Supervuoro Verkkolehti »

Pesäkarhut - SMJ, välierä 2023

Ottelusarjan voittaja?

  • Porin Pesäkarhut

    Ääniä: 13 54.2%
  • Seinäjoen Maila-Jussit

    Ääniä: 11 45.8%

  • Äänestäjiä
    24
Viestejä
499
No niin, tiketit sunnuntain ekaan peliin on pöydällä, eli digitaalisena luurissa... 🙂
Pori tähän jonkunmoinen ennakkosuosikki, mutta kuten joku toisaal sanoikin, on SMJ tuon pitkän sarjan jälkeen varmasti vahvempi ja valmiimpi, kuin notta olis ns. kävellen vetäny 3-0.
Välimatka SMJ:lla lyhenee, tässä melkein 8-tien derbyssä! 🙂

Kova & viihdyttävä sarja toivottavasti tulos. Ittehän istun tässä Jussittarien kelkassa, mutta onnea molemmille!
Ja pelejä odotelles, viikonloppuja! 👍
 
Viestejä
4,793

Su 27.8.2023 klo 16:00 Pesäkarhut - SMJ
Ti 29.8.2023 klo 17:00 SMJ - Pesäkarhut
Pe 1.9.2023 klo 17:00 Pesäkarhut - SMJ
Su 3.9.2023 klo 16:00 SMJ - Pesäkarhut (tarvittaessa)
Ke 6.9.2023 klo 16:30 Pesäkarhut - SMJ (tarvittaessa)

Kauden kohtaamiset:
28.5.2023 SMJ - Pesäkarhut 0-1 (1-3, 2-2)
21.7.2023 Pesäkarhut - SMJ 1-0 (2-2, 5-2)

Liput myynnissä Porissa pelattaviin ensimmäiseen ja kolmanteen välieräotteluihin. https://www.lippu.fi/artist/pesakarhut/
 
Viestejä
305
Vettenranta tuskin syöttää ihan niin lyötävää syöttöä kuin Toikka tolppa-väärien jälkeen, joten on mielenkiintoista nähdä millä tasolla Mantere kotiuttaa. Porilla juoksunopeus ja kotiutus kysymysmerkki, yllättäen ehkä ollut räpylässäkin vaikeuksia.

Jos Seinäjoki pystyy railakkaaseen lyöntipeliin, voi SMJ mennä läpi jopa sarjan voittajana. Näkisin kyllä tällä hetkellä kuitenkin Porin ennakkosuosikkina, koska laadukkaampi materiaali.
 
Viestejä
59
Pelin henki taitaa olla Maila-Jussien sisäpeli vastaan Porin ulkopeli. Jomaa vastaan kolmikko Mäntylä (1-til 77%), Valtanen (2-til 74%) ja Mantere (kotiutukset 65%) pelasivat loistavasti ja jopa selkeästi paremmin kuin runkosarjassa. Jos Pori saa jokaiselta pelaajalta 10% pois onnistumisista, niin SMJ:n sisäpeli ei ole samanlaista rallattelua.

Uskon, että tilanteiden rakentelussa ja sisäpelin monipuolisuudessa Pori tulee olemaan vahvempi, sitten se on vain siitä kiinni saavatko he kotiutettua. Maila-Jussien takatilanne-pelaaminen taitaa olla yhtä sarjan parasta. Tämä höystettynä kylmenevällä kelillä ja Porin kapealla kotiutusmateriaalilla, niin yhdellä tai kahdella juoksulla voi olla valtaisa merkitys jaksossa.

Ulkopelin piti olla Jussittarien vahvuus, mutta Joensuu-sarjassa siellä tuli yksittäisiä nukahduksia, minkä takia he hävisivät jaksoja, ja olivat lähellä hävitä koko sarjan. Jos Poria vastaan virheitä tulee sama määrä, niin Pesäkarhut eivät jätä näitä hyödyntämättä.
 
Viestejä
255
Kovassa tikissä on Maaginen-Mantere. Eilenkin palloa saumaan ja pesän päälle kyllä tasaisen tappavasti löi.
Mutta kai tässä sarjassa Pesäkarhut suurehko suosikki.
 
Viestejä
287
Joukkueiden kokonaisuutta kun katsoo, niin selväähän se on, että Pesäkarhut sarjaan lähtee suosikkina. Ei Pesäkarhujen finalipaikka kuitenkaan mikään itsestäänselvyys ole.

Jos jaetaan joukkuita pienempiin osiin, niin on siellä myös kohtia joissa SMJ edellä.

Sisäpelissä Pesäkarhuilla numeroilla pelaavissa laajempi materiaali. Oikeastaan ainoa joukkue koko sarjassa joka voisi pelata kahdella kärjellä. Peltonen ja Linna olleet läpi kauden luotettavia kotiuttajina. SMJ:n sisäpeli aika paljolti ykköskärjen varassa. SMJ:llä kuitenkin nopeimmat etenijät ovat nopeampia kuin Pesäkarhuilla, mutta Pesäkarhuille menee etu etenemistaidossa, kokemuksessa ja suoritusvarmuudessa.
Jokereiden puolella etu kääntyy SMJ:n puolelle. Mantere nyt on tällä hetkellä ihan omalla tasollaan. Pudotuspelien arvokkain pelaaja tähän mennessä. Pystyy kääntämään pelejä yksilösuorituksillaan. Valtanen suorittaa tämän vaihtoja hyvällä prosentilla, ja kykenee tarvittaessa kotiuttamaankin. Syrjälä sarjan kovimpia etenijäjokereita.
Pesäkarhuilla Viitala oikeastaan omaan rooliinsa vahvin suorittaja. Tuominen hyvä vaihtaja, jolla läpilyöntipotentiaaliakin, mutta etenijänä riski. Harinen edelleen hakee omaa tasoaan.

Ulkopelissä Pesäkarhuilla ei paperilla ole ainuttakaan heikkoa kohtaa. Edelleen sarjan kovin etukenttä. Linja kovatasoinen ja kopparit hyviä. Vettenranta parhaana päivänä sarjan paras lukkari ja heikompanakin päivänä parhaimmistoa. Peltonen, Pauna ja Lähde pelaajat joiden kohdalta voi vuotaa, mutta
SMJ:lläkään ei välttämättä heikkouksia, mutta vähemmän vahvuuksia. Eniten ongelmia sanoisin olevan etukentällä. Sallisella ei lyhyiden haku riitä, ja vaikka Turpela ihan hyvin tätä paikkaa, turhan usein jää paloja tekemättä. Ojala, Mäkiviita ja Santahuhta erottuneet positiivisesti.

Eli sisäpeli kokonaisuutena Pesäkarhuille, etenemisnopeutta lukuunottamatta. Ulkopeli Pesäkarhuille. Jokerit selkeästi SMJ:lle.
Veikkaan että Pesäkarhut lopulta finaaleihin menee, mutta ei suoraan kolmessa. Ainakin yhden voiton SMJ ottaa.
 
Viestejä
31
Pori on selkeesti ollut laskusuunnassa loppukaudesta, ja feraakin vastaan oli yllättävän vaikeaa. Myös ulkopeli ei oo aina kestänyt, vaan häpläyksiä on tullut. Kotiuttaminen on ollut vaikeaa vaikka Peltonen ja Linna ovatkin onnistuneet silloin tällöin. Myös tilanteenrakentaminen on välillä hankalaa kärjen osalta, loppuakohden kun mennään lyöntijärjestyksessä niin etenijät hidastuu + harkitsen kotiuttaminen ei ole lainkaan yhtä hyvää ollut kuin Peltosen ja Linnan. Lukkaripelissä Pori voittaa.

Seinäjoella on niin kuin on sanottukin nopeammat etenijät, ja kotiutusosasto on monipuolisempi (Mantere, Valtanen, Honkala, Laakso). Myös Ojala ja Sallinen pystyvät lyömään yksittäisiä pinnoja. Tänään karjanlahti lautasella, mielestäni kuitenkin Santahuhta olisi ollut parempi vaihtoehto. Ulkopeli ollut vaihtelevaa, joskus todella hyvää, mutta toisaalta tullut isoja virheitä.

Jos Seinäjoen ulkopeli kestää, ja he saavat kärjen kuriin, niin sanoisin jopa että Seinäjoki pääsee jatkoon kotiutusvoimansa ansiosta. Porilla ehdottomasti isommat paineet, kun viimekin vuonna jäivät pois finaaleista, kun taas Seinäjoki juhlistaa pitkästä aikaa välieräpaikkaa. Vähän sama kuin Joma sarjassa, silloin paineet oli seinäjokisilla ja vaikeaksi se jatkoonpääseminen menikin..

Innolla kuitenkin odotan sarjaa!
 
Viestejä
255
Sinne meni SMJ:n jaksovoitto, kun ei saada helppoa koppia pois, vaan pallo räpylän kautta maahan ja 2-2.
Ei ollut ensimmäinen jakso mitään sisäpelin juhlaa.
 
Viestejä
499
Onpa muuten sieltä itsestään näppäilysoittimesta, nämä arkipäivien alkamisajat!! (n):rolleyes:

Ok, perjantai, mikäs sen mukavampi päivä pelille, mahdollisesti syyskesän lempeä aurinko, kuin kiva siinä ottaa parit mukit oikeen, pesisiltamas... MUTTA, alkamisaika klo 17.00!! Ei ihme jos ei ihan kaikki jakkarat täynnä! Varmaan monen muun lailla, en ittekään ehdi tonne...
Joo, illat hämärtyy, siksi aikaistus arkisin, mutta miksi ei pelata noita pelejä la ja tarvittaes su? jne? Nyt 2 peliä arki-ajoilla. Ei varmaan huomenna Seinäjoellakaan monet ehdi 17.00 peliin...

Ja eikö edes 17.30 olis vielä riittäny? 🤔 Samantien sitte peli käyntiin klo 10.00? 😁:ROFLMAO::LOL:

No joo, pakkohan arkenakin pelata, muuten venyis marraskuulle, mutta ton pe pelin olis voinu säätää la? 🤔
 
Viestejä
499
Lauantain peliin pääsis Seinäjoeltakin varmasti paljon enemmän katsojia?
Nytkin näyttää SMJ järkkäävän kannattajamatkaa Poriin, mutta ajankohta pudottanee monen halukkaan pois...
Nää on näitä, ei mahra mittää... :LOL:
 
Viestejä
39
Nuhaista oli molemmilla eka peli. Viime aikojen rasitukseen peilaten SMJ tasiteli yllättävän hyvin. Odotettavissa on että tiistaina molemmat parantaa, mutta eiköhän Pori vie pitävämmän ulkopelinsä turvin myös seuraavan. Sisäpeli olisi Jussittarilla pykälän vahvempi, kun jätettäisiin se Porin etukenttä rauhaan. Kaikki vaihtajat Laakso, Valtanen, R. Ojala, Honkala (ja Turpelakin jatkeelle hyvällä prosentilla) lyövät palloa kovaa ja tätä nyt vaan pitää osata hyödyntää. Näpertelyt pois ja palloa jatkeen kautta läpi.
 
Viestejä
499
Sen minkä fanikamera vähän vie, niin SMJ:n lähetyksen hyvä selostaja tuo! 👉

Camoon Jussittaret! 👍
 
Viestejä
499
Hermostunutta on SMJ:n peli. Palloa syljetään räpylöistä yms. Samaa oli sunnuntaina...

Oliko kolmostilanteita eka jaksolla 0 ? 🤔
Aissu kävi lyömäs kerran...

Eipä Karhutkaan ihmeitä esitelly, mutta ne tarvittavat juoksut, ulkokentän avustuksellakin osin.

Toka jakso onkin jo aika iso, merkaten koko ottelusarjaa.

Toivottavasti SMJ nousee vielä! 👍
 
Viestejä
97
Tuli yllätyksenä, että välierissä saa pelata noin huonosti kuin SMJ kotipelinsä avausjaksolla. Ei voi laittaa edes Pesäkarhujen hyvyyden piikkiin.
 
Viestejä
499
Joo, jos näin jatkuu, niin pääsee Karhut meleko heleposti finaaliin...

Mutta sarjahan on vielä nuori! 👉
 
Viestejä
499
No eipä se häävi ollu Karhujenkaan tokajakson alotus.
3 lyöjää, 3 paloa!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös