Supervuoro Verkkolehti »

Joni Rytkösen häirintätapaus

Viestejä
1,482
Entäs jos on hakemassa työpaikkaa - olipa sitten pesiksestä tai vapailta markkinoilta - ja sattuukin lahtemään väärä kuva / video / tiedosto...!:D
Yksinkertaisesti tuollainen olisi sen tason vahinko (sikäli kun tuon olisi kenellekään edes mahdollista tapahtua vahingossa), että sanktiot sakkojen tms. muodossa ovat täysin ansaitut, jos seksivideon saanut kokee tilanteen häiritsevänä.

Ei vaadi erityistä tarkkaavaisuutta lähettää eetteriin Curriculum Vitae (CV) eikä seksivideo (SV).
 
Viestejä
1,234
Minä veikkaan, että Joma ilmoittaa hyvinkin pian työsopimuksen purkamisesta. Tulee rahallisesti halvemmaksi maksaa mahdollisesti laittoman irtisanomisen kulut kuin päästää Rytkönen kokoonpanoon 1.7 alkaen.
JoMa ei varmasti peluuttaa rikoksesta epäiltyä tai siitä tuomittua.
…mutta kaikilla superin seuroilla ei ole ollut niin tarkkaa rikosten suhteen jos tärkeä pelaaja.

puhumattakaan esim jääkiekon linja.
 
Viestejä
1,308
Tämä keissi olikin paljon sairaampi mitä olin kuullut, kun lukee kurinpitopäätöksen läpi.

Kurinpitopäätöksestä:

Rytkönen on ainakin:
- Lokakuussa 2022 pyytänyt A:ta autoajelulle
- Marraskuussa 2022 pyytänyt A:ta luokseen yökylään
- Marraskuussa 2022 ehdottanut A:lle ryöstävänsä tämän autoonsa ja kysynyt, voisiko A”runkata” häntä
- Tammikuussa 2023 kysynyt A:lta tämän kotiosoitetta
- Tammikuussa 2023 lähettänyt A:lle ainakin kolme seksivideota
- 28. ja 29.4.2023 lähettänyt B:lle seksuaalissävytteisiä viestejä.

Lisäksi Rytkönen on lähettänyt hänelle kolme videota pornosivustoilta ja kaksi itsetyydytysvideota (yhden marraskuussa, kaksi joulukuussa ja kaksi tammikuussa.


Eräs täysin virheellistä agendaa ajanut nimimerkki lensi kuukaudeksi pelikieltoon tästä ketjusta.
Odotan siitä suunnalta vahvaa anteeksipyyntöä täysin virheellisen tiedon levittämisestä.

Kaikki "Mistä olet saanut sen käsityksen, että Rytkönen olisi lähettänyt dickpicin?" ja muut vastaavat täysin älyvapaat viestit vaikuttavat nyt todella paljon entistä typerimmiltä!

Poliisitutkinta on muuten vielä kesken. Siitä saattaa tulla se isompi tuomio.
Voin sanoa että vetää kyllä hiljaiseksi... Hyi helvetti mikä jätkä. Toivon todella ettei tule pelaamaan enää missään.

Yritin miettiä että toivottavasti nämä huhut peniskuvista ei olisi totta, vaikka jo itsessään seksuaalinen ahdistelu on tuomittavaa. Nyt kun tiedetään mitä siellä on tapahtunut niin tämä oli kyllä pahempi mitä odotin.

Toki niinkuin moni on miettinyt onko kyseessä seksiriippuvuus tms. niin silti Joni on lähettänyt ne kuvat ja viestit ihan tietoisesti, vaikka olisi kuinka himoissaan. Todella surullista koko pesisväelle tämä tapaus.

Täytyy sanoa että Joma on hoitanut asian kyllä mallikkaasti. Ainoa positiivinen asia tässä keississä.
 
Viestejä
698
Tasan tarkkaan on Jomassa tiedetty mitä Rytkösen historiassa on. Lajipiirien sisällä tiedetään monia asioita. Vaan vähän sama kuin Petri Kontiolalla että kummasti annetaan siviilielämän toimintaa anteeksi niin kauan kun pisteitä tulee ja sama homma Rytkösen kohdalla, että kun juoksu kulkee etenijäkuninkuuksiin ja kärkilyöntejä tulee niin painetaan villasella.
Vittu mikä vertaus. Toinen lähettelee kullin kuvia alaikäisille ja toinen veteli brenkkua vapaapäivinä… Erittäin vähän samaa millään tavoin. Edes minkään ”läpi sormien katselun” suhteen.
 
