Supervuoro

JoKo2018

#2
Vs: JoKo2018

Missään ei ole sopimuksia julkistettu, mutta huhu kiersi kylänmiehiltä että olisi kärkipään Suomarijoukkueista haavimassa pelaajia itselleen, eikä Pöytyältä näyttänyt olevan yhtään pelaajaa sinne siirtyvän. Mikä on kyllä ihme kun kylien välillä on 50km matka
 

Polttaja

#3
Vs: JoKo2018

"eikä Pöytyältä näyttänyt olevan yhtään pelaajaa sinne siirtyvän. Mikä on kyllä ihme kun kylien välillä on 50km matka"

Miksi joku haluasi siirtyä Pöytyältä Jokioisiin?

Jokioisten pelaajat tulee huhun mukaan olemaan Tahkon A/B- poikia joitain 5-6 pelaajaa. Loput ovat Hämäläinen, Paananen, Reini, Salo. Omista

junnuista mukaan pääsee Åberg ja Friman. Tainio miettii vielä jatkoa, luultavasti jatkaa pelaamista. Pelinjohtajana jatkanee Salmi.

Taas on niin Jokioislainen joukkue sekoitettuna vanhalla kokemuksella ja nuorella innolla.
 
#5
Vs: JoKo2018

Onhan Pöytyällä asiat todella hyvin ja uskon että pelaajia kiinnostaa ennemmin lähteä sinne pelaamaan kuin Jokioisille kun noususuhdanne on ollut huikea. Ainoa asia mikä Jokioisilla on houkuttimena on raha.

Toivon suuresti että jokioinen saisi koottua edes sellaisen joukkueen että ei heti olisi karsimassa putoamisesta.

Salo ja Reini ovat ainoat ketä uskon että omista pystyvät todella pelaamaan ykköstä, mutta talven aikana voi tapahtua mitä vaan
 

Kesä näyttää

#6
Vs: JoKo2018

Kesä tulee totuuden näyttämään, mutta uskon Pöytyän palaavan takaisin sarjan häntäpäähän. Viime kauden joukkueesta ei jäänyt yhtäkään tärkeää palasta. Ulkopelin kulmakivenä oli Hämäläisen työskentely linjassa, sekä Paunan erittäin agressiivinen pelaaminen kopparin tontilla. Sisäpelistä taas puuttuu Wahl, Pauna, S. Jaakkola ja Riikonen. Lisäksi Lepolan varmuus yleispelaajana oli tärkeä tekijä monessa asiassa. Toki Pomell pelaa hyvin linjassa ja M. Jaakkola tiputtelee palloa hienosti väliin, mutta siihen se huippuosaaminen mielestäni jää. Mitenkään väheksymättä ketään, en odottaisi lähellekään viime kauden kaltaista tulosta ensi kesänä.

Jokioisilla tilanne lienee samanlainen ensi kesänä, kun vastuuta pitää kantaa pääasiassa pelaajien, jotka sitä eivät ole tällä tasolla aikaisemmin tehneet. Sopimuksia ei ole vielä julkaistu, joten arvailujen varassa ollaan nimilistan kanssa.

Yleisesti uskon sarjan olevan paljon viime kesää epätasaisempi. Manse ja Kempele ovat jo julkaisseet joukkueet, jotka olisivat pyyhkineet heittämällä viime kauden kärkijoukkueita. Lisäksi Siipen huhutaan vahvistuvan. Häntäpäässä puolestaan saattaakin olla kovinkin heikkotasoista peliä.
 
Viestejä
7
#7
Vs: JoKo2018

Jokioisten visiitti Ykköseen tulee olemaan ranskalaisittain nopea. Pöytyältä ei Jokioisten suuntaan mene kukaan. Koetuksen nousu Ykköseen oli yllätys,jopa niin suuri,ettei seurjohto tainnut olla edes valmis nousulle.
 
#8
Vs: JoKo2018

Uskon että ihan kilpailukykyinen joukkueen Jokioisille löytävät. Loimaan tilanteen tekevät aika huonoksi. Huhujen mukaan kuitenkaan tämän vuoden joukkueesta ei kovinkaan moni lähde pelaamaan ykköseen. Toivottavasti etupäässä tavoittelevat ylöspäin suuntaviin junnuihin kuin rahastamismielessä liikkellä oleviin senioreihin.
 

Katsomovalmentaja

#9
Vs: JoKo2018


Kenet sieltä Pöytyältä sitten olisi pitänyt rekrytä? Pomell ehkä, muita? Koetushan ryösti jo tuon Pöytyän farmin Tahkon kanssa, joten jos Hyvinkäällä joku ihme tapahtuu ja sieltä joku ylimääräinen junnu jää niin pelannee JoKo:ssa.

Kyllähän Jokioisilla asiat hoidetaan pelaajan näkökulmasta varmasti parhaiten vaikka otantaa laajentaisi naapureitakin pidemmälle. Huolta on osattu pitää jo vuosikymmenet, mutta se suurin ongelma on osaavan seuraväen puute. Tarvittaisiin henkilö/-öitä tuomaan seura 2000-luvulle ja mielellään vielä tänne 2018 tuntumaan asti. Markkinointi, tiedottaminen, brändi ja imago... näitähän riittää. Edes pienen osan budjetista kun upottaisi tuohon sektoriin niin tekeminen muillakin alueilla olisi varmasti hedelmällisempää.

Jokioisten rahat ovat monelle varmaan enemmän käsite kuin sen tarkemmin mietitty yhtälö. Rahaahan budjetissa on, mutta sen summa on lähes sarjatasosta riippumatta vakio. Tarkoittaa siis karkeasti sitä että pelaajapalkkiot suomarista ykköseen pysyvät samana, jopa putoavat muiden kulujen noustessa. Suomarin etelälohkon raapii läpi yltäkylläisesti muutamalla kymppitonnilla varusteineen päivineen. Siitä on sitten helppo maksella isompiakin hutihankintoja. Kun kulut nousevat yhtäkkiä sinne 100k luokkaan niin tuo yltäkylläinen pelaajakassa kuihtuu aika rajusti. Pointtina lähinnä se että ihmisten käsitys Koetuksen maksukyvystä ja budjeteista on usein virheellinen. Vanhat tutut sponsorit ja muut rahoittajat kun lyövät saman summan kassaan sarjatasosta riippumatta.

Itse lajillisesti tilanne ei varmaankaan ole niin katastrofaalisen laaduton mitä täälläkin annetaan ymmärtää. Lukkari ja ykköskärjen jalat kun tuohon löytää niin sarjapaikan säilyttäminen lienee perusteltua. Sitten vuoden päästä ulosmittaus omien ja farmin junnujen potentiaalista kovemmalla tavoitteella. Ydinkysymys lienee ylipäätään joukkueen kasaus. Mikäli näitä 2-3 tekijämiestä ei löydy niin onko järkevin ratkaisu jopa sarjasta luopuminen.. tälläistakin on kuiskittu ovien rakosista.
 
#10
Vs: JoKo2018

Kyllä Pöytyältä luulisi Jokioisilla kiinnostusta ostaa pelaajia enemmänkin kuin Pomeli? esim. Niko Julin, ykkösen viime kauden parhaimpia kentällemenijöitä ja etenijätilastossa suhteellisen korkealla, Mikko Pauna, toki superin seurat varastivat miehen jo ajoissa, Jaakkola Marlo, kotiuttajajokeriksi ja muut mahtuisivat varmasti pelaavaan kokoonpanoon melkein jokainen.

Tahkon "ryöstö" olisi Jokioisille erittäin hyvä, mutta taas Pöytyälle ei mikään menetys. Pöytyällä pääsevät pelaamaan omat miehet ketkä ovat varmasti parempia kuin Tahkon junnut ja Jokioinen saa taas kilpailukykyisen joukkueen ensi kaudeksi niistä avuista että pysyvät sarjassa ja saadaan Etelään kasvatettua pesäpalloa toivon mukaan suuremmaksi muutamissa vuosissa.
 
Viestejä
7
#11
Vs: JoKo2018

Koetuksen ja Tahkon sopimus voi olla Koetukselle hyvä, mutta pahimmillaan painajainen. Miksi? Siksi, että pelaajia seilaa kahden joukkueen välillä, mikä tekee joukkueen hitsautumisesta ja pelinjohdollisesti tilanteen todella haastavaksi. Toinen asia on, että elokuun koittaessa yleensä Tahkon farmipelaajat jatkavat Pihkalassa pelejä. Kuten Roni Wahlin kohdalla tänä kesänä.
 
#12
Vs: JoKo2018

Tahkon "ryöstö"... Mitä Pöytyä tekee tahkon farmilla, ei mitään. Eihän sieltä muuta saa kuin Riihimäen suomarissa pelanneita, joista kenenkään taso ei yllä ees ykköspesiksen peräpäähän. Joten onnea vaan koetukselle farmista.
 

Katsomovalmentaja

#13
Vs: JoKo2018

Niin siis enemmän tai vähemmän tuo farmisopimus on tällä hetkellä muodollisuus. Tahkolla hädin tuskin joukkueellista pelimiehiä kasassa ja JoKolla varmasti vielä vähemmän ainakin "julkisten" tietojen perusteella. Mitä pelaajistoon tulee niin Pöytyän miehistä Julin ja Pauna eivät varmasti olisi olleet edes realistisia vaihtoehtoja siirtymään ykkösen sisällä muualle. Riikonen varmasti kiinnostanut Jokioisilla ja Pomellista samat sanat mutta muuten ei kannata näitä kahta joukkuetta sekoittaa muuten kuin maantieteellisesti samoille suunnille.

Se lukkari on varmasti avainkysymys. Koetuksen kotikenttä on takaa armoton, joten sinne tarvittaisiin ulkopelin osalta pari varmaa räpylää. Sisäpelin prioriteettilistalle laittaisin nro. 2:sen ja sen jälkeen lisää jalkoja. Jos karkkikaupasta pitää valita nopeutta tai lyöntivoimaa niin itse rakentaisin nopeuden varaan. Noh, eiköhän sieltä jotain kuulu vielä ennen joulupukkia.
 
#14
Vs: JoKo2018

Erikoinen tuo vihjaus sarjapaikasta luopumisesta kun virallisesti kuitenkin Jokioisilla ollaan pelaamassa ykköstä sekä suomaria. Onko tuosta suomisarjapaikasta parempaa tietoa?
 
#17
Vs: JoKo2018

En tiedä, onko Tahko-farmista paljon hyötyä, vähän kuitenkin. Rantanen kuulemma harjoittelee jo, olisiko halu pelata, en tiedä, mutta jos Mika Lehto tulee viuhkaan, ei se ainakaan pelihaluja vähennä, varmaan tuttuja keskenään jo ennestään Viime kesää vaikeutti jalkavaiva, se taitaa olla jo ohi, lukkarointi ja lyönti toimii ja taidot ovat varmasti riittävät Ykköseen. Jos tiedot pitävät paikkansa, on RR jättäytynyt pois tyttöjen valmentamisesta(täsmä tieto, varmistusta vaille :eek:) Tainiota tarvitaan taas lyömään juoksuja ja Hyvinkäältä pitäisi saada pari ukkoa pakosti, muuten ei keskikastissa pysytä, vaikeaa se tulee olemaan sittenkin. Toinen takamies ja eteen 1-2 puuttuu. Pöytyään ja Loimaaseen ei kannata panostaa, ei sieltä ihmeitä taida löytyä? Näitä ed. nyt ainakin kaipaisi. Onko Tahkossa ketään, joka olisi vahvistus, pelaajalistan mukaan olisi, jos vain saisi käyttöön, Riihimäeltäkin voisi pari kaappausta tehdä, niin olisi jo aika kiva nippu koossa :-\ Nyt johdon kannattaa olla ajoissa liikkeellä, muutkin tarvitsevat pelaajia :mad:
 

Farmipelaajat

#18
Vs: JoKo2018

Kun tuossa kyseltiin kaappauksia Riihimäeltä, niin eihän siellä pelannut käytännössä muita kuin Tahkon pelaajia. Eli nämä Riksun viime vuoden pelaajat ovat farmisopimuksen piirissä ja mahdollisia myös Jokioisille.
 
#19
Vs: JoKo2018

En ole seurannut niin tarkasti Ykköstä ja Suomaria, joten tuo hkää-rmäki -juttu ei ollut tiedossa, luulin , että Tahkolla oli oma joukkue ja Riihimäellä oma. Nythän ei sitten tarvi kalastella kuin Tahkon ylijäämiä, niin niilläkin voi tulla jo hyvin toimeen, ei tarvitse lähteä pidemmälle kierrokselle :) Nyt vaan äkkiä kyselykierrokselle pahvien kanssa ::)
 
Ylös