Korhonen, joka tämän viikon perjantaina ohitti 2000 lyödyn juoksun rajan. Peräti 98,6 % visaan osallistuneista osasi sijoittaa Korhosen listalle. Mikä toki herättää kysymyksen: keitä olivat ne 1,4 %, jotka eivät Roopea listalleen saaneet?

Seuraavaksi helpoimmat visavastaukset olivat Juha Niemi (92,5 %), Jukka-Pekka Vainionpää (92,4 %), Janne Mäkelä (91,3 %) ja Juha Korhonen (89,8 %).

Vaikein vastaus 20 miehen listalta taas oli Imatran Pallo-Veikkoihin ja Superpesikseen kesken kauden paluun tehnyt Toni Laakso, jonka listalle osasi laittaa 40,2 % vastaajista. Monella ei varmaan Laakson nimi ollut kielen päällä, kun hän oli tällä kaudella ehtinyt pelata vasta viisi ottelua ennen viime sunnuntain tietovisaa.

Muita haastavia tiedettäviä olivat Lauri Rönkkö (54,8 %), Marko Pelkonen (54 %) ja Teemu Nikkanen (48,6 %).

Kaikki 20 vastausta oikein sain 10,3 % visaan osallistuneista. Puolestaan 18-19 oikeaa nimeä sai 23,2 % vastaajista, 16-17 tulokseen pääsi 18,7 % ja vielä 14,3 % sai lopputulokseksi 14-15 oikeaa vastausta. Näin ollen siis kaksi kolmasosaa vastanneista sai vähintään tuon 14 nimeä omalle listalleen.