Viestejä
1,291
Vittu mikä vertaus. Toinen lähettelee kullin kuvia alaikäisille ja toinen veteli brenkkua vapaapäivinä… Erittäin vähän samaa millään tavoin. Edes minkään ”läpi sormien katselun” suhteen.
Kyllä itse ainakin ymmärsin tuon vertauksen pointin. Se oli se, että tuloksentekijöille annetaan erivapauksia käyttäytyä asiattomasti. Aika usein kuultiin Nykäsenkin kohdalla, että on kuitenkin tuonut niin ja niin monta arvokisamitalia. Kontiolalla sama juttu. Parhaillaan on NHL:ssä muuan kaiken arvostelun yläpuolella junioriajoista alkaen leijunut maalintekijä mielenterveyshoidossa, kun elämä ei sujukaan täydellisesti. Urheiluväki omalla kritiikittömyydellään altistaa tähän.

En silti usko, tai halua uskoa, että seuroissa olisi katseltu asiaan puuttumatta jotain juniorien lähentelyä, mikäli sellainen olisi ollut tiedossa.
 
Viestejä
449
Aivan käsittämättömän moni täälläkin olisi valmis kuittaamaan alaikäisen seksuaalisen häirinnän jonkinlaisena "tötöilynä", jonka jälkeen pitäisi voida jatkaa urheilu-uraa.
Nykypäivänä tuollaisesta tulee potkut kyllä monesta muustakin hommasta. Ja sietää tullakin.
Rytköselle olisi vieläpä ollut aikaa ottaa opikseen, kun näihin erilaisiin "tötöilyihin" on sopimukset päättyneet ennenaikaisesti ennenkin ja syyt on jätetty kertomatta sen virallisemmin.
 
Viestejä
640
Nykypäivänä tuollaisesta tulee potkut kyllä monesta muustakin hommasta. Ja sietää tullakin.
Rytköselle olisi vieläpä ollut aikaa ottaa opikseen, kun näihin erilaisiin "tötöilyihin" on sopimukset päättyneet ennenaikaisesti ennenkin ja syyt on jätetty kertomatta sen virallisemmin.

Hölmöilijää puolustelematta, mutta jos ajatellaan työsuhteeseen perustuvia hommia, aika harvasta tulee potkut moraalisilla syillä. Oikeudessakin pitää saada melkoiset tuomiot.

Eri asia johtajat (johtajasopimuksessa voidaan edellyttää erilaisia asioitsa ja sopia ehdoista) tai vaikka vasta tulevista töistä neuvottelevat näyttelijät ja muut "itsensä työllistäjät".

Rytkönen todennäköisesti myös roikkuu sopimuksessaan suhteellisen tiukasti. Muuta kysyntää työmarkkinoilla tuskin juuri on. Ain toki sopimuksne irtiostamisesta voi neuvotella.

Jos tässä vielä oikeuteen ollaan menossa, JoMa todenäköisesti kyllä pääsee halvemmalla vaikka joutuisi maksamaan laittomasta irtisanomisesta sen 6 kk:n palkan kuin jos roikuttaa miestä 1.5 vuotta hyllyllä maksaen palkan, mutta käytönnössä ilman että voi ottaa pelaamaan.
 
Viestejä
653
Voisi kuvitella, että mainehaitasta ym olisi erikseen laadittu työsopimuspykälät, joita voisi soveltaa. En ole varma, muistelenko oikein, että olisi ollut myös tarkoitus, että ko. hlö osallistuisi juniorivalmennukseen. Silloin ei käytännössä voisi hoitaa sovittuja tehtäviä ja voisi muodostua peruste sopimuksen purulle/irtisanomiselle. Pelikiellon ajalta ei tarvinne palkkaa maksaa, koska ei voi tehdä työtä, johon on palkattu.
 
Viestejä
837
Kolmekymppisen äijän ei pitäisi lähetellä kuvia tai lähennellä kyllä 18-vuotiastakaan....
Tuo tilanne olisi kyllä sikäli erilainen että 30 vuotias ei kyllä riko mitään lakia ryhtyessään suhteeseen 18 vuota täyttäneen kanssa. Oli sitten äijä tai muija. Mutta se ei sinällään muuta sitä että tämä Rytkösen tyyppinen tapaus kyllä olisi ihan lain mukaankin tuomittavaa jos/ kun vastaanottaja kokee sen seksuaalisena häirintänä, ihan sama vaikka olisi lähetellyt "dick pickejä" tms viisikymppiselle. Moraalikysymykset on sitten vähän erilaisia ja ne vielä vähän vuosien satossa muuttuukin. Lisäksi niissä tulee eteen urheilukuvioissa erilaiset valta- asema ym. kysmykset.
 
Viestejä
70
Voisi kuvitella, että mainehaitasta ym olisi erikseen laadittu työsopimuspykälät, joita voisi soveltaa. En ole varma, muistelenko oikein, että olisi ollut myös tarkoitus, että ko. hlö osallistuisi juniorivalmennukseen. Silloin ei käytännössä voisi hoitaa sovittuja tehtäviä ja voisi muodostua peruste sopimuksen purulle/irtisanomiselle. Pelikiellon ajalta ei tarvinne palkkaa maksaa, koska ei voi tehdä työtä, johon on palkattu.
No näin luulisi. Dopingin osalta on ainakin sopimiksissa pykälät ja jopa korvausvelvotteita, jos käry käy. Varmasti tämä tapaus poikii sopimuksiinkin enemmän purkamisperusteita ja hyvä niin.
Oletan, että Rydelle oli kenties kaavailtu JoMassakin jotain teemaleirien kaltaista ohjaustoimintaa, mutta luojan kiitos ei ehditty näitä toteuttaa.

Näitä kuvauksia tapahtumista lukiessa kyllä ainakin itselleni tulee mieleen, että kuinkahan paljon noita ahdisteluita on ollut jo aiemmin. Tuskin tuollainen toiminta ykskaksyllättäen on alkanut viime vuonna. Tiesivätkö tai aavistelivatko aiemmat seurat ehkä jotain? Pesispiirit on loppujen lopuksi aika pienet ja sana leviää. Jospa ne Jymyn kaarella havaittu muiden pelaajien "hajurako" ei johtunutkaan tiedossa olevasta JoMaan siirtymisestä vaan jostain muusta. Ei pitäs varmaan katsella Valtion Vihollinen leffaa, kun lietsoo täkkaisiin salaliittoteorioihin....
 
Viestejä
2
Enpä olisi uskonut, että pitkään tätä palstaa lukeneena ensimmäinen viestini olisi näin kuvottavaan aiheeseen. Mutta itsekin isänä on pakko kommentoida.

Ensinnäkin on hienoa, että Rytkösen teot on tuomittu kurinpitorangaistuksen jälkeen näin yksimielisesti. Ikävä kyllä urheilumaailmassa ei välttämättä ollut näin vielä parikymmentä vuotta sitten.

Rytkösen tapaukseen ja tähän kommenttiketjuun liittyen haluaisin kuitenkin nostaa viisi pointtia esille.

1) Täällä on useammassa viestissä puhuttu, että Rytkösellä olisi ollut pätevä syy olettaa tämän pidemmän ja vakavamman häirinnän uhrin olleen 16-vuotias (oli siis oikeasti 15). Voin olla väärässä, mutta itse en löydä tuolta kurinpitolautakunnan päätöksestä mitään muuta tämän tueksi kuin Rytkösen omat kommentit.

Kyseinen tyttö puolestaan on kertonut eettisen kurinpitolautakunnan kuulemisessa näin: "Rytkösen kysyttyä hänen ikäänsä A oli vastannut kertomalla syntymävuotensa (2007). Myöhemmin samana päivänä Rytkönen on viestittänyt, että A on hyvännäköinen 16-vuotias (A:n todiste 11, s. 8), mihin hän on vastannut korjaamalla olevansa 15"

Tämä on sana sanaa vastaan, joten ehkä täällä voisi lopettaa puhumisen, että Rytkönen luuli tytön olleen 16 ja esittää asian vaikka että ehkä luuli.

2) Jos ostamme oletuksen, että Rytkönen luuli uhri A:n olleen 16, niin se ei poista sitä, ettei hän ottanut millään lailla selvää, oliko kyseinen tyttö oikeasti 16. Varmaan jokainen aikuinen mies ymmärtää, että tällaisen asian selvittäminen on aivan hemmetin tärkeää ihan ennen kaikkea sen alaikäisen tytön suojelun takia.

Lainaus suoraan ilmeisesti Rytkösen suusta kurinpitopäätöksestä: "Hän ei ole tarkistanut kummankaan ikää googlaamalla, koska siihen ei ole ollut mitään syytä."

Anteeksi vaan mutta ns. normaalilla kolmekymppisellä miehellä olisi aika hemmetin monta syytä tarkistaa tällainen.

3) Mielestäni tässä tapauksessa on jäänyt aivan liialle huomiolle se, että Rytkönen kuripitolautakunnan mukaan pyrki toistuvasti näkemään tätä uhri A:ta livenä. Kaikki tajuamme, että hän halusi nähdä seksimielessä. Mun on todella vaikea nähdä, miksi Rytkösen kannalta näyttää olevan lieventävä juttu, että oli vain "nettijuttuja". Niitä oli, koska 15-vuotias uhri A ei halunnut nähdä Rytköstä livenä.

4) Tästä päästään siihen, että kurinpitolautakunnan mukaaan Rytkönen ehdotti seksitapaamisia useita kertoja (ainakin lokakuussa, marraskuussa ja tammikuussa). Jos olisin itse aikuinen ukko, joka etsii teinityttöjä "yökyläilemään", niin ainakin vähintään olisin sen vertaa mies, että toteaisin useiden pakkien jälkeen, että ehkä tämä ei ole nyt hyvä juttu etenkin kun toinen osapuoli on alaikäinen. En syytä Rytköstä mistään mutta kyllä tästä nyt jää (kurinpitolautakunta sanoo käytännössä saman) kuva, että Rytkönen on ensin jutellut normaalisti, sitten seksuaaalisesti, sitten lähetellyt ties mitä kuvia ja videoita, sitten ehdotellut liveseksiä ja kun tyttö on kieltäytynyt niin Rytkönen on heittäytynyt tällaiselle marttyyriasenteelle "Meneekö tää nyt siihen että runkkaan yksin autossa”. Anteeksi vaan mutta AIKUINEN MIES.

En syytä ketään mistään, mutta jokainen voi omalla kohdallaan pohtia, mikä on muotisana, joka yllä mainittuun kuvioon liitetään.

5) Vaikka ostaisimme oletuksen, että Rytkönen on luullut tyttöjen olevan 16, niin vähintä mitä hän olisi voinut nyt tehdä on nostaa lapaset pystyyn ja sanoa, että mokasin pahasti ja olen jatkossa hemmetisti tarkempi ja viisaampi. Sen sijaan hän on Rausteen kanssa lähinnä syyllistänyt näitä lapsia ja nostanut useita oikeusjuttuja. On oikeasti hyvä kysymys, kuinka moni tyttö enää uskaltaa tehdä näistä jutuista ilmoituksia, kun vaarana on, että "julkkisjuristi" tekee oikeusjutun itseäsi vastaan joka käänteessä, vaikket olisi tehnyt mitään väärää. Kuvottavaa.
 
Viestejä
4,367
Näitä kuvauksia tapahtumista lukiessa kyllä ainakin itselleni tulee mieleen, että kuinkahan paljon noita ahdisteluita on ollut jo aiemmin. Tuskin tuollainen toiminta ykskaksyllättäen on alkanut viime vuonna. Tiesivätkö tai aavistelivatko aiemmat seurat ehkä jotain? Pesispiirit on loppujen lopuksi aika pienet ja sana leviää. Jospa ne Jymyn kaarella havaittu muiden pelaajien "hajurako" ei johtunutkaan tiedossa olevasta JoMaan siirtymisestä vaan jostain muusta.

Aivan varmasti näitä "vatkaajia" on riittänyt ja kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan. Rytköstä näin yhdellä pesisristeilyllä jokunen vuosi sitten aamusella jossain aluksen portaikkoaulassa ja voi taivas että oli tyttöjä ympärillä.
 
Viestejä
157
Kyseinen tyttö puolestaan on kertonut eettisen kurinpitolautakunnan kuulemisessa näin: "Rytkösen kysyttyä hänen ikäänsä A oli vastannut kertomalla syntymävuotensa (2007). Myöhemmin samana päivänä Rytkönen on viestittänyt, että A on hyvännäköinen 16-vuotias (A:n todiste 11, s. 8), mihin hän on vastannut korjaamalla olevansa 15"

Ei taida Rytkösellä matematiikka olla vahvin laji, jos ei saa laskettua vuonna 2007 syntyneen ihmisen ikää vuonna 2022.

Myös päättelykyvyssä on jonkinlaisia haasteita. Kurinpitopäätöksen mukaan A on kertonut Rytköselle olevansa yläasteella. Lokakuussa 2022 yläasteella olleen ikä on suurella todennäköisyydellä maksimissaan 15 vuotta, ellei henkilö ole luokalleen jäänyt.
 
Viestejä
6
Näitä kuvauksia tapahtumista lukiessa kyllä ainakin itselleni tulee mieleen, että kuinkahan paljon noita ahdisteluita on ollut jo aiemmin. Tuskin tuollainen toiminta ykskaksyllättäen on alkanut viime vuonna. Tiesivätkö tai aavistelivatko aiemmat seurat ehkä jotain? Pesispiirit on loppujen lopuksi aika pienet ja sana leviää. Jospa ne Jymyn kaarella havaittu muiden pelaajien "hajurako" ei johtunutkaan tiedossa olevasta JoMaan siirtymisestä vaan jostain muusta. Ei pitäs varmaan katsella Valtion Vihollinen leffaa, kun lietsoo täkkaisiin salaliittoteorioihin....
Itse mietin ihan samaa, että kuinka todennäköistä on, että nämä tytöt ovat ne ainoat, joille viestejä on lähtenyt?

Ja väkisellä miettii myös, että toivottavasti kukaan tyttö ei ole suostunut lähtemään Rytkösen kanssa autoajelulle jne.

Ja kyllähän tuosta päätöksestä pystyy myös aika hyvin päättelemään ja myös aiempien vuosien huhut tätä tukevat, että Rytkösellä ei ihan terve suhde ole esim. alkoholiin.
 
Viestejä
186
Kaiken kertoo, että aikuinen mies joutuu kyselemään ikää lapselta, jota pyytelee seksiseuraksi ja lähettelee kaikenmaailman kuvia ja videoita. Eikö hän oikeasti näe itse tämän toiminnan sairautta. En nyt viitsi sanoa termiä mitä tällaisesta touhusta tulee mieleen.
 
Viestejä
1,291
On oikeasti hyvä kysymys, kuinka moni tyttö enää uskaltaa tehdä näistä jutuista ilmoituksia, kun vaarana on, että "julkkisjuristi" tekee oikeusjutun itseäsi vastaan joka käänteessä, vaikket olisi tehnyt mitään väärää. Kuvottavaa.
Tämä on kyllä hyvä pointti. Ilmoituskynnys pitäisi tehdä matalaksi. Tässä annetaan nyt junioreille varoitus ja esimerkki, miten voi käydä, jos menee kantelemaan aikuisten tekemisistä.
 
Viestejä
1,308
Tämä on kyllä hyvä pointti. Ilmoituskynnys pitäisi tehdä matalaksi. Tässä annetaan nyt junioreille varoitus ja esimerkki, miten voi käydä, jos menee kantelemaan aikuisten tekemisistä.
Juuri näin. Kun tuli uutinen että Rauste on ottanut kuvia tytöstä jossain urheilutapahtumassa, niin sanoin että tuo on moraalitonta ja tuosta voi monelle uhrille tulla sellainen olo että kannattaako asialle tehdä mitään kun vapaa-ajalla joku seuraa ja käy ottamassa kuvia lisäksi vielä saat oikeusjutun itseäsi vastaan. Joo toki juristi tekee vaan työtään, mutta valitettavasti ilmoituskynnys samalla nousee.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös