Supervuoro

Manse PP 2018

Viestejä
140
Jaaha, huomenna sitten alkaa nousukarsinnat.
Katsoin tuossa Alajärven viimeisen pelin eli Alajärvi-Oulu -pelin Ruudusta ihan mielenkiinnosta, että millainen joukkue sieltä vastaan tulee, kun en kauhean montaa AA:n peliä ole tällä kaudella katsonut. Alla vähän tyypillisimpiä lyöntiratkaisuja tuosta pelistä, joita AA teki sisällä ja joilla etenijät etenivät merkatusti tai joilla mentiin kentälle. Toki varmasti muitakin lyöntejä osaavat, mutta noita käytettiin tuossa pelissä.

1. Haukkala: pystärillä kentälle
2. Orava: vasuri, paljon koukkunäppejä kakkosrajaan vaihdoissa, kahvanäppivaihto, pomppu ykkösrajaan
3. Pukkinen: pomppuvaihto lähes aina, voi lyödä myös näpin pomppuasennosta
4. Kleemola: vasuri, kotiutuksissa, kova kakkos-/kolmossaumaan, kupperi
5. Mäkinen: kova saumakotiutus, kova saumavaihto, rajakovavaihto
6. Yli-Sissala: pomppuvaihto lähes aina, viimeisellä koukkunäppivaihto
7. Väliaho: pystäri
8. Särkinen
9. Sillanpää: pystärikotiutus
10. Penninkangas: etenijäjokeri, vasuri, koukkunäpillä/kahvanäpillä kentälle, välilyönnillä kentälle, saumakentällemeno 0-2 tilanteessa
11. Heikkinen: välilyönnillä kentälle
12. Mikkolanaho: lyöjäjokeri, kotiutuksissa kovaa saumaan tai kupperi tai pussari, vaihdoissa ohitusnäppi ja kääntönäppivaihto 3-rajaan. Lyö kyllä kovaa ja saa olla ainakin Kaupissa hereillä myös läpilyöntien kanssa.

Muita huomioita:
- AA:n etukenttä välillä nukahteli näppien, etenkin ohitusten, haussa. Lippo sai monta vaihtoa näpeillä, etenkin, jos peitti näpin pitkään
- Toisella jaksolla Kleemola (4->7) ja Väliaho (7->4) vaihtoivat numeroita, vaikea sanoa kumpi nelosena Mansea vastaan
- Lippo pelasi nollatilanteen perinteisesti sieppari kakkosrajassa lähellä sekä Haukkalaa että Penninkangasta vastaan. Estää ainakin Penninkankaan vasurikoukkunäppikentällemenon hyvin tuolla.
- Lippo teki todella kovan maskin ykköstilanteessa ensimmäisellä lyönnillä AA:n pomputtajille (alla kuva, jossa Pukkinen purkaa ykköstilannetta). Tuo toimi aika hyvin. Yksi pelaaja lähempänä hakemassa näpit, mutta silti maskissa räpylä katselinjalla. Yksi pesällä kärpäsiä koittamassa ja estämässä etenijän suurempaa kärkkymistä ja yksi ihan etenijän edessä naisten rajalla.
AA.PNG
 
Viestejä
140
Harmittavan paljon paloon johtaneita virheitä tuli Manselle viime pelissä AA:ta vastaan. Laskin otteluseurantaketjun videolta, että kaksi kopinnostopaloa, kolme pesältä irtoamista (yksi kolmospesältä syöttöliikkeen jälkeen, yksi kakkospesältä vapaalla kakkosjatkelyönnillä, yksi ykköseltä kärpäsenä) ja yksi merkkivirhe ihan lopussa joko lyöjälle tai etenijälle, luultavasti lyöjälle, mihin peli päättyi. Näiden lisäksi sitten ne kaksi paloa siitä tulkinnanvaraisesta estämistilanteesta. Tuo on yhteensä 6+2 paloa, eli kahden tai lähes kolmen lyöntivuoron verran, kun yhdessä vuorossa tulee 3 paloa. Myös ulkopelissä joitain räpylävirheitä etenkin ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa.
No, ehkä jännitys ja sitten tuo härdelli tuomarien kanssa vähän sekoitti. Nyt ensi peliin sitten vaan lisää huolellisuutta ja pää kylmänä ja keskittyminen suorituksiin, vaikka tulisikin jotain huutelua vastustajalta tai kyseenalaisia tuomioita. Kaikki keinot näytetään käytettävän näissä peleissä.

Muutenhan sitten Mansen peli oli hyvää. Varsinkin pelin lopussa. Ykköskärki toimi hyvin ja pelin lopussa ulkopelikin oli jämäkkää. Kotiutuksetkin alkoivat olla laadukkaita loppua kohden. Hotakainen, Ilkko ja Reinikka varsinkin olivat hyviä, vaikka Ilkko nyt paloikin siinä estämistilanteessa.

Toivottavasti tulee runsaasti porukkaa huomenna peliin tukemaan kotijoukkuetta. Itselleni riittää edelleen, kun pelaajat vain yrittävät parhaansa oli tulos sitten mikä tahansa. Olisihan tuossa sauma jopa voittoon, mutta parantaa pitää sitten viime pelistä kyllä jonkin verran vielä. Ainakin koittaa pelata yhtä hyvin koko peli kuin viime pelin loppu.
 

Pomppueliminointi

Kyl kannattais eliminoida se keskipompun mahdollisuus voimalyöjiltä takatilanteessa ja ajossa, erityisesti yhen juoksun pelissä ja nollan tai yhen palon tilanteessa. Pukkista ja Mikkolanahoa vastaan tappi kauemmas, laidat vähän lähemmäs pesien eteen ainakin kolmospuolelta, että he voi hakea pienet ja polttajat, tai ainakin kolmospolttaja, vähän laitoja kohti ja ehkä myös vähän lähemmäs. Entisajan takatilannekuvio, ei tuu keskipompulla juoksuja. Läpilyöntiuhka rajoista vähän isompi ja juoksun uhka saumasta, mutta ottamisen arvoinen riski, erityisesti tiukassa yhden juoksun pelissä. Nyt tuli kaksi tärkeää juoksua Ankkureille keskipompulla. Kopparit myös kaukaa voimalyöjiä vastaan jaksojen alussa ainakin, koska läpilyöntiuhka. Väliin, jos saa, niin sitten saa, pitää olla hyvä lyönti si. Tappi kauempana tapin yli väliin vaikeampi saada toisaalta ja polttajat vähän lähempänä myös vaikeampi pussarilla.
Juoksuja itse lyötiin riittävä määrä, hyvää sisäpeliä suurelta osin.

Kakkostilanteessa laittaisin etulukijan vähän enemmän kohti kakkospesää ja pesävahdin enemmän rajaan polttamaan rajakovista.
 
Viestejä
140
Todella upeaa! Hieno kotivoitto!

Nyt sitten vaan runsaasti porukkaa sinne Kitron pesisstadionille Alajärvelle tukemaan Mansea torstaina klo 16:30! Joko fanimatkalla tai omalla kyydillä. Vierasvoitto on ollut se hankalin juttu ennenkin näissä sarjoissa ja nyt tarvitaan iso määrä kannattajia tukemaan joukkuetta!
Kunnon punainen meri sinne katsomoon! :)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4,749
Miksiköhän viides ottelu pelataan arkena klo 16:30 eikä viikonloppuna, joka olisi kaikin puolin parempi ajankohta sekä kotiyeleisölle että vierasjoukkueen kannattajille?
Voiko häntäpään pelaajamarkkinat olla syy? Muut häntäpään joukkueet ja suora nousija paitsi karsijat ovat voineet neuvotella jo viikkoja sopimuksista, tosin en nyt sitten tiedä voiko se olla muutamasta päivästä kiinni.
 
Viestejä
147
Ainakin voi olla varma, että finaaleja pelataan silloin, toisin kuin muistaakseni kevään ekoilla kierroksilla haluttiin siirtää viikonloppupelit pois Suomen mahdollisen MM-jääkiekkomitalin tieltä. Kuinkas sitten kävikään? :)

Mutta ihan tosissani symppaan nyt Mansea Superiin. Kuten muuntaja tuossa edellä totesi, niin Tampere saattaa olla parasta mitä lajin julkisuuskuvalle on tapahtunut pitkään aikaan. Eri asia sitten, kuinka sitä osattaisiin hyödyntää. Mutta Superia Tampereelle sekä miehissä että naisissa on minusta paljon oleellisempi asia kuin 1-2 peliä kaudessa Helsingin Töölössä kamalissa peliolosuhteissa. Sotkamo voisi suosiolla mennä alkukaudesta sinne ja jättää sen Töölön rauhaan.

No, Helsinki-pelejä tuskin ollaan heti perumassa, mutta kuitenkin.
 
Viestejä
140
Noniin Manse, tänään sitten vielä viimeisen kerran peliin kaikki mitä löytyy, kävi miten kävi! Ankkurit on ennakkosuosikki kotikentällään, mutta jonkinlaiset mahdollisuudet voittoon on. Itselleni riittää edelleen, kun parhaansa kaikki yrittävät, oli lopputulos mikä tahansa.
 
Ylös