Supervuoro Verkkolehti »

Pesiksen ulkopelaajien tilastoinnit?

Viestejä
164
Nyt kai lupailtiin myös Pesäpalloliiton taholta vastaavia tilastoja, mutta kokeilen nyt tämän kauden Roihuttarien peleissä palotilastointia.

Tämänpäiväisessä Roihuttaret-Pesä-Ysit harkkapelissä näytti tältä:

24 paloa jakautuivat näin:

Pelaajatykköspalokakkospalokolmospalokotipalo
Höglund CH0
Reiman0
Kentala11
Höglund CA235
Mäkelä213
Palola SA213
Palola TI123
Kallio0
Hannuniemi1124
Kuusisto0
Väliheikki0
Korhonen0
Harinen0
Markkanen0
Keränen0
Sisäpelivirhe55
1192224

Peli oli varsin epätasainen, eivätkä Pesä-Ysit oikein päässeet yrittämään kotiutuksia. Jakauma 11 ykköspesälle, 9 kakkospesälle, 2 kolmoselle ja 2 kotiin kertoo tästä aika paljon.

Merkkasin sisäpelivirheiksi 5 paloa, jotka voisi toki myös merkata lukkari Hannuniemelle, mutta minusta on selkeämpää jos viimeisen laittomat menevät lyöjälle.

Kun etupesäpalot korostuivat, korostuivat palontekijöinä myös etukenttä. etulukija Höglund, lukkari Hannuniemi, ykkösvahti (etutilanteessa) Tilda Palola ja sieppari Salli Palola vastasivat isosta osasta paloja. Kolme paloa myös takalukijana pelanneella Vilma Mäkelällä (takatilanteessa kolmospolttaja).

Mäkelän ja Kentalan poltot kotipesään olivat kotiutustilanteen painepalloja ja siksikin arvokkaita paloja.

Koska kyseessä oli harjoitusottelu on listassa enemmän kuin 12 pelaaja. Viimeiset viisi olivat jokereina/vaihdossa, eli heillä ei palon paikkoja ollutkaan.

Minusta nämä ovat kaikki aika yllätyksettömiä tuloksia, mutta jännä nähäd miten palojen pesäjakauma muuttuu kun vastassa on kovempia joukkueita.
 
Viestejä
164
Tein kaudella 2023 tilastoja Roihuttarien tekemistä paloista. Kaksi ottelua jäi näkemättä ja kahdesta Kekiä vastaan pelatustakarsintaottelusta hukkui muistiinpanot, eli ihan kaikki pelit eivät ole mukana. Kun otteluita on kuitenkin yli kaksikymmentä, saa näistä kuitenkin pohjaa sille miten polttamisia voisi tilastoida ja miten tilastoja voisi tulkita. Tulkinnassa hankalinta on se, että vertailevia tilastoja muista joukkueista ei ole.

Tähän on tilastoitu palontekijäksi ulkopelaaja, joka on ottanut lyönnin kiinni ja polttanut jollekin pesälle. Viimeisin laittomat on tilastoitu sisäpelivirheiksi (eli lyöjälle), kun taas viimeisen hudit on merkitty lukkarille paloiksi sikäli kun lukkari on tehnyt niistä palon. Niissä harvinaisissa tilanteissa joissa on tullut läpilyönti ja pallon on ensimmäisen hakenut koppari ja sitten taittoheiton kautta on tullut palo kotiin, on palo merkitty kopparille. Nämä ovat sen verran harvinaisia, että niillä ei ole kovinkaan paljon merkitystä. Halusin vain pitää kiinni periaatteesta, että pallon kiinniottaja on palontekijä.

Periaatteet ovat siis samansuuntaiset, kun tässä Vimpelin miesten pelien palotilastoinnissa. Suurin ero on kuitenkin siinä, miten viimeisen lyönnin laittomat tilastoidaan. Kauden 2021 ulkopeli, pudotuspelit ja koko kausi

Tässä ei olla myöskään tilastoitu ulkopelivirheitä tai polttoheiton kiinniottajaa, mutta sen sijaan on kirjattu mille pesälle palo on tehty.

