Supervuoro

JoKo2018

Viestejä
4,749
#61
ja Atte Brandt tylsytti Pöytyän aneemisen lyöntipelin
eleettömällä, mutta tehokkaalla lukkarityöskentelyllä (itä-suomalaiset huomio, tämä on kehumista).
No mun käsitys lounas-suomalaisesta kehumisesta on olen mää huonompaakin nähnyt joten toihan on jo :unsure: ylistävää :rolleyes:

Tosin en ole itä- vaan kaakkois-suomalainen juuriltani ja henkisesti etelärannikko-suomalainen, kun ei Haminasta saa oikein mitenkään Ityä-Suomea minusta.
 
#63
Ei Brandt mihinkään lukkari- eliittiin kyllä kuulu, vääriä antaa todella vähän ja muutenkin saisi pelata enemmän harmaalla alueella, kuten virkaveli Iivonen teki. Eilen syöttötuomari salli aika matalan linjan, ja Iivonen löysi sen. Mutta ottaisin kyllä Brändin ehdottomasti tuohon porukkaan jatkossakin. Lyöntipeli on ollut varsin vakuuttavaa. Aina ollut luottavainen olo, kun Atte tulee lyömään, että jotain tapahtuu.

Mutta näköjään kannattaa lähteä katsomaan nolla- odotuksin pelejä, niin hyvää yleensä tapahtuu. Kolmea pistettä ei osannut oikein uneksia. Mutta onneksi Pöytyällä on vielä vaikeampaa tällä hetkellä kuin JoKolla. Odotin, että varsinkin toisen jakson kuluessa Pöytyäläiseen (ja Loimaalaiseen) tapaan kääntävät pelin Jokioista vastaan niin että perävalot vaan vilkkuu kaukana. Mutta kaikki suli ihmeellisiin tyrimisiin.

Ja yleisömäärä. Mitä helvettiä? Vaivaiset 185 ihmistä vaivautui paikalle paikallispeliin. Luullaanko Pöytyällä, että joka vuosi pelataan superi- karsintoja? Ja nyt ei enää kiinnostakaan kun on vaikeampaa. Harjoituspelissäkin taisi olla enemmän ennen sarjan alkua.
 
Viestejä
4,749
#64
Olisiko Kaakkois-Suomi maantieteellisesti parempi?
Toki on. Jos Kouvola ja Hamina ovat Itä-Suomea niin Suomessa on kovin paljon Itä-Suomea ja Etelä-Suomea tuskin lainkaan :)

Hamina on kokolailla yhtä etelässä kuin Masku tai Marttila niistä teidän nurkista. Siis etelämpänä kuin Pöytyä tai Jokioinen.
 
Viimeksi muokattu:
#66
Suoraa putoajaa ei tänä vuonna ole, koska sarja pelataan 11 joukkueella. Nyt kaksi viimeistä karsivat putoamisesta eli vain yksi joukkue tippuu.
Kas pirua, tätä en ottanutkaan huomioon. Eli vielä on oljenkorsi, jos syystä tai toisesta kausi lähtee oikein huolella luisuun. Olishan tää nyt mukava pysyvästi pelata tätä sarjaa, että joskus tulevaisuudessa pääsisi useampikin oma junnu osaksi joukkuetta. Hyviä poikia on tulossa, mutta aikaa menee vielä.
 
#67
Katselin tuossa tilastoja niin A Brandt on ollut 16 pelissä lukkarina tänä kesänä, 12 voittoa, 6 kertaa palkittu ykkösenä, 2 kertaa avaimena(Oulu peli puuttuu tilastosta), 1 kakkospalkinnon pokannut...lienee liki kaksimetrinen pelaaja - eihän se yhtä tehokkaalta näytä kuin ompelukoneilla...kertoo pelaajasta kyllä sisäpelitilastojen kanssa kaiken oleellisen - potentiaali on valtava.
 
#68
Tänään Jokioisilla kolmannen kerran Koetus - Pöytyä ottelu. Molemmilla on yhdeksän pistettä, tosin Pöytyällä
yksi ottelu enemmän pelattuna. Odotettavissa on tasaista taistelua. Suurin mielenkiinto lienee, millä kokoonpanolla
Koetus tänään pelaa, eilisen Tahkon pelin pelaajista voisi jotain ehkä päätellä...
Pöytyän pelit ovat lähteneet (mielestäni) odotuksia
heikommin käyntiin ja taso on heilahdellut ottelujen aikanakin, vähän samallalailla kuin Koetuksellakin. Toivotaan kuitenkin
kuivia olosuhteita ja sen myötä yleisöryntäystä Jokioisten pp-kentälle.
 
