Supervuoro Verkkolehti »

Manse PP 2023

Viestejä
1,308
Ei tietenkään pidä syyllistää yhtä pelaajaa, mutta kapteenisto kai muodostuu muutamasta pelaajasta, joilla oma tärkeä roolinsa joukkueessa. Hutunkeitossa pitäisi kuitenkin olla paras siinä hommassa, sillä ei se ole mitään randomia mailan kättelyä kuitenkaan. Kai mansem tasoinen joukkue on sen katsonut, kuka sen homman osaa ja pystyy hoitamaan todennäköisimmin. Sillä, että pääsee valitsemaan sisävuoron ja hyökkäysedun on oikeasti merkitystä.
Lapua sarjan jälkeen rupesin oikeasti miettimään kannattaisiko Hukka merkitä pöytäkirjaan kapteeniksi :D . Noh näitä on vähän turhaa miettiä kun kausi on jo loppunut, mutta on tuo joo pieni asia jolla on kyllä merkitystä.
 
Viestejä
486
Totuus on kuitenkin se että Manse hävisi tänään Tanhuan huonoon peliin superissa. Ensin väärä ja sitten todella helppo syöttö ekaan juoksuun ja sama toistui melkein samanlaisena toisessa juoksussa. Mantere sano jossain smj pelissä ku oli lyönyt mansee vastaan useamman juoksun että helppo se lyödä helppoon syöttöön ja nyt Tanhua antoi kaksi niin helppoa syöttä että Porin naisilla ei ollut vaikeuksia lyödä palloa väliin
Kuten ei mennyt mestaruus Manselta lukkaripeliin vuosi sitten, ei se mennyt nytkään. Ei se, jos vastustajan lukkari on erinomaisessa iskussa, tee toisen osapuolen lukkarista syyllistä. Eiköhän se Hukkaa lukuun ottamatta sieltä sisäpelifoorumilta se selitys osuvammin löytyne?
 
Viestejä
486
En hirveesti tykkää syyllistää yksittäisiä pelaajia ja enkä aio tehdä nytkään, mutta (😄) oon jo välieristä alkaen tätä miettinyt, eli hutunkeiton voittaminen. En tiiä kiinnittikö kuinka moni huomiota tähän, mutta Venla hävisi kyllä aika monet keitot ja tälläisessä sarjassa jossa homma menee jokaisessa pelissä jatkopalloille niin on siinäkin pieni vaikutus. En siis todellakaan väitä että tämä finaalisarja ratkesi tähän asiaan, mutta tälläinenkin pieni etu meni Porille 4/5. Enkä syytä myöskään Venlaa, mutta jos verrataan viime vuoteen niin Hukka voitti pudotuspeleissä 9/12 hutunkeitot. Toki kokemuksen kautta tämäkin alkaa luonnistua paremmin, mutta tää oli yksi pieni asia johon tuli kiinnitettyä huomiota :D
Onhan se kaunein kukka, se huumorinkukkakin. Siis heittää tänne "murheelliselle sivulle"!
 

psQ

Viestejä
114
Eihän näihin finaalitappioihin koskaan totu, mutta kun on Vimpelin Vedon miesten kannattajana käynyt läpi kaudet 2011-2015, jolloin tuli viisi kertaa peräkkäin finaaleissa turpiin aina samalta vastustajalta niin vielä ei käyrä ole läheskään samalla tasolla. Joukkueen puolesta tietysti harmittaa paljon. Todella lähellä oltiin.

Kerroin syksyllä 2012 tuntemattomalle Vedon päättäjälle vaadittavat hankinnat ja pelitavan Jymyn nujertamiseen syyspeleissä. Hankinnat tulivat heti, mutta PJ ei kyennyt toteuttamaan eikä hänen seuraajansakaan, jolta jo hieman enemmän odotin aiemman murtamista. 2015 pelitapa jo toimi ja mentiin viidenteen finaaliin, mutta jonkinlainen henkinen lukko oli vielä päällä.

Mutta tosissaan, olinko näkijä vai tekijä? :ROFLMAO:

Joukkue pysyy hyvin kasassa ensi kauteen ja tulee olemaan ainakin henkisesti pykälää tai kahta kovempi. Jossain kohti se mestaruuskin kairataan, ei mitään epäilyksiä siitä.
Tällä hetkellä Jyrän ja Viven tapainen pitkäaikainen taistelupari puuttuu pääsarjojen finaaleista, ja se on lajin kannalta hyvä tilanne.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,046
Manse oikeastaan rakensi omalla menestyksellään ja erinomaisuudellaan itselleen tilanteen, missä sillä ei ollut kuin hävittävää.

Kun mestaruutta ei tullutkaan, Mansen kautta ei nähty vain pettymyksenä, vaan suorastaan täytenä romahduksena. Samanaikaisesti syyttävät sormet olivat valmiita osoittamaan yhteen ja vain yhteen suuntaan: pelinjohtaja Antti Vihtkaria kohtaan.

Vihtkarille kuuluu myös oma osansa ja kunniansa siitä, että Manse pelasi sitä viimeistä silausta vaille täydellisen kauden.

 
Viestejä
25
Vielä peliin. Olisko superin voittojuoksu voitu estää polttamalla ykköselle? Lyöjä ei lähtenyt etenemään? 🤔
Ykköselle olis voinu kokeilla paloa. Pallo lyötiin merkistä väliin joten ei olis kuitenkaan kerenny ees ykköselle tekeen paloa.
 
Viestejä
486
Vielä peliin. Olisko superin voittojuoksu voitu estää polttamalla ykköselle? Lyöjä ei lähtenyt etenemään? 🤔
Tämä just, kun moni ajattelee vain sitä, että olisiko ehtinyt polttaa, jos lyöjä olisi edennyt. Ei edennyt. Muutenkin jos viimeisellä, erityisesti kahdella palolla, tulee merkattu välläri, pitäisi aina täyttää ykkönen ja kopparin poltto ykköselle. Moni juoksu jäisi tulematta, mutta edes miesten superissa ei näin tehdä kuin satunnaisesti. Tässä tilanteessa asiaa ei muistanut lyöjä, ei ykkösvahti, eikä Hukka.
 
Viestejä
6
Ykköselle olis voinu kokeilla paloa. Pallo lyötiin merkistä väliin joten ei olis kuitenkaan kerenny ees ykköselle tekeen paloa.
Kun tilannetta katsoo, niin mielestäni Hukan heittokädellä ja asemista palo olisi voinut olla mahdollinen. Kukaan ei vaan ollut vastaanottamassa palloa.
 
Viestejä
208
Tämä just, kun moni ajattelee vain sitä, että olisiko ehtinyt polttaa, jos lyöjä olisi edennyt. Ei edennyt.
Kyseessähän oli viimeinen lyönti, joten lyöjän olisi voinut polttaa ykköselle vaikka hän jäikin kotipesään. Mielestäni etenijä olisi kuitenkin ehtinyt kotipesään ennenkuin pallo olisi tullut ykköselle. Näinollen ainoa mahdollisuus palon syntymiselle olisi ollut (etenijän kompuroinnin lisäksi) se, että Annika Linna olisi lähtenyt parin askeleen verran kohti ykköstä, mutta nähtyään juoksun selviöksi olisi liittynyt kotipesän juhlijoiden kööriin ennenkuin etenijä syöksyi sinne ja näinollen tehnyt pesärikon.

Miesten finaaleissahan muutama vuosi sitten nähtiin tämäntapainen pesärikko. Tuskinpa juuri kukaan muu kuin syöttötuomari Matti Lähteenmäki edes tajusivat asiaa ja nähtiin hyvin eriskummallinen tilanne kun molemmat joukkueet tuulettivat hyvän tovin yhtäaikaa...
 

psQ

Viestejä
114
Lyöjä menetti pesäturvan heti kolmannen lyönnin jälkeen, joten hän olisi kyllä palanut, jos pallo olisi toimitettu ykköselle. Täällähän Hukan heittohaluja tulkittiin epäurheilijamaiseksi käytökseksi, vaikka kyse oli erinomaisesta pelinlukukyvystä ja halusta pelata loppuun asti. Raudasoja ja Olenius eivät olleet tilanteen tasalla, vaan jäivät ihailemaan välilyöntiä.

Aiemmassa finaalissa Ylen kaksikko ihmetteli pitkään, miksi Hukka ei edennyt, kun Itävalo heitti pallon kauas kolmospesän taakse. Heittoa edelsi kuitenkin Paunan koppi eikä pallo näkemieni otosten perusteella käynyt kotipesässä ennen harhaheittoa.
 
Viestejä
445
Onhan se inhimillistä miettiä näitä yksittäisiä juttuja. Olisko voinut polttaa ja oli virhe antaa väärä ja olis pitänyt sitä ja tätä… Viidessä pelissä tietenkin aikamoinen määrä tilanteita, joissa olisi voinut valita paremman ratkaisun tai suorittaa paremmin. Tuosta viimeisestä tilanteesta nostaisin kuitenkin lyöjän osuuden eniten esiin, että pystyi merkistä tuollaisen lyönnin siihen paikkaan lyömään, se on kova suoritus. Ihan yhtä hyvin olisi voinut lyödä laakakopin suoraan käteen eikä otto olis enää vaikuttanut kauhean nerokkaalta.

Vihtkarin olisi varmasti kannattanut tuo piikittely säästää johonkin toiseen tilanteeseen. Ihan aiheellinen se hänen harmituksensa kyllä oli, selkeä Jarkkolöytäälennonpaikan-fanitusmeininki siellä studiossa oli koko sarjan ajan (ja kuten täällä todettua, niin ei kauheasti kyllä kehuja Antille löytynyt mistään asiasta), ja kun siihen yhdistää sen että Sami on Jarkon tuleva työpari niin ei se nyt ihan hirveän kiva asetelma ollut.

Ensi kauteen on Mansella kyllä todella hyvät lähtökohdat. Vielä jos näistä kaikista tuhansista innostuneista taas saadaan osa uudelleen mukaan pelejä katsomaan. On jännä juttu että täällä palstoilla heitellään näitä ei kannettu rahasäkki auringonlaskun seuran kaivossa pysy -juttuja, samalla kun Tampereella on aivan mieletön pesispöhinä käynnissä. Ei vaikka 5 v sitten olis voinut kuvitellakaan, miten positiivinen tilanne on nyt.
 
Viestejä
45
Muutama amatöörikannattajan (ei pelitaustaa) huomio 5. Finaalista ja koko sarjasta:
- Vihtkarin eilisen lausunnon mukaan merkki oli koko ajan sama. Silti eilen ainakin kerran Vettenrannan vetäessä taakseen metriväärän, Eskola juoksi siihen lyömään, ja tais osuakin laittoman verran. Kukaan ei liikkunut pesiltä. Ei silloin kaikilla ollut sama ymmärrys merkistä
-pelaako Hukka liian suurta tonttia takana? Esim. eilinen ekan jakson keskeltä läpi näytti helpohkolta, samoin siellä oli joku toinen lyönti, johon Virpi yritti juosta, mutta tippui juuri eteen. Ja takaahan ne suoerin juoksutkin tuli, vaikka varsinkin voittojuoksu taisi olla täysin ottamaton. Kyllähän tuo jatkuva isolla alueella liikkuminen syö nopeutta väkisin
-Kauton peluuttaminen kärjessä Korpelan epäonnistuessa. Toimi vielä ekoissa finaaleissa, mutta 2 viimeisessä ei. Miksi Raudasojan eteen piti väkisin saada Kautto, kun homma ei toiminut, miksei heti vaan Saga kärkeen ja Kauton säästö vasta kolmanneksi tai kakkoskärkeen tyhjälle kentälle?
 
Viestejä
303
Vihtkari tietty purki turhautumistaan tuossa lausunnossa. Toisaalta voi miettiä että kannattaako pelinjohtajan pleijareissa edes kuunnella tuollaisia vai sulkea itsensä ulos tuolta keskustelulta. Ja toki Österlund on itse aikanaan kunnostautunut Viuhkateline-kommenteillaan.

Se mikä Hutunkeittäjissä otti korvaan oli se kuinka paljon ja syvällisesti Mansea jaksoissa ruodittiin. Tuli välistä ihan kellotettua kuinka paljon puhuttiin Mansen pelaamisesta vs. esim. Porin pelaamisesta. Tiedä sitten mistä tuo kertoo, mutta jotenkin kokivat oleelliseksi. Toinen mikä oli jännä, toki inhimillistä, että Porin valmennus tunnettiin hyvin hutunkeittäjissä, mutta Kivelästä eivät tienneet esim. taustoja.

Selvää on että Mansen pitää tulevina vuosina panostaa enemmän muuhun kuin itse pelaajahankintoihin. Nyt on täyspäiväinen toiminnanjohtaja ja myyjä, mutta valmennustiimeihin pitää saada lisää leveyttä ja kovan linjan ammattilaisia.

Taloudellisesti tilanteen pitäisi olla kuitenkin ihan hyvä kun stadion vetää tällaisia katsojamääriä. Kohosen oikeustaistelu vie tietty jonkun siivun, mutta se nähdään sitten aikanaan.
 
Viestejä
512
Kerroin syksyllä 2012 tuntemattomalle Vedon päättäjälle vaadittavat hankinnat ja pelitavan Jymyn nujertamiseen syyspeleissä. Hankinnat tulivat heti, mutta PJ ei kyennyt toteuttamaan eikä hänen seuraajansakaan, jolta jo hieman enemmän odotin aiemman murtamista. 2015 pelitapa jo toimi ja mentiin viidenteen finaaliin, mutta jonkinlainen henkinen lukko oli vielä päällä.

Mutta tosissaan, olinko näkijä vai tekijä? :ROFLMAO:
Vedon ja Mansen (naisten) kaudet meni muuten yllättävän samalla kaavalla:
- Runkosarjan voitto selvällä erolla kakkoseen
- Kesäkuussa alkanut yli 20 pelin voittoputki, joka meni poikki välierien toisessa matsissa
- Puolivälierät puhtaasti, välieristä finaaleihin 3-1
- Finaaleihin ennakkosuosikkina, mutta vastustaja vie pytyn hitusen paremmalla ulkopelillä ja taktisuudella

Mitäs Mansen nyt kannattaisi tehdä, että saadaan orastava hopeaputki poikki? Vai luotetaanko siihen että jos finaaleihin mennään niin siellä ollaan nälkäisenä ja vastassa on Pesäkarhut, joilla on mahat täynnä mestaruuskakkua?

Tällä hetkellä Jyrän ja Viven tapainen pitkäaikainen taistelupari puuttuu pääsarjojen finaaleista, ja se on lajin kannalta hyvä tilanne.
Jep se ei ole hyvä tilanne jos kaksi seuraa dominoi liian pitkään.

Miesten sarjassa on nyt 6-7 seuraa, jotka aidosti pystyy laittamaan tarpeeksi paukkuja ja pääsemään finaaleihin asti. Naisissa Seinäjoki, Joensuu ja Rauma on kuroneet eroa kiinni kärkinelikkoon, mutta jos siirtohuhut pitää paikkaansa niin Pori onnistuu paikkaamaan isoimpia heikkouksia ja vahvistuu selvästi.
Mansen rosteri pysyy suunnilleen samana ja jos Lapua ja Jyväskylä samalla heikkenee niin sama kärkikaksikko siellä erottuu muista ensi kaudella.
Mutta saa nyt nähdä miten siirtoruletti lopulta pyörähtää.
 
Vihtkari tietty purki turhautumistaan tuossa lausunnossa. Toisaalta voi miettiä että kannattaako pelinjohtajan pleijareissa edes kuunnella tuollaisia vai sulkea itsensä ulos tuolta keskustelulta. Ja toki Österlund on itse aikanaan kunnostautunut Viuhkateline-kommenteillaan.
No just tämä....viiden pelin huippu tasainen ja huippu tasokas ehkä kaikkien aikojen finaalisarja takana ja mikä pelinjohtajan mieleen jäänyt....komentaattorin sanomiset...onkohan fokus pysynyt ihan koko ajan 100% pelissä ja sen tapahtumissa
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
894
...kun siihen yhdistää sen että Sami on Jarkon tuleva työpari niin ei se nyt ihan hirveän kiva asetelma ollut.
Tämä varmasti vaikutti myös Vihtkarin mietteisiin. Siis itse en syytä Österlundia pienimmässäkään määrin puolueellisuudesta tai mistään sellaisesta, enkä huomannut hänen kommenteissaan sellaista.

Mutta kyllähän se kovin erikoinen tilanne on, että Pesäkarhujen finaalisarjan jokaista ottelua (ja Mansea siinä sivussa) kommentoi munaskuitaan myöden porilainen, Pesäkarhujen ex-pj, joka on Pesäkarhujen pj:n ensi kauden kakkonen (ja hänen sinne rekrytoima). Aika monessa muussa yhteydessä tuollainen ei olisi vedellyt ylipäänsä, koska siinä eturistiriidat haiskahtaisivat niin pahasti.

No just tämä....viiden pelin huippu tasainen ja huippu tasokas ehkä kaikkien aikojen finaalisarja takana ja mikä pelinjohtajan mieleen jäänyt....komentaattorin sanomiset...onkohan fokus pysynyt ihan koko ajan 100% pelissä ja sen tapahtumissa
Pelinjohtaja myös antoi varmaan sata muuta haastattelua pudotuspelien aikana, joissa ei yhdessäkään sanallakaan viitannut Österlundiin. Ja kentällä eilen antoi Ylelle, Aamulehdelle ym. haastattelut, missä fokus oli ihan siinä itsessään.

Kaikki tietysti sanovat, että mitään mediajuttuja ei lueta jne. Mutta vaikka niitä ei itse lähtisikään lukemaan ja kuuntelemaan aktiivisesti, kyllä sitten joku aina lähettelee lainauksia, linkkejä, kertoo mitä missäkin on ollut. Kaikelta ei voi välttyä, ellei jokaista elämänsä ihmistä vannottaisi, että älä sitten ikinä kerro mitään mistään tällaisesta. Ja silloinkin joku ruokakaupassa varmaan tulisi vinkkaamaan, että kuulitko muuten mitä se Österlund...
 

psQ

Viestejä
114
Vedon ja Mansen (naisten) kaudet meni muuten yllättävän samalla kaavalla:
- Runkosarjan voitto selvällä erolla kakkoseen
- Kesäkuussa alkanut yli 20 pelin voittoputki, joka meni poikki välierien toisessa matsissa
- Puolivälierät puhtaasti, välieristä finaaleihin 3-1
- Finaaleihin ennakkosuosikkina, mutta vastustaja vie pytyn hitusen paremmalla ulkopelillä ja taktisuudella
2015 miesten huipennuksessa kotiuttaja, 3-koppari Puputti oli angiinan takia syrjässä, Haukkala pelasi 3-kopparia, Isoketo 2-kopparia, Nygård nousi yhdeksikköön ja Takala jokeriksi. Muutokset saattoivat vaikuttaa peliin monella tasolla. Joka tapauksessa Haapakoski ja pakottajajokeri, taikuri Rantalahti epäonnistuivat 3-vaihdoissa. Niinpä poika vietiin jälleen kerran Hiukkaan uitettavaksi.

2012 kauden jälkeen Vedosta valui Mikko Haukkala Kossuun. Saarikentän parhaan 2-kopparin merkitys joukkueelleen ei näy tilastoissa. 2015 hän palasi Vetoon. Laiskana uimamiehenä Mikko luki lyöntejä ilmiömäisen hyvin ja heitto oli tehokas. Rakennan tässä siltaa Sarkkuun, lukemiseen ja heittämiseen. Jos hehkua siskojen polttamiseen ei enää ole, korvaajaa on syytä harkita huolella.
Mitäs Mansen nyt kannattaisi tehdä, että saadaan orastava hopeaputki poikki? Vai luotetaanko siihen että jos finaaleihin mennään niin siellä ollaan nälkäisenä ja vastassa on Pesäkarhut, joilla on mahat täynnä mestaruuskakkua?
Vuoden 2024 Pesäkarhut on vielä arvoitus ja vaihtuvuus voi olla yllättävän suurta. Oma kapasiteetti pitää kuitenkin pystyä hyödyntämään paremmin erityisesti sisäpelissä.
 
Viestejä
64
Kyseessähän oli viimeinen lyönti, joten lyöjän olisi voinut polttaa ykköselle vaikka hän jäikin kotipesään. Mielestäni etenijä olisi kuitenkin ehtinyt kotipesään ennenkuin pallo olisi tullut ykköselle. Näinollen ainoa mahdollisuus palon syntymiselle olisi ollut (etenijän kompuroinnin lisäksi) se, että Annika Linna olisi lähtenyt parin askeleen verran kohti ykköstä, mutta nähtyään juoksun selviöksi olisi liittynyt kotipesän juhlijoiden kööriin ennenkuin etenijä syöksyi sinne ja näinollen tehnyt pesärikon.

Miesten finaaleissahan muutama vuosi sitten nähtiin tämäntapainen pesärikko. Tuskinpa juuri kukaan muu kuin syöttötuomari Matti Lähteenmäki edes tajusivat asiaa ja nähtiin hyvin eriskummallinen tilanne kun molemmat joukkueet tuulettivat hyvän tovin yhtäaikaa...
Ottelu oli 2009 puolivälierä Kossu- Vimpeli, jonka Vive lopulta voitti kotareissa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös