Tietovisa: Aktiivipelaajien lyöjäkuningattaret

Kuva: Topi-Aleksi Lohiranta / Susanna Puisto olisi tietysti helppo vastaus, mutta hakusessa ovat aktiivipelaajat tällä kertaa.

Kuva: Topi-Aleksi Lohiranta / Susanna Puisto olisi tietysti helppo vastaus, mutta hakusessa ovat aktiivipelaajat tällä kertaa.

Mittelemme jälleen pesistietoamme Supervuoron viikoittaisissa visoissa, missä pääset kaivelemaan pesäpallomuistisi viimeisiäkin sopukoita.

Edellisillä viikoilla haimme miesten Superpesiksen parhaita lyöjiä koko uransa osalta tämän hetken aktiivipelaajista ja historian kaikkia pelaajia, jotka ovat urallaan vähintään kertaalleen saaneet runkosarjakauden aikana 200 kärkilyöntiä kasaan. Voit yhä osallistua näihinkin visoihin.

Lue myös: Tietovisa: Aktiivipelaajien lyöjäkuninkaat
Lue myös: Tietovisa: Kaikki 200 kärkilyönnin kauden pelaajat

Artikkelin lopussa on tilastoja ja knoppeja viime viikon visasta, joten jos et halua tietää vastauksia, ei kannata jatkaa lukemista tässä olevan varsinaisen visan jälkeen.

Yhteensä osallistujia kahteen ensimmäiseen visaamme on ollut huimat yli 3600.

Tällä viikolla vuorossa on visa tämän hetken naisten Superpesiksen parhaista lyöjistä. Sinulla on kahdeksan minuuttia aikaa listata 15 eniten juoksuja koko Superpesis-urallaan lyönyttä pelaajaa tällä kaudella naisten Superpesistä pelanneiden joukosta. Lyötyjen tilastoon on laskettu niin runkosarjan kuin myös pudotuspelien lyödyt juoksut.

Kello alkaa raksuttaa, kun aloitat visailun painiketta klikkaamalla Play Quiz. Oikein tiedetty nimi napsahtaa listalle omalle kohdalleen, kun kirjoitat hänen nimensä. Vastaukseksi riittää pelkkä sukunimi. Jos nimi ei automaattisesti mene listalle, on arvauksesi väärin.

Saatko kaikki 15 nimeä kaivettua esille? Listan kärki saattaa tuntua helpolta, mutta sitten tietämyksen rajoja aloitetaankin mitata nopeasti – ja kello raksuttaa koko ajan. Vai oletko kenties niin huima pesismaestro, että saat 15 täyteen ennätysajassa?

Jos viimeiset nimet eivät millään tule mieleesi, voit jättää leikin kesken klikkaamalla Give Up laskurikellon vierestä, jolloin loput oikeat vastaukset paljastetaan sinulle. Jos visa ei näy sivulla alla, voit osallistua siihen myös täällä.

Kilpailuhenkisemmät haluavat tietysti kisata kavereitaan vastaan, joten laitathan visan jakoon – sitten nähdään kuka on kovin tietäjä ja saa leuhkimisoikeudet.

Tuloksesi voit jakaa foorumimme visailuketjussa, Facebook-sivuillamme tai Twitterissä.

Viime viikon tietovisassa helpoin tiedettävä oli jälleen Korhonen, tosin tällä kertaa Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen. ”Kore” oli ainoa nimi, jonka listalleen sai yli 80 % vastanneista (82,1 %).

Seuraavaksi helpoimmat visavastaukset olivat kaikki aktiivipelaajia (tai pelinjohtaja), kun yli 70 % tiedossa olivat Sami Haapakoski (78,8 %), Henri Puputti (77,8 %) ja Jani Komulainen (71,6 %). Kaikkien aikojen parhaan kärkilyöntikauden (268 kärkkäriä) iskenyt Kari Hakkarainen tuli listalle 66,2 %:lla vastaajista.

Vaikein vastaus 25 miehen listalta taas oli Seinäjoen Maila-Jussien mies Jari Tyynelä, jonka tiesi vain 19,7 %. Muita haastavia muistettavia olivat Tommi Murto (22,3 %) ja Riku Kytösalmi (25,2 %).

Kaikki 25 vastausta oikein sai vain 3,4 % visaan osallistuneista. Puolestaan 22-24 oikeaa nimeä sai 4,3 % vastaajista ja 19-21 tulokseen pääsi 7,4 %. Näin ollen siis harvat tietäjät (15,1 %) saivat vähintään tuon 19 nimeä omalle listalleen.

Keskimääräinen oikeiden vastausten prosentti taas oli 48, joten jo tietämällä yli puolet olit keskiarvoa parempi.