#69
Parin viikon tauon jälkeen uusi kyhäelmä. Koetus on kärsinyt ja edelleenkin kärsinee alati muuttuvasta kokoonpanosta.
Eiliseen Sotkamo-otteluun oli saatu aika hyvä miehistö lukuunottamatta Eemeli Mäntyvaaraa ja Erik Lahtea, JoKon
lukkarina hääri Riku Rantanen, jonka pelit ovat viihdyttävää katsottavaa, hänessä kristallisoituu pesäpalloilijan tärkein ominaisuus; peliäly. Keskiviikkona JoKo matkaa Pöytyälle, joka on viime aikoina piristynyt ja on tällä hetkellä keskikastin
ylärivissä. Nyt kun on nähnyt Jokioisilla Mansen ja Sotkamon pelit, niin täytyy ihmetellä miten Manse on voinut Sotkamolle hävitä, vieläpä Tampereella, vaikka hävisi KPL:kin Lipolle...
 
#70
Joo nyt oli jo hyvää suorittamista. Itsekin täytyy ihmetellä, mistä Sotkamo raapi niin hyvin pisteitä alku kesästä. Nyt ei pelistä tullut kertakaikkiaan mitään. En tiedä kuinka kauan Matias Litmanenkin on saanut harjoitella tuota niin kutsuttua lukkarointiansa. Saa nimittäin vastustaja aikamoisen edun, kun miltei joka kerta pääsee vapailla kentälle.

Seuraavaksi jälleen Pöytyälle. Mielessä on taas samalla hillitön pelko että toive. Kokoonpano on saatava pidettävä samana! Ei tällä tasolla voi olla enää kukaan tuuraaja lukkarina, ja joka miehelle on uskallettava antaa maila käteen, kun sisävuoroon lähdetään. Kuulemani mukaan Rantasella oli leirikiireitä viime viikot, siksi osallistui niin harvakseltaan peleihin. Sormet ristiin, että pelaa nyt jokaisessa ottelussa.
 
#71
Eilen Jokioisilla vieraili Siilinjärvi, joka mielestäni on kolmesta kärkiporukasta haavoittuvin, muuten kolme kärkiporukkaa
Ykköspesiksessä ovat aivan eri kastia loppujen kanssa. JoKo olisi ehkä voinut ensimmäisen jakson saadakin, mutta sisäpelissä
on suuria vaikeuksia ja lopulta jos saadaan peille etenijöitä, niin pelinjohto hosuu kuin metsäpalossa...
Keskiviikkona olisi Vähäkyrö Jokioisilla nitistettävissä, mutta ei tällä sisäpelillä mitä nähtiin eilen.
 
#72
Joo, parin edellisen hyvän pelin jälkeen tuli taas se romahdus kärkiporukkaa vastaan. Oli Koetuksella kyllä hetkensäkin varsinkin toisella jaksolla, kun käväistiin 2-1 johdossa. Jotenkin kaikki meni läskiksi Erik Lahden kakkospesä- yliheiton jälkeen, jolloin Siipe näytti, miksi johtaa sarjaa. Paikkoja oli vielä muutama ajolähtö, mutta tilanne päätettiin lopulta purkaa kopittamalla etupesät tyhjiksi, ja odottamaan parempia aikoja. Ihan kuin ne juoksut tulisi sitten seuraavassa sisävuorossa.

Kärjen kanssa täytyisi kyllä jotain tehdä. Frimanilla jalkoja piisaa, mutta lyönnin kanssa tuntuu olevan tällä kaudella suuria hankaluuksia. Siellä on kokeiltu jos jonkinlaista ukkoa, mutta ei se siitä tunnu paranevan. Mäntyvaaran Eemelinkin muistelin olevan röyhkeä kentälle menijä, mutta vähän on käyttänyt aseitaan koukkunäppiä ja kahvanäpiä. Tai lyöntivalikoimat eivät enää toimikaan siten kuin alemmissa sarjoissa. Olisko Koetuksen 2- joukkueesta mitään apuja? Niemisen Villeltä olen nähnyt aika hienoja kentällemeno- lyöntejä, ja miksei myös Salon Paavoa voisi kokeilla. Tiedä vaikka kovemmat pelit antaisivat ihan uudenlaisen kehityssuunnan pojille.

Pelinjohtaja Lehto alkaa olemaan myös aikalailla yleisön hampaissa. Meikäläistä ainakin risoo Lehdon täydellinen äänettömyys kentällä. Minkäänlaista ohjeistusta tai tsemppiä ei kuulu ulkopelin aikana. Tätä jos jotain nuori joukkue tarvitsee. Rantasen Riku ei voi olla ainoastaan siellä äänessä.
 
#73
Eilen taasen pelattiin Jokioisilla. Koetuksen peli on vähän epätasaista, välillä huippusuorituksia ja heti perään typeriä
ykköskuolemia tai muita katkoksia, kokemuksen puutetta ehkä? Vähäkyrö on kuitenkin kova lyöntiporukka ja voi olla
viiden parhaan joukossa, Koetuksen tulisi kaikin keinoin pysytellä karsinnoista poissa.
 
#74
JoKo pelaa tänään Kuopiossa ykköspesisottelun, joka on Sami Joukaisen mittavan uran päätösottelu. Samin ura lähti kehittymään siirtymisellä Rengosta Forssan Alkuun, Koetuksessa Sami Joukainen on pelannut vain yhden ottelun; Jokioisilla pelatun Loimaan Itä Lännen esiottelun, jonka Koetus silloin hävisi. Toivotaan hienoa ottelua, mutta pisteitä Koetukselle.
 
#75
Lähellä on jokioisten tippuminen takaisin suomisarjaan, ehkä tolla pelaajamateriaalilla ja tuolla tahkonfarmi sekoilulla on syytäkin tippua. Jälkeenpäin on tietty helppo sanoa, mutta oliko järkeä rakentaa koko ykköspesistouhu farmis varaan ja oliko ees järkeä lähteä koko ykköspesikseen... Yleisöä ei ainakaan kiinnostanut kun katsojamääriä katselee.
 
#77
Lähellä on jokioisten tippuminen takaisin suomisarjaan, ehkä tolla pelaajamateriaalilla ja tuolla tahkonfarmi sekoilulla on syytäkin tippua. Jälkeenpäin on tietty helppo sanoa, mutta oliko järkeä rakentaa koko ykköspesistouhu farmis varaan ja oliko ees järkeä lähteä koko ykköspesikseen... Yleisöä ei ainakaan kiinnostanut kun katsojamääriä katselee.
Tämä on todella ristiriitainen asia, joka on jo repinyt seuran ja kannattajatkin eri leireihin. Ykköspesistä halutaan pelata, mutta se olisi tehtävä paikallisin voimin, mikä on oikeastaan mahdoton ajatus. Omista kun ei millään saa 12:ta ykkös- tason pelaajaa. No yhdelle tai kahdelle pelipaikalle kyllä, ja pelinjohtaja, mutta riittääkö sekään?

Huhut seuran sisäisistä erimielisyyksistä alkaa jo näkyä aika vahvasti. Jotkut kannattavat vain ja ainoastaan Suomen- sarja joukkuetta, ja ilmoittavat ettei Tahkon farmiporukka kiinnosta. Kysymys kuuluu, minkä takia näitä hallituksen itsevaltiaita potkita ulos seurasta? Laitettaisiin tilalle ne henkilöt, jotka junnujen ja kakkosporukan taustalla ovat yhtenäisiä.

Toivon kyllä edustuksen säilymistä ykköspesiksessä. Jokainen peli on todella tärkeä, eikä vastustajat ole mitään yhdeksällä miehellä saapuvia kaljaporukoita. Ensi kaudella pari omaa poikaa lisää kokoonpanoon, pelinjohtajaksi Jani Salmi ja ameeba Lehto helvettiin täältä. Samalla seuran rakenteet uusiksi, ja kaikki kannattajat yhteen leiriin. Nykyinen linja on tuhon tie.
 
Viestejä
1,261
#79
"Kysymys kuuluu, minkä takia näitä hallituksen itsevaltiaita potkita ulos seurasta? Laitettaisiin tilalle ne henkilöt, jotka junnujen ja kakkosporukan taustalla ovat yhtenäisiä."

Asia ei minulle kuulu, mutta se jaksaa hämmästyttää, että tässäkin tapauksessa niin kuin monen muunkin seuran kohdalla huudellaan netissä ja vaaditaan MUITA tekemään sitä sun tätä. Seurat ovat yhdistyksiä ja niiden toiminta on juuri sellaista kuin jäsenet, toimintaan osallistuvat sellaiset, haluavat. Menkää kokouksiin ja tarjotkaa tekeviä käsiänne ja aivojanne seuran käyttöön. Niillä mennään, keitä on.
 
Ylös