Supervuoro Verkkolehti »

Manse PP 2018

Viestejä
11,786
Onko Aaltoa näkynyt edes joukkueen mukana vai onko lopettanut kokonaan pelaamiseen?

Tai onko edes huhuja sopimuksen purusta? Voisi luulla, että esim PuPea kiinnostaisi edes Aallon tasoinen nostelija suomensarjan jengeistä puhumattakaan. Kun eikö Aalto ole vähän niinkuin kolmosvaihtoehto Mansen lautasen ääreen?
 
Viestejä
134
Onko Aaltoa näkynyt edes joukkueen mukana vai onko lopettanut kokonaan pelaamiseen?

Tai onko edes huhuja sopimuksen purusta? Voisi luulla, että esim PuPea kiinnostaisi edes Aallon tasoinen nostelija suomensarjan jengeistä puhumattakaan. Kun eikö Aalto ole vähän niinkuin kolmosvaihtoehto Mansen lautasen ääreen?

Aalto on ollut kaikissa peleissä penkillä verkkarit päällä. Enkä muuten viitannut Aaltoon tuolla nostelijalla vaan siihen että jos lukkarilta tulee vahinkovääriä niin ei anna sen vaikuttaa ratkaisevasti peliinsä. :)

En tiedä onko Aalto kakkos- vai kolmosvaihtoehto lautasen ääreen mutta selkeästi Karttunen on se ykkönen. Varmasti saattaa mies kiinnostaa useampaakin Ykkösen porukkaa mutta sitten jos elämä on Tampereella tai muuten uskoo vielä paikan joukkueesta ottavansa niin se selittää tietysti paljon halua olla se ensimmäinen tai toinen varamies. Mansellahan on farmi Ikaalisten kanssa ja siellä ovat käyneet mm. eilen mukana olleet Alanen ja Hakala hakemassa tuntumaa.
 
Viestejä
159
Tänään ok peli, tosin vastustaja ei esittänyt mitään ihmeellistä. Ville Hotakaisella oli lyöntipäivä ja siitä tuloksena ykköspalkinto. Paloniemen kotiutuslyönnit ok, mutta vaihtolyönnit tökkii. Karttunen edelleen vakuuttava, tolppa pysyy lautasella ja noukkii lyhyet. Pakko nostaa esiin vielä Timo Torppa kärjessä, jonka kentälle menoa on mukava katsella. Lyöntivalikoima monipuolinen ja nopeuttakin tuntuu riittävän. Aalto pelasi jokerina mielestäni ok pelin ja löi mm. kakkospuolelta läpi.
 
Viestejä
134
Kaksijakoiset fiilikset jäi kyllä eilisestä matsista. Turhan virkamiesmäistä palloilua kun lähtökohtaisesti jaot olivat jo hiukan epäreilut kun vielä Jokioinen joutui laittamaan Vepsäläisen lautaselle. Parhaansa kaveri varmasti teki eikä siinä mitään mutta ei vaan lukkarina riitä kun ei oikein pysynyt syöttö vadilla eikä lyhyisiin tahtonut keritä.

Mansen hyvä alku taas kostautui huolimattomuutena ja JoKo karkasi juoksun johtoonkin. Eipä tainnut kuitenkaan olla kenellekään epäselvää että kotijoukkue onnistuu kääntämään ottelun edukseen, kuten myös teki. Jokioinen voi olla hyvä vastus mutta vaatii ehdottomasti lukkarin. Ilmeisesti Rantanen syöttääkin jo seuraavassa pelissä...

Torpalla ilmeisesti toisella jaksolla taas jotain jalkavaivoja kun toisella jaksolla tyytyi lopussa nostamaan pelkkää koppia ensimmäisellä? Reinikalta ja Ilkolta sisällä hyvä peli mutta vaikea sanoa tietysti absoluuttisesta hyvyydestä kun moni tuli turhan helpolla. Hotakainen näytti joka tapauksessa kauden parastaan myös sisällä ja jatkoi hyvää suorittamista ulkona. Kakkoskärkeä Mansella ei varsinaisesti ole joten Piispanen koitti hoitaa sitä ruutua - suunnilleen samalla menestyksellä kuin Moisio aiemmin. Karttusen ulkopeli tuntuu menevän eteenpäin peli peliltä ja kaverista on varmasti entistä enemmän Manselle apua kun kesä etenee. Mielestäni suurimmat kreditit ulkopelin osalta menevät kuitenkin Atte Hakalalle, todella erinomaista lukua ulkopelissä ja sisälläkin pystyy tekemään enemmän kuin nostaamaan pelkkää koppia. Moisio piilokärkenä on siinä mielessä hyvä Manselle että vaikka onkin "vaaraton" niin vastustaja harvoin haluaa tiputtaa häntä kentälle jolloin vältetään koppijokerin käyttö. Paloniemi oli aika vaisu vaikka pari tikkiä löikin. Aalto selvästi parempi kuin Ammesmäki ja toi enemmän lisäarvoa Mansen peliin monipuolisemmalla lyöntivalkoimallaan. Peltoniemikin teki paluun kokoonpanoon ja täytti ruutunsa.

Tuomisto edelleen pois, tietääköhän joku, miksi? Torppa paikkaa hyvin kopparina mutta ei ole kuitenkaan Tuomiston veroinen ja turhaa tasoitusta ei ole vara antaa kun kohdataan Kempelettä ja Siilinjärveä. Lyöntijärjestykseen tekisin vielä pari viilausta eli Ilkon ja Suurnäkin paikkaa voisi koittaa vaihtaa jossain pelissä kuten myös Karttusen ja Hakalan. Kun Tuomisto jossain vaiheessa palaa yhdeksikköön, mielenkiintoista nähdä, kenen paikan vie. Luultavasti Hakalan koska Torppaa tarvitaan kärjessä jolloin ainoa paikka on palauttaa takaisin polttajaksi. Voisi kuitenkin kokeilla myös Piispasen paikalla; vaikka sisäpelissä Severillä on enemmän annettavaa niin ulkona mielestäni Hakala on tällä hetkellä porukan varmimpia.

Seuraavaksi sitten Ylivieska ja Kempele. Suvannolta mikä tahansa muu kuin selvä voitto olisi pettymys mutta Kempeleestäkään ei voi pisteittä lähteä. Mielenkiintoista nähdä jo keskiviikkona KeKin vierailu Siilinjärvellä. Sieltä toivotaan kotivoittoa jolloin voidaan puhua entistä suuremmalla suulla tiukasta kärkitriosta eikä mistään kävelystä superpesikseen kuten alkaa käydä jos Keki korjaa potin sekä SiiPeä että Mansea vastaan.
 
Viestejä
134
Kylläpä maistuu myös näin etänä! Peltoniemi paikkasi 6/6 kärjessä epäonnistunutta Torppaa. Perässä Reinikka ja Ilkko hoitivat ruutunsa joten kolmostilanteet selkeästi Manselle. Ok, harhoilla tuli apuja mutta ei niitäkään yleensä ilman tiukkoja tilanteita tule. Pallelle pari maistuvaa tikkiä ja kun Kempele pidetään kotona neljässä juoksussa niin hyvin meni.

Joltain paikallaolijalta olisi kiva kuulla, oliko tuo Määtän kunnari vastustamaton puhkaisu takaa vai joku epäonnistunut syöksykoppi tai muu virhe?

Tästä keskiviikkona Ulvilan kaatoon, toivottavasti kuuppa kestää!
 
Viestejä
727
Upeaa! Mahtavaa! Fantastico!
Ykköspesiksen ennakkosuosikista voitto! Muutenkin hyvä viikonloppu Manse PP:lle, kun Ylivieskakin kaatui selvästi ja naisetkin voittivat Porin!
En ole näitä viikonlopun vieraspelejä nähnyt, mutta näköjään lukkarina ollut Pyry Alanen ja vastustajat tehneet sisällä vain 5 juoksua kahdessa pelissä Mansea vastaan, että luulisi myös lukkarin onnistuneen melko hyvin.
Hienoa!
 
Viestejä
362
Manseen uusi lukkari (taas).

Manse kiinnitti Sami Virron loppukaudeksi. Syynä kuulemma Karttusen loukkaantuminen. Kuinka pahasti Aleksi mahtaa olla loukkaantunut?

Harjoitellaanko seurassa väärin, kun loukkaantumisia tuntuu kasaantuvan (Karttunen, Tuomisto, Peltoniemi, ...)? Onneksi rinki on laaja joten pelaajat eivät ihan heti lopu kesken.
 
Viestejä
134
Eilen todella nihkeä peli Vähäkyröä vastaan, raportin perusteella "ansaitsematon" voitto mutta kaksi pistettä tietysti parempi kuin ei yhtään, erityisesti kun SiiPekin sössi yhden pisteen liitolle.

Tilastojen perusteella huomiota herättää muutama asia:
- Kärki toimii edelleen
- Tällä kertaa kotiutukset sakkasivat (Palle 0%)
- Kakkoskärki (Piispanen) ei kentälle päässyt mutta pokkasi kakkospalkinnon ilmeisesti ulkopeliansioillaan
- Sami Virrolle ensimmäinen peli lukkarina: ei yhtään(!) harjoitusta alla ja heti lautaselle. Lopputulos 2 juoksua vapailla ja lukuisia kärjen päästämisiä ilmaiseksi. Odotetaan toki rauhassa jatkoa ja ilmeisesti tuon pelin piti olla sisäänajopeli Virrolle ennen seuraavaa SiiPe-peliä mutta näin tavallisen katsojan näkökulmasta vain sekoitti lukkaripalettia lisää. Uskalletaanko nyt laittaa lukkaroimaan sarjakärkeä vastaan vai annetaanko Alaselle tilaisuus jatkaa hyviä esityksiään?


Kaiken kaikkiaan kuitenkin positiivinen kevätkausi. Kaikki auki ja omissa käsissä syksyä silmälläpitäen. Kempele pystytään voittamaan koska tahansa ja uskon SiiPen kanssa olevan samoin. Kysymys mielestäni suoran nousijan suhteen onkin lähinnä siinä, mikä joukkue tästä kolmikosta menettää toisella puoliskolla vähiten pisteitä sijoille 4-11. Yhtä selvää on se että oli sijoilla 4-5 ja siten pudotuspeleissä mikä tahansa (Vähäkyrö, Jokioinen, Ulvila) niin yhdelläkään näistä ei ole sarjassa käytännön mahdollisuutta yllättää kärkikolmikkoa. Tarkoittaa siis sitä että jokainen em. kärkikolmikosta pääsee yrittämään Superiin, joko suoraan tai sitten karsintojen kautta. Tasoero taitaa kuitenkin vielä olla sellainen että karsintasarjan kautta nousu on melko epätodennäköistä (pois lukien Oulua vastaan jos se jotenkin itsensä vielä kuiville kampeaa). Muussa tapauksessa parhaat mahdollisuudet alkukauden perusteella näkisin kolmikkoa Kankaanpää-Alajärvi-Hamina vastaan. Imatran uskon nousevan vielä pudotuspeleihin.
 
Viestejä
1,236
Virto ei tuonut ratkaisua Mansen Lukkari peliin ainakaan ensimmäisen pelin perusteella. Hyvän heittokäden tuoman plussan söivät Todella hidas syöttötyöskentely ja epävarmat kiltit syötöt. Virto söi ulkopelissä yhden Mansen aseista, kyky nopeaan ulkopeliin, pois kokonaan sillä perussyötö asennon ”sahapukin” teko kesti sekuntteja, kun pallon olisi pitänyt olla jo ilmassa. Vähäkyrö vankkana löyjäjoukkueena nautti kun sai valmistautua suoritukseen rauhassa.
Toivotaa työskentelyn epävarmuuden olevan vai ensipelin jännitystä.
 
Viestejä
18
Virto ei tuonut ratkaisua Mansen Lukkari peliin ainakaan ensimmäisen pelin perusteella. Hyvän heittokäden tuoman plussan söivät Todella hidas syöttötyöskentely ja epävarmat kiltit syötöt. Virto söi ulkopelissä yhden Mansen aseista, kyky nopeaan ulkopeliin, pois kokonaan sillä perussyötö asennon ”sahapukin” teko kesti sekuntteja, kun pallon olisi pitänyt olla jo ilmassa. Vähäkyrö vankkana löyjäjoukkueena nautti kun sai valmistautua suoritukseen rauhassa.
Toivotaa työskentelyn epävarmuuden olevan vai ensipelin jännitystä.

Siinä ne Virron heikkoudet tulikin paketissa, mitkä ovat miestä oikeastaan aina vaivanneet. Näinköhän miehen pelit superissa on lopullisesti pelattu? Vaihtoehdoiksi kuulemma oli annettu että joko Kamassa lukkarina, tai sitten Jokioisiin. No, Joona Lehtinen aloitti kauden heti hyvin, ja paljon lahjakkaampana ja monipuolisena lukkarina valtasi paikan. Sitä ei tiedetä, miksi mies ei Jokioisiin sitten tullut, mutta hyvä niin. Lehtisen paikkaajiksi saatiin Riku Rantanen ja Atte Brandt, joka on lautasella kun edellämainittu ei kiireiltään ehdi.
 
Viestejä
25
Ounastelen, että Virton ensisijainen pelipaikka olisi ollut Pöytyä, mutta Manse pp kiilasi väliin. JoKo ei enää RR:n tulon jälkeen ollut tapeetilla
 

jhr

Viestejä
303
Pöytyälle Virto ei mahdu ainakaan lautasen ääreen, kun Joona Iivonen on vaan niin paljon parempi. Katsotaan, montako peliä Virto saa aikaa laittaa pelinsä kuntoon.

Edit: Meni Joonat sekaisin, Joona Iivosta tarkoitin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
25
jhr lienee vielä juhannustunnelmissa, joten kerrataan tähän asti tapahtunutta. Virto tuli Pöytyän lukkariksi 2017 ja pelasi
PöU:n lukkarina neljä ensimmäistä ottelua, eikä sen jälkeen yhtään ottelua missään, loput pelit lukkaroi aluksi Sebastian Jaakkola ja sitten nykyinen lukkari Iivonen, joka on juniori-ikäinen. Kaudeksi 2018 siirtyi Virto KaMaan ja pelasi siellä lukkarina
neljässä ensimmäisessä ottelussa, kunnes KaMan oma juniori Joona Lehtinen tuli KaMan lukkariksi. Joona Lehtisellä on
myös edelleen kaksoisedustussopimus Jokioisten Koetuksen kanssa, Koetuksessa Joona pelasikin ensimmäiset ottelut, mutta
on nyt siis KaMan vakiolukkari. Virto sensijaan siirtyi Manseen, jossa on tähän mennessä pelannut yhden ottelun. Näyttää
jotenkin siltä, että Manse lukkariposti on vielä jotenkin hataralla tasolla, mutta vahvistunee kauden edetessä? Pystyykö Virto
siivittämään Mansen Superpesikseen jää nähtäväksi, mutta tähänastinen pelihistoria luo epäilyksen siemeniä...
 
Viestejä
727
Kyllähän näihin SiiPe ja KeKi -peleihin pitäisi laittaa paras mahdollinen kokoonpano kehiin, jotta olisi parempi mahdollisuus voittaa ne. Joitain sarjataulukon peräpään joukkueita vastaan voi sitten koittaa muita kokoonpanoja. En nähnyt tuota peliä Vähäkyröä vastaan, mutta jos Virto ei siinä ole ollut vielä vakuuttava, niin laittaisin Alasen lukkaroimaan.
 
Viestejä
362
Sellainen peli tänään. Mansesta ei ollut haastamaan Siilinjärveä.
Lieneekö lukkarina pelanneen Alasen syötöt liian helppoja, kun vastustajalle tuntui lyönnit osuvan hyvin kohdalleen. Alanen kyllä muuten väläytteli taitojaan kärpäsellä ja parilla muulla hienolla suorituksella. Syöttö valikoima vaan taitaa vielä olla liian suppea tämän tason vastustajia vastaan.
Silmiin pisti ottelua tuulipuvuissa seuranneet muut lukkarit ( Aalto, Karttunen ja Virto). Harvalla joukkueella on tuota määrää lukkareita. Tänään kyllä odotin, että Virto olisi pelannut lukkarina, kun kerran sitä varten joukkueeseen hommattiin.
 
Viestejä
134
Näinpä juuri, ei ollut sitten mitään jakoa SiiPeä vastaan. En tiedä miksi pomppua lyötiin tosi vähän kun muita vastaan sitä käytetään koko ajan. No, olihan Kinnunen hyvä lukkari. Alanen teki parhaansa ja suoriutui ihan hyvin vaikka edelleen vahinkovääriä tulee - silti positiivista että taktiset väärätkin kuuluvat repertuaariin.

Tuota peluutusta en kyllä yhtään ymmärrä. Ensinnä Virto hankitaan lukkariksi mutta sitten yhden keskinkertaisen pelin jälkeen ei luotetakaan ja Alanen lautaselle. Miksiköhän? Sitten toinen asia mikä kummastutti: miksi ihmeessä suht kivasti jokerina pelannut Aalto sai antaa paikkansa Ammesmäelle joka ei näytä muuta saavan aikaiseksi kuin osumia alapalloon?

Vihdoin surkean avausjakson jälkeen Kulmala ymmärsi vaihtaa Ilkon ja Suurnäkin paikkaa. Ei toiminut yhtään paremmin toisella jaksolla mutta ajatus oli oikea. Homma edelleen käytännössä omissa käsissä kun hoitaa puhtaasti SiiPen ja Kempeleen toisessa ottelussa vaikkei tuo tällä hetkellä taas siltä näytä. Tuo lukkaritilanne on kyllä todella outo, joukkueessa on 4 lukkaria (+ Ilkko) eli ei missään nimessä kaadu siihen mutta totuuden nimessä sanottava että kärkivastustajiin verrattuna se on kuitenkin tällä hetkellä se heikoin kohta. Toinen epäonnistuminen tänään oli etukentän peli, SiiPe vei kuin kuoriämpäriä.

Erityispisteet kuitenkin Kaupin yleisölle joka osaa arvostaa myös vastustajan hienoja suorituksia kuten Lähdesmäen upea syöksykoppi Pallen lyöntiin. Muutenkin yleisöä mukavat 800. Missä muuten on Tuomisto kun ei näy eikä kuuluu; onko peräti loppukauden sivussa?
 
Viestejä
727
Vaikea päätös tuo lukkarivalinta SiiPeä vastaan. Alanen ei ollut mielestäni parhaimmillaan tänään verrattuna viime peleihin ja päästi vähän liikaa vapaataipaleilla kentälle etenijöitä tänään. Kuitenkin mm. Ykköspesiksen ennakkosuosikin eli KeKin pystyi pitämään pienissä juoksumäärissä aiemmin. Virto taas syöttänyt vasta yhden pelin ja ei ilmeisesti vielä ihan hirveän hyvin ainakaan.
Vaikea sanoa, että olisiko muuttanut lopputulosta mitenkään, vaikka olisi ollut Virto lukkarina. No, tulevissa peleissä varmaankin sitten on jo ihan senkin takia, ettei Alasta kuormiteta liikaa. Toivottavasti pystyy sitten pelaamaan paremmin tai ainakin samalla tasolla kuin Alanen. Itselleni edelleen kysymysmerkki, kun en ole nähnyt yhtään peliä.

Sisällä SiiPe oli mielestäni eniten edellä ja lehdistötilaisuudessa sanottiinkin, että heillä oli paljon laadukkaita lyöntejä väliin ja jatkeelle, joille ulkokenttä ei voinut mitään ja että heidän kauden paras peli. Tosin myös kolmostilanteita vähän enemmän. SiiPe sai välillä paljon peräkkäisiä onnistumisia, jolloin tilanne jatkui ja jatkui ja juoksuja tuli paljon.
 
Viimeksi muokattu:

jhr

Viestejä
303
Aamulehden mukaan Virto ehti taas jo loukkaantua. Lukkari pisti aika pahaa kumuraa ja muutenkin lyönnit putoilivat aika vastustamattomina väliin. Siilinjärven kärki on kova ja kun kotiutukset toimivat niin juoksuja syntyy. Alanen pelaa ihan hyvää peliä eikä missään nimessä ole este voitoille. Varsinkin se toisen jakson iso takaväärä Lukkarin ensimmäisen lyönnin lentomerkille oli hieno. Olikohan merkki tiedossa?

Sisällä oli totutun tahmeaa. Pallen kotiutukset kahdessa viimeisessä pelissä taitavat olla 1/10 eikä Hotakainenkaan pystynyt ratkaisuihin. Ammesmäen lyöntivalikoima on aika kapea ja tänä vuonna on vasta 7 lyötyä, tosin ei ole pelannutkaan paljon. Väliin on laakapalloa vaikea saada mahtumaan ja saumaan ei pallo satu millään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös