Supervuoro

Manse PP 2018

#1
Aika suunnata katse kohti ensi kesään.

Ketkä pukee mansen pelipaidan päälle kaudella 2018? Yhtään sopimusta ei taida olla valmiin ensi kaudeksi.

Itse uskon, että melkein puolet joukkueesta vaihtuu.
 

PesisParastaPaikanPäällä

#2
Vs: Manse PP 2018

Veikkaanpa, että nykypelaajista jatkavat:

Lähdesmäki
Tuomisto
Peltoniemi
Moisio

Mikäli Kemby KaMan sarjaporrasta alemmaksi kampeaa, niin Kankaanpäästä Manse PP -paitaan siirtyy T. Lilja.

Siinä ekat MuTuilut, mutta vain mutuilut. Hevosmiesten juttuja ei oo vielä kuultu.
 
#3
Vs: Manse PP 2018

Aamulehdessä:

"Antikaisen mukaan kenelläkään ei ole julkistettavaa jatkosopimusta ensi kaudesta, keskusteluja on käyty.

–Kukaan ei ole ilmoittanut lopettavansakaan. Sama homma jatkuu kuin tähänkin saakka, Antikainen sanoi."

Todennäköisiä lopettavia todennäköisyysjärjestyksessä suurimmasta pienimpään:

Paloniemi :)
Karhulahti
Kauppinen
Malinen
Ilkko
Suurnäkki

Nopeaa kiinnitystä ensikaudeksi toivon seuraaville:

Ammesmäki
Peltoniemi
Maunuksela
Lähdesmäki
Piispanen
Tuomisto
 
Viestejä
203
#4
Vs: Manse PP 2018

Piispasella on jo soppari ensi kaudesta Jymy-Jusseissa. Tietty lainalle voi taas tulla jos ei vieläkään mahdu Superiin, mutta sen varaan ei voi laskea.
 

Etupenkki

#5
Vs: Manse PP 2018

Vanhempaa kaartia lopettanee mikä voi olla ihan hyväkin juttu uusiutumisen kannalta. Nyt on koitettu tällä porukalla kolmisen vuotta ja aina jääty porteille - lienee siis syytä tehdä jotain eri tavalla jatkossa. Karhulahden, Kauppisen ja Ilkon lopettaminen saattaa olla lähellä eikä siinä mitään, pitkän ja kunnioitettavan uran ovat Mansen(kin) puolesta tehneet.

Jatkoa koittaisin saada ehdottomasti ainakin seuraaville:

- Tuomisto
- Peltoniemi
- Ammesmäki
- Suurnäkki
- Maunuksela
- Piispanen (laina)

Noiden varaan olisi hyvä rakentaa. Suurimmat uusiutumistarpeet näen itse sisäpelissä kärjessä sekä ulkopelissä lukkariosastolla. Toivottavasti seurajohto ei kuitenkaan valitse helpointa reittiä eli ota siihen vielä ensi kaudeksi Paanasta jos nousupaikasta meinataan vuoden päästä olla kisaamassa.

Jos KaMa tippuu Ykköseen, sieltä lienee ainakin 1-2 kaveria tyrkyllä Manseen ja hyvä niin. Töiden takia Hyvinkäällä lopettava Kero lienee myös todennäköinen paluumuuttaja jos vaan nousukelpoinen porukka saadaan kasaan. Olisi hyvä jokeripari Ammesmäelle.

Tätä hommaa on nyt hypetetty Tampereella useampi vuosi samalla kaavalla mutta jotenkin olin havaitsevinani tänä vuonna jo jonkinlaista sotaväsymystä kun homma ei lähtenyt kulkemaan. Peleissä kävi samat 500 katsojaa ja tuli fiilis että toiset 500 jäivät odottamaan kotisohvalle sitä Superin paikkaa jotta aktivoituisivat katsomoon asti.

Toivottavasti lipun hinta lasketaan ensi kaudella takaisin 10 euroon. Useamman ihmisen kuulin sanovan päättyneellä kaudella että yli 10 alkaa olla liikaa. Vain 2 euroa eroa mutta jossain menee myös se psykologinen raja jolloin millä tahansa syyllä on jo sitten "syy" jäädä kotiin.
 

Väärät pois!

#6
Vs: Manse PP 2018

Etupenkki sanoi:
Toivottavasti seurajohto ei kuitenkaan valitse helpointa reittiä eli ota siihen vielä ensi kaudeksi Paanasta jos nousupaikasta meinataan vuoden päästä olla kisaamassa.
Miksikäs ei, luultavasti edullinen vaihtoehto ja onhan Pöytyäkin porskutttanut nuorella lukkarilla, jolle tuli ykkösen debyytti vähän yllättäen Siilinjärvellä. Käsky lautaselle alle puoli tuntia ennen pelin alkua ja pelasi vielä hyvän pelin. Pöytyän viime kaudesta kolmanneksen pelasi 25 vuotta vanhempi lukkari, eli nyt nuorentui huomattavasti - ei tosin suunnitellusti, mutta kuitenkin.

Ja Puijohan pääsi viime vuonna pudotuspeleihin nuoremmalla lukkarilla kuin mitä nyt peluutti kun jäi rannalle.

Etenkin nuori voi kehittyä kovastikin talven aikana, että ei kannata täysin tyrmätä ajatusta...
 
#7
Vs: Manse PP 2018

Kuka Paananen? Ei vielä ens vuonna valmis yķöseen, tuskin vielä seuraavanakaan.
Ikähän ei ole este vaan taidot. Täysin turhaa vertailua esim. Pöytyän lukkariin.
Mansehan laski itse nyt nousevansa. Satsaukset oli sen mukaisia. Nää "täsmähankinnat" ei vaan täyttänyt odotuksia. Nyt on seurajohdolla sormi suussa, kun taas vuosi meni harakoille.
Saa nähdä mitä tapahtuu...usko koetuksella!
 
Viestejä
5,227
#8
Vs: Manse PP 2018

Vieras sanoi:
Mansehan laski itse nyt nousevansa. Satsaukset oli sen mukaisia. Nää "täsmähankinnat" ei vaan täyttänyt odotuksia.
Mitäs ne Mansen täsmähankinnat olivat?
Kortelainen, Suurnäkki, Maunuksela?

Kortelainen - eniten lyötyjä joukkueessa ja paras kotiutusprosentti täysissä miesten sarjoissa koskaan. Tosin prosentti eimole huimaava ja vertailusvuosia myös superissa mutta silti.

Maunuksela - ulkopelipaikkaa ei kait kyseenalaistettu? Sisällä peluutettiin kakkoskärjessä ja toi silti sen 21 pinnaa joka oli lähes yhtä paljon kuin joukkueen kolmanneksi eniten tuoneen. Edellisiin kausiin verrattuna vähemmin tuotuja mutta ennen ollut ykköskärjessä - eikö mahtunut sinne vai eikö haluttu?

Suurnäkki kopparina ja Mansen ulkopeli toiseksi parasta päästettyjen juoksujen valossa. Sisällä kotiuttajana roolissa joka kohtuu uusi Sakulle. Räpylämiehistä ylivoimaisesti eniten lyötyjä juoksuja ja prosentti kotiutukssissa Sakun tason mukainen luku. Jos on puolet urastaan pelannut tolpat hihassa ja lopusta puoliskosta puolet peräpään numeroilla niin joukkueen paras räpylällinen kotiuttaja on hyvä suoritus ja eipähän sitä roolia juurikaan haastettu. Eniten lyötyjä juoksuja ainakin 16 vuoteen.

Mitä sitten odotettiin? Hyvin harvoin usealle kokeneelle pelaajalle tapahtuu merkittävä tason nosto samaan kauteen.
 
#9
Vs: Manse PP 2018

Tilastot ei kerro kaikkea.
Tavoite ei täyttynyt alkuunkaan ja piste.
MieVaan argumentoit nyt mutulla.
Kuinka monta mansen peliä näit paikan päällä?
 
Viestejä
5,227
#10
Vs: Manse PP 2018

Vieras sanoi:
Kuinka monta mansen peliä näit paikan päällä?
Tänä vuonna kolme ja viime vuonna kaksi. Tottakai mutulla - millä muullakaan sitä voisin arvioida?

Vieras sanoi:
Tavoite ei täyttynyt alkuunkaan ja piste.
Tavoite taisi olla koko joukkueen ja jos tavoite oli nousu niin ei täyttynyt. Mutta olisi epäreilua väittää, että se kaatui kolmeen pelaajaan joukkueesta.

Mut ajattele positiivisesti. HP piti joukkueen lähes katastrofaalisen viime kauden jälkeen melko ennallaan ja lisäsi työntekoa ja varmaan laatua ja palkinto tuli tänä vuonna. Ei ole mitään syytä miksei Manse voisi tehdä samaa. Ei se helppoa ole mutta ei mahdotontakaan.

Edit: yritetty siistiä itselleni niin tyypillistä heikkoa kielenkäyttöä.
 
#11
Vs: Manse PP 2018

Älä nyt sentään matalaotsaiseksi nimittele.
En ole edes maininnut noiden Sinun mainitsemiesi pelaajien nimiä. Sinä olet!
Jos välttämättä haluat asian tuollaiseksi vääntää kuin teet niin siitä vaan.
Ei nousua!
 
Viestejä
5,227
#12
Vs: Manse PP 2018

No oliko Mansella muita täsmähankintoja tälle kaudelle? En tunne joukkuetta niin hyvin että muistaisin muita, mutta olet oikeassa käytin epäasiallsita kieltä ja olen siitä pahoillani.

Edelleen olen sitä mieltä, että koko joukkue siinä pelaa ja hankkii sen sijoituksen, ei muutamat pelaajat, elleivät be ole sitten erityisen ylivertaisia muihin sarjan pelaajiin ja silti se olisi vaikeaa.
 

Etupenkki

#13
Vs: Manse PP 2018

Allekirjoitan nimimerkin MieVaan näkemyksen täysin. Maunuksela täytti omat odotukseni. Suurnäkki hyvä ulkona, sisällä jäi piippuun mutta lähinnä siksi että kärki ei toiminut. Karhulahdella ja Ilkolla oli kausikortti ykköskärkeen; jälkimmäinen sentään nosti tasoaan syyskierroksella. Kortelainen ei vastannut odotuksiani mutta ehkä vika oli myös ylirealistisissa odotuksissa. Oli kuitenkin paras mutta sai takuulla eniten tonttejakin. Vaihtoi vasta syyskierroksella pois pelkästä tappikupperista ja se selvästi auttoi. Piispanenkin täytti tultuaan paikkansa.


Summa summarum mun mielestäni ne olivat täysin eri ukot jotka eivät täyttäneet odotuksia. Tähän haluan kuitenkin lisätä myös pelinjohdon jolla ei ollut rohkeutta tehdä käytännössä mitään muutoksia tai kokeiluja koko kautena. Siinä jäätiin esim. Haminan ja SiiPen pelinjohdosta merkittävästi ainakin näin ulkoa päin katsoen.
 

Ikuri huuto

#14
Vs: Manse PP 2018

Mansen kausi sijoitus oli koko joukkueen alisuorittaminen. Lähtökohtaisesti pahimmaksi ongelmaksi laittaisin "virkamiesmäisen" lukkarin joka olisi voitu korvata syöttökoneella. Ei näkemissäni otteluissa ollut pelissä mukana. Ei pelinrytmitys ei vääriä eteniät nauttivat hirmulähdöistä. Toinen oli ulkopeli varmuus paljon kiinniooto ja heittovirheitä. Vastustajat nauttivat vapaa matkoista. Sisäpelin suorittaminen jos joukkueen kl% ei yhtään 70% miestä ja yksi 60% rajan rikkonut. Tuosta seuraa kotiuttajat tulevat tilanteeseen aina palotalla tappikupperi piipussa ja läpilyönnit sekä haastot pussiissa.
Kokonaisuutena Mansen nostaakseen tasoa oli hankittava joku superintason johtava pelaaja joka kantaa joukkueen tilanteeseen missä muutkin voi suorittaa. Aikaisemmin tällainen % mies oli Eirola joka vielä johti ulkopeliä. Nousutavoitteelle on joukkue rakennetttava jo superin tasolle nykyisestä minun papereissa joukkueeseen jäisi Tuomisto, Lähdesmäki ja Piispanen ehkä Kortelainen oikealaisessa valmennuksessa sekä Moisio kehityspelaaajaksi
 

Myös vieras

#18
Vs: Manse PP 2018

Vieras sanoi:
Tilastot ei kerro kaikkea.
Tavoite ei täyttynyt alkuunkaan ja piste.
Kausiennakossa 2017 tavoite ylemmät pudotuspelit. Tavoite täyttyi ja ilmeisesti samalla myös vatsat... Manse oli pelinjohtajien suosikki.

Otsikon keskusteluun ei tavoitteita ole vielä tiettävästi julkaistu, joten niiden julkaisun ja pelatun kauden jälkeen julistuksella ehkä enemmän merkitystä. Totuudesta ei vielä tiedä.
 
Viestejä
5,227
#19
Vs: Manse PP 2018

Vieras sanoi:
Tänä kesänä ei yhtään superin tason pelaajaa ollut joukkueessa.
Seurajohto kyllä niin luuli
Monta tarvitaan nousuun? Vrt esim Hamina superin kokemusta vain muutamalla pelaajalla pari ottelua enempää.

Tosin nyt toki puhutaan superin tasoisista pelaajista jonka on astetta vaikeampi käsite kuin superin kokemus.
 
#20
Vs: Manse PP 2018

Nonni.

Mikäli homma samana jatkuu, niin tavoitteena lienee nousu Superpesikseen. En jaksa uskoa lajin saavan kaupungissa jalansijaa, mikäli vain läpsytellään Superin farmijoukkueena rakkaudesta lajiin.

Itse ainakin hartaasti toivon, että naisten superpesisjoukkueen rinnalle saataisiin pääsarjatasoa pelaava porukka.

Mietinnän paikka seurajohdolla on miten tulevaan kauteen lähdetään. En jaksa uskoa, että joukkueen runko säilyy edellisten kauden kaltaisena. Niin kuin täällä jo joku osuvasti totesi, että kolme kesää on samalla sabluunalla yritetty ja vain porteille päästy.

Itse haikailisin hallittua nuorennusleikkausta.
Raakasti pitäisi seurajohdon arvioida, ketkä ottivat kuluneen vuoden aikana kehitysaskelia eteenpäin ja ketkä taantuivat. Oman rajoittuneen lajitietämyksen nojassa senioripelimiehet ne kuluvan kauden aikana pahiten kyykkäsivät. Nöyrä kiitos silti heille kuluneista vuosista manse PP:n paidassa. Paljon ovat vapaa-aikaansa uhranneet, että Tampereelle on ylipäätään syntynyt ilmiö nimeltä Manse PP. Toivottavasti nämä herrat nähdään vielä tulevaisuudessa taustajoukoissa tai ottelutapahtumia kommentoimassa.

Toinen mieleen tuleva asia on sopivan lukkarin löytö. Nousun avain kiteytyy siihen, että kotipesässä on ulkopeliä rauhoittava ja rytmittävä metronomi, joka työskentelyllään vakauttaa muun kahdeksikon ulkopelin. En usko vielä että oma kasvatti Paananen olisi tähän rooliin valmis. Täytyy muistaa miten huippulukkariksi kasvetaan. Taisivat muuan Kosonen ja Hurskainenkin pelata ensimmäiset pääsarjatason pelit vasta yli kaksikymppisenä.

Pelinjohtoon ja taustajoukkoihin kun olisi mahdollista saada joku henkisen valmennuksen taitava, niin varmasti monelle avautuisi harjoitteluun ja pelaamiseen aivan uusi ulottovuus.

Vielä haluan tarttua tässä viestissä kauteen 2017, koska se on feedissä vähemmälle huomiolle jäänyt. Osaako kukaan pelejä paikanpäällä seurannut kertoa, että
a) Miksi pelattiin koko kausi suunnilleen samalla lyöntijärjestyksellä
b) Mitä yksittäisten juoksujen lyönti oli todella todella tuskaista
c) Mitä tapahtui Joonas Jyrkälle ja Tokelle kauden alussa ja aikana
 
Ylös