Palot eivät mittaa ulkopelaajien hyvyyttä suoraan, vaan riippuvat todella paljon siitä miten kutakin pelaaja vastaan on pelattu, mutta ovat kuitenkin jonkinlainen signaali.
WdQeTF1sGLKYaSEPAhg7gbvDiPb3R7ksvUZ_N68TBZJ5vZa_TrMDcBTj_0xCtqk2Mb59nmGNZvDTO2HXqLmijxgTgm9EbYOAovwSvTXiIzyaRj-DHlKXjh6MOaON8iosRRebFg0LGu5InRzh2CymQPM


Eniten paloja per peli teivät lukkarit Hannuniemi (3,6 paloa/peli) ja Keränen (3,8 paloa /peri). Keränen pelasi vain kuusi peliä, joista JoMaa vastaan pelatussa pelissä hän teki kauden 23 palosta 11, eli melkein puolet. Tämä 11 palon peli onkin koko joukkueen kovin suoritus. En muista peliä kovinkaan tarkkaan, mutta siinä osui kohdilleen aika monta taktista väärää ja lisäksi JoMan lyöjät löivät aika monta viimeisen hutia. Hyvä peli Keräseltä, mutta myös hyvin poikkeuksellinen peli. Lopun viiden pelin palokeskiarvo on 2,4.

On loogista, että lukkarit ovat palojentekotilastossakorkealla. Näin on kanssa yllälinkatuissa tilastoissa, jotka koskevat vuoden 2021 Vimpeliä.

Ei ollenkaan yllättävästi palotilastojen kärjessä seuraavina ovat Tilda Palola (3,5 paloa/peli) ja Camilla Höglund (3,2 paloa/peli). He olivat joukkueen johtavia ulkopelaajia, mutta pelasivat myös rooleissa joissa paloja tulee paljon. Heidän jälkeensä listalla ovat Erika Väliheikki (2,7 paloa/peli) ja Salli Palola (2,5 paloa/peli). Erika Väliheikki on tässä mielessä kiinnostava pelaaja, että hän pelasi aika monessa eri roolissa kauden aikana. Hän paikkasi loussa Camilla Höglundia, mutta pelasi myös takalukijana ja joskus kulmapelaajana. Pelien perusteella Väliheikki kehittyi melko paljon ulkopelaajana kauden aikana. Paloja ja vastuuta tuli loppukaudesta enemmän kuin alkukaudesta.

Roihuttarilla on ylipäänsä ollut vaikeuksia ykkös- ja kakkostilanteen puolustamisessa (mikä selviää myös tulospalvelun joukkueiden ulkopelitilastoista). Tilda Palolaa on kiinnostava tarkastella tästä näkökulmasta. Hänen paloistaan suurin osa tuli kotipesään (1,44 paloa/peli), mikä oli hieman yllättävää ottaen huomioon Palolan pelaavan ykkösvahtina etutilanteissa. Palot ykköselle (0,56 paloa/peli), kakkoselle (0,72 paloa/peli) ja kolmoselle (0,76 paloa/peli) ovat ehkä vähemmän kuin mitä minä odotin. Toisaalta jos lasketaan koko joukkueen palot näille pesille vastaa Palola kovin yksittäinen polttaja sekä kakkoselle (20 prosenttia kaikista paloista kakkoselle) että kolmoselle (24 prosenttia kaikista paloista kolmoselle). Ykköspaloissa lukkarit ovat tehokkaimpia, kun taas kotipaloisa Camilla Höglund on tappavin (22 prosenttia kotipaloista per peli).

Itse mietin josko Tilda ja Salli Palolan palolan palot takapesille olisivat kovempia niissä peleissä, joissa Keränen pelasi lukkarina. Hypoteesini oli yksinkertaisesti, että Keräsen Hannuniemeä kovempi heittokäsi antaisi enemmän aikaa Paloloille polttamiseen. Kuuden pelin perusteella ero ei kuitenkaan ole suuri. Pelejä pitäisi olla enemmän, että tästä voisi yrittää sanoa jotain.

Tavallaan sisäpeli määrittää sen, voiko joku pelaaja loistaa ulkokentällä. Tilda Palolan paras peli palojen valossa oli Seinäjokea vastaan 14.5. Kahdeksasta palosta viisi oli kotipesään ja ne tulivat melkein poikkeuksetta ajolähtöjen kakkospolttajalle lyödyistä säilytyslyönneistä. Koska Palola on ulottuva ja kovakätinen pelaaja, on hän parhaimmillaan juuri näissä. On selvää, että vastustajat eivät loppukaudesta yrittäneet tätä yhtä paljon.

j30wni36lD13ElXnl81cDWyp-rVtkCvTW9Kr9O-BX1aBSGJavJ45DhTnq05nfu2Wq13rFNVM1GHZr5WZvpmSaXnAw2gJrPSKr1z83luAUyAcpZOxHbILgUGixTfpizeP1OLCnXoROSPfXA3aCYxeGYI


Roihuttarissa hämmentävän suuri osa paloista menee lukkarille, ykkösvahdille, kakkospolttajalle ja siepparille. Tämä ei varmaankaan ole poikkeuksellista, mutta tuntuma on, että muissa joukkueissa kulmapelaajilla ja takalukijalla voi olla kovemmat luvut kuin mitä Roihuttarissa on.

Näitä lukuja voi varmasti analysoida tarkemminkin, mutta on selvää, että ne kaipaavat jonkinlaista suhteuttamista. Osin pitäisi voida suhteuttaa määriin, eli kuinka usein paloja tulee suhteessa polttoyrityksiin tai lyönteihin jotka haastavat tiettyä pelaajaa. Ja tämän lisäksi pitäisi voida suhteuttaa toisiin vastaavalla paikalla pelaaviin pelaajiin. Molemmat ovat ratkaistavissa tekemällä otteluseurantaan yksi kirjaus lisää: jokaisen lyönnin kiinniottaja.

Nyt on niin, että tulospalvelussa voi seurata jokaista lyöntiä ja jokaisen etenijän liikehdintää. Tulospalveluun on myös kirjattu kaikki etenemiset, haavat ja palot. Minulle ei ole ihan selvää miten kirjaukset tehdään ja missä muodossa esimerkiksi lyönnin suunta on kirjattu dataan, mutta siellä on jonkinlainen tieto. Jos jokaiselle lyönnille kirjataan myös kiinniottaja, saadaan siis datasta ulos se kuka on ottanut kiinni ja onko sen jälkeen tullut palo, haava, ehtiminen tai ei mitään. Tällöin saadaan ulos myös tieto siitä kuinka usein esim. Tilda Palola ottaa pallon kiinni ja millä prosentilla hän tekee palon ykköstilanteessa. Tämä ei kata aivan kaikkia tilanteita, mutta kuitenkin suurinta osaa.

Ymmärrän, että tällainen kirjaaminen vaatii resursseja, mutta kyse ei ole ällistyttävän suuresta muutoksesta tulospalvelun pitämiseen. Tällainen kirjaaminen toisi myös sisäpelitilastointiin uutta. Saadaanhan silloin tietoa myös siitä kenelle kukin pelaaja lyö eri tilanteissa.
 
Viestejä
164
Ja vielä tl;dr
  • Palotilastot eivät kerro kaikkea ulkopelaamisesta, mutta niistä voi tulkita jotain
  • Tilastot vahvistavat usein sellaista mitä jo tiedetään. Hyvä, että saadaan vahvistuksia
  • Vaatii duunia, mutta ei ole mitenkään mahdotonta tilastoida ulkopelisuorituksia hieman tarkemmin niin, että saadaan myös suoritusprosentteja.
  • Jos olisin Roihuttarien taustajoukoissa miettisin tämän pohjalta miten ykköstilannetta vastaan voitaisiin pelata tehokkaammin koko joukkueella (epäilemättä tätä on tehtykin koko kauden ajan).
 
Viestejä
1,477
Täytyy sanoa, että pelkkä palojen tilastointi nykyään, kun ulkopelaajat vaihtelevat paikkoja jatkuvasti, ei ole ihan helppo homma. Veikkaan, että varsinkin vierasjoukkueen osalta tilastoihin tulisi ihan merkittävä määrä virheitä varsinkin jos esim linjassa olisi ulkomuodoltaan karkeasti saman näköisiä pelaajia.
 
Viestejä
902
Täytyy sanoa, että pelkkä palojen tilastointi nykyään, kun ulkopelaajat vaihtelevat paikkoja jatkuvasti, ei ole ihan helppo homma. Veikkaan, että varsinkin vierasjoukkueen osalta tilastoihin tulisi ihan merkittävä määrä virheitä varsinkin jos esim linjassa olisi ulkomuodoltaan karkeasti saman näköisiä pelaajia.
Täällä monen parjaamat selkä-/rintanumerot mallia JoMa ja Tahko auttavat tässä asiassa kummasti. Kyllä niitä virheitä varmasti siitä huolimatta tulisi.
 
Viestejä
1,477
Rintanumero voisi jotain auttaakin. Joman nykyisin käyttämä selkänumero vähemmän. Tai jos aletaan tilastoimaan koppareiden virheitä, niin siinä selkänumero on oiva apu :)
 
Viestejä
3,245
Täällä monen parjaamat selkä-/rintanumerot mallia JoMa ja Tahko auttavat tässä asiassa kummasti. Kyllä niitä virheitä varmasti siitä huolimatta tulisi.
Ei ole muuten yhdenkään Tahkon tai JoMan pelaajan selkänumero jäänyt mieleen. Jos tavoitteena oli pelaajien parempi tunnistaminen, niin vaikutus on ollut olematon, ainakin minun kohdallani.
 
Viestejä
164
Varmasti tulee virheitä, mutta ei toi palojen tilastointi kovinkaan vaikeaa ole. Samalla tavalla kuin kuuluttaja opettelee vieraspelaajat, voi tilaston laatija ne opetella.
 
Viestejä
11,830
Ei ole muuten yhdenkään Tahkon tai JoMan pelaajan selkänumero jäänyt mieleen. Jos tavoitteena oli pelaajien parempi tunnistaminen, niin vaikutus on ollut olematon, ainakin minun kohdallani.

@-Janski- taisi ajatella, että jos ulkopelisuorituksia aletaan kirjata niin rinnuksissa ja selässä olevat pelaajanumerot helpottavat tunnistusta. JoMalla tosin ei taida pelaajan numero olla kuin selässä ja kun ei niitä numeroja taida olla tulospalveluohjelmassakaan niin joku lunttilappu tarvitaan mutta silti uskon, että moinen helpottaisi.

Mitä tulee yleiseen pelaajan tunnistamisen helpottumiseen niin kyllä se vierasjoukkueen kohdalla minustakin aika pitkissä puissa on. Seuraan ehkä liian vähän kun en tunnista kyllä pelaajia numeron perusteella muissakaan joukkuelajeissa vaikka jotain pelaajia kuitenkin nimeltä tietää. Ja oman joukkueen pelaajat varsinkin pesäpallossa tunnistaa tavasta suorittaa ja jonkin verran pelipaikasta.
 
Viestejä
902
Juuri näin. Jos tuo selkänumero olisi muillakin joukkueilla käytössä, ei tuo olisi kummallinenkaan juttu, ja pelaajien numerot oppisi kyllä tunnistamaan hyvin nopeasti joukkueelta, jota enemmän seuraa. Jostain syystä ihmisillä menee tuo sekaisin lyöntijärjestysnumeron kanssa, näin on täältäkin voinut lukea. Itselläni ei koskaan näin ole käynyt.

Sikäli mikäli ulkopeliä toivottavasti aletaan jatkossa kirjaamaan ylös nykyistä enemmän, jotain tunnisteita täytyy heille keksiä, jottei kirjanpitäjän työ menisi entistä mahdottomammaksi. Tämä on yksi keino.
 
Viestejä
519
Aloittelin sattumoisin pari viikkoa sitten samanlaista tilastoa Mansen naisten runkosarjapeleistä ja nyt sain sen naputeltua valmiiksi.
En hoksannut erotella mille pesälle palot tehtiin, joten se info näistä puuttuu, mutta palojen ja niiden tekijöiden kriteerit oli käytännössä ihan samat mitä @ssehta käytti Roihuttarien tilastoon.

Yllättävän nopeasti ja helposti tällaisen yksinkertaisen palotilaston sai tehtyä fanikamera-tallenteiden pohjalta. Palojen kohtiin on yleensä nopea kelata, Mansen pelaajat on itselle helppo tunnistaa ja palotilanteisiin oli muutama selkeä sääntö niin ei tarvinnut pysähtyä miettimään miten palo pitäisi merkata.
Kymmenisen tuntia suunnilleen, ehkä vähän vajaa, meni 24:n pelin läpikäyntiin.

Viimeisen lyönnin laiton laskettiin poikkeuksetta lyöjän virheeksi eli niistä ei lukkari saanut paloa vaikka käytännössä onkin usein isossa roolissa.
Lukkarin tekemiksi paloiksi laskettiin kärpäset, poltot hutilyönneistä ja lyhyistä. Lukkarin on mahdollista saada useampikin kärpänen samasta tilanteesta.

Laillisista lyönneistä syntynyt palo merkittiin pallon kiinni ottaneelle ja pesään toimittaneelle pelaajalle. Poikkeuksena suoraan menopesään lyödystä pallosta syntynyt palo jos ulkopelaajan ei tarvinnut tehdä muuta kuin peruskiinnioton paikallaan. Jos pesällä piti suorittaa kunnolla niin siitä laskettiin palo normaalisti.
Toinen poikkeus oli lyöjien loppumistilanne, jossa ei lähdetty edes yrittämään etenemistä. Sellaisista en merkannut paloa kenellekään.

Yhteensä paloja oli 559 kappaletta ja ehkä vain 5-10 oli semmoisia missä ei ollut heti selvää miten merkata.
Sisäpelivirheeksi (lyöjälle) merkattuja viimeisen laittomilla tulleita paloja oli 148 eli 6.2 paloa/peli. Vertailukohtia ei paljon ole (Roihuttarilla sama luku vähän yli 5 paloa/peli), mutta veikkaisin että tämä on sarjan korkeimpia. Tanhua hyvänä tolppalukkarina aiheutti kymmeniä "ylimääräisiä" paloja epäonnistuneista kopinnostoista.

Normaaleja ulkopelaajien tekemiä paloja oli 411 ja ne jakautuivat Mansen pelaajille näin:

Nimi (up paikka)​
Ottelut ulkopelissä​
Palot​
Palot/ottelu​
Venla Tanhua (L)24964.0
Siri Eskola (S)​
18502.8
Sara-Ella Kemppainen (2P)​
17452.6
Saaga-Angelia Raudasoja (1V)​
24612.5
Essi Kivelä (2P/3V)9202.2
Anna Ala-Kauhaluoma (3P)24472.0
Lina Olenius (S/3V)17301.8
Sylvi Pellonperä (2V)24421.8
Kiira Kautto (3V)1160.5
Virpi Hukka (3K)2490.4
Ella Korpela (2K)2450.2

Lukkari Tanhua listan kärjessä keskiarvolla tasan 4 tehtyä paloa/peli. Suurin määrä paloja yhdessä pelissä oli 7 kappaletta. Tanhua pääsi tuohon määrään neljässä eri pelissä sekä Eskola ja Olenius yhdessä pelissä.

Kemppainen teki linjassa joukkueen kolmanneksi eniten paloja peliä kohti ja paransi koko ajan kauden edetessä. Jos mukaan laskettaisiin pudotuspelitkin niin keskiarvo tuosta luultavasti vielä nousisi. Pellonperä teki myös paljon paloja kakkosvahdiksi lukemalla pussiin ja saumaan tulleita lyöntejä hyvin poikki.
Ennakkoon Mansen ulkopelin heikoimpana kohtana pidettiin linjaa ja nimenomaan kakkospuolta. Ala-Kauhaluoman puolta ehkä vähän välteltiinkin takatilanteessa ja palloja lähetettiin enemmän Kemppaisen ja Pellonperän suuntaan. Loistava kausi kuitenkin kaikilta kolmelta räpylässä.

Huippukoppareillekin palojen tekeminen on suht harvinaista herkkua. Hukka saalisti niitä 9 ja Korpela 5 kappaletta kauden aikana.
----
Sellainen fiilis tästä urakasta jäi, että kirjurille tulisi ehkä liikaa lisähommaa jos kaiken nykyisen kirjattavan päälle pitäisi pelin aikana pysyä kartalla kenelle ulkopelaajalle merkitä palot, mille pesälle jne. Jälkeenpäin tallenteista tekemälläkin onnistuu, mutta kuinka virallisia tilastot voi olla jos pitää luottaa siihen että fanikameravehkeet toimii.
Olikos ePesis-softassa jotain ulkopeliin liittyvää mukana tai onko joskus ollut? Kettusen Akulla olisi varmasti ulkopelin tilastointiin mielipidettä. On takuulla ainakin miettinyt kuinka sitä saisi softaan järkevästi mukaan.

Sekin pitäisi miettiä mikä osa pelaajakohtaisesta datasta on vertailukelpoista joukkueitten välillä. Esim. tuo ylläoleva taulukko ei kerro oikeastaan muuta kuin Mansen joukkueen sisäisen järjestyksen.

Paloja/ottelu lukuja ei ole kovin järkevä verrata jonkun muun joukkueen pelaajiin, koska viimeisen lyönnin laittomasta tulleet palot vaikuttaa suoraan siihen kuinka paljon paloja jää ulkokentälle.
Mansen vastustajat tekivät mailassa "itse" keskimäärin 6.2 paloa pelissä. Jos jollain muulla joukkueella sama luku olisi 4.2 (en tiedä onko noin isoja eroja käytännössä, mutta esimerkkinä) niin siitä jäisi kauden aikana 48 paloa enemmän jaettavaa ulkopelaajille mikä nostaisi keskiarvoja merkittävästi.

Joka tapauksessa teen vastaavan tilaston ensi kaudellakin kun muutenkin pelit tulee katsottua. Ainakin polttopesä täytyy ottaa mukaan ja ehkä muutakin jos tulee jotain sopivaa talven aikana mieleen.
Voi olla kyllä vaikea löytää järkevää tilastoitavaa missä ei tarvitsisi käyttää liian paljon tulkintaa. Pelkästä lukkaripelistä sitä voisi löytyä helpommin.
 
Viestejä
164
On toki haastava vertailla joukkueiden palojentekotilastoja keskenään. Näkeehän tästä sen, että Mansella on ollut polttavampi lukkari kun Roihulla ja lisäksi muut linjapelaajat ovat onnistuneet tekemään enemmän paloja kun taas Roihulla palot ovat keskittyneet Ca Höglundille ja T Palolalle. Siri Eskola on siepparina näköjään polttanut paljon tehokkaammin kuin Salli Palola.

Paljon riippuu pelisysteemistä, mutta on näissä tilastoissa jonkinlaista vertailtavuutta.

Yksi asia, joka vaikuttaa tilastoihin on muuten myös se, että Roihu pelasi usein vain seitsemän ulkovuoroa, kun taas Manse voittokaampana joukkueena pelasi kahdeksan. Ehkä pitäisi laskea palot prosentteina suhteessa kaikkiin paloihin?

Kiinnostavaa, kiitos @Linkosuo !
 
Viestejä
519
Yksi asia, joka vaikuttaa tilastoihin on muuten myös se, että Roihu pelasi usein vain seitsemän ulkovuoroa, kun taas Manse voittokaampana joukkueena pelasi kahdeksan. Ehkä pitäisi laskea palot prosentteina suhteessa kaikkiin paloihin?
Tuo tosiaan vaikuttaa myös jonkun verran palojen määrään, ja se monessako pelissä mennään superiin. Mansella niitä pelejä oli vain 2 koko kaudella.
Prosentit voisi ottaa lisäksi. Niitä on parempi vertailla.
 
Viestejä
362
Montako kirjuria tarvittaisiin, jotta kaikki tapahtumat saataisiin kirjattua? Ottelun alussa tapahtuvan toimitsijoiden esittelyn perusteella nykyään otteluissa on yksi kirjuri.
Kuinka monta kirjuria mahtaa olla käytössä esim. kiekon puolella Liiga otteluissa?
 
Viestejä
1,477
Montako kirjuria tarvittaisiin, jotta kaikki tapahtumat saataisiin kirjattua? Ottelun alussa tapahtuvan toimitsijoiden esittelyn perusteella nykyään otteluissa on yksi kirjuri.
Kuinka monta kirjuria mahtaa olla käytössä esim. kiekon puolella Liiga otteluissa?
Käsittääkseni jokaisen pelaajan pelipaidassa on nykyään siru, jonka avulla peliaika ja luistelema matka saadaan tarkkaan selville. Ennen kun peliajat ja laukaisukartat tehtiin käsityönä, tarvittiin useita avustajia tätä tekemään.
 

aku

Viestejä
2
ePesis tilastoi ulkopelin yksilötasolla Miesten superissa kaudella 2024. Tarkoituksena jaotella suoritukset karkeasti jaolla virhe / pakotettu virhe. Mittaamme myös etupelaajien suoritusajat näpeistä ja koppareiden suoritusajat tappikumuroista. Palotilasto saadaan ainakin tehtyjen kärkipalojen osalta. Olen kylläkin samaa mieltä kuin usea täällä, että tehtyjen palojen määrä ei kerro juurikaan, ellei sitten verrata keskenään samaa ulkopelipaikkaa pelaavia. Tätä dataa tulee näkyviin PesisNettiin.
 

LBC

Viestejä
3,651
Oikein tervetullutta tämäkin. Tuo pesis.net näyttääkin nyt jo tuota kaipaamaani koko kauden tilastoja etenemisestä ja lukkaria vastaan etenemisistä. Sieltä löytyi muutama vähän yllättäväkin sija.

mutta hyvä juttu olisi tämäkin startti ulkopelisuorituksiin
...ellei sitten verrata keskenään samaa ulkopelipaikkaa pelaavia.
Sepä. ulkopelipaikat kun vielä vaihtelevat lyöjän ja etenijöidenkin mukaan. Mut kuitenkin.
 
Viestejä
519
ePesis tilastoi ulkopelin yksilötasolla Miesten superissa kaudella 2024. Tarkoituksena jaotella suoritukset karkeasti jaolla virhe / pakotettu virhe. Mittaamme myös etupelaajien suoritusajat näpeistä ja koppareiden suoritusajat tappikumuroista. Palotilasto saadaan ainakin tehtyjen kärkipalojen osalta. Olen kylläkin samaa mieltä kuin usea täällä, että tehtyjen palojen määrä ei kerro juurikaan, ellei sitten verrata keskenään samaa ulkopelipaikkaa pelaavia. Tätä dataa tulee näkyviin PesisNettiin.
Loistava homma, että päästään näkemään osan ePesiksen statistiikoista. Esim. pelaajien etenemisajat ja lyöntikartat on monia kiinnostavaa dataa mitä ei aikaisemmin ole mistään nähnyt.

Virhe/pakotettu virhe kuulostaa hyvältä jaottelulta epäonnistuneisiin ulkopelisuorituksiin. Lasketaanko myös onnistuneet up-suoritukset jollain lailla eli saadaanko laskettua virheprosentteja? Pelkkää up-virheiden lukumäärää ei voi oikein verrata pelaajilla keskenään kun suorituksia voi olla täysin eri määrä pohjalla.
ePesiksen puolella virheiden merkkaamisesta on varmasti paljonkin hyötyä jos pelinjohtaja pääsee klikkaamalla katsomaan suoraan tallenteelta millaisen virheen pelaaja teki.

Samanlaista ongelmaa on vähän tehtyjen palojenkin osalla. Vertailu on järkevää oikeastaan vain saman joukkueen pelaajien sisällä ja jonkun verran eri joukkueiden saman pelipaikan kesken. Kiinnostavaa dataa kyllä tuokin jos saadaan kaikista joukkueista.

Hienoa että joku lähtee näitä pioneerina tekemään ja kokeilemaan. Toivottavasti toimii ja laajenee myös naisten sarjaan.
 

LBC

Viestejä
3,651
Esim. pelaajien etenemisajat ja lyöntikartat on monia kiinnostavaa dataa mitä ei aikaisemmin ole mistään nähnyt.
tuo pelaajan lyöntikarttahan näyttää lyöntipaikan lisäksi paljon tietoa lyönneittäin:
1713891132712.png


Tuosta voi kauden mittaan tulla jotain mielenkiintoista havaintoa amatööripohtijallekin, jos noita tietoja avoimelle puolelle päivittyy nopeasti. Ja dataa näyttäisi tosiaan olevan taustalla hyvin.
No, meni pesisnetin tutkinnan myötä muuhunkin kuin ulkopelitilastoihin, sori siitä jo etukäteen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
153
Hienoa eteenpäinmenemistä. Olisi huippua jos otteluyleisö pääsisi nauttimaan näistä reaaliaikaisista tilastoista, mutta taitaa näyttöpinnat olla tapahtumissa vajaavaiset? Jokatapauksessa tällainen kehitys nostaa uusia sankareita esiin tulevalla kaudella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös