Supervuoro

Välieräsarja 2018 - MansePP - Puijon Pesis

#1
Tässä ketjussa voi spekuloida ja seurata sarjan etenemistä.

Välieräsarjan otteluohjelma:

Ke 15.8. MansePP-PuPe 0-2 (2-4, 2-5)
La 18.8. PuPe-MansePP 2-0 (6-2, 4-3)
Su 19.8. MansePP-PuPe 2-0 (2-0, 6-2)
Ti 21.8. PuPe-MansePP (tarvittaessa)
To 23.8. MansePP-PuPe (tarvittaessa)

Joukkueiden keskinäiset 2018:

30.5. PuPe - MansePP 0 - 2 (1 - 7, 2 - 3)
11.8. MansePP - PuPe 1 - 0 (6 - 5, 4 - 4)


Joukkueiden parhaat eri tilastoissa:
(3 parasta kummastakin, alussa sijoitus koko sarjassa)

Lyöjätilasto

2. Jarkko Paloniemi Tampere 22 4 + 78 = 82
4. Ville Hotakainen Tampere 22 2 + 59 = 61
5. Tommi Nissinen Kuopio 21 1 + 45 = 46
9. Teemu Nivala Kuopio 16 1 + 39 = 40
15. Saku Suurnäkki Tampere 22 4 + 27 = 31
31. Lassi Vuorela Kuopio 15 1 + 20 = 21

Etenijätilasto

2. Roope Reinikka Tampere 22 49
6. Severi Piispanen Tampere 22 42
8. Timo Torppa Tampere 19 41
12. Antti Rinnevuori Kuopio 22 34
21. Niko Asunmaa Kuopio 21 25
28. Waltteri Hämäläinen Kuopio 20 21

Kärkilyöntitilasto

2. Roope Reinikka Tampere 22 134 ( 9- 98- 22- 5 )
5. Ville Hotakainen Tampere 22 122 ( 7- 10- 44- 61 )
9. Antti Rinnevuori Kuopio 22 120 ( 34- 64- 20- 2 )
12. Jarkko Paloniemi Tampere 22 117 ( 0- 11- 24- 82 )
38. Waltteri Hämäläinen Kuopio 20 81 ( 13- 26- 23- 19 )
40. Tommi Nissinen Kuopio 21 80 ( 0- 7- 27- 46 )


Toivottavasti runsas, mutta asiallinen keskustelu auki tämän viestin myötä.
 
Viimeksi muokattu:
#7
Täytyy sanoa, että PuPe ei pelannut tänään kovinkaan vakuuttavasti sisällä tai ulkona, mutta riittävän hyvin voittaakseen tämän päivän Mansen. Uskoisin, että PuPe pystyy parantamaan jatkossa otteitaan, joten Mansen pitää todella paljon parantaan otteitaan, jotta voittaa seuraavan pelin vieraissa. PuPen ulkokenttä vaikutti epävarmalta, mutta Manse ei pystynyt sitä kunnolla haastamaan. Kotiutusyritykset päätyivät useasti viimeisen lyönnin laittomaan. PuPen ensimmäisen jakson neljästä juoksusta kolme tuli harhaheitoilla, joten Mansen ulkopelikin oli tänään todella heikkoa.
 
#8
Nyt saa Manse potkia itseään. Ensimmäinen jakso hassattiin harhaheittoihin ja surkeisiin kotiutusyrityksiin. Toinen jakso alkoi avausvuorossa vielä lupaavasti, mutta meni siitä sitten alamäkeä. Kun mentiin neljännen loppuun juoksu edellä, ei oikein ollut sellaista tuntumaa, että Manse millään nollaa siinä sisävuorossa saisi pidettyä. Ja niinhän siinä kävi, sieltä se yksi pinna tuli ja kun ketään ei kiinnostanut palloa hakea, niin pajatso tyhjäksi ilmaiseksi.

Virrolla oli heti avaussyötöstä lähtien ongelmia syöttötuomarin kanssa. Avausulkovuoron jälkeen kakkospelinjohtaja sai pitää jo rinnuksista kiinni, jotta ei rynnännyt tuomariin kiinni ja sananvaihto ei tainnut olla kovin herrasmiesmäistä. Sama vanha syöttöliikevirhe siellä oli taas, tai tulkinta siitä virheestä.

Kakkospesän polttotuomiot olivat toisen jakson lopulla vähän satunnaisia, tuntuivat menevän arvalla, mutta eivät ne kyllä peliä ratkaisseet.

Mansen kotiuttajat aivan jäässä. Aina ei onnistu, mutta kovin hyvää saumaa ei itselleen anna, jos pamauttelee peräkkäin kolme lyöntiänsä 20 metriä laittomiksi jokaisen.
 
Viestejä
210
#9
Manse jatkoi samaa linjaa kuin runkosarjan lopussa. Näillä otteilla on turha haaveillakaan noususta. Sisäpeli on jäässä eikä ulkopelissäkään ole juuri kehumista. Kumpikin jakso pupellettiin vielä lahjaksi. Ensimmäinen heittelemällä ja toisenkin voittojuoksun tuoja oli palamassa ilman huonoa kiinniottoa kakkosselle. Palottomassa ajossa mätkittiin vissiin seitsemän peräkkäistä laitonta. Viimeisessä ulkovuorossa Hakalan Atelle tuli sadasosasekunnin ratkaisu ottaakko koppi kun kärki on ykkösellä ja kakkonen löi viimeisellä laittoman jonka olisi saanut kopiksi. Jälkikäteen voi jossitella, että nyt tuli valittua väärin.

Kulmalan ratkaisutkin olivat välillä ihan käsittämättömiä. Etenijäjokeri kopittaa itsensä toisella lyönnillä kun palottomassa tilanteessa on enää muutama lyöjä jäljellä ja kärki on jo ohitettu? Syöttötuomarin matalan linja tuli tänään arpakuutiosta, tosin Virto taisi sen verran lämmetä että otti tarkoituksella matalillaan mittaa syöttötuomarista.
 
#10
Saa nähdä, mitkä on voimasuhteet huomenna. Raporttien perusteella Tampere ei voi ainakaan huonommin pelata ja Kuopiollakin on rajusti parannettavaa.

Kiitokset noista ylläolevista viesteistä. Mitä useamman silmäparin näkemykset saa tietoon, niin sitä tarkemman kokonaiskuvan saa niitä ynnäilemällä. Ei ole varmuutta, pääsenkö huomenna paikan päälle, mutta jos pääsen, niin voin jokusen sanan tapahtumasta kertoa.

Jos nämä jotakuta kiinnostaa, niin PuPen raportti pelistä löytyy tästä. Lahtinen tuntui onnistuneen lautasen äärellä.
 
#14
Onhan Manse monena vuonna hukannut hienot mahdollisuutensa, mutta nyt näyttää kyllä aivan täydelliseltä sulamiselta. Kaksi matsia oltu (ilmeisesti) ihan täysiä vastaantulijoita. Vaikka jotenkin huomenna Manse Kaupissa voiton saisikin, pitäisi vielä kaivaa vieraista voitto - ja näiden kahden pelin valossa tuntuu lähes mahdottomalta.
 
#17
Niin, pitkäänhän tässä ei tarvitse kolmatta ottelua odotella, kun 18,5 tunnin päästä jo pelataan Tampereella. Mielenkiintoinen ottelu tulee. Alkaako Manse puristamaan, kun on veitsi kurkulla? Ja toisaalta, saako PuPe säilytettyä rentouden, kun pitäisi laittaa sarja katki?
 
#18
Pitää ihmetellä joitain juttuja näin tilastojen valossa. Kärki ei toimi lainkaan ja silti Torpalla ykköset hihassa. Sen sijaan Peltoniemi taas 6/6. Lisäksi Ammesmäki aivan kuutamolla ja silti kokoonpanossa. Miksi?

Kulmala, kun luet tätä niin tee näin: Torppa kutoseksi, Peltoniemi ykköseksi, Ammesmäki poppariosastolle, Ilkko jokeriksi ja Aalto mukaan kokoonpanoon.
 
Viestejä
152
#19
Kyllä minäkin laittaisin ennemmin Aallon tuohon Ammesmäen tilalle ihan jo tuon viime pelin kotiutustilastojen perusteella. Muuten aika vaikea arvioida, että mikä meni pieleen, kun en ollut paikalla ja Vimeosta ei enää vissiinkään näe näitä.
Kyllä tuo Lahtinen taitaa torpedoida aika lailla tuota Mansen sisäpeliä, kun tilannemäärät sisällä olleet aika pieniä viime peleissä.
 
Viimeksi muokattu:
#20
Luokaantumisista en ulkopuolisena osaa sanoa mitään, mutta muutamista mahdollisista loukkaantumisista huolimatta tuolla materiaalilla Superpesis karsinnan ulkopuolelle jääminen olisi kyllä iso pettymys. Etenkin kun viime vuonna jäätiin niiden ulkopuolelle ennakolta myös kovalla materiaalilla.

Mistä tämä romahtaminen tärkeiden pelien alkaessa mahtaa johtua? Onko syy pelaajien sijaan siinä miten peliä pelataan, eli pelinjohdossa? Vai kenties henkisellä puolella? Onko paine nostaa Tamperelainen miesten pesäpallojoukkue pääsarjaan monille liikaa?

Jos Manse tästä vielä itsensä jatkoo selvittää (voittaa kolme seuraavaa peliä), niin sitten henki voi olla kova ja tuleva Superpesis vastustaja kovilla. Tällä hetkellä ei vaan meinaa usko riittää kolmeen peräkkäiseen voittoon Kuopiosta, vaikka kuinka haluaisi.
 
Ylös